Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    154.237
    @eleni27 среќен најсреќен роденден, здравје среќа љубов
    Денов брлив, од сабајле се будам мм ми спремил месо, извадил зелка одделил листовите и ми вика имаш работа :D. Он е одговорен за сарма правење ама се до виткањето, тоа не му иде па ја да ги смотам. Чекај бре прво кафе да испијам после, кога станал кога испржил месото не знам. После направи и руска салата, вреден човеков денес јас околу деца, машина кујна и дојде време за прв роденден, денес 2 беа на распоред, и тоа и двата кај блиски инаку сигурно ќе скокнев еден. Измеѓу родендениве малава поспа со татко и јас со синко си гледав цртан долгометражен :$ а куќава хаос. Од втор роденден и малку на гости отидовме. Се ок ама малава ми беше максимално не средена денес (освен што поспа) имам чувство дека ништо не јадеше освен парче пица и 2 торти и пак има епизоди на не сакање да кака и прави драми :envy:. Се надевам утре дека нема да биде ваква имам планови еден куп.
    Вториов роденден ме утепа, многу гужва морав сто очи да отворам да ја допазам да не ја смачкаат големите скапав.
    Сакав да пишам и пред некој ден @Mari* откако сум тука и *те знам* имам впечаток дека сте си многу заљубени и среќни со човекот твој, прошлиот пост ме зачуди, се надевам дека е нешто моментално краткотрајно и ќе си се вратите на старо.
    Ќе спијам сега напорен ден ме чека утре ама ќе гледам и една дремка денска да истерам се договорив и со големиот да спие поручек утре за да издржи повеќе вечерта :)

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @orhideea а замисли на аватарот да имав некое дебело гуде, тек тогаш каква ли ќе ти бев во мислите :D Мацава одговара на табиетот само, викаат намќор сум била :D

Јас богами успеав да ти го исчитам постот, мада ќе признаам, слабо ве посетувам овде :worried:
    И еве ме, дремам во ниедно време, барам на нет идеи за DYI честитки и чекам косава да ми се исуши за да легнам. Утре ќе си бидеме дома, па ќе правиме честитки со ќерка ми за баби, тетки, стрини... :D

Добра ноќ!

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @orhideea na marija edna poraka da i pustese, ke se stisnevme i da prespiete ovde, ili nekoj h makar maloto da se izigra. Bitno ste stignale i sto pobrzo da pomine nastinkata!
    Zaradi taa guzva nie posle ng ke odime, da izbegneme cekanja po granici. Kojznae kako ke bide po pat. Tablet bitno polnam,simnav milion aplikacii, pa ke vidime. Najmnogu sto sme se vozele do sega 3h bez spienje vo kola.

Uste ne sum zaspana, me boli grbot, nozete, teska sum si nekako...

Dobra nokj mami!

На Kaetana, ivi1987, Seline и 17 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    @orhideea јака ти душа како се осмели да патуваш баш сега во тие гужви со мало бебе. Јас додека си одев со кола 10 години и повеќе од 24 имам чекано.. тоа е хаос катастрофа а најкатастрофа од се се бензинските човек нема шанси да отиде да се раскомоти таму тоа е гадно полно и за никаде. Август и крај декември се најразични. Затоа друг пат фати си авионот тоа време.

На Kaetana, ivi1987, Belabelinakinder и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Хелоууу мамички!
    Цела недела 3та плачев за спиење и сега кога можам да спијам мене сон не ме фаќа. :?:

И ние вечерва бевме излезени со мм, го оставивме синко на мајка ми (таа полека се опорави од операцијата) и отидовме на вечера. @muchacha_a не ве сретнавме, а сигурно во близина сме биле, ептен многу гужва беше. :o

Лош вирус ме фати пред некој ден, главоболки, кашлање, нос течење па и гласот ми се фати не можав да зборам. Сега сум подобро. Синко и тој, таман ќе му се смири кашлицата пак ќе се засили и така се во круг. Ама читајќи ве вас кои сте во странство за тоа како ги третираат децата, сфатив дека треба малку да олабавам, дека сите деца кашлаат и се разболуваат и дека така градат имунитет.
    До 6 месеци и самата не знам колку крвни слики и му направив, колку пати урина му испитав, колку пати го носев да го преслушаат..... И секогаш нешто излегува, де слаб хемоглобин, де покачени леукоцити, де црвено грло..... Сега си реков додека е весело дете и додека не крева температура не го носам на лекар. Се надевам не постапувам погрешно и нема да ми се одбие од глава. :doh:

Нашата новогодишна фотосесија помина успешно, прекрасни слики направивме, :inlove::inlove::inlove: само од Дедо Мраз се исплаши и не сакаше да се слика.
    Пакетчиња однесовме на сите, ама денес пак спремав мини пакетчиња за на 02 јануари, не знам дали овој адет секаде го има, ама кај нас на тој ден дечиња одат по куќи на јаренце пиленце а домаќините им даваат по нешто благо, овошје и паричка. :angel:

@eleni27 среќен нека ти е роденденот мајка, жива здрава и многу среќна!
    За прашалниците што ги имаш супер совети ти дале женскиве, немам што да се дополнам, само да не се сомневаш во твоето мајчинство зашто од само дел од тоа што ни го пренесуваш овде, сфаќаме колку се грижиш за малите и колкав терет имаш. :hug::hug::hug:
    @Kitten навистина многу намќор таа мацата, не верувам дека и ти си таква, редно е да ја смениш, ако не се лажам од почеток ти е она на аватар, а тоа е цели 8 години. :lol:

На Kaetana, ivi1987, Seline и 18 други им се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Dobro utro od posledniot den vo starata godina :) kako ste majki, ima li raspolozenie prednovogodisno,se spremate li za najludata nok vo godinata :)-:) :) Nas sekoja nok ni e luda I nezaboravna so mojot zver. Tantrumi faza, level 100. Po cel den piska se luti za bilo sto, ne daj boze gosti da dojdat nekoj da mu pipne nesto negovo. Ke poludime doma.
    Inaku denes planirame denski da fatime nekoja zurka so drustvo, a vecer odime kaj edni prijateli, so deca normalno.
    Periodov ni bese malku haoticen, mm menuvase rabota, kaj nas na rabota ke ima promeni posle Nova god. I nekako so toa bevme preokupirani. Pa proslavi, kolegi ova ona. No, sepak e eden ubav period od godinata.
    Majki, imajte SREKNA NOVA GODINA, mnogu zdravje, uspeh, sreka na vas I vasite najmili. Pozdrav I ubav pomin vecer :)

На ivi1987, tarantula, Seline и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    22.805
    Добро утро, утринско последно кафе за оваа година. Прва нова година со бебушка. Се наспавме станавме со насмевка во 08:45. Со едно цицање во 5. Наполни пелената ама тоа не ја разбуди тато спиејки и ја сменил и продолжила- јас кома.
    Ептен ми се исполни душава, иако мислев дека ми се расипа расположение супер сме.
    Почнува да се глупира, па кога цицаме едвај. Само ме гледа се смее ме закача. Почнува да го намалува времето на цицање.
    Се сликнавме со дедо мраз. Ептен ми беше срцка. Ќе ми ја урочат, сите ја загледуваа во сити мол.
    Вечер вероватно ќе преспиеме. Ама здравје.
    Еве си славиме уште посабајлечки. Нема поубаво.

На Seline, tina-63, Skorpija989 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добар ден,синко го заспивам и да ве ѕирна што правите.

Вчера не сработив тоа што ми беше замисено имавме гости две фамилии.Едни заминаа други дојдоа,му донесоја пакетчиња на синко.Имаме еден куп пакетчиња можиме да отвориме продавница.Ќе јадиме со мм до пролет.

Одам мајки да работам низ дома и да спремам јадење,салати да правам за вечер.

Имајте убава новогодишна вечер со вашите сакани.

.

На orhideea, Seline, Skorpija989 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    Здраво мајки.
    Од 5 сме будни :(
    Вчера на гости се поремети скроз спиење нула:( Вриштење, солзи и мене глава ме фркна....
    Сваривме по едно кафе со мм , да го испиеме на раат , го оставивме цртани да гледа.
    Отсабајле поделивме обврски по станот се е средено уште кујната и алишта што имам да потсоберам.
    И се надевам вечер ќе успеам да доседам и дека другариве ќе имаат осет и нема да заседнат :|

Вчера ми падна малку криво, тетката на маж ми , му подари само едно меченце. Стално нагласува дека сме имале солидни плати ( а не знае, си претпоставува колку) и се изјасни дека на другото внуче ќе помага. Сами се со мајка му, ама и татко им кога беше тука со приватен бизнис и државна работа пак помагаше. По нас праќаше памперси, ад, алишта, чевли од кеги, адидас итн... сакам да кажам апла купуваше. Де лап топ, де таблет секоја желба. Стварно не ми се јасни , мм вика нејќам никој да му купува има кој.
    Ама криво ми е за мојто. Не е до подарокот :(

Доста е.

Ви посакувам прво здравје. Сфатив дека е најбитно. Потоа секое желбиче едно по едно да се остварува :)
    :hug:

На Kaetana, ivi1987, orhideea и 29 други им се допаѓа ова.
  10. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден. Прво кафе на репертоар па повелете кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

Ќере со баба и дедо се чуваат. Јас да допијам кафе и имам еден куп работа. Замесив тесто за кифли, после торта, па машини еден куп за пуштање имам :whew:

Вечерва уште не сме се договориле кај ќе одиме, на две места сме поканети. Маже по цели денови на работа не сме видени, не па да одлучиме каде ќе се оди. Ми вика на тебе оставам, а јас една одлучна што сум абе...:doh:

Поклони спремив, за маже пижами и парфем, за ќере вреќа за спиење купив. За мене прслук и парфем :D
    Сама си купив, мм немал време, па ми даде пари да одберам што сакам :inlove:

Последен пост за оваа година, на сите ви посакувам убава вечер, и среќна нека е :party:

Имајте убав ден, отидов да се засукам (heidy)

На Kaetana, ivi1987, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ааа неее, мацава не ли гледаш ептен ми е новогодишно "расположена" :lol: Оваа мргуд фацка многу ми е смешна, затоа почнав да ја користам заднава година, иначе не си приметила, сменив доста мачки за овие (леле, зарем цели 8 :o ) години.

Добро утро или добар ден за некого, ние деновиве све до 10 поспиваме, среќна сум што детево потпорасна, па спиеме раат. Понекогаш ги читам макиве ваши со бебиња и се почесто си мислам леле и мене ме чека тоа од поново за 5 месеци :worried: Со малава и кога е болна полесно веќе се справуваме, без проблем отвара уста за сирупи, на лекар е совршено умна, седнува сама на столчето спроти докторката, си ја дига маицата и дише на цел глас :D

Да допијам кафе па ќе се спремаме за на плоштад, ќе го чекаме Дедо Мраз да дојде. Вчера исто така бевме но се измрзнавме гледајќи некоја детска представа, па не и ја исполнив желбата за балон на хелиум, но затоа денес мора да се искупам |(

За вечер немаме план, седиме дома, од храна немаме ниииишто спремено. И баш ми е гајле. Ќе земеме по нешто од бабите. А-била, а-не била вечерта. Битно поклоните за запакувани и спремни, ептен ќе биде радосна сабајле кога ќе ги најде под елка. На маж ми поклонот (пижамите) веќе ги ставив под елка и му реков да не се усудил да ѕирка во кесата пред да дојде полноќ :D

Имајте убав провод вечер каде и да сте, насмени и весели, и позитивно да ни почне новата година :sun:

На Kaetana, ivi1987, jovana03 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро мајки
    И ние поспавме до 10.00:x. Малото стана рано, му дадов млекце и среќа продолжи меѓу нас во постела.
    Синоќа и проби забче, трето вкупно:sweat:.
    Душиче. Затоа беше толку нервозно и плачливо деновиве.
    Заврши појадокот, деца со татко им, јас кафе да испијам.
    После да раскренам и се почнува со подготовката на ручек/вечера. Месото е во саламура од синоќа, а за зеленчукот лесна работа.
    Ништо посебно, посебно кога човек за двајца само спрема, ама рака треба да фати.

Убав ден на сите:sun:

На Kaetana, ivi1987, orhideea и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добар ден мајки .

:music::music::music::music::dance::dance:
    Ние почнавме со новогодишна журка малата игра со газе и раче у вис :rock:кореографија си има:lol:
    Јас ве прочитав сите и викам да пишам па ќе се фатам за работа.
    Компирите за руска ми се варат оти без руска не е нг:rofl:, кифли имам ги извадив да одмрзнат, торта имам уште месото и сармата и може да пуштеме диско светло:dance:. Ама без народна и турбо фолк не е нг без орце(poolparty)Тато ја научи малата да игра па се мава по него и врти со марамчето :l::inlove:
    Две :l::l::D
    @orhideea цел пост ти прочитав долг ама голд;)
    Да ти кажам и ние кога бевме прв пат мк и пак назад, бевме многу среќни кога се вративме и кажавме тука ни е домата. Исто и во мај кога бевме со малата 10 месеци беше кога се вративме и дете се радуваше дека сме дома. Не ми се веруваше дека по 3 недели памети дека сме дома:$ Лазеше и се радуваше одеше од соба во соба:) За луѓето немој да се разочаруваш сите чекаат посебно да им се јавиш и да кажеш да се видите оти после ќе кажат не си се јавила , а си била тука:o

Туку да не замарам многу имајте убава новогодишна вечер и оставете ги проблемите во 2017 , со нови сили и насмеани почнете ја 2018.
    Поздрав мајки:dance::music:

На Kaetana, ivi1987, orhideea и 20 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.497
    последниот пост за годинава а може и за малце подолго.Големата бејби е на распуст и планирам малце повеќе да се подружиме и поминеме време заедно.А форум како форум и те како ми го одзема времето.

Ви посакувам од Бога само здравје.Се останато и сами можете.Сакајте се ,грижете се едни за други,градете спомени и живејте си ги соништата.Нека Новата година ви донесе се што ви лежи на срце.Правете повеќе и за себеси.Децата ќе пораснат вам ќе ви остане празнина во срцето бидеји животот ви прелетал буквално преку ноќ.

Не чекајте празник за да се дотерате,да за играте на гласна музика.Не чекајте да ви се насобере тежина за да се изнаплакте.Правете го денес се она што мислите дека треба да се направи.

Да си поминете сите убаво вечер.Кој дома,кој у кафана,кој у друга држава.Се додека сте со оние кои ви се мили и срцето ќе ви биде на место.Поздрав мајки :)

На Kaetana, stevemila, Capricorn Taurus и 39 други им се допаѓа ова.
  15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Заспав дете и седнав како што е редот со кафе да го напишам можеби последниот пост за годинава :lol:

Прво да ви се заблагодарам за времето кое го двоите за да ги прочитате моите постови, за советите кои не себично ги делите, за кои верувам порано или подоцна на секоја од нас ќе и користат.
    Прекрасни сте жени и мајки, никогаш не се сомневајте во вашите квалитети и способности. Секоја од нас на еден или друг начин се труди и го прави најдоброто за најмилото. Секојдневните насмевки како знак за благодарност од душите за кои живот би дале, нека бидат во што поголем број во Новата година. Здравје во ниту еден дом да не прифали, љубов од сопрузите, родителите, најблиските и пријателите нека има во изобилие, незаборавни среќни моменти да се нижат како бисери на ѓердан околу врат кој ќе ве краси и прави горда мајка и жена. Многу успеси на секое поле!
    Верни друшки, сите зацртани планови да ви се остварат во новата година. Што помалку да се нервирате и повеќе позитива во вас самите, да добивате и ширите.
    Најубаво да си поминете денес каде и да сте. :inlove::hug:
    Среќна ви нова 2018!

Одам да спремам јадење за мене и бебе, па да ги допакувам торбиците, веројатно сабајле ќе тргаме на пат. Едвај чекам да се гушнам со внучето :inlove::hug::hug::hug:

Убав ден мами!

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Si odi uste edna godina. Treta za golemoto mi dete, vtora za gluvcite.
    Za mene 33ta...
    Testoto za kifli kisne, grashokot za ruska se vari, kompir,morkov svareni, posle ke seckam. Sega kafe pijam. Da stane uste edno dete i ke gi pravam kiflite.
    Ke vi posakam zdravje, bash kako sto kazavte pogore, se drugo mozeme sami.
    Majki, zeni, kralici, cuvajte se, uzivajte vo sekoj mig od zivotot, zivejte za segashnosta, ostavete go minatoto koj rekol, sto napravil, zaboravete i cekajte ja idninata....
    Od mene tolku, odam da rabotam, mm mi kupil prestilka za rodenden, pa i onaka non stop sum vo kujna, si ja nosam kako fustan.
    Srekjna i beriketna 2018!

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Стигна и последниот ден од 2017та мајки :inlove:

Годинава ми беше тешка, претешка, искушенија, стресови, несоници кои нема кантар кои би можел да ги измери. Причина можеби немав реална и оправдана ама минатото го зема данокот.. но јаготката на шлагот дојде точно 40тина дена пред да ја испратам годинава, моето мало јуначе :l: па отсега се е поинаку.
    Некои викаат бебе стига и спреми се за умор, грижи, неспиење, е кај мене спротивно конечно се наспав, ми се смири душава :inlove:

Вечер сами домче со маже и бејби, поубава Нова не сме имале, а нема ни да имаме, оваа е онаа вистинската за нас, посебната, гушкање еден тон, галење, тон љубов и 2018та ќе ја дочекаме :inlove:

Вчера со први гости на повојница, фино поминавме, бејби умно, мама го дотера новогодишно па му се смешкаа колку е цакано :inlove: врачија гости кенгурот и денес прво станување одма да го пробаме, маже секако се ,,потепа,, он прв и ајде се наместивме, бебе бајче, се успа, па и испосра до гуша од убавини :rofl:
    Туку гостиве како најадени да ми беа, па храна ми остана таман денес да не влезам во кујна, а и утре доручекот намирен ќе биде :lol:

Остатоков од денот ќе мине во обид да направам уште некоја слика на бејби и Дедо Мраз, менување памперс, доење, дремење и така... убавини, мм симнуваше некои филмчиња па ќе се погледне и тоа, можеби и некоја новогодишна програма ќе пуштиме, измеѓу мезе, грицки.. :)

Убав помин вечер, наредно пишување другата година здравје :D

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 30 други им се допаѓа ова.
  18. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.104
    Да пишам и јас во овој последен ден од 2017. Година како година,лоша. Многу кавги стресови, уште од 1 јануари со плачење почнав. Ми се навраќаат спомените, па паѓам во депресија повеќе. Детето ми е радост и среќа, но и со него нон-стоп по лекари бевме. Се надевам, искрено од срце, дека оваа година, ќе имам повеќе среќа но и здравје пред се. Всушност, здравје посакувам на сите, тоа е најважно, некако кога ќе бидеш мајка го сфаќаш тоа посериозно. Да ви кажам право, ништо нема да правм, се ќе купам.Секоја година се утепуваме од правење, и пак неблагодарни, е не може. Вечер со ќере ќе се гушнеме и спикање. Страв ми е само како ќе реагира од пукотниците, плашлива е а и детето разбира, ако има две години, страв и е од викање, карање. И кога правиме муабет со мм вика не карајте се:(. Душата ми ја кине. Ајде се надеваме оваа год ќе биде подобро. Решив првин јас да се сменам, да не се замарам, да игнорирам..а пред се да простам. Поздрав и се најубаво во новата година на вас и вашиете најмили:hug::*

На Kaetana, orhideea, Belabelinakinder и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    514
    Добар ден мајки :)
    Јас за прв пат во темава иако сите ве читам редовно, па викам ајде да шкртнам нешто додека сме уште 2017 та :)
    Бебе спие,јас го влечам кафето уште од сабајле...кај и да е второ ќе правам :)
    Бебка уште малце 4 месеци,не ми се верува колку брзо поминува времето.
    Вечер домче со сопругот и бебушка,нашата прва нова година.

Фотосесија направена,уште нешто за јадење да доправам и може да ја испратиме годината.

Ви посакувам на сите убав ден и вечер,и се' што сакате да ви се исполни во новата година.
    Се читаме (се надевам редовно ) во 2018та :)

На Kaetana, orhideea, jovana03 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    :hai:

Конечно сме малку подобри, по две недели не ми бучи веќе главата и ми е право олеснување. Малово прцле ноќеска само два пати ја нишкав, а и брзо презаспиваше, па и наспана сум дури. Ни свири музика од сабајлечки, нели новогодишно расположени.

Ни посакувам на сите во новата година дечињата што е можно помалку да се разболуваат и да нема постови со зборот температура во нив. :nod:

Втора година во улога на мајка, на моменти потешка, на моменти полесна, но исто преполна со љубов. :inlove:
    Вечер во домашна атмосфера, но со убаво расположение ќе си прославиме. Трпеза спремна, маж се испазари зашто домаќинкава освен за малото во кујна не се плетка.

Имајте сите убав ден и убава вечер. :party::hug:

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.