Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Втор дел може? :lol:
    Нозете толку многу ме болат, што не ми се исплати да седнам, нема да можам да се поместам после.
    Денов цел ден натака навака и пак ништо не е средено.
    На газдата на станов, денес му текна да ми побара сметки од струја, вода, ќе менувал добавувач ли што ли ќе прави немам поима.
    Битно се растурив за да најдам, ќорава сметка немаме дома. Плаќам преку интернет и ги фрлам, што дека ќе ги чувам.
    Па ми отвори работа, прередував фиоки, продолжив со фиокарите на малиот и на крај вадев алишта кој што ќе носи. Утре да завршам со пакување, во недела да одморам, па уз пат едни колачиња да стиснам со новите калапчиња :D
    Играчки на сред соба, кујната не ја пипнав денес, ама битно кафе пијам :)
    Бебе заспа пред малку, касно дремна попладне. Сабајле се надевам ќе поспие до покасно.

Тоа е жемски :) одам да се фаќам за пеглата, оти ако оставам за утре, ќе бидат куферите спакувани до година.

Туку @AngelOfArh ја нема во последно време ич, да се пријави :)
    Добра ви ноќ на сите :hug:

На orhideea, muchacha_a, girl-miri и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.161
    Здраво Феминки. Јас како по обичај, прво ритуалот со кафе на Фемина, па сериите.
    Денес ќерка ми заклучи дека сме биле во банка, зашто нејзе и било ладно. :rofl: Уште се смеам. Бевме да завршам нешто работа и морав да одам пак, поради дополнителни документи. Кога се вративме дома, му вели на мм, мама ме однесе во банка тато. Два пати, дека мене ми беше ладно. :rofl:

Иначе, деца многу рано ми заспаа денес, па го рипнавме петочниот цртан. Утре ќе надокнадиме. Убав ден денес и квалитетно време со деца. Утре планирам да спијам и ќе ги игнорирам сите дома. Па ќе мораат да одат негде без мене. :rofl: :devil:

На muchacha_a, girl-miri, jovana03 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Добра вечер мамици!
    Немам ништо интересно да сподела, затоа и се мислам воопшто дали да пишам. Почнувам пост и не го допишувам, едноставо деновите еден на друг отсликани.
    Деновиве малце повеќе имам работа, се уморувам, едвај издржувам , ама тоа е, ќе поминат тие неколку денови и после пак ќе стивне работата.
    Пакетчиња нешто добивме, нешто ќе добиеме деновиве... Јас спремив за внуците, тинејџери се веќе ама ете чекаат од мене па не сакам да ги разочарам.
    За Нова година дефинитивно дома, и баш ми е супер тоа што сами ќе си славиме. Славимеее? (facepalm)
    Малата е сега кај баба на спиење, па со ММ самички дома! Тој на довсед, јас на тросед! До пред 5 месеци друго беше, ама сега не не собира на заеднчки кревет. Ок, на спална не собира, ама јас ваква глмазна толку непривчно се осеќам!
    Одам ај, стварно немам што да кажам!

На ivi1987, eleni27, tarantula и 25 други им се допаѓа ова.
  4. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добро утро.

Прво утринско кафе испијано во друштво со мм,најслатко ми е кога го пијаме заедно.

Вчера мм зеде плата и одма се пуштивме во потрага по намирници за н.г.Мм сака да прави пица за н.г , а јас ќе правам беговска тава.Знам дека нема да изедеме се но ќе имаме за другиот ден.

Денеска во план имам многу работи се надевам ќе ги завршам сите со помош на мм.Доволно е да го чува синко додека сработам.До 2 е дома,некако ќе се организираме.

Имајте убав ден

На Lolipop23, ma4e1311, orhideea и 20 други им се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro utro zeni, majki, kralici :hug:
    @Mari* nekolku pati se vrativ da vidam koj go pishal postot. Turbulenciite vo mojot brak gi imashe od sam start, ama se beshe minlivo. Onie sto ne mozam da gi podnesam, onie sto me stavaat na raskrsnica i me teraat postojano da se zaprashuvam so kogo li jas ziveam pocnaa so vtorata bremenost. Uste neznam dali ispravno postapuvam i dali nosam pravilna odluka, ili treba da smenam neshto iako mnogu raboti se smenija.
    Rabota doma eden ton. A periodov non stop gosti. Srekja pa redot na decava go zapaziv. Sinokja sum zaspala so decava. I jas i mm. Sabajle ko stanav me deprimirashe haosov. Na malive im pustiv crtan, jas sadovi miev, dzogirav, usisav, pruziv alishta, edna sushara sobrav, izbrishav prashina. Pa gosti ke imam, rodenden mi e denes. A koga li ke napravam torta (facepalm) Mislev i kifli da napravam, ama nemam sila. Vecer. Ili mozebi ke kupime. Rucek napraviv sinokja za decava, pred da zaspijat, kako da znaev deka ke zaspijam i jas. Tolku im se dosadi crtanot, vreme im e za dorucek. A mene kupovi alishta me cekaat. Kafevo ladno go ispiv, a da ne kazuvam kolku imam planovi za spremanje za nova godina. Sami ke bideme, ama sakam da odbelezam, sepak ni e prva nova godina vo nash dom :inlove:
    Ajde majki odam jas. Imam uste za pishuvanje, ama pokasno ke pisham.
    :l:

На Kaetana, ivi1987, elcezelce и 30 други им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    @eleni27 да ми беше поблиску ќе ти речев да ми ги пратиш децата за да си сработиш на раат. На крај може и едно парче торта ќе добиев ;)

Среќен нека ти е роденденот, да си жива и здрава и повеќе да се чуваш следнава година.

Јас денеска сакам децава да ги пратам некаде со маж ми и золва ми и да тргнам кревети, комоди, клавири за да исчистам детално позади. Ќе видам колку ќе ми успее планот. Вчера купивме подароци за децава за нова година, па одвај чекам да ги изненадиме. Се мислам дали под елка да ги најдат сами или пак да тропне дедо мраз и да ги најдат пред врата.

На Kaetana, ivi1987, elcezelce и 24 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Добар ден мами на ден пред Нова :)

Од сабајле се трудам да го сликам бејби ама не ми успева, или прета многу, или плаче :| вчера исто, ајде секако најубави ќе бидат сликите, 2-3 од 100 ќе ги биде, а и што да се очекува од месец дена бебе :D

Вчера шетнавме малку скрос непланирано, па јас како мивка бев :tmi: и до педијатар јас го планирам уште одвечер идењето, а ова за 5мин ние во кола бевме, па и торбата ја заборавив во кафич, арно што бејби не го изгубив некаде :|
    Уф додека ми стане рутина и навика ќе потрае ,,случајов,, се мислам нешто заборавам и правам погрешно :(

Вечер со гости, јадење нарачано само да се зеде, мајка ќе ја викам маса да намести, бејби веќе ни 5мин не седи само, маж ако успее пред да заѕвонат гостите да дојде супер ќе е :smirk:
    Купив и први пакетчиња да подадам, обично баш на овие дечиња им правам, ама оваа година кутиички Милка ќе завршат работа :$

Бејби ми нанка во една рака со другава да каснам кисело млеко, па јаболко, чај ми се пие ама ќе почека, добра е и водава до мене :rock:

На Kaetana, ivi1987, elcezelce и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Гуд морнинг лејдис :D

@eleni27 Среќен да ти е роденденот! Жива, здрава и сите желби да ти се исполнат!

Вака или така, секој некогаш во животот се наоѓа пред крстопат, битно е да се размисли убаво пред да се одбере правиот пат, за кој никогаш нема да дознаеме дали бил прав.
    Само да сме здрави и сите на број, за друго како ни е шкртнато така ќе биде. Најважно е дека за секој проблем решение се наоѓа.
    Како беше, што не може ѓаволот, жената на помош ја вика :lol:

Сабајле се симнавме до продавница и во лифт се возиме со комшика друга, влегува цела намрштена кога ме виде. Јас фино поздравив како и секогаш, а она на тоа: "вашето дете вчера и еве година дена уназад плаче, липта по цели ноќи?" :oЈас се стаписав. Викам не, нашето не се слуша, комшиите под нас не ни знаеја дека над нив има бебе до пред некој месец. Ништо не рече само излезе од лифт. Сега филмови 300 во глава, да не ја натера ѓавол да пријавува во социјално па прашува.
    Инаку, малата во комшии многу плаче откако е родена. Детето заоѓа, по неколку мин ја нема ноќе околу 2ч најчесто, писка плаче колку ја глас држи, ја слушаме секоја вечер. Иако знаеме ред муабет со комшиите да свртиме никогаш не сум ни помислила да прашам зошто толку плаче, сега страв ми е дека ќе направат збрка другите комшии, ваљда над нив се немам поима :worried:
    Јс одма со вас да споделам :)

Доручек спремам за двајцата, доцна станавме денес, па ке подизлеземе на воздух околу зграда :)

Убав ден мами:hug:

На Kaetana, elcezelce, eli25 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добар ден !

@eleni27 среќен роденден ол д бест:^:

@RainBow за домашно јајце давам пола торта ајде да се мењаме^_^

Само да пишам дека ја направив вчера тортата. Многу е брза и вкусна:$
    Туку денес сум многу неарна. Глава уште ме боли и стомак ме кине , женски проблеми едвај мрдам морам да пијам некое апче и да ја успивам малата и да се фаќам за работа.А колку не сум спиена :worried:

Поздрав мајки се надевам дека сите ќе бидеме со попозитивни постови од понеделник или помамурни:lol::hai:
    20171230_110411.jpg

На Kaetana, elcezelce, eleni27 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    @eleni27 среќен роденден, да бидете живи, здрави и најсреќни, сѐ што било лошо да остане зад вас :hug::hug:

Добар ден од мене
    Ги доправив благите за деновиве, сега уште ручекот остана
    Малиов нешто ми менува последниве неколку ноќи, па сум преморена
    Ме насмеа @emkaemka со сликањето, кај нас лани беше успешно, годинава имаме расплакано дете на сликата со дедо Мраз :rofl:

Имајте убава последна сабота во 2017 :hug:

На Kaetana, elcezelce, eleni27 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @eleni27 среќен роденден, да сте здрави и живи, да те слушаат и малите и големите повеќе годинава. :)

Добар ден на сите.
    Јас вчера го однесов во куќичка со Дедо Мраз за сликање, ама кога рече не и не, излезе надвор и не се сликавме. А не се плаши ама ете не сакаше, му кажуваше на човекот дека има бо на лице (дерматитот). Дедо Мраз па помисли дека сипаници има и вика ако, ако имам прележано. :^) Објаснив што е, ама сепак глупаво ми дојде, не би го носела со сипаници ни на крај памет во толку деца и бебиња.
    Ќе го сликам некако сама деновиве, барем за бабите да извадиме по една слика.
    Сега го пуштив кај моите, да средам малку, да зготвам, ама нормално прво телефонот го фатив и чоколадо си отворив. :D

Убав ден на сите! :l:

На Kaetana, ivi1987, elcezelce и 24 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @eleni27 Sreken rodenden,samo ubavini vo zivotot:^:
    @Mari* veruvam deka ke se reshi problemot i deka ke bide se ok.

Malata uste nastinata i toa mnogu.Ja nosev i vo cetvrtokot i ne dade antibiotik,rece virus i ke potrae do nedela (e ubavo me izraduva prednovogodisno).A kolku i e tesko ,place po cel den,nokeska imase tt 38.4 dadov Blokmaks.Sega spie,toplicka mi e a toplomerot od 37- 38.4 pokaza .Ne znam so da i dadam.Od Daleronot nemase bas fajde,Blokmaks strav mi e da i dadam na poniska tt od 38.Kolku e zalna vo ocinjata:(

A jas pred nerven slom. Ni spiena ni jadena ko sto treba.Doma- ne haos,vaka necisto ne mi bilo nikogas.A i da sakam ne mozam da sredam ,malata ne se odlepuva od mene i se vo race saka .Nokeska i mene grlo me bolese,krajnik otecen ne mozev da goltam.Zaspav vo1h. malata stana vo 3h i do 5.30h bev budna ...I nervozna i umorna. Lele samo neka i pomine brzo.

Za novata godina nikade ne sakam,ama moze so drustvoto doma ili kaj nas ili kaj nekoj od niv.Se dogovara mm ama mu rekov obavezno da gi prasa deka nastinata e malata(i nivnite se ama ne tolku) i ne sakam taka bez dogovor.
    *** Se nadevam i toa mnogu se nadevam deka 2018 g.ke bide podobra !!! Ne mozam da izdrzam uste edna nervozna godina.Se nadevam i posakuvam zivi i zdravi da sme i poveke srekja na sekoe pole .Istoto,od srce vi go posakuvam i na vas :hug:

На Kaetana, ivi1987, Seline и 20 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.749
    Добар ден.
    Јас обожавам да ве читам, ама ова најискрено и секогаш кога сум на угорнината ќе ве читам и ќе соберам енергија сила и мир за понатаму за уште една и една угорнина како што вели Дани. Некои постови се толку искрени и топли навистина човек како да чита некоја статија од некој весник па едвај ја чека наредната.
    Поздрав жени.. мајки..
    Вака си мислам дека би требало некој да издвои куп постови од темава и да направи книга. Книга со наслов баш Мајчински муабети.
    Човек учи соочуствува се радува и прима енергија од сите вас. А сите ние сме некако толку различни а толку исти кога станува збор за поимот мајчинство.

Ние цела недела сме со настинка или вирус не знам. Растечен нос, затнат нос, кашлање и сега најново температура која варира веќе 2 3 дена по ред. Ќе нема па ќе дојде наеднаш, не голема ама доволна да ме заплаши. Освен парацетамол не давам ништо друго а вирусот е тука и не поминува. Капак на се и јас сум иста не само бебево.
    Не сум спиена 3 ноќи, вчера цела ноќ буквално цела ноќ се нишавме во раце и сабајле не сум го ни слушнала алармот за во 6 на работа :( среќа голема среќа што шефот беше разбран човек и му благодарам многу, а осеќав дека лошо ќе биде :(.
    Јас де чистам де легнувам од умор а бебе спие моментално.
    Некни славевме роденден па после не знам колку време се напив некоја чаша виски за прослава ама налет низ нос ни излезе со маж. Бебе вриштеше и качи темп. Ајде пак цела ноќ апчиња нишање и сите нишани по ред. Налет и виски и миски отиде во неповрат. :)
    Деновиве по гости и со гости ни поминаа од една страна убаво од друга пак не убаво ради болештиите, си велам да одам после до маркет глава да оладам аман заман.
    А тек празници се ближат..
    Имам некоја скриена еуфорија во себе па чат пат избувнувам од премор и збоктиданост и се така во круг.
    Синоќа тешко ми беше. Пак викав па среќа се освестив и си мавнав шамар по себе па си реков дека треба да се контролирам.
    Тешко.
    Колкава тежина на душа толкава љубов огромна имам во себе па го земав син ми и го гушнав силно плачејки и обвинувајки се уштр милион пати како грешам.. а грешам не дека не грешам што ми треба да урлам наоколу не знам :( губам контрола од преумор и неспиење..
    @emkaemka нормално е откако стануваме мајки да се преиспитуваме и обвинуваме секој ден ама не сме совршени и не можеме да бидеме. Треба да се трудиме да правиме најправилно ама никој не е најправилрн на свет и светец секој греши па така и ти и јас и сите.. тоа е човечката природа.
    За жал..
    Перфекција на овој свет нема.

Да станам да дорасчистам да средам па да си го гушнам. Па ќе заплачам што од љубов што од болка што од што не умеам да се контролирам и така..

Би сакала да сум некаде меѓу народ, друштво на пример во банско, да вее снег а јас да се опуштам во некоја сауна и бања со топла вода, па пилинг па маска па свеки и да шетам по бањарка 1 ден или час барем.. да се опуштам од сиве болештии и лошотилуци ама...
    Многу ама..

Новата година ја замислувам во снег, под колиба, дрвја, снегулки и мразулци, чај.. топол камин и ние..
    Ама..
    Сма снег ни за лек никаде.

Останете ми во добро расположение, позитивни и среќни сите. Среќни празници.

На Kaetana, ivi1987, Seline и 32 други им се допаѓа ова.
  14. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Уште една година помина, тешка, убава, лоша се така помешано веќе не сум ни паметна што да кажам, секојдневно се испитувам каде грешам, толку ли сум идиот, човек без душа или пак само јас ја имам а никој околу мене не,мислам фека се ми се распаѓа а уствари се си иде на свое место нема луѓе веќе се е тоа камен направено @Mari* ете сум на истата раскрсница како тебе, и се мислам што понатака, каде, како со кого, со чија помош, можеби и болеста ме надвладеа месецов па тешки одлуки и јас донесов но ја фатив најтешката удолнина која можеше да се фати, назад нема, нагоре неможам веќе да се качам, јас помалку депресивна денес но цел месец сум така и ги потиснував тие чувства во мене но ете и јас сум од крв и месо па морав некому да кажам а кому ако не на моето катче на моите другарки од кои имам поддршка, се надевам нешто ќе се смени ако не тоа е тоа живот иде даље.
    Во новата година ви посакувам само здравје, мир, љубов и спокој ама здравјето е најбитно се другото ќе дојде, децата да ни се здрави и живи и ние за да можеме да ги извадиме на прав пат, па сепак ради нив живееме, среќни празници ние секако ќе пишеме пак ама јас однапред ве гушкам сите до една :hug::hug::hug:

На Kaetana, ivi1987, Seline и 25 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добра вечер мајки.
    Да шкртнам некој збор, минус да не ми пишете :rofl:.
    @eleni27 среќен роденден мајче:hug:. Срце полно со љубов од пилна куќа мажи веќе имаш, ти посакувам се останато.

Ние денес пак во бољи живот:party:.
    Да ни држи оти во новава 2018 тешко подалеку од аупермаркет дека ќе мрднам:rofl:.
    Малку се подновив, непланирано.
    И најважното, купив долен црвен веш:rock::bandit:.
    Седнавме да јадеме и големава тегнеше кесите, претураше... кога се разлета тоа прслук/корсет, гаќи:hai:...
    Малото се смее, нели жиж бои, хжголемава среќна дофатила нешто што не смее(facepalm).
    Мм ми кога зеде да црвенее од луѓето околу нас. Ми вика луѓево ќе си речат ништо чудно овие што шетаат со две деца во количка и трето на пат. Види ги каде им е паметот:devil:.

Деца сеуште не спијат. До почеток на градинката ќе продолжи ова безредие и покасно одеље во кревет. Налото под масиче, големата скака на трамболина:drunk:.
    @vitamina побрзо оздравување на малиот.

Убава вечер на сите :f:

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 28 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @vitamina pred nekoj den seto ona sto si go pisala za masazi,spa.... mu go kazuvav na mm kako zelba.Vikam bar 3 dena taka i ke se vratam kako nova:)Ama ,ama,ama.........Nema:D:D

Preeska imav bash panicen napad:(Malata so tt ,nikako ne saka sirup,place .Jas neznam sto da pravam ,so mm po telefon se karame sto da pravime i resiv da ja nosam na dezuren.Vo toj moment mm si trgnal od rabota (deka neli zena mu doma panici ) i se slusnal so drugiot doktor.Mu rekol da ne ja nosime,takov bil virusot i deka do utre treba da e podobra.Za moment se smiriv,a od druga strana tolku se iznervirav sto si dozvoliv taka da ispanicam .I na celiot umor cistev.Mm vika sedi-mu rekov samo "ostaj me". Malata zaspa sega i sega sednav i sfakam kolku sum umorna.Mi ostana uste vo hodnik da sredam i da se banjam.Ama moze toa i utre...

Preeska sakav da pisam ama zaboraviv.Iako moite postovi od ko se zacleniv se haoticni,depresivni i ponekogas so doza humor(ako ste ja pronasle super :D:D) ,ama katcevo mi e kako da odam na psihijatar.Tolku mnogu pati ste me smirile vie (iako site okolu mene mi go kazale istoto),ama ete vie poveke "dopirate " do mene. Milo mi e sto sum del od ovaa tema i se nadevam vo novava godina site ke uspeeme da go dobieme toa sto go barame,a pred se ,zivi i zdravi ,neli ?!
    Imajte ubav vikend i ubava novogodisna nokj:*

На tincemajmunce, ivi1987, Seline и 23 други им се допаѓа ова.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @Надежна ме расплачи со постот за колетчето :hug:

@emkaemka добре дојде :sun: со постот за првата прошетка со бебеуш ме потсете за нашата прва прошетка, мислам дека се испотепавме со мм кој да ја турка количката :tmi: па ја туркавме заедно :D

Бубале со срцињата храбра жено :hug: кога тогаш сите коцки ќе се наредат и се ќе биде во ред, ова од искуство.

@zuto многу поинаку те замислував :tmi: ниска и подебелка :$ прекрасна си женче :lol:
    Исто и @Kitten ја замислував како таа мачката на аватарот ниска и дебела :rofl: а она да ти била манекенка (fingers)
    Т.е сите некако ве замислувам :$ за сите вас си имам некоја слика во глава, ова за оние кои ги немам видено 8-| а повеќето ги имам видено на ФБ :$

Кога сме кај вешот црвен немам одамна ништо секси облечено, порано мм ми купуваше или ме тераше да си купам сега му нема текнато :^)

За подароци од домашните не смеам да се пожалам, свеки многу убаво не пречека, искрено не очекував ептен ме изненади :| Останав без зборови. Имаше премногу купено за бебево алишта, играчки, постелнина и за бебе и за нас, голема елка, дубак и уште многу други работи, исто и моите ни донесоа убави подароци. Искрено очекував дека ќе имаме повеќе гости за повојница за бебево ама се излажав, многу важни личности не се ни јавија а камо ли да дојдат ама па си велам има време тука сме уште 2 недели ама ај ќе видиме.
    Дојде само тетка на мм, еден пар со дечиња што се дружиме многу и моја другарка. Од парот доби многу убави работи и колетче првото од нив ни беше, ама и очекував од нив повеќе бидејќи јас им однесов премногу алишта за првото бебе. Не се јавив на никој да кажам дека сме тука бидејќи имав кажано од порано, ФБ сега немам и број македонски немам. Мм на ФБ пиша дека сме дојдени па би требало да знаат :!: ќе видам кој ќе дојди ќе му појдам кој не толку ќе биде. Бидејќи јас со ќеф сум купувала за повојници за бебиња, за родендени... последни пари сум давала само да купам нешто :envy: искрено разочарана сум.

@eli25 мислам јас постојано на вас :$ ама немам време свеки е по цел ден горе кај нас или па моите се тука или мм седи до мене :doh: ни 5 мин не сум сама да ѕирнам овде. Инаку ете пишав по горе не е баш лудница како што очекував, мислев и другите мислат на мене како и јас за нив. Ако за памет, се во животот е школо :)

@BirMelek закажав за вторник на пладне, бев БТ и во четвртокот извод си вадев :D таму сум родена.

Инаку бебево ми е болно мајки :( носете му течи очињата му солзат ;( се мачи срце ме боли, на ноќе само ми кенка. Кога дојдовме првите 3 дена ми повраќаше по секое јадење и тоа многу, сега не повраќа толку ама па настина :( уф се надевам ќе помине по брзо не можам вака да го гледам, несака ни носете да му го чистам плачи.

Инаку по пат многу тешко и мачно поминавме, не го посакувам на никој, кажавме уште еднаш за празници со кола НЕ ]:):doh: 24 часа патувавме а требаше за 15 сати од прилика да стасаме. Ноќта добро поминавме со бебуш ама дента збесна в кола исто и јас со него (facepalm) премногу чекавме по граница и по автопат имаше многу гужви леле такво нешто до сега не сум видела :x Словенија која што се поминува за 2 сати ние 6 ја поминувавме. Да знаев @Mari-Ja каде живее ќе и појдов на кафе а и да одморам малку од патот :D Што ли не се изнагледав тепачки по пат зошто некој му излегол пред него, возење во лента за хитни случаеви, неколку сообраќајки, пцуење со главата низ прозор, уринирање на секаде :@ сите бензински топ од луѓе не можеш ред за вц да дочекаш, во 24 часа само еднаш бев да мочкам пукнав, мм беше два пат :@ ете толку многу луѓе имаше насекаде. По граници сат време обавезно се чекаше:x страшно беше. Се надевам за враќање нема да биде таков ужас.
    Петок вечерта тргнавме и саботата вечерта стасавме. Сите денови сме по документи ќе вадиме со мм пасоши, и јас правам промена на презиме, преводи, заверки абе 300 глупости. Мразам документи.

@muchacha_a среќна годишнина :)

@Mari* ти си храбро женче, држи се за дечињата, Незнам што се случува ама ова :punch: е за мажот ти :envy:

@simonka93 и јас го осетив твоето одсуство на темава :D

Добро еве 3 часа го пишувам постов ама чекајте тоа не е се :D
    Сигурно ви недостигаа моите километарски постови :D
    Денес го сликав бебево со дедо мраз, мирен беше супер излегоа сликите, мирен беше.

@Ano ќе ја доживееш таа среќа повторно, ти посакувам наредниот пат да ти биде изненадување, верувам во господ и неговите чуда :)

Ок ве дочитав сите. Да допишам. За нова година решивме дома ќе бидеме фамилијарно. Денес пазаревме нешто ние нешто свеки нешто мајка ми. Утре ќе правам руска, ќе месам погача. Деновиве не готвам ништо не чистам не мијам :D Тука е свеки и бабата. Го држат и бејби го занимаваат, ама сега размислувам и не ми треба никаква помош од никој јас можам сама :muscle: гледам редот да не му го расипам на бебуш. Свеки е многу добра :wasntme: ме замисле женава се прашувам истата ли е оваа од пред 2 ипол години или не :^) искрено вакви добрини и вакво однесување не и требаше не сум навикната јас на такви работи од нејзе :?: ме натера да размислам дали можеби и јас нешто сум грешеле па женава ме неќеше и не не оставаше да живееме заедно на рајат со син и. Се потсетив дека мм дури има и плачено од нејзе а нејзе око не и трепнуваше :doh: кога влегов во дворов во куќата се присетив на многу убави и неубави работи. Искрено не ми се седи овде сакам да си одам за странција сфатив дека таму е мојот живот овде не, ма да првиот ден се преиспитав што би било кога би се вратиле овде да живееме ама среќа на еднаш се сепнав и си реков не смеиш да мислиш на таа работа не не не...
    За година две ќе се пронаоѓам во постовите на елени и даничап сама со 2-3 дечиња, може ќе се жалам ама знам дека можам дека ќе успеам јас сум силна личност многу сум поминала и истрпела ништо до сега не ме турнало за да не можам да станам :muscle:

@eleni27 среќен роденден се наЈ !

Мислам дека е доста пишување кој го прочита постов нека стави like :worried: извиЊавам се што е долг ама па една недела немав пишано. Ќе ви пишам пак на први да ви честитам нова година :lol:
    Имајте убава вечер последна за годинава :D Ве гушкам мајкички :hug:

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 32 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Хаај :hai:

Синко одмара,керка урла а јас оревчиња грицкам 8)
    Деновите ни поминуваат без многу излегување
    Најмногу ми е за момава,се здосади внатре
    Ке и надокнадам сигурно

Да продолжам....

Кере и мм спијат а синко буден,нормално момата никогаш пред 1 не заспива ама вечерва во 11 заспана беше

@orhideea убав помин во Мк
    Ке го поздравам мм обавезно :D

Вчера џо мити почнавме да се караме и неславно ни заврши кавгата :$ шо манијаци ке бевме незнам :tmi: ама не знајме ни да се караме ^_^ :~:
    Уште сум лута ама :!:

Да легнам и јас да спијам,утре ме чека многу работа

Добра ноќ мајки

Ауу ке заборавев
    @eleni27 среќен роденден женче :hug:

На Kaetana, ivi1987, Seline и 23 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хелоу мами
    Ее да ви се пофалам оти излеговме со мм и поголемкиот и тоа после толку време мислам заборавив како изгледаше тоа да се излегува навечер па и преку ден.Го оставивме малото на свекор ми мисчев ке заспие но тој срце мало колку разбира дека сме го оставиле и не чекаше беше будно и кога ми виде почна да се смее и трчка накај мене и вика иии се израдува.А само еден час излеговме до една пицерија а колку луѓе имаше и колку убаво ми дојде еден час еден така да можам секој ден да одвојувам малку време за мене мислам дека ќе се опоравам психички од тоа што потпаднав така периодов.
    Жени да ви кажам најискрено јас немам никаков социјален живот,исто како да сум одделена од се и сешто и само живеам во свет на децата и околу домот.До едни маркети што излегувам и ретко по гости.Чат пат до парк.Тие другарки што ги имав веќе не доаѓаат и не се омажени некои се во странство на други им смета врева од деца,на трети незнам што.Но ако нека ќе издржам ќе тргнат и моите во градинка и јас здравје ќе се вработам и ќе запознавам нови луѓе.
    Сакам лошите и негативни работи да останат во старата година и со полн сјај енергија и позитива само во новата.
    Го заспав малото а големово уште не.И јас си легнувам.
    Добра ноќ!

На ivi1987, Seline, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Ај да ве поздравам во последниве денови од годинава. Малку на турбо сум уклучена, чисти, спремај, меси, пмс ме тресе,носов де ми е затнат, де тече,дете нешто ми се жали, де кашла, де носе тече,де главче го боли, дали слуша како татко му се жали со мигрената или навистина го боли, многу се грижам...
    Утрешниот ден сакам да помине најдобро и најбрзо( искрено) да ја затвориме оваа година, да заборавиме на лошите мигови, да ги паметиме убавите спомени и да си посакаме нова година со здравје, мир и љубов кај сите па и кај нас...
    Не знам што се случува со нетов, не можам ниедна да ве означам,али се најубаво кај сите што си имаа поводи, убав помин каде и да сте пред и за н. Г,Елени-Хепи брдеј,уште повесели и поубави мигови во оваа година, Мари-знаев дека недоразбирањето ќе го реши со ,,кекс-реванш,, уште утре финале и ќе ти мине лутината :), Орхидеа-добредојде, во наш крај...
    Толку, да се одјавам и да пробам да дремнам...

На Kaetana, ivi1987, Seline и 15 други им се допаѓа ова.