Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Не бе Мариз, ниту те карам ниту пак имам таква намера. Едноставно сум против алкохол, цигари и такви работи и ништо живо нема да ме натера пак да се вратам на тоа до крајот на животот. Тој што сака, нека ги ужива тие работи, тој што не може да ги откаже нека продолжи да се лаже дека не може. Важно мене и на моите деца не ни прави зло. Ниту судам, ниту пак ми значи нешто. Само си кажав став.

Инаку што се однесува до одмор...изгледа постои шанса и ние да одиме. Како и да е, ќе споделам со вас во текот на наредниве месеци, има време.
    Мене не ми требаат диети, мене децава ми се најефикасната диета. Се немам мерено откако се породив, ама и да имам вишок е минимум. Не се чувствувам дебела, само малку растресена :)

На Smizzy, alana, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Уф што убава тема на разговор сте почнале - летен одмор :) Ние денес уплативме за Неи Пори од 3ти јули. Нареден викенд одиме да го подновиме синко со реквизити за плажа, козметика и други неопходни работи. Битно купачи купивме :P Сакам да прашам каква гума за бањање да му купам? Гледав една со отвори за нозете и настрешница па не знам дали ја бива? Сега се научил да покажува со рацете како плива и комедии е по дома, посебно на бањање-поплава. Ако некоја феминка оди во тој период Неи Пори нека пише да дружиме деца:lol:

На Girl-Rabbit, Mama Maja, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Kako ste mamicki?
    Nie cel den go setavme denes :) vamu tamu pa mama i kupi na malata sorcevi i maicka :lol:a nelinapomenav deka ima dosta nova obleka ama ete majka:inlove:
    Mm vecer mi vika ne pravi vecera:lol:kako da pravev ijas sum se umorila kako nikogas:Dpa on mislel za vecera a se znae kolku go biva edni makaroni neznae da napravi pa ete ja piza ni stigna:)

Inaku za odmor mm ima dve nedeli za avgust|(tie dve nedeli ke ideme za mak ke se prvi svadba,sestramu kese mazi pa ke iskoristam malce da gi vidam moite:inlove:skorogodina ne gi gledam pa mi falat:l:

@mariz go vide mm na detencevo vo bazen i mi vikaa leleee sto ubavo i nie ke i kupime na malava neka si patka vo voda:Dnekoja idea mu dojde od toa:D

Ubava vecer na site:hug:

На Girl-Rabbit, alana, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    @Cka конзумирањето на протокалите е поврзано со евентуалната алергиска реакција кај бебушите.
    Колку што ме држи сеќавање, алергиска реакција на цитрусни овошја се демонстрира преку црвенила во пеленска регија(газето) или таканаречен пеленски дерматитис.
    Кај мене малата немаше реакција на истите и слободно си конзумирав. Доколку е исти случај и кај вас нема причина зошто да прекинеш со конзумирање.

На ♡BuBaLe♡, joy1, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    140.721
    Ej super. Fala za info. Nemala problem dosea. I za mlecni proizvodi e isto?

6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Eve kolku zabludi. Mene pak mi rekoa od citrusi grcevi imale bebinjata. I od grasok, boranija leka. Jas dodeka doev jadev se, osven alergeni produkti kako lesnici, orevi bademi, med. Grcevi ima sekoe bebe, nekoe poveke, nekoe pomalku. Nekoe pokratok period, nekoe podolg.
    Drugarka moja bese 6 meseci na dvopek, jogurt i supa, pa deteto imase prejaki grcevi i bukvalno nisto ne pomagase.
    Imame diskutirano niz temive sekoj doktor svoja prikazna, nesto sto premnogu me iritira.
    Eve i konkreten primer, prviot den na GAK imase med za dorucek, grasok za rucek i sok od portokal. Jas bev spremna na toa sto treba a sto ne treba davjadam vo doenje, no tamu me iskaraa i fino mi objasnija, majkata sto doi treba se da jade. Sepak specijalist pedijatar mi go kaza toa, maticniot mi go potvrdi, a i vo bukurest kaj vakcinite primarius pedijatar mi rece bukvalno se da jadam.
    Jas uste neznam sto e ispravno eve konkretno so ishrana na majkata doilka, a za ishrana na trudnica pa ne komentiram.
    Imam napraveno mal milion greski vo tekov na moeto majcinstvo, i kojznae uste kolku ke napravam.

На alana, M&M и zuto им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    За млечни производи се набјудува дали бебуш има грчеви.

Постојат поединечни случаеви детето да добие грчеви кога мајката конзумира кравјо млеко на пример. Потребно е да тестираш, односно одреден период контунуирано да користиш млечни производи и потоа да набјудуваш како ќе реагира малата.
    Доколку грчевите не се појадуваат после секое конзумиарње значи истите се случајност, нема поврзаност, и обратно.

Во однос на исхраната нема правило.
    Едноставно треба да се набјудува како реагира детето кога јадеме некој продукт и сами да донесуваме заклучоци што му пречи што не.

Ако не проба доилката некоја храна нема да знае дали детето би реагирало на истата или не.
    КАј мене малата од буквално ништо немаше реакција, се што е здраво конзумирав, некое дете можеби имало од повеќе предходно споменати продукти. Се е индивидуално.

Последна измена: 18 јуни 2016
    На Girl-Rabbit, fairy88, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.535
    Допаѓања:
    108.670
    Za grchevi nema shto ne probav, dva dena se dupnuvam od jadenje kajsii, slivi, praski krushki, malisha ni K od kaka. Grchevi i peristaltika se i genetski predodredeni, taka da mnogu ne mozeme da nalravime osven da se hranime zdravo i da se nadevame decata od dvajcata roditeli samo najdobroto go zele.

На Girl-Rabbit, galapce, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    I mene ednas isto mi se sluci. Duri po 6 dena se pokaka. Ispiv litro balans. I bidna :lol:
    Edvaj go izmiv :D

На Girl-Rabbit и galapce им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    140.721
    Мојата веќе има 3 месеци мислам дека грчевите одамна ги поминавме. Сепак пазам колку што можам. Само од едни колбаси дете со маки беше ми идеше да се натепам од мака. Ама цела бременост не јадев и си помислив сега нема да и стане ништо.
    Ах и во бременост изедов една паштета, гревови... После плачев... ама многу сакав да ја изедам, ко од полица да викаше по мене ИЗЕДИ МЕ.

Ние бевме на шетање, бебе заспа, па со маж ми си истеравме филозофски муабети на клупа ко на времето. Бањање и сеа спие. Една мнооогу зелена кака ме исплаши, ко мрсулава, и сеа си паничам. А она вака океј ми личи, насмеана, јаде, игра. Многу се плашам да не настине.

Одмор здравје септември ако соберам храброст.

На alana, Viktorijaaa5, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A sto e so pastetata? Zosto si placela?

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.643
    Допаѓања:
    76.901
    I mojov znaese taka po denovi da ne kaka, ni se sluci vo Nea Pori i vo Ohrid dosta denovi da ne kaka, po 6,7 dena valjda poradi promena nekoja neznam :/ Caj od anason mu dadov i vo dvata slucaevi i ne da se iskaka... Vo Ohrid so otvorena pelena se iskaka lom se :D i do den denes taka mu vlijae cajot od anason... Go proteruva...

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Da prasam nestoo... slusnav deka roa se slucuvalo I deka mnogu pogolemi deca I neznam dali prasanjero e za tuka . Izvinete ako gresam. Moevo e 2+ I koga pocnuva da se stemnuva , pocnuva da se zali, da place.a gledam deka ne stega nozi, ne se grci, ne crvenee, znaci ne e do stomakot. Do sto e? Imate iskustva?

14. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Lele lele arno mal treba da mi bide spisokot :D Inace mojov stanuva nakaj 7-8h i posle toa vo tekot na denot prespiva dva tri pati po saat-saat ipol. Odprilika taka ke mu dojde na 2-3 saati ali koga sme iskoceni moze i ic da ne zaspie. Taka na krstevkata od sto se premori cel den pa kako sto si sedese vo kolicka i mu padna glavceto i koma :rofl: Sto slatko Se iznasmeavme site :) @Miss.Sweet i nie planirame na 3ti ili 4ti ali uste neznaeme tocna lokacija :lol: Vie najdovte smestaj? Kako e vo nea pori za deca? Ne sum bila i neznam :) Kako i da e ubav provod vi posakuvame :inlove:

На M&M и alana им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.643
    Допаѓања:
    76.901
    Pa neznam koj ne vikna na pivce pred nekoe vreme, ti ili nekoja druga Mi-ma :^)

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добра вечер на сите. Многу дискусии поминале се сум пропуштила. Ама се прочитав. Овие денови кога сме дома ми се чини поуморна сум од натака навака. Сабајле стандард шетање низ парк. Син ми заспа, па ги оставив со мм на клупа јас отидов си пазарев. И си нарачав риба на скара. Дур ја направија јас останатото го испазарив. Обично дома готвам ама на жешково рерна не ми се уклучуваше. Па некогаш може и оваа варијанта.
    За одмор да ви кажам сум резервирала уште во април.:D. Грција, на вториот крак. Мало местенце, на кое скроз му го заборавив името.:rofl: ама со сестра ми одам, а она веќе била, па проверена варијанта е.
    Туку кажете ми како ги облекувате за спиење ѕверчињата. Јас незнаев што да правам па горе е само по боди на долги, а доле тенки пижами. Те ми е страв да не се разболи, те да не му е жешко.

На ♡BuBaLe♡, fairy88, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.643
    Допаѓања:
    76.901
    Lele majki jas poludev od nervoza, nekade 4h do kaj 10 nemavme ni struja, ni voda. So svekji zapaleni malovo polude... A bas posle rucek snema, kujnata lom... Baska taman sakav da se ispobanjame site posle zeskiov den i eve duri sega jas dojdov na red :) Aleluja :D @irena.1 mojov sega spie po dolgo bodi samo, nisto drugo... Sega da si legnam, iako ne mi se spie kje se pomacam, ne biva da zaspivam mn kasno... Sabajle kako zaklana sum. Dobra nokj :hug:

На ♡BuBaLe♡ и irena.1 им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    140.721
    У принцип не јадам паштети, купечки плескавици, пилешко, мајонез, чипс, смоки, кока кола... А у бременост сакав демек само здрава храна :) Хормони бе. мислев кузнае што сум сторила.

Јас нагоре на кратки ја облеков надоле на долги, тенки... сеа ме премислувате да не и е ладно. Со што покривате?

На ♡BuBaLe♡ и irena.1 им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Долги ракави бе дечки! Сериозно ли на пеколов? :sweat:
    Освен ако не живеете на некое планинско место, ама во град, при целиов бетон наоколу....Нејќам да сум во кожата на детето :)

На ♡BuBaLe♡, slobodka и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И моето е и на боди кратко и пижами,се мислам да сменам ама до синока спиевме со отворена врата од тераса на дневна а ние во спална. Сега пуштив клима.
    Да не знае човек како да ги облече.
    Не дава со ништо да го понријам. Секундарно се буди.

На ♡BuBaLe♡ и joy1 им се допаѓа ова.