Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Добро утро мајки.

Вчера убав ден. Крштевка на малата. Првпат на свој настан гостин да бидам. Да не морам да спремам, чистам, мијам... Не бев уморна ич, само малку ми беше тешко оти Марфи ме посети и баш вчера ми ја донесе црвената тетка.

Во црква ќе се случеше глупост. Попот наместо малата почна да ја крштева кумата :D Среќа на почеток му рековме, па прешалта на малата.
    Ќе гледам да ставам сликче во соодветна тема.

На orhideea, Arien, karibian и 32 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Добро утро.

Бебе и маже спијат, јас кафе да сркнам на брзина. После ќе нема кога. Бебе спие по цела ноќ, со куси будења за цице (јас го будам од страв гладно да не е :))затоа преку ден ококорена е :)

Вчера мм го пратив да изнакупи пакетчиња за дечиња што имам од блиските. Камиончето што го видов во што купивте за децата ќе го земаше, ама никаде не најде. Ептен оригинална идеја и секако брзо се распродало. Него, знам моево мало е, ама никој ништо не му дава за нова година. Не знам дали да си ги преиспитам некои постапки. Свеки класика - што да земе, па после вика вие рековте да не земам. Ако сакам и што сакам купувам, од кејф, не прашувам наоколу. Така и за раѓањето ќе купуваше златник, па после вие рековте да не земам. Не дека ми е за да купи, него што прашува за да има изговори после. За други ич да не зборам - ќе ги пратат децата кај мм да си порачаат што си сакаат, а едно нешто не купиле. Јас од кејф за внучињата што се немам купено и пред раѓање и после. Си се пожалив ко прав материјалиста. :)

Друго ништо не ми се случува - нишкај бебе, цицање.. Сакам да ја шетнам надвор. Не верувам во она до 40 дена дома седење, ама не знам ради воздухов. Секако тоа би биле 10тина мин низ маало. Мислам ќе и годи малку "свеж" воздух.

На orhideea, Arien, karibian и 32 други им се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ne sum ve otkacila, rekov redovno ke pishuvam. Vcera si zemav slobodna vecer. Nishto ne pofativ. Ni igrackite ne gi sobrav. Samo rucek im napraviv na decite. Zatoa deneska ke.bide veselo. So mm si gledavme film. Horor. So klovnot, mislam IT se vikashe. Nekako ne mi beshe ic strashen.
    Sadovi nemam mnogu, pravosmukalka ke pushtam, ama prvo decava da gi suredam. Da gi naranam, oblecam, soblecam, pa posle ke go stavam stanov vo red.
    Deneska sveki ke mi dojde, jas ke odam do banka, da si ja obnovam karticata i posle do lekar, nekako potkashluvam. Ke napravam i eden shoping na kozmetika za mene, srekja imam volja da se sredam.
    Posle do vecer ke se trpime so sveki nekako. Valjda nema da me napne :?:
    Rucek nema da pravam. Mislev spanakj, ama nekako ne sum raspolozena da brzam da gotvam, pa da trcam navamu natamu i posle premorena da shetam po banki, lekari. I umirisana :!:
    Petok i sabota gosti najaveni. Edvaj cekam. Ke gi precekam ubavo. Otkako sme sami (otkako se odvoivme od starive) imam golem keif da spremam za gosti. Ne gi dvojam, za site spremam. I uzivam vo toa. Kujnata mi e najdobrata relaksacija. Edvaj cekam na frizer da odam.
    Vcera vecer tolku sum bila srekjna. Go gledam golemiov kako si igra so kockite. Kakva fantazija ima. Praveshe ogromni zamoci, ne mozam da objasnam. Pred sekoj zamok po eden avion ili kola stavashe isto od kocki napraveni. I na kraj vnatre vo zamokot cetiriagolnik stavi od plasticnive zelencuci. Sigurno nekoj gladen imalo :D
    Malive samo se brkaat niz stan, trcaat lazejki :sweat:. Veke spijat ednash dnevno. Na sveki toa nema da i se dopadne, ama sto da i pravaam.
    Aj dosta vi pishuvav, ke vi stanam dosadna. Ne deka nemam sto da kazam.
    @danichap gi obozavam tvoite postovi. Sekogash ubavo i stilski napishani. Dolgi a kratki. :hug: gushki do momite, daj edna za snaa:rofl:

На orhideea, Skorpija25, Arien и 31 други им се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.404
    Допаѓања:
    22.647
    Ок е односот, муабет на таа тема не сме правеле, одам на гости. Мислев дека подолго ќе ја држи ама ок. Полека полека ги селам работите, прво за малово, за мене основните. Ништо не коментира. Ете, подобро испадна вака. Сега вероватно се труди да се контролира. Ама не планирам да се враќам веќе пресеков. Со нови сили после празниците да средиме за станот, и полека полека да се наместиме средиме(само кујна ќе ми треба), па на пролет здравјре со бебе да влеземе во нов стан.
    И навистина е подобро вака. :) фала ти многу што помисли на мене :* :hug:

На Skorpija25, Arien, tina-63 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро и од нас :)

Станати од 6 :(. На бебе веќе му се приспива, а и мене да ви кажам право. Денес кога ќе дојде мм ќе го носиме на лекар, кашла и носот му тече. Вчера и јас качив температура :|.

Иначе денес ни е годишнина. Ама на мм многу многу не му е гајле. Морал да иде кај свекор ми на работа да му помогне. И за тоа се нервирам :@. И така јас си се нервирам на никој не му е гајле.

Ај да се одјавам ептен негативно почнав уште рано по сабајле :hai:

На Arien, Ano, girl-miri и 19 други им се допаѓа ова.
  6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    15.734
    Добро утро и од мене.
    Понеделник мразам дека на работа не можам да се згреам до 14 саат од што не се греело цел викенд.
    Вчера бевме на претстава за дедо мраз во Драмски,дете седеше мирно дури едно време ја гледам ја напрчи устата и солзи во очите,она се исплашила од Снежната кралица и од звукот што го испушташе:D,па на крај имаше пеење ,плускање и така возбудена си отиде.Кога си дојдовме дома гледам ми мириса на убаво станот,оно мм исчистил,садови од ручек што оставив измил и си нарачавме една пица за вечера да си почастиме душа:inlove:.
    @LiliBoz како го долови Дедо мраз,ти ги видов сликите на инста,малото цело збунето и заглавено со подароци :)

Последна измена: 25 декември 2017
    На Kaetana, orhideea, Arien и 25 други им се допаѓа ова.
  7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Денот почна пред повеќе од еден час! Ајде добро утро! Понеделнички, сончево, јас со чај се расонувам!
    ММ го испратив на работа, малата во градинка, јас останувам дома и втора смена сум на работа па имам време, и имам многу работа па не ќе да ми биде досадно! Уствари, мене и не ми е никогаш досадно кога сум си сабаје сама дома, напротив, никој не ми фали и си уживам да срабтам нешто, да одмарам, особено сакам последните месеци да си спијам :$. Денес... кхм... кхм... влегувам во 9ти месец! :worried:
    Нервозата од синоќа резултираше со херпес на устата, ама баш пецка и знам дека ќе расте и ќе боли и ќе ми личи на устата долго време!

@LiliBoz Оригинална идеја, супер изрежирена! Браво за вас, за Дедо Мраз, најбраво за дечките! Ех тоа се спомени, ќе памети момата до голема. Мене моите ми го даваа пакетчето секоја година на некаков оригинален начин и уште си прераскажуваме како било,што било и се смееме на убавите спомени!

@zuto Честито христијанче! :f:

@kukla21 Оти бре да не добие малото подарок за Нова Година? Нели им е мерак да и купат, макар тоа да биде облека (бар сега со новогогодишни мотиви има многу), играчка, детска козметика... Се сеќавам дека мојата малечка за првата Нова Година дури и памперс пакети добиваше:rofl:, важно не беше изигнорирано детето!

@M&M Во право си дека дете барем е изнаигрено, и дека очекувањата кога маж чува дете треба да бидат скормни. Ама верувај ми, не само драмам, туку навистина домот ми беше свртен наопаку. Уште не ми е јасно како успејаа за само час и половина??? ]:)

@Bojana 123 Кај нас воглавном (читај 90% од домашните обврски) ги вршам јас и само јас. ММ стварно е зафатен многу, работи по повеќе од 10 часа, и не можам многу да рачунам на него. Освен ако не го натерам нешто (намести кревет, раскрени маса, напрај салата) се ситни обврски. Ми помага околу детето, ја бања, ја шета (кога некогаш е слободен), но ете пишав вчера како изгледа едно нивно дружење. Се ќе извадат, ништо нема да наместат. И после чистачката (читај јас) ќе средува по нив.

Тоа е од мене засега! Ве поздравувам!

На Kaetana, Arien, eleni27 и 29 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Утро :hai: Како сте понеделнички мајки? Јас ненаспана, со ПМС ама ок сум, се држам некако. Викенди не ве дружам ич зошто не ме оставаат да дишам а и гледам се да завршам за викенд од домашни обврски па од понеделник да се здивне.
    Викендов останав без зборови од еден муабет од ќерка ми. Во градинка девојче од 5 години и рекло: Смрдиш, не си се избањала цела година. Детево плаче дома, неќела во градинка да оди, ајде дома да сме си седеле, поубаво било. Ајде некако се објаснивме па прифати да тера во градинка без плачки. Имало и други работи кои и влијаат негативно ама навистина неможам ништо против тоа, 8 саати е во градинка без исклучок. Пишав во групата од градинка на мајката, рече ќе разговара, ама наводно таквото зборување им било од градинка. Ама јас не би рекла, секое од дома си носи. Ама ај, неможам да се расправам.
    Инаку, викендов не мрднавме од дома, сите некако преморени од протести, лекар, градинка, работа и добро ми дојде седењето дома. Не дека одморив ама бар средив колку што можев (facepalm)
    А за играчките немам зборови веќе, јас ќе ги соберам а тие магично ќе излезат од корпата. Јас корпа ќе ставам во ќош а таа магично се појавува на сред соба со сите играчки надвор од неа ]:) Па и на полица и на големата маса и на кревет, абе секаде расфрлани ама големата селектира играчки и ги крие од мали и така, многу ни е весела собата :)
    Претпразнично почнува еуфорија, деновиве конечно сакам до некој мол да отидеме, да видат деца бар еден ден накитено и да се порадуваат, не сме мрднати од тоа пусто загадување и од настинките и кашлицата на мали.
    Ептен се распишав, ајде имајте убав ден :hai:

На orhideea, Arien, eleni27 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.750
    Добро утро.
    Малата стана во 6 со татко и, ноќеска не спиеше убаво, па останав да поспијам. Фала Богу седеше со него.
    Па сега на смена, ќе легнува он, а и она кај и да ќе почне да вика ниша, ниша. Се мислам да прашам педијатар кога ќе одам за зборувањето, повеќе букви ги меша, иако секогаш сум и зборела нормално, не бебешки.
    Ќе одам и јас до лекар, грлово не ме пушта, па да видам чаре. Зима никаква, воздух никаков и тоа е.
    За нова година и ние дома, не сум воопшто друштвено расположена годинава.

@snegulkata и тоа како си во право со лутењето. Жените сме криви така што прават, епа маж е, ете барем си поиграл. Е, не! Така не треба да биде, негови се децата, негова е куќата и има иста одговорност. Се додека жените им даваат оправдување така ќе прават. Кај трудна деветти месеци. Да ти кажам и јас се изнервирав додека те читав. Не сакам да ти долевам масло, само сакав да ти кажам дека и била за реагирање работата.

@kukla21 не е за материјалното работата, знаеш и сама и затоа ти смета. И така е, треба баш со мерак да купат нешто.

Маж легнува, преземам јас, убав ден. :)

На Kaetana, orhideea, Arien и 24 други им се допаѓа ова.
  10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Добро утро и од мене..
    Кафе испиено:coffee:.
    Викенд летна со брзина на светлина.
    Се шеташе, купуваа новогодишни поклони.
    Вчера ги оставив мм и малата дома, отидов кај баба ми да и честитам роденден и католички божиќ. Денес и е и роденден и божиќ но нема да можеме денес, затоа вчера се собравме.Секоја година спрема ручек за сите, задолжително мисирка, но оваа година не и дозволивме. Ја однесовме на ручече, пресреќна беше сите околу нејзе, деца, внуци, правнуци :inlove:
    Иако не уживав целосно без мм и малата, но пак е болна(ако може така да се каже), затната, кашла шлајм.. Со други деца не сакав да ја мешам, нормално си се плашат луѓето за своите деца. Иако не и зарзно, не е вирус и нема бактерија. Плус имаше игротека во ресторанот, ќе сакаше да влезе па ќе направевме поголема беља..
    Веќе се навикнав и на тоа да е цело време со затнато носе и кашлица. Таман ќе се оправи, ја праќам во градинка за 2 дена пак исто:x. Да знам, така се јача имунитет но веќе стварно досадно е..
    Сега решивме со мм да не ја праќаме оваа и следната недела заради празнициве..
    Нека седи дома, да не трчам по лекари за нова година...
    Отидов да доручкувам, убав ден на сите :hug:

На Kaetana, orhideea, Arien и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Добар ден мамички!
    Денов прекрасен, пука сонце, права пролет. :sun: :f:
    Сум разотворила врати и прозори насекаде да се излуфтира, синко е надвор со баба и дедо.... ах да е така убаво секој ден. :angel:
    Неделава беше полна со настани и да ви кажам право се изморив, ама ете следуваат празници па ќе одмориме. За денес закажав новогодишна фотосесија, се надевам синко ќе соработува и ќе сака да се слика. :wasntme:

За муабетот со пакетчињата, што мене многу ме изнервира оваа година. Од секогаш сум спремала пакетчиња со љубов, во зависност од возраста на детето, како и од тоа што сум запамтила што им е омилено и што сакаат да јадат. За бебиња бебешка храна или некоја облека, играчка...
    Годинава прв пат добиваме пакетчиња за синко и сфатив дека луѓето воопшто не се замараат со тоа што има во пакетчињата, купуваат готови, а ништо од тоа внатре дете од 1 година не може да јаде (зачинети работи, тврди бонбони, сокчиња со сомнителен состав....). Ок е од баби и дедовци, ама од мајки на исто така мали деца не очекував вакво нешто. (facepalm)
    Не сакам да излезе дека сум неблагодарна, ама ете така криво ми падна. :doh:

На Kaetana, orhideea, Arien и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    34.001
    Добар ден и среќен ден :)

Значи моите надежи за помош на мм оти е дома, пропаднаа во вода. Ништо не ми помага само спие демек многу уморен е , а јас домаќинка немам потреба од одмор оти дома по цел ден|-)
    Нема да се нервирам додека издржам издржам, а ако паднам и папсам он се ќе прави не мрдам со прст:envy:
    Вчера паричката се падна во Господ. Убава вечера ,убав ден прв пат на трпезата беше малата:inlove: Она и лани беше ама спиеше во тоа време ,беше 5 месеци:)
    Не дека многу седеше стана и си почна да игра , та ќе ти јадам јас тебе ,да качам некое грамче после во теретана треба да одам:lol:

Тоа е мајки кај нас тмурно и со силен ветер(tumbleweed) .Ручек имам од вчера и сум слободна:dance:

@Skorpija989 честито годишнина да сте вечни :)

@ivi1987 Мислам и јас како тебе децата ги пренесуваат зборовите на родителите . Не знам какви луѓе постојат кај може дете да смрди(facepalm)

@zuto честито христијанче да е жива и здрава :) Бива грешки.Мојата кога ја крстивме оти француско име попот ја преведе на мк и јас почнав таму да викам како и го менува името.После се корегира.Збореше демек убави мк имиња имало дрн дрн.:^)

@LiliBoz многу креативно со Дедо Мраз ти текнало:clap: Девојчето сигурно цел живот ќе го памети .
    Како јас една случка што уште ја памтам од мала со Дедо Мраз:)

Имајте убав зимски ден:toivo:

На orhideea, Arien, Ano и 23 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.776
    Добар ден мајки.
    Јас вредна од сабајле. Со рано ставив чорбата да се крчка и си фатив сите работи за кои обично немам време или поточно бејбиситинг. На раат си го превртев плакарот и исфрлив се што е веќе износено/излитено..или веќе не ме збира. Рака треба се да пофати, пипава работа.

Поубавите работи веќе ги поклонив на една другарка, ова не е ниту за во црвен крст, посебно што стануваше голем дел за долен веш, пижами, трењерки и блузи за по дома.
    Искрена да бидам не ми падна драго кога видов колку многу долен веш(секси:$) имам кој од кузнее кога не е облечен, колку парчиња не ме фаќаат а и нема никогаш да ме фатат бидејќи карлица е проширена, исто и со некои ноќници...
    А градници за доење и гаќи со така поголем број еден тон:(.
    Дека депресија ме фатило е премногу остар збор, но едноставно ми се расипа расположењето.

Си ветив дека прво што ќе направам после пораѓај е ќе си купам сет долен веш во црвена боја :tmi::rofl:.
    Маж збрлаве со децава. Сто пати рече до каде сум. До никаде:devil:.
    ПА кога виде дека и постелнини ќе менувам како во очи да му брцнав. Ќе сме проветрееле, не морало (facepalm)|(.
    Машка работа.

Завршив и со детската и сортирав шкафови за јакни и обувки и доста е за денеска. Утре здравје боже кујната и дневниот престој.
    Сега ручек, кафе и мала прошетка на дневен ред.

Убав ден мајки:sun:

На Kaetana, orhideea, *Лорена* и 30 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    70.692
    И јас да ве поздравам
    Излегов сама да завршам некои обврски,малиот се чуваше со дедо му...Среќа не плачел, па имам надеж дека полека ќе се навикне, па ќе можам почесто да излегувам... Уште да се одвикне од цицање и супер ќе сме :mm:
    Низ град гужви, лудница, чиниш крај на светот доаѓа...
    Во однос на помошта од маж ми, ми помага со домашните работи, но со детево не знае да се заигра, а тоа е она што јас од него го барам...
    Детето да е живо и здраво, не застанува на едно место, пробувам да го заиграм со играчки, ама не ми успева...Или го немам пронајдено соодветниот пристап, или едноставно такво си е детето...Ама кога ќе го видам како зема играчки и ги носи кај татко му, а овој го игнорира, ми иде да го :punch:
    Не бил дечар, не знаел како...Божем јас знам|(

И така си се олеснав

Уживајте во денов :hug:

На Kaetana, orhideea, Arien и 25 други им се допаѓа ова.
  15. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    28.562
    Пак јас, епа со кафе оди и фемина, со фемина оди и темата Мајчински... така да ќе си дадам за слобода пак да ви пишам.
    Овој убав ден Снегулка го искористи за бришење прозори. Што има врска што сега сум со срцев пулс кој никако да стивне, што ме болат половините, што ми се тресат рацете... Важно ги светнав прозорите, останаа уште оние од детска. Кино им бев на сосетките, со толку мерак ме гледаа, со толку сласт ме збореа како трудна во 9ти јас невнимателна сум и прозори бришам... ]:)

@danichap А знаеш ли колку боли кога сопругот ќе те потсети на секси парче веш во кој веќе не те собира ;(. Он сака да те види у него, а ти пуста нема шанси да влезеш во тоа чипкано парче кое од жал сеуште го чуваш во фиока. Никогаш нема да се вратам на тие 58кг, никогаш... морам да се помирам, мора и ММ!

На Kaetana, Arien, eleni27 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Ме насмеавте со долнава облека, мешиња :D
    Јас од пусти мерак да се брцнам во црвена чипкана долна облека, се напикав некако, ама од едната страна се расцепи :rofl:
    Од тогаш сум скарана со чипки и чуда ]:) Јес да сум вратена со килажа ама пак градбата не е иста, доста работи не ме збираат. И се да купам ново, ама никако да дојде ред.
    @danichap
    @snegulkata
    :hug: за двете :)

На Kaetana, Arien, *Лорена* и 23 други им се допаѓа ова.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Немам многу. И јас имам дете второ одделение и бебе од една година, секој ден ми е различна приказна. Станувам порано, спремам доручеци, па после во зависност од смената учиме, се испраќаме на школо,се расправам со бебе, па пак јадење, и така. Дур спие бебе, фаќам нешто по дома, смукам, бришам, садови и тоа. Па пак на ново домашни пишувае и колку можам балансирам. Е кога сум скапана а мм е дома навечер, му ги оставам децава, јас си легнувам. За едно полсаат ми го носи бебе. И тоа е. ЈАдам со се деца, оставам бебе на земја нон стоп е и некогаш и тогаш бркам некои работи по дома. Има денови кога ми иде да пукнам, има денови кога не можам, кога се ми е преку глава, но си велам ќе пораснат и ќе ги барам овие денови додека ми се пред очи. Така да верувам тоа ни е секојдневие на повеќето.
    Инаку денес убав ден конечно потопло, јас од сабајле, по институции обврски некои завршував, па на гинеколог бев, фала богу се е во ред, бев исплашена нешто. Па ми олесна. И како добро ми дојде, тоа утринско излегување. Ми фали воздух богами :).Постов прееска го почнав сега го привршувам, бебе спие, големиот е нашколо, јас пиев кафе, средив, ставив ручек па после ке одиме пак кај моите,да се видиме со сестра ми на гости е. Па убав ден!

На Arien, Надежна, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.593
    И јас да ве поздравам. Конечно успеав да си најдам чаши на Бохемиа и тоа ист модел како комплетит што го имам дома. Си купив и лед лустер за во бања, уште тава за палачинки поубава и завршувам со купување... бар неколку дена :)
    Дете за чудо, после 10 одења во град и поздравување со Дедо Мраз, денес се сликаше. И секако, без Дедо Мраз на слика,само со Пинокио и Маршал од Патролне шапе. Па и му се допадна, после посака и со Снежана, Спајдермен а секое сликање 250 ден.
    За вечер планирано да ги дооднесеме пакетчињата и од утре да спремаме по нешто за Новава.
    Ве поздравувам!

На Arien, Надежна, Ano и 19 други им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.678
    Допаѓања:
    39.960
    Јас еднаш му одржав една лекција на мм и од тогаш заедно ја бањаме малата, повеќе време поминува со неа и е повеќе околу неа. Ако продолжев да си ќутам, само ќе се нервирав а тој по старо ќе си праеше како што му одговара. Ретки се тие мажи кои можат да ги прават истите работи како и жените, јас не сум сретнала таков.
    Во врска со подароци за НГ, коментари од типот Па што да му купам, мало е уште, се само изговори. Ако сакаш да купиш, ќе купиш, макар и еден пакет памперс. Вчера моите тоа ѝ донесеа на малата, од сестра ми имам дрвена рамка со името на бебето и зимска капа многу убава. Свекрва ми рече ќе купила играчка дедо мраз што свири. И кумовите поклон донесеа.
    Барем една играчка на внуче ако не сакаш да купеш, треба да се преиспиташ фале ли ти нешто.

На orhideea, Arien, gjoker4e и 21 други им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Добар ден мајки.
    Нашата настинка бескрајно трае ми се чини, уште сме со затнат нос и кашлица и двајцата. Сношти пак со кромид спиевме. Дали е од греењето или од воздухот или па вирусот е толку упорен, не знам, ама ми се здосади.
    Вчера бевме кај моите, многу убаво пакетче му имаа спремено со се што сака од јадење, пелени, влажни, чорапчиња со Дедо Мраз и магнетна табла со букви и бројки. Многу се израдува. Утре ќе го добие и од свекрва ми пакетчето, и таа има многу спремано.
    Ние уште му немаме направено, деновиве треба да излезам и за него, а и за други дечиња што планирам да им направам со тоа што сакаат.

@snegulkata зошто да не ослабиш никогаш и да не се вратиш на таа килажа? Да се породиш, да помине време да потпораснат децата и ќе се вратиш на килажата. И јас мислев, после големиот број килограми што ставив во бременоста, нема да се вратам во нормала, ама летото намалив и под тоа што бев пред да забременам. Сега пак вратив некое назад, ама и толку слаба не ми беше во ред. Сакам да кажам има време ќе се среди килажата, чувајте секси долен веш за во иднина. :D

Убав ден!

На orhideea, Arien, Надежна и 22 други им се допаѓа ова.