Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добра вечер мајки.
    Ќере заспа, јас до неа, маже вдневна е гледа спорт.
    Очиве ми се на пола копје |-)
    Ама реков да напишам некој збор дур не сум заспала со телефон во рака. Колку пати ми се десило тоа :D

Кај нас ништо ново.
    Вакцината ја одложивме два пати, еднаш за црвено грло, вториот пат дека не беше уште оздравена саглам. Многу ми е страв од ММР :(

Добивме предлог за нова година да одиме кај мои блиски роднини, и престој ни нудат, ама не знам, некако со малава не ми се оди, што знам, не ми се прави ќејф. Сакам дома да си седиме сите фамилијарно, да прославиме и раат да си поседиме. Ама ќе видиме, здравје, има време да се решам, на мене се чека :D

Пакетчињата спремни за 4 дечиња, уште за маже се думам што да земам, дали пижами дебели за зимава или парфем, и двете ги нема, а само за една работа имам пари :(
    А баш ме копка тој што ќе ми купи мене :wasntme:
    Како што е тргнато изгледа ништо, по цел ден се турбо сега пред празнициве :(

Отидов да спијам. Добра ноќ :hug:

На Lolipop23, orhideea, muchacha_a и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Дете дури сега заспива :drunk:
    Веќе извесно време тера така.
    Наутро рано станува, незнам како не и се спија...

Со елка се снабдивме, украсивме, уште поклоните да ги спакуваме за под елка :)
    Таман до Нова год. ќе стасаме
    :D

@Mariangel овде ќе ти пишам...памтам дека прашуваше како да го стоплиш млекото во кола.
    Има едно апартатче, се вика Thermobecher, со приклучок 12 w за во кола. Мислам можи да брка раб, доколку ти треба за др пат.
    Денес случајно со мм видовме во маркетот јавол, па ми текна на тебе.

@Mari* :hug:

Додека пишував, заспа бебе, сега ќе поуживаме со мм пред тв.

Добра ви ноќ на сите.

На Kaetana, Lolipop23, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala mnogu, bash imame jawoll ovde pa ke zemam. Ke mi treba za vo mart najverojatno :*

На Skorpija989 и Lorins им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    @eleni27 децата на 3 годишна возраст почнуваат да ги разликуваат јазиците кој е кој. Син ми веќе знае што е англиски, а што македонски. Го разбира и зборува и едниот и другиот, со тоа што англиски му е само за игри (видеата што ги гледа ги преточува во игра и се соживува) а за се друго си зборува македонски.
    Е сега, многу го сака англискиот и кога зборува(ме) со некој странец тој јајце ќе снесе од среќа.

Јас мислам да не го караш никако. Тој како и да ти зборува ти враќај му на македонски. Ако читате книга, слушате песна или било што на англиски, пробај да му преведуваш за да знае дека има едно значење и да почне да ги разбира и разликува зборовите кога ќе му дојде вистинско време за тоа.

Јас имам еден куп книги на англиски и сите ги читам паралелно на двата јазика. Скоро сите песнички му ги пеев на англиски и македонски паралелно, колку и да звучи глупаво. И ти кажувам дека има ефект.

Туку @LaDyDoLl ме замисли со гадливоста на син ти. Јас имам таков проблем со мојот и живци искинав. Веќе не му давам храна на гости или пред луѓе оти и од најмало залче се дави и плука. До толку е гадлив што не сакам да го ранам повеќе. Ми иде секој пат да му ја оставам чинијата пред него и да јаде како знае и умее. Ама се гади и со рака да фати.

На Kaetana, ivi1987, orhideea и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Valjda euforija vladee kaj site, pa ve nema :lol:
    Jas se zamaram od sabajle so aliexpress, kompletot my first Christmas ne ni stigna, nema ni da stigne do nedela :( ne znam ni kaj da baram slicno nesto vo 5 do 12,ama toa e. Si imame trenerki elence, pa tie ke gi nosime u komplet so rogcinja :D stiskam open dispute i ajt.
    Dorucek za bebe gotov, jas jajca ke przam posle 10 dena dieta i sum ziva srekjna :D ne sum znaela deka jajca zivot znacat:D
    Nadvor tmurno pak. Bebe se budi. Nemam plan za denov, samo ubav neka e :)

:hug: majcinja!

На Lolipop23, orhideea, muchacha_a и 17 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Mari* стискам палци да го надминете проблемот и пак да си бидеш онаа ведра, позитивна, насмеана мама што сите ја сакаме тука :hug:
    @eleni27 не го карај детето за јазиците. Немам искуство меѓутоа дете што треба да зборува два јазика е сигурно тешко на почетокот за адаптација, меѓутоа како ќе поминува времето, ќе знае кој јазик кога да го користи. Дај му време, како расте полесно ќе биде. За јадењето никако ограничување, нека јадат кога ќе си побараат. Растат, активни се и затоа бараат повеќе храна, брзо ја трошат. Мали кај нас е цело време во кујна. Јас да го јадам тоа што он го јаде во текот на денот, мислам дека ќе повратам ама на него не му бранам, цело време или лази, или трча или е во движење, качи се, симни се од кревет. А ако се заигруваат сами на под радувај се и остави ги слободно да седат, нормално и ти ќе седнуваш со нив кога ќе имаш време на располагање, меѓутоа така им се развива и моторика и фантазија и добро за детскиот развој, седнати на под со играчките околу нив. Така истражуваат, фантазираат и растат :)
    @danichap :hug: прекрасен човек си.
    Да ве поздравам, останете ми сите во добро расположение, и убаво да си ја поминете новата година. Живи, здрави, насмеани и само здравје и среќа да не служи, останатото ќе си дојде. Гушкајте се и сакајте се, децата брзо ни растат. Ве гушкам сите до една :l:

На Lolipop23, orhideea, muchacha_a и 18 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добар ден мајки
    Првото кафе ми е на дневен ред, малку издишка после прва рунда со децава. Понатаму ќе видиме како ќе биде.

@Mari* што и да е, нека мине...деновиве и целата таа еуфрорија која ја носат со себе нека донесе уште повеќе близина кај вас и добар разговор. Се ќе се реши, само мала угорнина, една од многуте во животов.
    Гушни лепотицата и лепотанот и смирено:hug:
    @ivi1987 :hug:

НА тема пакетчиња, добивме едно од свекрва ми. Соши фустанчиња за момите. Фактот што одвоила време и сама ги сошила ми дава некоја посебна нота на истиот, поголема вредност. Планирам да им ги облечам во болница, на фотосесијата со третата мома. Секако ако ги збере сите во кадар и е изводливо истото без драми и плачки:rofl:. Плус, фати и едно од тие најголемите киндер јајца.
    Леле среќа дете кога го виде, кога зеде да бега низ соба со истото. Страв да не и го зедеме, или изедеме :rofl:.
    Друг не ни дал, не ни очекуваме, а не ни имаме на кого да даваме. Јас праќам за внуците редовно, и сега пратив, ама тоа не би го нарекла пакетче, плус 12 и 14 години се они, големки се.

Ние вечер пак гости:o.
    Цела година човек не ни штрапнува, ова некако многу ни дојде. Вчера ме праша мм може ли, реков секако, нема пп, и се прејави, договори.
    Арно ама 5 минути покасно ми кажа дека ќе испаѓа на терен од 05, да види состојба на некое градилиште, и ќе се врати попладне :envy:. Ќе го нема пола ден. Инаку при вакви ситуации го оставам него со децата, јас од сабајле на раат да усисам, избришам прашина, ако треба да раскренам играчки, пладнето краток пазарлук спрема менито, и после да си спремам.
    Делува може преувеличување, ама со две деца сигурно ме сфаќате најдобро дека не ни има друг начин:$.
    Не дека има многу работа, за 30-45 минути, ама ниту се децава сами да ги оставам, ниту со нив околу мене можам нешто да фатам. Плус, де едно му се јадело,д е друго, па натапони, менувај алишта, какани менувај пелени...:rofl:.
    Така синоќа, јас се повлеков со децата, он остана да раскрева машина за садови, новите внатре да ги става, да раскрене играчки и да усиса.
    Аааа, можело и така значи :devil:
    После еден мал пазарлук само кога ќе дојде и он додека седи со децата ќе можам да спремам.

Да пијам кафево додека не оладило.
    Убав ден мајки :coffee:

На Kaetana, Lolipop23, karibian и 28 други им се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички ,гледам никој не почастил кафе денес па еве по едно од мене :coffee::coffee::coffee::coffee:
    Бебе заспа прва дремка се умори кутрото го изморив од сликање му правев новогодишна фотосесија:D
    Вчера бевме на мекици бебе го оставивме со баба и дедо и многу бил умен да го пофалам ,супер си поминавме инаку уште едно машко ни се роди во друштвото :) Денес немам некој посебен план ќе тркнам само до фотостудио да извадам слики од новогодишниве ги правев како честитки поклон за бабите и дедовците за нова година :D
    Убав ден на сите:)

На Kaetana, Lolipop23, orhideea и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Добар ден, ние сме супер. Вчера заспа кај 10 па стана во 5:30 цицаше и продолжи до 8. Менува сеуште, ама добро е кога ќе ни дозволи вака да одмориме и ние. Само уште дење да се среди со спиењето. Полека полека успевам и преку ден да завршам доста обврски. Предходно само по раце беше. Може дека и со повеќе луѓе, сега сами преку ден па се стабилизира дете. Уште знае да зајдува итоа секој ден во исто време 19:30 а грчевите и се намалени. Пика раце во уста, шмука се лигави. Изгледа сега со запчиња ќе се мачиме.
    Во глобала сме добри. Утре сакаме да шетнеме, да се сликнеме со дедо мраз. Многу скапнале ама ми е грев да не ја сликнам прва година. За дочек вероватно ќе спиеме еххехе не верувам дека ќе издржам да дочекам 12 саат.
    Денес петочки, сите по ручеци од фирма, јас ќе бидам сама. Се надевам само дека порано ќе си дојдат. Бар да имав за кафе друштво :)
    Него добро е сега, да не се жалам.
    П.с. ве читам за мажите. Мојов апсолутно се ми помага, ќе си дојде од работа сам си зима за ручек и после бебе е негова одговорност. Јас да досредам исчистам итн. Ми помага и за бањање, ноќе јас и давам да цица тој ја држи да ждригне и ја успива. Знае и сам да стане ако кенка и вика спиј душа. Нр смеам да се жалам воопшто.
    Дали си е таков човекот, дали од јас што имам на времето кажано дека за се ќе трпам ама за дете да ми каже неможам нема да трпам. Све знае околу неа. Душа ми е...иди не го сакај. Искрено не очекував дека ќе биде толку посветен. Само за спиењето некогаш му е тешко, зошто подеднакво не спиеме. Колки пати ќе го оставам за викенд да поспие тој ете ти го станува.
    Женички, терај те ги да ви помагаат. Многу е потребно тоа.
    Е сеа нас само ни фали време за нас двајцата, зошто уште не сме баш привикнати, па кога заспива бебе заспиваме и ние.

Последна измена: 29 декември 2017
    На Kaetana, Lolipop23, karibian и 19 други им се допаѓа ова.
  10. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.104
    Здраво мајки... Сабајлево станување, спремање и правец лекар. Почна да ми кива пред два - три дена, вчера почна да кашла, и знаев дека и е грлото. ДОкторката рече не е многу, но празници фаќаат, па ни препиша антибиотик. А и од искуство веднаш спушта ларингитис. Со мм катастрофа е ситуацијата, се близи 1 јануар, и заради тој датум, се трган наопаку оваа година не можам да му простам сеуште...Но за тоа ќе пишам во др тема, тука да баталам. За ручек риба и пире, па ако не дува ветер на прошетка. Имајте убав празничен викенд.

На orhideea, karibian, elcezelce и 10 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еден месец во љубов со мојто девојче :inlove::inlove: Како лета времето :)

Да се пофалам - бејби доби пакетче од комшиката :) убаво комплетче :) ќе го исперам и ќе ја дотерам и сликичка ќе и пратам. Ептен ме изненади :) Кој сака ќе купи без милион прашања:)

Ништо ново нема кај нас - цице, спиење, пелени, бањање и тоа па тоа. Едвај чекам да се опраи времето и да скитаме. Не ми е за ладното, туку за загадениов воздух.

Уште малку 40 дена. Почнаа уште од сега со напињање (читај мерење) каде и што ќе се оди. Да не се нервирам пред време :)

Умајте убав ден мајчички :)

На Kaetana, ivi1987, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Ви благодарам за подршката,многу ми значи во моментов
    Сакам само да помине овој период :( несакам да сум тажна
    А децата колку имаат чуства...
    Нормално како и секој човек и јас вчера си заплакав малку :tmi:
    Дојде керка ми ми ја зеде главата кај неа вскут и ме гушкаше и бакнуваше :inlove:
    Неможев да верувам...моето лудо 20месечно дете е толку чуствително :l:
    Единствено рамо за плачење ми е таа :lol:
    Како и да е...можеби ке биде подобро,времето ке си каже се

@danichap среќа па овде се најавуваат гостите :D замисли да се појави ненајавено :worried: кај мене последниве недели преовладува хаосот :makeup: :lol: битно децата и ние задоволни па за куќа ете ко ке се најават гости со себап ке се исчисти :D

Прво кафе пијам денес со вас и ebay :$
    Што повеќе шопинг толку полесно на душата :rofl:
    На момент ке се чуствувам подобро а и се ми е големо па ко пиле во каша сум во гардеробата
    Пред бременост си бев 86кг а сеа 71 :P би можела уште 3-4 кг да намалам ама и немора :)

Синко кај и да е ке се разбуди а момава ми истура вода по подот и шлапка со нозете (facepalm)
    Ни ја сефтоса и комодата вчера :shake: одма на нејзе едно ремек дело (ја ишкрта со боички)

Пакетчиња повеќето ги добивме за Божиќ и сите преубави
    Синко си доби алишта а кере играчки и два комплета тренерки
    Сега за новата година нормално добиваат пари од сите

Толку мајки од уживањето,се разбуди синко

:hai:

На Kaetana, ivi1987, mal.ecka и 32 други им се допаѓа ова.
  13. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Добар ден !
    Прва пауза со второ кафе, а и последна сама годинава.Нели распуст почнува,па едно дете нон стоп ќе си ме дружи, едно ќе спие друго не, но ако ми фали време со поголемото, да цртаме, да боиме, да правиме торти. Стандард бебе заспа, другиот на школо ја да се дорасонам и се пуштам во погон.

Си замислував денес и утре да средам се по дома, да преместам некои работи ( мебел) и да доукрасам со перничиња и чаршавчиња за Новава ама ме утепа оваа настинка. Вака една година не сум била, вчера дојдоа моите малку да помогнат оти не можев да мрдам а цел ден со бебе сама. Ми се чини дека да спијам два ноќи без будење на двва саата ко нова ќе сум.Се надевам нема да го префати, почна по малку да кива и да се мрсулави.Се надевам дека ќе се подобрам бар до утре малку од малку да се раскрене и среди. Не отидовме на сликање за децава, ај утре и тоа.

Мм виде дека навистѕина не можам па чуваше деца цело сабајле, макар што хранење, преслакање, спремање за на школо пак на мене беше ама бар беше тука да внимава. Ме нервираат луѓе што не го ценат трудот дома. Никогаш не признаен, и никогаш не ценет. А ти ако ти иде да паднеш во несвест дома.
    Затоа оваа Нова година ќе си посакам пред се на себе неколку желби, да не се замарам веќе со некои глупости, да не се нервирам за некои особини на мм кои знам дека нема да ги смени колку и да ми пречат.
    И поголемите ,се надевам ќе се вработам, и ќе ми успеат некои планови одамна замислени. И нормално здравје за сите дечиња на светов.
    Тоа е тоа мајки, не осеќам некоја празнична атмосфера, но онака ми е убаво дека сите дома на куп, си замислувам гледање на сите Божикни филмови по пижами, ручеци со најблиските и позитивна енергија..
    @danichap , утрово видов дека си победила., честитки, ги обожавам твоиве постови, одлично отсликани денови на секоја мајка.
    Убав викенд!

На No Makeup, orhideea, girl-miri и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добар ден мамички.

Ме нема неколку дена, ама па и немаше ништо ново што да кажам.
    Денес се пријавувам за да си кажам дека на денешен ден минатата година ги слушнавме најубавите вести, а тоа е дека ќе станеме родители.:inlove: :inlove: :inlove:
    Во такви моменти човек сфаќа што е најголема среќа вп животот. Искрено се надевам дека барем уште еднаш ќе ја почувствуваме истата среќа.

Инаку друго се по старо. Првите пакетчиња се под елката. Едното на синко од кај мама од работа, едното на мм денес го ставив. Уште две има, ама тие се за внуците. Денес го очекуваме уште едното од кај тато од работа, па за други да сме здрави и живи.

Туку уште не сум направила план за новогодишната софра. Сакам да спремам убаво и се надевам ќе ми дозволи синко да се поматкам низ кујна. Руската и кифлите ќе се од мајка, ама сакам и други работи да спремам. Да имам инстаграм новогодишна трпеза:D
    Отидов да чепкам по темине за готвење да добијам инспирација.

Ве поздравувам и ви посакувам убав остаток од денот. :*

На Kaetana, ivi1987, stevemila и 22 други им се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Еве и јас да се пријавам
    Денес дома цел ден. Сами со детето одамна вака не сме останале и јас и тој пресреќни. Душа ако ме снема од вид 5 минути одма прашува: не иде мама работа нели? Тогаш само го гушкам и продолжуваме со играње.
    Игравме, шетавме, пазаревме, утоп ги направи нозете од рипање во вирчиња со вода. Сега заспа јас некои меили само да допишам тука да чкртнам нешто па да се фатам за ручек правење. Леле колку ми фали вака слободно време тоа денес сфатив. Ај сега имаме една недела за дружба ние тројца се надевам доволно ќе ни биде.
    Само уште да не ми расипеше момент тоа што тешко се организираме за зимување супер ќе беше. Додека се свеснавме ние се што сакаме е пополнето, ќе одиме сега на некоја глупа опција. Ама поарно глупа отколку дома да си останеме. Пуста работа, едвај се усогласивме двајцата да сме слободни и цврц нема место. Ај ќе најдеме ваљда нешто мора детево да оди малку на планина нема смисла за него.

На Kaetana, No Makeup, girl-miri и 18 други им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Еве ме и мене:|
    Почнав вчера еден пост додека спиеше беба, ама 3 пати ме прекина, на крај го оставив и денес веќе беше бесмислен, па го избришав и еве на ново :)
    Пијам кафе, а тенџерињата на шпорет работат со полн капацитет ( веќе секој пост вака го започнувам:tmi:). Секојдневие јбг:$
    Деновиве беба успева нешто да изеде, па јас сум порасположена.
    Некни излеговме на вечера со пријатели и кумовите, супер беше, убаво место одбрале. Беше дојден оној Сашо од жешка кујна, па јас од се да пробам:$ Затоа не знам што ќе носам на работа, се зимско ми е мало:o Беба си станала и си играла со свеки 1 саат, ама кога си дојдов беше заспана:clap: Затоа свеки беше препотена и со укочена рака:( Како ќе се чуваат од наредната недела јас не знам, знам дека редот кој и е воведен мора да се запази:!: Ама нема да имам проблем со свеки, слуша и почитува како ќе речам за малава.
    Инаку и јас се мислам за новогодишното мени. Најверојатно сарма со месо, а кифлички и руска се подразбираат:)
    @kukla21 Цел месец ли направи? :inlove: Ама што се чудам, мене како во сон ми е годинава, не ми се верува дека и на работа се враќам:sweat:
    На тема пакетчиња ме потсетивте дека имам на 2 места за давање. Ама ние ги даваме на коледе, имам време. Беба добива се и сешто, не можам да се пожалам. Туку јас што да купам за девојче колку неа не знам? И тие како нас имаат се, кашички веќе не јадело, не знам што да дадам. Играчка и што друго немам појма:wasntme: А важни луѓе ни се, кумовите. Секогаш на беба и носат многу работи и сите од убави поубави.
    Телевизоров пак зеза, ако се расипе уште еднаш ќе го фрлам низ прозор:headbang:
    Друго не знам што да кажам, депресии дека ќе одам на работа, па денес од дома не мрдам, ќе се гушкам со беба, мила моја:hug:
    @Mari* Во нашиот брак секоја недела има таква турбуленција, такви ни се карактерите на двајцата. Милион пати сум се нашла пред таква раскрсница, многу убаво те сфаќам, го знам чувството и лутината. Ќе помине:hug:
    Ај да одморам уште малку оти бебе ќе стане и тоа е одморот мој, а половина ме боли, неубо ја имам кренато изгледа од трчај ваму трчај таму се со неа во раце, а на крај домашната работа не се гледа, како што вели и @supergirlmb .
    И овој пост го пуштам по 2 саати откако го напишав, во меѓувреме беба стана, па дури и јадеше, се изеде:clap::dance:

На Kaetana, ivi1987, No Makeup и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.102
    Здраво луџе :D

Конечно седнав па да пишам нешто. Од сабајле глава ме боли, а мм исто. Се погодивме и двајцата не боли глава:rofl:

Јас денес ставав карфиол во тегли , втор пат ова зима.Ама не многу 4 големи тегли , па ќе јадеме здравје за 4 недели. Малата многу го бендиса минатиот пат карфиолот па велам за неа ќе ставам да касне нешто здраво:)
    Сега се мислам да правам торта за н.г ама ми фали за филот 1 јајце има ли некој да ми позајми да не одам до продавница за џабе:$ Ај може мм и ќере ќе донесат па ќе направам.Ќе ја правам тортата на мама , цел живот иста торта прави едно 5 пати во годината. Последните неколку години не и ја јадев од прејаденост. Ама кога и славевме на ќерка роденден купивме торта 80евра и ја фрливме пола .Никаква на вкус, само за гледање беше:o. Мм кажа е на баба ми тортата е измислена за оваа:rofl: Затоа за роденден му ја направив со банани само:).

@Mari* и @No Makeup :hug:

@LiliBoz , @RainBow ми ги нема 2 -3 дена :P

Јајцата ми стигнаа јупи ќе се прави торта(poolparty)

Добра ноќ и имајте убав остаток од вечерта и убав викенд:hai:

На Kaetana, No Makeup, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Добар ден.

Малата гледа Маша и Медо, јас го пијам првото и единствено кафе за денес.
    Ноќеска од два како се размрда до сабајле до седум ја нишав на 15 минути. Ми се олесна кога стана конечно.
    Сабајле доручек, пресоблекување, па си игравме, и купивме вчера докторски сет, па им правеше диши диши на мечињата и им мереше температура. Шкрткаше малку, трчаше, се утепа сто пати, ми кажа дека ме сака десетина пати и ме изгушка, па уште малку и во кревет.

Го прашав педијатарот за буквите и ми се насмеа што прашувам, дека била многу мала. Требаше да си прашам во темата прво. Памет за друг пат.

Еве веќе заспа, продолжувам ноќе со постов. Многу кажува тоа што нема девет, а мене ми е ноќе, нели? :lol:

Таман почнавме со успивање бараше јогуртче и лепче, па ајде јадеше, па зема книга да читаме, јас омалаксана некако само сакав да си легнам, па и викам ајде ќе спиеме, она уште чита вика, па се фати за рамплстилскин, рамплсин, па рамплсин и фала богу еве заспа. Се мислам да си легнам, да имам сила да ја нишам втората половина од ноќта. :sweat:

@Ava.84 таман имав домашно, убаво јајце за позајмување, па ќе дадеше навака парче торта. :smirk:

Добра ноќ мајки, или убава вечер, за кого како. :emo:

На Kaetana, No Makeup, Lolipop23 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.690
    Добровечер од мене :hai:
    Маж сецка руска салата, бебе нана а јас се спремам за туш ама чекам да се наполни бољерот зошто сакам цел да го потрошам, толку сум уморна денес . Правев пак колачи, правев кифли и ко и увек не ми се по кеф. Се спремаме за дочекот :angel: Убава ми е оваа година атмосферата, не е тешко да се погоди зошто:)

Ја гледам елката пред мене, полна пакетчиња :inlove: Се радувам ко дете. Синко доби пакетчиња и од личности од кои не очекував. Само ги местам, ги преместувам :lol:
    Ми излегува мемори на фб , пред 2 год кога се вселивме елката празна под неа ништо, втората година тука таму по 2,3 ќеси , а сега полна преполна :) И очекуваме уште 5 најмалку ( најавени :wasntme:).

Денес го прошетав синко во новиот скафандер :inlove:. Секој ден се поинтересен станува. Да можам ќе го изедам од љубов:)

Тато е на одмор веќе . Толку се радувам, 2 недели само наши :)
    Отидов на разубавување ( маски , ова она :makeup:) добра ви ноќ :hug:

На Kaetana, ivi1987, No Makeup и 28 други им се допаѓа ова.
  20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки :hug:
    Значи вчера и денес се утепав од работа.Освен секојдневните обврски со децата,се симнав долу кај свекор ми и исчистив се.А тој ги гледаше и двајцата горе и си играа битно јас направив цакум пакум.Па ги заспав и тоа во рок од 3 минути и двајцата во исто време.Си викам браво женче мајче,сама на себе.:muscle:
    Ставив ручек и направив емби о едни други чоколадни слатки.А тие спиеја цели 3 часа.
    Денес од сабајле многу рано станаа и 2та пак во исто време абе кога почнат да си зборуваат на нивно па да се гушкаат што цела ноќ не се виделе многу се интересни.
    Души мои:inlove:
    Сила ми даваат.
    Па ајде едно соблечи па облечи па ајде другото и после во исто време им се јаде им се мочка.А големиов 2 дена е без памперс и тоа сам кажува вика,Мама ти сеја тука матеј ија сам моч:D јас да седам во дневна тој сам да оди во вц.и да сам оди се соблекува мочка и доаѓа.Но многу почна да го закачка малиот го бутка не му дава да оди или му ги зема сите играчки ништо не му дава.
    Од сабајле направив мајонез салата и секако ручек за нас и ручек за бебе.А мм и големиот беа до еден човек да разговара за работа,тука да работи и да биде со нас да не се разделуваме веке.Само здравје да биде ќе биде се ок.
    Мајка ми беше малку кај над си поигра со децата колку многу ја сакаат стварно се гледа колку се среќни со неа.Иако односите меѓу мм и татко ми и брат ми веќе воопшто не се добри,јас и децата ја посетуваме и таа нас..
    Сега пред малку имавме едни пријатели на гости,ако можам така да ги наречам.жената работи во конфекција за 10.000 и вика исто ми се фаќа,викам па можеш да најдеш работа и за 15-20 000 ден.вика не тука ми е добро.а маж и исто така за толку и се жалат нема пари нема ништо.епа штом сакате во место да стоите работете за толку и не се жалете ама толку ми се дигна притисокот што стварно се изнервирав.:devil:значи јас не сакам да работам таму туку да напредувам и да си создадам убава работна позиција.имаат заостанато мислење и други перцепции за животот.Ок нивна работа.:^)
    Во врска со зборењето и мојов големиот од песнички научува по некој збор англиски и едно време место отвори викаше опен опен и сега кога нешто е добро вика о јес или океј.:rofl:а на подот пораснаа играјќи си.никој не слушам и јас правам најдобро што знам за моите деца оти јас сум со нив 24/7.Големиов не јаде ништо!Малово се секако здраво и супер е.Разлика огромна.:nod:
    Имам дакажам уште мнооогуу работи ама друг ден.;)
    Добра ноќ!|-)

На No Makeup, Lolipop23, orhideea и 17 други им се допаѓа ова.