Јас на ММ денес или утре ќе му земам нов моб од АМЦ. Некоја непозната марка е, ама за 7000 ден предобри перформанси има.
Ми се сруши да ти кажам право и филинг и се . Не за друго, пусти мерак се што е ново едвај чекам да го облечам @iki26 со здравје да си го користи. Јас технологија не ризикувам да земам без него, си има он посебен вкус па да не мрчи
Не трошам јас пари за долна облека за н.г мислам дека ќе ме изненади тетката И јас се мислев да му купам пижами, ама ретко кога носи, ако фати ептен ладно,спие по боксерки, па џабе ќе стојат во плакар. За оваа година јас купив карирани кошули и за мене у за него, зошто знам дека ќе рече еве ти пари купи си нешто @zuto Честито крштевање и вечно име на малата.
Добар ден мамички. Се изначитав деновиве, ама никако да пишам. Многу теми сте отвориле деновиве. Чипкани гаќи не сум купила откако бркав дечковци, ама затоа мм има мерак и ми купува од време на време. Не сум ги пробала уште откако сум породена, нека е среќен и на бабските. Ќе дојде време пак кога ќе ги облечам чипканите За подароци со оглед на фактот дека во друштво сите извртеа прв круг дечиња, ние го фативме вториот, сум купувала и со мерак сум правела. Ќе видиме како ќе биде годинава или ќе биде муабетот мал е ништо не јаде. За сега само од свеки доби снешко и дедо мраз. А и од работа од кај мене има пакетче, ама уште не сум го подигнала. Помош од мм фала богу имам. И пред бебе и сега е максимално посветен. Вклучен и во чистење, за готвење можам да кажам дека дури и повеќе од мене готви, а и сега со синко е максимално посветен. @♡BuBaLe♡ ништо повеќе освен да те гушнам не можам да кажам. Не можам да замислам како е да ти е човек во кожа, ама силна си. @Capricorn Taurus сигурно не ти е лесно цело време на рака да се заспивате. Јас сум сеуште во среќните. заспива и со мм, а со мајка ми најубаво. Друго и немам што да кажам. Криво ми е што не го искористив вчерашнуот ден за прошетка со мали . Ајде се надевам ќе се исполнат прогнозите и повторно ќе има сончеви незагадени денови. Почнав полека да се организирам да можам да потфатам по нешто по дома. По малку, ама голем напредок е од ништо. Ве поздравувам и се одјавувам. Синко писка за внимание.
Хелоу друштво Кај нас од сабајле убав ден со сонце и мало ветерче, а сега врне Се спремавме со мм и малата и бевме да шетаме во паркот што ни е во близина на нашата зграда. Гледаме ги отвориле деловите кои беа летото затворени па шетавме 3 часа. Никогаш го немаме прошетано цел. И уште колку имаме кој знае Беше полно со луѓе , ги видоме и шатките и лебедите. Малата да ја пуштевме ќе влезеше во езерцето со се чизмите само да ги фати и гризне За поклони имам за детето на братучетка ми други не спремам и само од неа очекувам да добиеме кога ќе се видиме. Се некое дете е болно За гаќите ма што се битни гаќите мм ме сака гола @♡BuBaLe♡ гушки мила ти си силна. Пишувај ни да ти биде полесно Ме чекаат за ручек со бамии. Поздрав и имајте убав ден
Синко спие па да шкртнам нешто и јас да не останам покусо од вас. Сношти имавме луда ноќ со синко.Се разбуди во еден со плачење го нишкав и ми поврати се јок направи(ме фати неспремна).Го намачкав со гел за непца и гледам едно запче грепка.Си слушавме песни до 3 уште еден сат се нишкавме и заспа.спиевме до 8. Денеска супер беше си јадеше,си играше но се нафрла на десната нога и на рацете малку незнам од што.Јас си реков сипаници,но нема никакви симтоми и свеки ми вика несе.Докторката не ми е тука утре во четврток ќе го носам. Излегов со мајка ми да се излувтирам малку.синко го оставив со мм 3 часа.Што убаво ми дојде ова ми требаше,вакво прилика имам на неколку месеци еднаш. Кога се вратив дома имавме гости кумовите дошле да му донесат пакетче на синко и една играчка кола,кога ќе начекам тел со камера ќе сликам и ќе постирам. Сакам да пишувам уште но очи ми капат за спиење. Имајте мирна и лека ноќ
мамички, ми значи вашата поддршка. Често слушам од околината совети од типот - искористи и ти, гледај на позитивната страна од разводот и шетај, дружи се, излегувај и сл... Се трудам да ги пополнувам "слободните" денови така. И секое излегување ми е проследено со муабетење за децата. Со шопинг на нешто за нив. Со планови за деновите со нив. Знам дека со подароци и краткотрајната радост кога ќе ги добијат не се заменува времето кога не сме биле заедно, но гледам колку можам да им удоволам, да ги изненадам, да ги пречекам со нешто. Денес сите веро ги превртев во потрага по шопкинс за ќерка ми и не најдов од али експрес ќе стасаат доцна, а порачани се за во пакетчето... Ме теши што нова година ќе ја пречекаме заедно, гушнати четворицата во кревет добра ноќ мајки
Здраво мајкички ве исчитав сте се распишале со последни сили да шкртнам нешто и легнувам. Се преморив денес некој обврски имав растрчана, па дома спремав гости ми се имаа најавено и додека средам раскренам се полноќ ме фати. На темата поклони неможам да се пожалам бебе мое доби еден куп подароци, сум давала сегде за никој не сум штедела еве сега сите враќаат убаво Инаку од утре почнуваме со пробување вкусови искрено многу ми е страв како ќе биде. Толку од мене добра ноќ на сите.
Читам муабети за чипка? Никогаш! Не знам зошто, ама ич не уживам во работи во кои уживаат жените. Не се дотерувам, не се шминкам, не носам штикли, мразам циркони и такви светлуцави детали..обожавам памучни и плетени работи. Спортски и лежерен тип сум. Можеби сум старомодна, ама ете мора и такви да не има Пакетчиња и поклони оваа година ми се собраа еден куп. Така излезе ситуацијата дека золва ми дојде, па повлече нога за еден куп гости, па крштевката... Кој како дојде само носи. Имам за неколку месеци да не купувам чоколада и стрвости за гости. Облека и играчки исто. Инаку периодов ми е многу убав. Некако задоволно и исполнето се осеќам. Убаво е кога на некој му значиш, макар и само еден да е. И со учењето ми тргна. Сменив нова страна, добив нова волја. Ми се пишува уште, ама мразам многу долги постови.
Eve me,edvaj gledam.Malata zaspa vo 21h. Vo 1h.se razbudi placejki ,malku povrati i kaci tt 38.5 . Dadov Daleron ,se simna na 37.4 (ovoj glup toplomer,na 2sek.razlicno pokazuva). Sega ima 37 tt I ne saka da zaspie.A denov cel den rabotno go pominav.Cistev ama onie sitnici koi baraat mnogu sila i trienje(plotna,rerna,menjav postelnina,kujna i plus sekojdnevnite).Utre ke bide ko da ne e cisteno..... Utre pak kaj Paskalov .Aman vekje.Vo cetvrtok zavrsivme so Amoksiklav .Ja nosev sega vo ponedelnikot ,nisto ne i dade,rece vo sreda na kontrola.Ete taman za sreda pocna "ubavo" da kasla,tt i malku noseto i tece A kaj doktorov ko miting da imase.Koga stignav vo 15h.bevme 10kniska po red .Dodeka cekavme (1,5 cas) dojdoa uste 15deca minimumStrasno ... *Podaroci-pravevme i uste pravime ko za svoe dete.Ama fala bogu i dobivame.A toa "malo bilo za paketce" glupost nevidena,pogotovo od svoi lugje.Pa ako nemat finansii edna igracka od 300den.neka kupat ,dovolno e.Ama ete " 300 ljudi ,300 cudi " Ajde ,odam da se raspravam so malata za spienje @zuto neka i e vecno imeto,cestito krstevka i sekogas da si imas takvo ubavo raspolozenie. Bubale Mora da bde podobro,ama veruvaj decata se srekni so takva majka.Uste ednas do site
Хелоу Дури чекаме да заспиеме повторно да пишам нешто. Периодов сме со гости, ко да си зацртале сите дека пред нова година мора да дојдат на повојница. Ај јас издржувам некако ама за маж ми ми е жал, од работа пазари па спрема па со гости. И на малото му се поремети се Вчера мајка ми го чуваше бебуш јас купував подароци и спремав пакетчиња. Почнавме да добиваме веќе и ги редиме под елка Свекрва ми замислете пратила по золва ми. Не го има видено 4 мес бебуш му праќа пакетче Ете тоа, неможам да го разјаснам. Утре синко мој да има дете а мене да ми е сеедно оти терам инат За нешто што е сама крива. Ко да имаме сто животи За Новата мислевме да седиме дома сами. Ама искрено ми фали друштвото , со нив сме имале најубави дочеци па изгледа не ќе да сме сами Уште да издржиме до полноќ Па дури мислиме и дневна шема да тераме негде Ај сеа добра ноќ
да можеш да договориш некој ден преку недела как татко им да имаш преку еден викенд и ти со нив. Знам колку малку време е кога ќе се прибереш во 5 од работа, дур трепнеш дошло време за спиење . Ќе биде подобро ти си многу позитивна сигурна сум дека уживаат во тие неколку саати дневно со тебе. Ќе се пожалев дека ме збрлаве зверче дур заспа ама после овој пост не можам . одам да си легнам меѓу двајцана да си ги гушнам. Од вчера пишувам не стасав да го пуштам постов ми се исклуи батеријата
Добро утроооо Кафето сабајлево од мене Кој какво сака благо,горко,средно...има за сите. Частам на маже.денес му е роденден. @Lolipop23 среќен роденден на лепотанот.Малце со закаснување,ама немам пишано одамна. @zuto вековито името на куклата,нека среќна и бериќетна цел живот. Кај нас нема нешто ново синко сеуште болен,спушти на плуќа,па се тапкаме,лечиме,шурупи пиеме Кога сме кај чипките,купувам,имам ама не се облечени За нова ќе одиме кај моиве.Синко ќе се варди со баба и дедо и братучедите а тато и мама ќе одат малку во бољи живот Се читкаме покасно одам алармот вика му се какало
Добро утро. За мене без шеќер, фала. Заборавив да ви се заблагодарам за честитките на сите погоре. Фала и извинете на расеаниот ми памет.
Хеллоо Вчера ја носев малата кај друг педијатар за второ мислење и ми рече дека цел проблем со носето и е од трет крајник. Ке треба да ја носам на ОРЛ, но може ќе треба да се вади И матичната ни рече исто...Да поминат празници па ќе ја носиме здравје.. Иначе вчера ми падна од спална, нозе ми се стресоа. Првиот пат кога падна си ја скрши клучната коска. Обично спие на креветче, но во сон се префрлила на спална. Среќа тој момент влегов во соба и за пижамката ја фатив малку па не тресна ептен јако на земја Ахх деца...
Добар ден мами Вчера многу убав ден, плус и сонце не топлеше земавме молитва, шетавме во Мол и на ручек кај мајка. Бејби многу умен, бајче, шетаџија на мама и тато ќе биде, а го возиш мирен, застани рже го изнадотерав како право маже, му дадоа дека има 6м па се поправија дека 3м имал само склет го фати и машала се испосра до гуша Количка само мм буткаше мене ми рекоа нареден пат ќе ми дадат, а додуше и рацете ми беа зафатени со пазарлук Денес ден за генералка, ,,чистачката,, ми е низ куќа, овај мајка и реков доста ми чистиш чувај бебе ќе средам, ама мајка ме штеди Бејби од сабајле со церемонии, кенкаво, сега се потсмири па да каснам, ми викаат остај го нека покенка малку, ама мене душа не ми дава да го оставам и да го слушам, па оно А јас одма барам чаре да решиме ,,проблемот,, До крајов на денот тоа па тоа ќе биде, ама не можам да кажам дека е досада од ден, баш ми е фино си имам најубава занимација или сестра што би ми рекла си роди играче Убав остаток од денот, уживајте во последната среда со среќа во годината
Добар ден! Три дена ги преспавме дома, еднаш или два пати на кратко излеговме и другото време во домашна атмосфера. Бебе радосно тато дома од утро до вечер, неможе да се опушти човекот само по него вика и оди. Дури кога ја заспивам така полузаспана вели тато и се смешка, колку ми е слатка, се топам на секоја нејзина насмевка. Моментално патуваме, денес се е отворено па спакував торба за бебе и малку во шопинг. Имаме едно пола час до трговскиот, па да искористам да ве поздравам оти дома некако не наоѓам време. Времево ми ги помати плановите, врне истура па ќе мора да одиме во трговскиот што е покриен за да се шета на раат. А сакав во еден друг ама тој не е покриен па не е тоа тоа. Немам план да купувам кој знае што, ако нешто ми се допадне ако не знам и со едни гаќи да се вратам Кога сме кај гаќите преферирам удобни, имам секакви само танга не носам и боксерици или како и да се викаат. Тие ми се како шорц да носам не гаќи. А чипка кога купив прв пат поскапи ја воочив разликата така што имам удобни чипкани и за секој ден па комбинирам некогаш тоа некогаш памучни, зависи од расположение и дали глава ме боли Убав ден каде и да сте.
Добро утро мајки, деновиве утрата се многу поубави кога е тато до нас Синко радосен, се мази само, галениче тој на тато Многу се радувам на овие празници, ама се нервирам што никаде не можеме да прошетаме, воздухот е ненормално загаден само набрзина јас или мм пазариме и толку, синко дома седи, се надевам дека утре ке заврне ко што вели прогнозата и ке го расчисти. Седете дома мајки со мали бебиња до над 500 оди концентрацијата на пм10 честички, што во секоја нормална земја ке беше прогласена вонредна состојба. И така..деновиве ме чека генералка по дома, па спремање на новогодишното мени Кој сака да следи каква е состојбата на воздухот ке ставам линк во спојлер Убав ден мајки Spoiler: линк https://mojvozduh.eu/web/#draw?location=Centar&type=AQI
Добар ден женчиња Со 2-3 будења помина ноќта,да не се заречам добро е Едно кафе испиено и време е за гушки со децата Едно ме влечи за коса друго за цице На кој до што му дошло Битно задоволни сме Вчера мм беше дома па цел ден дома си го поминавме Неработен ден беше и не ни се излегуваше никаде Денес освен до маркет не планирам друго ништо @zuto да и е вечно името на момата Убав ден мајки