@emkaemka na zdravje molitva,da e ziv i zdrav i se taka umen da bide za setanje Malata kasla uste,srekja do 37 tt .Popladne kaj Paskalov.Ke mora antibiotik,mnogu kasla.Mi e zal ,dusa mala.Doma sedi a ne mozeme da se oporavime @chocolade i za malava mi go kazaa istoto,ama mislam malecka e segatvojata za vadenje krajnici.Ama eve i dr.ni rece -zaradi toa sekoe nastinuvanje ke "udira" na uvceto.Stvarno ispadna taka Na mojava "pocetna anksioznost" periodov ni e vo prilog.Se nerviram za malata,za mm,za moite......Ovaa godina prvpat vikam nemam drugi zelbi ,osven site da sme na broj,zivi i zdravi !!!!!
@flower30 Имаме 3 год и 2 месеци. Здраво право дете беше се дур не тргна во градинка. Еве 2 и кусур месеци е со затанто носе, со некои кратки паузи.. Воспалено уво немала до сега никогаш, фала богу.. Гнојна ангина исто така. Само носот е проблем па затоа и сметам дека не иб требало одма да не стават под нож.. Сакав кај Цекиќ да ја носам, апаратот им се расипал. Останува опција Ремедика кај Оровчанец но тој дури после нова година.. па ќе видиме што ќе каже.. Иначе новогодишната желба ти е баш на место, тоа е најбитно се друго само по себе ке си дојде
Зошто би и давала антибиотик ако нема бактерија. Штом нема температура значи не е ништо страшно. Само може да и го направиш бетер имунитетот со антибиотик. Ако кашла заради затнат нос тогаш со инхалации и влечење на секрет од нос ќе заврши работа. Чекај што ќе ти каже педијатар, не носи пребрзо заклучоци. Мојот кашлаше едно месец дена ама не се дадовме. Знаевме дека е од што се слева секрет од носот и само со инхалации со солен раствор и капки за нос се боревме. Штитници за вратички, ќошиња и слично има во Џамбо и ДМ. Во Џамбо се поефтини.
@JoyJoy mnogu kasla,a nokeska imase tt 38.5 . Sekako ke cekam sto ke kaze doktorot(ona piese Amoksiklav 10dena i go ispi vo cetvrtokot).Ke vidime sega sto ke kaze doktorot. @ivi1987 Daleku mi e Jumbo i zatoa mislev dali i vo DM ima i dali se isti?! Od Jumbo imam kupuvano za brat mi ,gi znam ,dobri se mnogu.Fala vi na odgovorite
Добар ден мајки. Видов сонце и ајде се спремавме да одиме на лулашки. Само што отидовме , кога задува еден ветер и ништо си се вративме. Ручавме и во кревет. Јас си пуштив перална, си измив садови и седнав малку да ве читнам. Овие денови не преплавија со пакетчиња за Нова година, а внатре од здраво по здраво Највеќе сака пез бомбони и лижавки Инаку полека полека се спремаме околу роденденот, закажана е игротека, момата е спремна уште хулахопки неможеме да најдеме. Бидејќи фустанчето ќе е бело со нежно златно, сакав златни хулахопки и све претражив и не успеав да најдам Ангажирав и други да бараат, ама ништо. Само едни со пеперутки најдовме , ама не ни одговараат. И на крај се помирив дека бели ќе бидат. Друго се е спремно, освен мама незнае во што да се облече Да заврши тој ден игротеката, па утредента пак дополнителни гости Секој роденден ми е по 3-4 дена Ако , само за убаво да се собираме И така мајки, имајте убав ден
Здраво мајки! Ме нема неколку дена, ама читам ептен редовно Дремам со кафето и готвам ручек за бебушка додека таа спие. Не знам што и е навечер се буди и по 1 саат е будна, а јас не знам кај терам Налет тоа, денес и во 7 и 30 стана, а обично как 9 стануваше. И така денес немам сили за ништо. А вечер договорено излегување предновогодишно со кумовите и уште еден пар другари. Убаво друштво, ги сакам, ама не знам како ќе се издржи, паѓам од умор. Ни сила ни желба за дотерување имам. Плус, беба нели се буди, па ако се разбуди баба и нема да ја презаспие, туку ќе ги начекам насмеани кај што играат и после оди стави ред Ај да не мрчам, се познава дека сум заборавила да шетам Во меѓувреме бејби стана, на детево очигледно спиење не му треба А јас нит се налакирав, нит коса измив, допрва изгледа. Некоја честитка сигурно заборавив, ама ај ќе се сетам. @orhideea Мајче ако идиш бт на педијатар јави се @ivi1987 Можеш ли да сликаш штитниците плис? Во нашето џамбо нема, па да ја пратам сестра ми од Ск да земи.
Здраво најпријатно друштво, немам време да ви пишам памакар и само да вепоздравам. На работа турбо, дома три пати турбо, цуца станува навечер по милион пати, али моја си е и ќе си ја трпам и така. Некако како лани да добивме повеќепакетчиња од оваа година, ама не е важно тоа, итие што ги добивме доста ни се, колку помалкудобиваме толку помалку треба дадаваме хахаха, макар што главните тек следуваат, тетки, кумови, кумашини. Јас до сега ниту еден подарок не сум добила а изгледа и нема ни да добијам, единствено ако мм не ме израдува со некоја ситница. Некако мн брзо ми летна оваа година, не ми се верува, разбрав убава вест, колешка на работа доби внук, нека и е жив и здрав, секогаш кога слушам вакви преубави вести сакам и јас уште едно детенце, ама сум ви кажувала иако тешко дека некоја се сеќава на постот ќе почекам најмалку една година па после ќе удриме на второ хехех. Сега посакувам само да станам тетка и јас, тоа емојата новогодишна желба исе разбира да сме здрави, живии среќниние најблиските домашните! Поздрав мајкици, се читаме.
Da ne sum kusa denes, eden brzinski post da pisam Maz zamina na rab popladne, ke poludam od smenite negovi, na malovo cel red mu se poremetuva koga e tatko mu doma. Kako i da e, od sabajle smrshteni sme doma site kako i vremevo. Nadvor istura dozd, ne prestana, vo temnica stanuvame denovive. Kaj mm vo familija se desi nesto neocekuvano i site gi isfrli od koslosek, pa mm kako mirna i tivka osoba kjuti, ne zbori za problemot, ama ne moze da go trgne od glava i da se nasmee... Pametot mu e na druga strana. Ke pomine, nisto strashno, samo pregolemi ocekuvanja rezultiraat so razocaruvanja. Maliot spie, jas kafeto od sabajle uste go vlecam. Glava me boli, pritisokot mi e prenizok, vcera dva paracetamola ispiv i djabe. Izvadiv meleno, dusickava kjoftinja mi prisaka pa ke si pravam. Vo plan mi se vecer kifli da pravam, pa ke gi zamrznam za nova god da imame, ako ne me fati mrza. Imav uste nesto da pisam, ama za vo vtor post ke ostavam, bebe se podrazbudi. Ubav den! P. S. Zaboraviv najbitnoto, vcera vecerta mi soopstija deka ke sum tetka po vtor pat!
Добар ден Еве не нас денес малку подобри. Не е страшно како вчера. Тоа беше вриштење, цела зграда не слушна. Денеска кенкав е ама се издржува. Ручек готов, мм ќе заглави на работа до покасно, а мене не ми се јаде сама. Ќе ја чекам свеки . Сте збореле за чипка. Па носев порано, ама сеа којзнае од кога немам облечено. Треба да го изненадам мм некоја вечер . Само прво треба да проверам дали ме собираат овие што ги имам дома. . Поздрав другарки мои
Тука сме и ние,денеска малку полошо од вчера со тт од 38.2.Цел ден седи дома по боди со долги ракави,дури сега го облеков.Весел е се смее јаде,пие и си игра.Се надеваѓ дека сето ова е од забите.Денеска со мака колку што ме оставаше буричнав в уста видов два набобрени и два заби грепкаат. Утре госпо здравје ако е добар ќе одиме кај мм на работа ќе му даваат пакетчиња,отаму ќе одиме до кај матичната. Засега доста е со пишување одам да играм со синко,додека се врати мм од полагање. Поздрав
Of jas ke poludam Malata sabajle imase tt 37.7 ,posle nemase,vesela bese.Ja nosev na lekar,rece ne antibiotik i ispitavme k.s. so crp. Ispadna samo Crp pokaceno 9.2 . Ama posle 20.30 h. pocna da kacuva i se cuvme so dr. i rece samo Daleron dajte i ovie 3dena ke bide so tt. A onoj glupaviot digitalen tolomer mi pokaza i do 39.4 Pocnav da se tresam od panika.Go prasavme doktorot dali da ja nosime na dezuren ,rece ne.Utre pak do kaj nego ako ima potreba.Mnogu se isplasiv,a najstrav mi e sto ne saka ni tecnosti da pie.Sega zaspa ,merev 37.1 Ke dezuram i nokeska.Fala bogu sega imam sila da sedam,ama ke me sovlada umor.Strav mi e da zaspijam. @simonka93 dobredojde nazad. Dobra nokj,se nadevam i nasata ke bide
Jas prva nasabajle, posledna navecer. Pijam toplo cajce i legnuvam. Nekako ne mi se spie, ama samo sto ke stavam glava na pernica znam odma ke zaspijam. Sto se napraiv od koga zaspaa decava do sega poarno da ne kazuvam, ke me karate. I rucek za utre za deci, i mashina, i alishta srediv, iacistiv izdzogirav, sadovi izmiv, kujna srediv, naoraviv kompot od krushi za golemiot... Utre 4 u vis Nie po tri paketcinja, a cela nedela sme so gosti,se zablazivme so mm Drugo nishto novo. Imajte mirna i ubava nok
Добро утро мами. Денес од мене кафето прва сум од сабајле. скоро ништо ново секој ден ни е ист. Деновиве бевме да ги сликаме децата за честитка ама синко не сакаше да се слика и само малата ја сликаа сега си е самичка на сликата. Денес и во градинка ке ги сликаа па пред да тргнам на работа им извадив алишта за мм да ги облече. За пакетчиња за купување имам само две за купување за золва ми на децата ама ке им ги направам јас ке им ставам тоа што го јадат и играчка ке им земам и евентулно некоја блузичка. За нг дома ке бидеме со золва ми нема да одиме по кафеани и плус сме со мали деца кај ке ги оставам цела ноќ. И то мами одам сега до дома да земам децата за на градинка. Инаку секој ден по 1000 пати ве читам ама немам ништо ново да пишам .
@BirMelek повели слика од штитникот Јас само да ве поздравам на кратко, не сум во форма ич, настината ептен, кашлам корнам. Имајте убав ден
Добро утро Бебе нана. Јас се токмев да станам, да пофатам нешто, ама си викам нема шанса. Дур спие бебе и јас во кревет. И така цел ден после маратон ме чека. Бебе почна само мене да ме бара. Мм ја успиваше секоја ноќ по цицање, ама вчера му плачеше. Вика грчеви. Хм - нит се витка, нит грчи бебе. Ми ја даде, одма престана. Ајде пак на цице и заспа кај мене. И на мајка ми слично и реагираше, ама ај неа не ја гледа секој ден. Мора да се реагира со време - супер беше мм да заспива. Дур он ја заспиваше јас веќе во длабок сон бев Убав ден!
Добро утро. Кај нас село гори баба се чешла ситуација Дома се кречи, се чисти на големо, ќе разместуваме спална за да направиме место за колевката, а малава ми е со тт и кашлица од вчера. Јас со болки, во кичма и малку во стомак како менструални, притиска бебо долу, матичниов ми рече нешто му било сомнително, ко да сум почнала да се отварам. Утре сум на контрола на клиника, молам бога да не ме задржата ама ако треба спремна ќе сум Големава цела ноќ кашлаше и тт 37-38 бевме на лекар, кс мирна, инхалации со физиолошки и пулмикорт, лоратадин сируп, земавме некои лижавчиња за грло, далерон ..... се најаде детево со лекови, сега само млеко бара. Јас треба на Ендокрино да одам не ми се оди ама ич, ќе ја оставам со татко ми и ќе претрчам до таму, што се мора.... Се испожалив, убав ден на сите Едит: битно пакетчиња стокмив за сите, ќе ги оставам на мм да ги дели ако завршам во болница