Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Честито да и е и вечно името на куклата

Ете ме и мене се изначитав изминатата недела се изнауживав кај мојте се радува секој ден со синчето и се грижеа за него. Со косата не направив ништо изгледа ќе да е до хормоните . Маже дојде во саботата се прерадував многу ми фалеше вечерта излеговме си поминавме супер. Вчера си дојдовме синоќа по гости носевме пакетчиња синко до 1 беше буден затоа сабајле до 10 и 30 спиевме па заминавме на вакцина супер поминавме не ни заплаче сега спие мама кафе пие и пишува. Косата многу ми испадна за не цела недела од нервоза и стрес се надевам дека ќе порасне и претходно така ми беше.

Последна измена од модератор: 25 декември 2017
    На Arien, karibian, tina-63 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Оооо ги сакам муабетите од ваков тип :D чипки-мипки,фрц-мрц :$
    Хмм...и кај мене стојат во фиока,треба да ги извадам некогаш и да ги користиме 8-|
    А мм ми рече пак и дека сум немала задник повеќе :o а би сакал да имам :^)
    Па ако имате некој совет како да го воскреснам повелете :D

Добар ден
    Мноогу касно легнавме синоќа ама поминавме со 2-3 будења само (fingers) не се жалам

Време прекрасно,светнало сонце како пролет да е а ние дома :doh:
    Ми е страв да излезам сама со двете
    Момава ми е многу бесна,излегува од количка и бега па кога ке се помислам може сонцето и од прозор да го гледа ;)
    Во 5 иде мм и ке ја прошета тој

Друго ново имаме во врска со градинка :$
    Ако успееме ке ви се фалам подетално

Толку од мене мајки
    Довиџења :hai:

На orhideea, Arien, karibian и 31 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Каде го сретнавте Маршал,ги има и другите:?:

4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.673
    Допаѓања:
    37.566
    Пп мила на плоштад ги има колку сакаш :) од Снежани,Џуџиња,Супермен,Спајдермен, Елса, Штрумфови, Пинокио и моја грешка не бил Маршал туку Чејс :)
    Така синко ми кажа :D :D

На Arien, ubavka1, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    15.732
    Хахаха @PUPICA многу си ми интересна,цело време во потрага по патролне шапе :D
    Во врска со подароците за бебиња,првата нова година мојава беше бебе од 12 дена,па за подароци доби од нас елка а од бабите по некој дедо мразко што пее и нешто облека,па дури и следната година кога имаше 1 година не доби пакетче со чоколади и бонбони ,бидејки знаеа дека нема да и давам да јаде,па си доби еден ирвас што игра кој и ден денес ни е забавен и гардероба со некои новогодишни дезени.
    Јас за бебенцето на другари блиски сакав да му купам нешто па купив новогодишни пижами,а сега исто планирам и за внуците од девер ми и за кумашинчето,некако со пижамите нема утка кога се нема друга идеја:D.
    А за ќере ич немам смислено што,кога ја прашувам ништо не сака,вика "балон",па завчера купивме балон од Сити мол,а дома ги има еден куп:).
    @ivi1987 во врска со зборови и понашање од градинка верувај ми дома водам борба секој ден,устата пења ми фаќа што треба да се збори,начинот на кој треба да се збори,кои зборови,затоа што од културно и воспитано девојче почна дома во последно време на моменти да ми се избацува со фрази од типот " е како да не"," штоо",ама онака опнато,и знам дека и е од градинка бидејќи ги приметив како и другите зборат или се издерава како нареднички :o,ама наше е да си збориме,некогаш ме разбира и се извинува ,некогаш се смее како да и е некоја игра.
    @zuto вечно да и е името на малата ,да е жива и здрава:)

На Arien, karibian, chocolade и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Деновиве ми се погоди, празнувам на големо :D
    Не за друго барем не готвам :$
    Вчера вечеравме кај брат ми, денес ручавме кај сестра ми.
    Благото беше од мене, да не е без ич.

Не знам до кога ѕверот ќе ме нервира така, никогаш не сака да седне со сите на маса.
    Не е веќе мал, има 3год. кога и да види храна бега или некако на сила со тел. и во дневна.
    На негова возраст треба и сам да го користи приборот за јадење а не јас да одам по него и да изигравам кловн ( или многу сакам :wasntme:?)

Имав во план да завршам некои работи низ кујна, гледајќи го мм како се излежава немам желба ни јас.
    Ми вели не можеш да ме трпиш 2 дена дома :^)
    Не дека не го трпам ама и дете повеќе беснее, и тој само ми се плетка низ кујна, по кревет :envy: мажи бе!

Вчера направивме еден круг низ моливи, синко го оставивме во делот за деца со воспитувачки, се наплаќа од саат и барем на раат разгледуваш.
    Тоа ни беше прв пат и мора да кажам кој го измислил алал да му е:D прво бевме плачки не можевме ништо да разгледаме, така ем дете задоволно ем ние без нервози.

Пријатна вечер мајки!

На orhideea, Arien, chocolade и 24 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.955
    Што дека имаше сонце и овде, малава цел ден си го преспа. Синоќа околу 12 заспа, гости имавме и ѝ се поремети редот. За еден час ако не стане ја будам и ќе ја носеме на контрола, а потоа кај кумашинците да однесеме пакетче. Туку, мм ми кажа убава вест, до петок е на работа а вечерта на прослава со колегите и потоа дури на 9ти јануари е на работа. Баш се израдував, ќе си бидеме заедно по цели денови за празниците.

На Arien, karibian, ma4e1311 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Добар ден.
    Среќен божик тие што го слават.
    Христос се роди.

Викендов поминат со гости,ние на гости до кај брат ми,и повеќе работа низ дома.

Синко викендов не остави да спиеме до 9 но цел ден душата ни ја изваде не сакаше да заспие преку ден.Од денеска се враќаме во нормала со две дремки.Вака полесно се диши можам да сработам нешто да фатам додека спие.

Си дојде мм од работа ги оставив сами со синко,јас спруширав алишта се вракам синко пие млеко благо.
    После два месеци почна да пие,ова ме радува многу се надевам дека ќе си продолжи барем навечер да пие.

Додека вчера бевме излезени свеки направила и таа една доза кифли.Една работа помалку за мене нели во заедница сме...
    Уште да знам што благо да направам и ќе биди супер ми се вртат 5-6 работи торти/слатки низ глава.

Толку мајки од мене да одам надвор да го загадам воздухот со едно цигарче додека синко спие.

Имајте убав остаток од денов.

На orhideea, Arien, chocolade и 21 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.771
    мм ми помага за се.Месец и пол како е зафатен со новата работа па послабо се вртка дома но и сега се труди да помогне,да помине време со нас,да не однесе некаде.Јас прозори не бришам и не усисивам.Тоа он го прави темелно и убаво.Во три год како живееме сами јас дали 3 пати усисав.Знае и јадење да направи и тука помага често.

што се однесува до долна облека баш денес го правевме дома тој муабет.Наводно под елка ке ме чека долна облека од Лиска.Му велам сама ке си изберам ,запнал тој да избере па ајде да видиме.Јас сакам секси долна облека ама не секоја е удобна :D .А најмногу сакам кога нагоре сум лежено облечена во тренерки а испод имам нешто интересно :wasntme:

денов досаден прилично.Со малата се мазиме на спална големата е на роденден.Малце тишина конечноо :)

На orhideea, mal.ecka, karibian и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Честит Божиќ на сите што слават.

Жуто, вечно и весело да и е името, нс здравје крштевање.

Убав, празничен ден кај нас денес. Рано сабајле, бевме на гости, кај колегата на мм, заедно да отвараме пакетчиња со дечињата. Таква чест ретко кој ми укажал во животов. Прекрасно Божиќно утро. Доручек спремен, божиќни песни на тв, дечиња весели со еден куп подароци околу нив. Млиов мој гледа, се радува, влече хартии и тој :inlove: Мераци! Криво ми е сега што нема да сме дома за наш Божиќ да ги поканиме, ама здравје ќе имаме други поводи.
    За денес се потрудив и јас, испеков три врсти превкусни колачиња и тортата од Ели пак ја правев, па и од нејзе неколку парчиња. Ноќеска до 3 заглавив со благото, медењаците ги нашарав како купечки изгледаа, другите кои со чок ги полнев, кои со цели лешници. Луѓето беа воодушевени. И многу ми беше драго искрено, ептен со мерак спремав.
    Инаку да се пофалам, ние добивме преубаво пакетче, paw patrol ранче, комплет (џемперче, маица и панталонки) и играчка телефон фиксен :D
    Тоа е прво пакетче да добие од некого мали мој, освен од нас нормално.

@kukla21 не знам како да речам, а да не бидам погрешно сфатена... Еве денес пакетче какво добивме од х луѓе, а најблиските од на мм страната не ни прашуваат, туку сами викаат он се има, стварно нема потреба од ништо да би му купиле:@ луѓе Божји, нормално дека ќе има, како што верувам секое дете има, па макар последни пари да ти се ќе купиш за детето. Зарем треба да го оставам без панталони, јакна, и да чекам на некого да се сети за да му купи?
    Кога бевме кај свеки, јас во продавница за играчки влезена, барам нешто соодветно на синко да му купам, таа пред врата стои, ме чека... Внуче ти е! Едно количе од две евра купи, дете ќе ти се израдува. Oткако е роден едни тренерки и тоа мали му има купено и едни чевли, тоа е се. Баба на прво внуче, can u believe that?
    Едноставно од срце излегуваат некои работи, мерак ти е, купуваш и крај, ама не е секој таков нели :x

За маж и помагање, помага, па забушава, па викам, па пак помага и така се во круг. Од време на време го потсеќам кога ќе подзаборави и брзо се враќа во колосек. Баш пред некој ден кога пишав дека се потскаравме, го споменав и помагањето, па од следниот ден веќе имаше подобрување 8)

Еј добив и јас подарок од мојот маже мраз! Преубава модерна златна нараквица и слика best mom in the world. Демек едно од него, друго од синко :lol: премногу се изненадив, бидејќи мислев ќе заборави на мене :wasntme: купил и за синко уште играчки, па така дома ни е хаос колку играчки имаме!

Маже не е на работа, дома сме уживаме. Да одмори и тој пустиот, вика среќа ништо не работи да не ме тегнеш по молови:lol:

Што се однесува до чипките :rofl: ама ич ништо не ми е точно. И така ја заменив цела гардероба, со една величина поголеми парчиња облека :D еве на тој дел сум заборавила :D ќе треба да се посветам повеќе после празнициве ќе чексм попусти во лисца :D новата колекција им е yummy! Јас сум ваљда една од ретките бидејќи не мислам да слабеам, супер ми стојат моите 63 кг, претходно имав 55 и сум била ужасно слаба, срам ми е стари слики да погледнам :worried:

Уште имам, ама доста беше мами.
    До утре :hug:

На orhideea, Arien, karibian и 27 други им се допаѓа ова.
  11. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Прва работа е , дека сакам да им посакам среќен Божиќ на сите кои денеска го слават па да напишам нешто за лесно на душата :D .
    Денеска конечно да најдам малку време за себе, и тоа е сега, баш овој нареден саат два време. Синко ми заспа, и тоа баш во никаков час, ама затоа денеска се шетавме беше убаво времето. Иако бев сама, некако неможев да си ги ослободам мислите, цело време мислев, ај што побргу дома да не ми се разболи, да не измрзне, се чудам каква сум станала. Мм е во Мк.:( јадниот си отиде, јас останав сама, па затоа сега се гушкаме со синко секоја вечер :inlove:. Многу го сакам овој форум, со оглед на тоа дека немам многу пријатели овде, среќна сум кога ке најдам време барем нешто да прочитам, па и да напишам.
    Голема одговорност била оваа бебенцево:lol:, немам време како порано, оставам не исчистено по дома, кога ке заспие наогам време да се истуширам, или за кафе, па се нервирам зошто не сум исчистила. Мм порано многу многу ми помагаше, ама нешто сега не ми е баш добар, иако неможе пак се труди колку толку.
    Минатата недела ми го чуваше цели 6 часа а јас отидов во шпинг со сестрами, па на вечера. Денот беше како ден за со сестра, ама ајде де, мене умот ми беше дома. Па некако виновна се осеќав зошто сум ги оставила сами, ама ајде де жена. Кога дојдов дома, мм конечно вели си најде ли време и мир за себе , а добро ме знае каква сум , вели дека мајчинството ме променило... ама што е тоа е , да е на добро
    Сега слатко спие, а јас ке си направам едно кафенце :coffee:, па некое филмче :~: да погледнам, дека празници доаѓаат многу сакам Божиќни филмови :) . Што да кажам, и да ви посакам, уживајте, сакајте се, гушкајте се зошто животот е убав . Ве сакам:l::l::l:

На orhideea, Arien, tina-63 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    70.692
    Пак јас :wasntme:

Моево дете ко да не е дете, до сега пакетче има добиено само од дедото на мм, ни стои под елка од ќејф... Друг никој не му донел ништо... Лани само кумовите и сестрата на мм му донесоа. Не сум материјалист,ама криво ми е кога ќе се сетам дека од толку роднини и другари на кои сум ги направила сите честови, не добива детето мое ништо...

А најмногу ми е криво што сестрата на мм има дете кое е неколку месеци поголемо од моето, и скоро никогаш не го делам, гледам да купам соодветна на возраста играчка, и многу често кога купувам за моето земам и за него, а таа ќе донесе нешто само колку да се рече дека донела
    ...

Чипки пред бременост не купував, тоа што имам, скоро си го купив, па точно ми е... Ама мафе најчесто паѓа кога носам бапски :tmi:
    :rofl:
    Убава и лесна ноќ :hug:

На Arien, Monella, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.673
    Допаѓања:
    37.566
    Ај да си допишам...
    Помош од мм имам може 5-10% и за тоа многу се расправаме. Периодов има турнири во фудбал во град и секоја вечер е таму, па ме нервира кај цел ден е на работа, навечер пак не остав сами и си тера кеиф. Нека му текне да рече ајде некаде заедно во град, на кафе... Затоа се лутам многу, премногу малку време посветува на нас, на куќа, обврски со пазар. Се ова е на мене. Не ни знае да се заигра со детево, а тоа пак многу сака да си игра со друштво( читај со мене) и само што ќе седне на земја или е со тел во една рака или на лаптоп му пушта некои глупави видеа.

Долна облека не преферирам со чипки, од причини што не ми е удобно во истата, имам широки колкови и голем задник. Бела и црна боја само преовладува во фиоката со долна облека кај мене.

За пакетчиња, деновиве им спремав на моите внуци, ппгодено со мерак, спаковано во цвеќара, на останатите деца купив пакетчиња на Витаминка, Пионир,Звечево.. и сите беа кутии. Децата радосни, моево уште повеќе и ги молеше заедно да ги отвараат зашто до сега никој такво му нема дадено. Колку само се почувствував лошо, јесте дека јас ќе му спремам пакет и од 1000 ден со јадење ама нема да му го даде тета или баба.
    Понекогаш ми е криво што имам на кој да спремам а на моето нема кој така да му возврати.
    Бабата наша од странција сеуште не испрати ни честитка(пари по пошта не праќа да не ги украделе поштарите) а тетката и да сака, нема можност од болни умоци а не материјално.
    Како и дае, на крај си викам, јас она што го давам го давам од срце и душа за сите, а на моето, и никој да не му даде, Бог ќе не награди.
    Мм утре имал демек слободно време за поклони, ќе видиме што ќе донесе :)
    Мирна ноќ!

На orhideea, Arien, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Абе жени, зошто кога некој не ве почитува вас т.е вашето дете вие не застанете малку со тие поклони?
    Еве на моето денес тек му донесоа едно количе дури. Памтам, и нема да се потресувам за нивните. Па моето (вашите) не е од улица.

На orhideea, Arien, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Апсолутно си во право.
    Колку и да звучи лошо секогаш за се практикувам "како тие со мене така јас со нив"

На orhideea, Arien, Monella и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Добра вечер да се пријавам и одјавам :x од сабајле тргнав да пишам два-три збора но се не наоѓам време а само си читкам ова ми е омилено катче да споделам и јас нешто, беба откако и ја треснав главата некни во вратата нели ми се опамети хаха(facepalm):D(facepalm) почна да се заигрува на под сама па ќе и пуштам музика на моб она си игра рацете во вис и си игра со телефонот демек видете ме играм јас и е смешна мноогу а ако посегнеш да и го земеш не плаче више туку се кара А А А само писка демек ејјјј што ми го земаш ти телефонот, мм ме зафркава ми вика откако и ја тресна главата и дојде паметот (facepalm) Да се надоврзам за купувањето сум купувала мнооогу па и премнигу на сите деца, кому ќе сум стигнела, пакетче, играчки на бебињата облека и играчки сум немала дете 8 години ја чекав и рафоста за НГ ја давав на другите деца, мислам така ја пополнував празнината моја, и уште купувам но ете дојде моментот кога и јас имам дете но никој ништо не и купи, таа била бебе не разбирала ми викаат и свеки и меки и сите само од мајками си доби се;(;(;(,па ако е бебе не е изрод па не треба да и се купи и за бебе има што да се купи нели не мора да се чоколади и бомбони,нооо не се замарам јас сум купувала и ќе купувам а на нив на совест нека им биде.
    И да ви кажам една случка која ме натажи најнајмногу кај мм на работа даваат пакетче само на тие што имаат деца и сиротиот тој 10 год е таму сега прв пат дојде дома со пакетче од работа и со мнооогу солзи, ме расплака ми го откорна срцето вика дојди да видиш и не вика во соба и јас дочекав да добијам пакетче од работа и јас имам кому да го дадам и плаче тој плачам јас ;(;(;(,вика види злато тато ти донесе пакетче, многу ми падна тешко но ете и ние дочекавме да станеме родители.
    Толку од мене се изнапишав и се одјавувам одам на спиење, ве :hug::hug::hug:

На orhideea, Arien, karibian и 29 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    153.578
    Јас едвај чекам да помине периодов со пакетчиња не можам да ја сопрам малана, само ровари по нив и бара нешто. Добро е што барем прашува дали може, тоа бар кога сме ние дома. Имаат по 3 двајцата до сега, на 1ви јан традиционално се собираме кај тетка ми со братучетките и брат ми така да тука добиваме плус по 3 од дете. Внуците ми се поголеми, освен од брат ми ама веќе и тој е над 10г а снаа ми ионака не сака многу пакетчиња да му собира па искрено ќе си прашам што да му земам. На големиве им купувам нешто од типот шалчиња, капи, ракавици...
    Кај кумовите обично одиме со пакетчиња децава ни се тука некаде со возраст.
    Ги носев децава во театар денес, ме изненади малово многу беше умна, интересно и беше доста. На синко му беше досадно а реално преставава и не беше за негова возраст ама беше со другарите па не се бунеше. Имаше многу со помали окоу годинка деца и кенкаа плачеа што е нормално. Реално не знам и што гњават толку мали деца кога уште немаат интерес а може и да се уплашат од самата атмосфера, па уште нервозни мајкине зошто им кенкаат. Јас и седнав на крај од ред во случај да заплачеше ќе ја изнесев одма ама ете пораснала женската моја за во театар :). Дури на крај викаше само уште малку, сакаше уште да тре.
    Да си легнев не ќе беше лошо ќе кукам утре за спиење. Не ми се оди на работа затоа и не ми се ленува побргу ќе ми дојде утрото :doh:

На orhideea, Arien, karibian и 21 други им се допаѓа ова.
  18. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добра вечер мајки.
    Повелете на топла супа со бибер. Универзален лек за болно грло :doh:

Пред да ја заспијам малава да пишам некој збор. Да да уште не заспала (facepalm) нема сон ова дете мое.
    Денес излеговме шетавме добри 2 часа, па искрено и криво ќе ми беше ако не излезев на такво време и сонце :sun:
    Ја сликав и со Дедо Мраз :D мислев ќе се исплаши од него, ама таа го чепкаше му се смееше, му даваше пољупци, му правеше чао:rofl:
    Се изненадив колку беше умна и соработуваше со сликарот :!:

За новогодишни пакетчиња никој не ја утнал до сега. Зборувам за најблиските, и лани кога беше бебе од 3 недели и годинава си има пакетчиња.

Искрено на мое дете да ми го прескокнуваат, а да знам дека е намерно, јас на нивните ништо не би им купила. Знам звучи себично, ама па греота е и тоа е дете, се радува на се што ќе добие.

За чипки не пишам ништо, нит носам нит обожавам, не се чувствувам удобно.

Отидов да ја заспијам ќере, ја слушам до долу почна да збеснува.
    Добра ноќ :l:

На orhideea, Arien, muchacha_a и 19 други им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sreken Bozik na site so si slavat.

Dojde red i jas da pisam red dva:!:Malava iznenaduva.Mnogu saka da spie.Pu pu da ne ja urocam.Denes dogovoreni na bratuced so zenickata da setame.Mojava se uspa,zamislete.U kolicka ja staiv zaspana.Setavme,spiese.Taman da sedneme koga se razvika.Placenje uhuu cela Strumica ne razbra.Kafeto u grb mi otide.Se vrativ nervozna.Se sme trgnati.Brat mi se dojdeni,nemozam da i se iznaraduvan na vnukickata.Za paketcinja...nekolkumina kako mi kazuvaat mala bila ne jadela .E me fati inat na maz mi vikam na nikoj ne nosam.Ako donesat ke nosam.10god nosev na site.I moevo e dete.Ne jade da,ama koristi vlazni maramcinja i zagleduva veke igracki.Bebe spie.Gi isprativ brat mi,srediv niz doma i konecno krevet.Mi fali da si napravam caj,da se stutkam pod kebe i da gledam nekoj ubav film,romanticen ili boziken.Tolku zasega,dobra nok na site:hug:

На orhideea, Arien, karibian и 30 други им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.945
    Допаѓања:
    112.014
    Добро утро мами :inlove:

Си реков ќе се придружам на темава по некое време, кога ќе имам што да кажам, кога ќе имам што да се пофалам/пожалам за улогата на мајка и за умно/лошо бебе. Па еве ме :)

Деновиве сме лоши, кенкави, си ржиме, а тато а не зеде вриштиме на сет глас :whew: фаза е ќе мине, грчеви, прилагодување, наоружана сум со живци и трпение, се за бејби моја :angel:

Вчера ги добивме првите пакетчиња, три на број и од големата дада честитка. Се растопив, прва година под елката стојат подароци за бејби, мама и тато уште не направиле пакетче, но и тоа ќе биде, прво, најбитно, најубаво ќе има, барем за слика ќе е таму :inlove: :D

Денес е голем ден за нас, цели 40дена се гушкаме :inlove: ден испланиран, облека спремна за во поход, уште да куцне часот. Како ќе не биде ќе пишам утре (fingers)100пати си се преслушав да не изумам нешто, како кој знае кај ќе идеме, ама радости, прв пат ќе шетаме во тројка, ќе буткаме количка (ваљда нема да се скараме кој прв :$ :rofl:) и ќе се прчиме како пауни :emo: 8)

Многу пишував, ништо не кажав, утре повеќе, одам да гушнам бебе и да украдам уште некој час сон :)

Убав ден :sun:

На mareane, orhideea, Arien и 32 други им се допаѓа ова.