Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добар ден мајки!
    И јас како вас ќе посакам само здравје во новата година, друго не е битно. Да се читаме за убави работи, да споделуваме секојдневно случки можеби досадни, но мирни и спокојни, нешта што се толку едноставни, но во нив е суштината во овој период од нашите животи. Уживав со вас изминатава година, сфатив дека сме многу слични, се тешев со некои постови, плачев со други, се смеев, ве замислував и дел од вас и виртуелно запознав.
    Особено ми е мило за мајките кои прва година со полни раце ќе ја чекаат. :hug:
    Имајте убав ден и уште поубава вечер! :party:

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Последен пост и од мене во годинава

Ме разнежнивте со сите желби и честитки :l:
    Во новата година Ви посакувам здравје, мирни и сонливи ноќи, послушни дечиња, мир, спокој... Да добиете сѐ што посакавте минатава година, а не го добивте...
    Зад вас да остане сѐ лошо
    Мене ќе ми е 3та нова година со бебуш, рачунајќи ја и таа кога беше во меше :D
    Не верувам дека ќе издржи вечер да ја дочекаме, ама ќе пробаме...
    Кај мене сѐ е спремно, останува уште печењето и да се постави масата...
    2017 беше никаква, се надевам новава ќе ми биде поубава
    Имајте најубава вечер, не е важно каде, туку со кого :inlove: :hug::hug:

На tincemajmunce, ivi1987, girl-miri и 22 други им се допаѓа ова.
  3. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Дрaги мoи пријaтелки, сoветнички, срoдни души...
    некa нoвaтa гoдинa ви биде испoлнетa сo милиoн нaсмевки oд вaшите сoнцa сoздaвaјќи си спoмени кoи ќе ви јa греaт душaтa секoј пaт кoгa темен oблaк ќе нaдвисне нaд вaс.
    Бидете гoрди, смели и oвaa гoдинa сoберете хрaбрoст дa пoсегнете пo нaјпoсaкувaнoтo. Веќе знaете декa мoжете се.
    Сo искрени желби зa дoбрo здрaвје ве пoздрaвувaм зa пoследен пaт гoдинaвa и вo исчекувaње нa идните дружби се нaдевaм декa дел oд незaбoрaвните спoмени ќе си ги сoздaдете вечервa.
    Гушкaјте се силнo!
    Среќни и спoкoјни прaзници. :l:

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Оваа година беше посебна за мене...
    Прв роденден на момата моја и раѓањето на синко :inlove:
    Сонот целосно ми се исполни годинава,вистинско семејство и сите да сме на број....се надевам ке трае години....
    Имаше и многу несреќни денови,периоди кога се нешто ке ме снајдеше :D
    И кога бев најсреќна и најтажна секогаш ве имав вас да споделам и да си олеснам
    Да добивам корисни совети
    Го обожавам катчево и сите вас
    Нови,стари сите сте ми драги и посебни
    Вие сте и единствените на кои можам да кажам се што ми лежи на душата и да споделувам детали од секојдневието

Нека ви е среќна новата
    Ви посакувам здравје,година со помалку вируси и болести
    Мноогу љубов и кекс :nod:
    Пари во секој случај :!:
    Секогаш да сте среќни и насмеани.....

За себе ке си посакам да ми се живи и здрави дечињата и да не сум повеќе тажна :$ толку :D

Дечињата спијат а јас да спремам нешто малку за вечерва
    Сами ке сме домче па да не е без ништо

Убав помин вечерва мајки

Среќна Нова :* :hug:

На EuHenIa, Kaetana, tincemajmunce и 32 други им се допаѓа ова.
  5. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички :)
    Последен пост за годинава, многу ми е мило што ја пронајдов темава и што сум дел од неа.Ние сме спремни јас направив кифлички нешто благичко салата ,вечер ќе одиме кај кумашините и они имаат мало бебче па ќе си се дружиме заедно.Оваа година за мене најубава ,јас за прв пат ја добив најубавата улога во животот мајка :inlove: посакувам следната да биде уште поубава и бар уште еднаш понатаму господ да ми ја подари оваа среќа која ја доживеав годинава.На вас мој мили ви посакувам пред се многу здравје ,среќа и љубов и уживајте во секој момент со вашите сакани :)
    Имајте убава вечер :party:

На Kaetana, ivi1987, girl-miri и 24 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Кога ќе се прави збирката на мајчински?:$

Имајте убава ноќна атмосфера исполнета со љубов мир спокој и многу здравје сите :f::sun:.
    Сето лошо да остане позади сите нас, за добро да се радуваме, од лошото да учиме, да живееме за среќните моменти исполнети со емоција и љубов од најсаканите и секогаш ама секогаш да си гледаме за нашиот праг, нашиот дом и нашето огниште најмногу и да вложуваме во истото за да го направиме подобро.:hug:

Како и сите и јас се надевам на подобра 2018 година, година на повеќе здравје и бериќет, да ја одминеме оваа стара година помудри, повесели и поздрави. 2017 не ни беше нешто добра ама очекувам оваа да е.. сепак надежта последна умира ако се трудиме и бориме за своето и за тоа што го сакаме.

Се спремаме за вечер, со оглед на тоа дека бебево не ми е баш во добро расположение деновиве се надевам дека ќе те одмкнат болештиите и лошиот период. Купив долен црвен веш, потсредив и поднаправив по нешто и ќе уживаме вечерва а од утре јово на ново, нов ден, нова година, нов период и нови остворувања на стихотворби.

Ви посакувам се најдобро.:l:

На Kaetana, tincemajmunce, ivi1987 и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Дојдов да ве прочитам и да се одјавам и јас за оваа година и сфатив дека сум почнала пост од пред два дена и не сум пратила.

@eleni27 среќен нека ти е роденденот (сега веќе со задоцнување:lol:)

@emkaemka не се секирај. И јас во почетокот обавезно заборавав нешто битно. Еднаш ќе згрешиш, вториот пат ќе ти текне прво на тоа( и ова во задоцнетиот дел од постот е)

@Mari* :hug: се надевам дека се ќе се среди и ќе ви завладее повторно хармонија по дома. Како што разбрав на добар пат сте.

@orhideea верувај целамте прочитав. Оваа е една од темите каде уживам да ги читам и долгите постови.

Годинава ја добив најголемата среќа мојот бебуш. Истовремено во вистинска смисла на зборот сфатив дека здравјето е најбитно од се.
    Затоа ви посакувам здравје пред се и што повеќе среќни моменти. Гушкајте ги драгите луѓе, игнорирајте ги оние што се обидуваат да ве прават несреќни и да ви наштетат. Таквите луѓе едноставно исклучете ги од вашите животи зошто се небитни. Не земајте за зло ако некој од блиските ве подзаборави или не ви посвети доволно внимание. Понекогаш не можеме да знаеме каква мака си имаат луѓето.

Утрово тато и синко ме оставиле да поспијам до 10:30, ова после утринското цицање и менување пелена.
    Откако станав имаме празнична и еуфорична атмосфера (по дома).
    Прасенцето се пече, кифли и руска испорачани од кај мајка уште од вчера. Синојка успеав и колач да сматам (@eli25 морам да се пофалам дека превкусен ми испадна иако изгледа тавчето малецко беше па во средината излезе како огромен лава колач).
    Сакам да направам уште една салата со цвекло, ама ќе видам како ќе дозволи времето. Сепак синко и маже се најбитни.:inlove:
    Успеавме да си направиме и една фото сесија, а изутрина сакам уште една како се препелкаме по спална сите тројца.

Имајте убава вечер каде и да сте, па се читаме за скоро, во новата година.

:hug: :hug: :hug:

На Kaetana, Capricorn Taurus, tincemajmunce и 26 други им се допаѓа ова.
  8. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Во новата година секоја желба да ви стане реалност храбри мајки. Повеќе трпение и се ке си дојде на место. 2017 ми беше најсреќна ми се роди мојата душа живот се. Во 2018 мама и тато сакаат да направат братче на Дамјана. Доволно е. И среќа како што ја имавме оваа година. Стварно ни беше успешна па се надевам и во новата да ни биде не помалку од оваа. Душава моја сабајле ми се смешкаше толку слатко душата ми ја стопи. Со многу топлина го испраќаме последниот ден од пваа год.
    Лани на 2 јануар ја дознав веста дека во стомакот расте моето девојче. А на тој ден викаат што ќе правиш таква ќе биде годината. Изгледа е вистина:)(fingers)
    Затоа уживајте вечер а и на 2ри радувајте се и бидете среќни.
    Вечер сме домче само ми е страв како ќе поминеме со петардиве. Се плаши од се па и они беа капак. А незнам зашо така. Што да направам не знам. Се плаши на секое тропање.
    Во новата се читаме пак. Поздрав.

На Kaetana, jovana03, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Последниот пост и од мене за оваа година.

Скоро секој ден, дневното кафе/какао го пиевме тука заеднички, споделувајќи дешафки од секојдневието. Се муабетевме, советувавме, радувавме некогаш и тешевме. Исто како што се негуваат пријателствата во реалноста.
    Непрпеливо очекувавме разврски за разни настани и предизвици кои ги мине некоја мајка, честитавме убави нешта и се надевавме оние другите што побргу да не одминат.

Се надевам во наредната, најпрво виртелно, дека ова катче ќе го одржи спокојството, балансот и хармонијата кои владееја во текот на истата. И во иднина да остане едно прибежиште за секоја од нас.

Приватно ви посакувам здравје за вас и вашите најмили, многу љубов и прегратки и исполнување на сите неостварени желби.

Претпоставам кај секоја од нас веќе се крчка нешто во кујната и се прават последните подготовки за новогодишната трпеза.
    Само ќе дополнам колку што можете почесто крадете мигови од секојдневието и рутината која ја носи истото за една обична вечер да се направи посебна. Магијата ја носиме во себе, секој ден, не само на овој.

Останете посебни какви што ве чуствувам и замислувам секоја од вас.

:f::sun::l::party::music:(hollest):d::beer::f:

На Kaetana, tincemajmunce, jovana03 и 36 други им се допаѓа ова.
  10. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Еве ме и мене да ве поздравам последен пат за годинава.

Годинава ќе ја памтам по најубавото нешто во мојот живот, раѓањето на бебушот. Прва нова година ќе си славиме заедно.

Со вас ми почнуваше и завршуваше секој ден, а така ќе остане и нареднава година. На секоја од вас и посакувам се најубаво и да ви се исполни се што сте си зацртале за 2018 :D. Оваа година станав многу по богата со пријателствава од форумов. Да се деужиме уште многу години. Сите да поминете најубаво вечерва со вашите сакани.

За вечер се е спремно ;)

Ви посакувам среќна Нова Година :*:*:*

На Kaetana, jovana03, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Хелоу и од мене за последен пат оваа година :)
    Печам чоколаден куглоф за вечер, ќе си седеме во домашна атмосфера со уште две семејства со бебенца.
    И јас сум многу среќна што сум дел од ова семејство овде на фемина, ве обожавам сите мои виртуелни пријателки, сакам да ви посакам исполнување на сите соништа и желби, и мене исто ќе ми треба многу среќа оваа година, бидејќи ќе биде година кога ќе треба да носеме одлуки за битни прашања од животот, само да сме здрави и живи сите на број.
    Имајте убава новогодишна ноќ:party::d::d::d:

На Kaetana, tincemajmunce, jovana03 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Само кратко да ве поздравам. Не сум многу активна во темава во последно време. Од некои мои лични причини, но и од што немам што да се пофалам. Сепак не би било фер од моја страна да не упатам еден поздрав до сите вас на крајот на годинава. Со сите вас се соживував со вашата радост и тага што овде ги делиме. Овде сум добила најбрзи совети и поддршка без осуда кога ми било најпотребно. Останете ми во добро здравје се читаме и пишуваме пак од утре, се надевам со весели и позитивни постови, тагата и несреката нека не напуштат. Кој оди на дочек убаво и весело да си помине. Јас во домашна атмосфера со ѕверчињата мои, кои цело попладне го преспаа патем, да видиш да не веруваш. Сигурно ме чека весела нок :party: . А јас заглавив во кујна печев месо и зеленчук, направив тарт од јаболка, џинџер бред и бомбици со ресани. Случајно гладни да не останеме :D.

На Kaetana, jovana03, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Samo da ve pozdravam majki...se nadevam nabrgu ke stavime red pa ke pisuvam pocesto...a tolku raboti sakam da kazam i prasam.
    @eleni27 sreken rodenden hrabra majko..

На Kaetana, tincemajmunce, jovana03 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Хелоу мајки
    И јас да се пријавам.Еве ме за последен пат се истуширав и измив коса во старата година.Домче ќе си бидеме сами.Мм скара ќе направи имаме благо салата и кифли и дома ќе си седеме.
    Ви посакувам на сите убав помин без разлика каде и да сте важно е со кој сте.
    И секако ви посакувам најпрво здравје за сите и за малечките многу среќа и љубов а останатото ќе си се среди само по себе.
    :inlove::party::hug::*:l::f::sun::beer::d::music::dance::o::rock:

На Kaetana, jovana03, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Најголем поздрав последен пат во оваа година на темава, оваа година ми беше најсреќна станав мајка после долги и тешки 8 години, ќе ја паметам само по тоа дека станав најсреќна и најгорда мајка а се другото е помалку битно, па дури и небитно.
    Сакајте се, чувајте се и гушкајте се, во новава година само здравје,среќа,љубов другото се ќе дојде на место ви подакувам на сите до една, ве :hug::hug::hug:сите и се најнајубаво

На Kaetana, jovana03, ivi1987 и 28 други им се допаѓа ова.
  16. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    И јас да се одјавам со мојот последен пост за оваа година.

2017 год .ќе ја памтам по доброто:Првиот роденден на синко,Мм зеде решение на работа..А лошото не сакам да го пишувам ќе закопам во оваа година.

Имам само една желба
    -Да си заминиме во нов дом само ние тројца.

Новата 2018год. на сите да ни донеси пред се здравје (без него не можиме да функционираме) па среќа,љубов и пари малку повеќе од сега.

Спремно е се кифлички одмрзнати,руска измешана,тортата во фриждер се здрвува малку и тавата во релна се докрчкува на силата.Уште да се сервира а мм со пицата не е ни почнат ќе биде и таа.

Кафенцево да го допијам и да одам еден туш да направам.

Поздрав мајки.Убаво да си помините каде и да одите за најлудата ноќ.

Се читкаме в година

На Kaetana, jovana03, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Поздрав и од мене, јас не пишувам овде многу но редовно ве читам, оваа година ми беше и многу среќна но и многу тажна, на почетокот од годината мајка ми почина (борец мајка со многу болести на нејзе,прав родител,подршка за се,најдобра другарка,на прав пат изведе две ќерки.....), се омажив за најдобрата личност на овој свет за мене,станав мајка и донесов на овој свет живо и здраво дете и покрај сите стресови што ги доживеав, мм си отвори своја фирма сам свој газда, сестра ми остана бремена после долги години пробување па ќе си го чекаме бебчето во новата година, во новата година ви посакувам од се срце на сите пред се здравје(бидејќи тоа не се купува)мир,спокој,среќа,љубов,радосни и весели моменти,и се најубаво да биде ваше и се разбира многу бебчиња во новата година и кај што нема господ да даде дупло.
    За нова година остануваме во домашна атмосфера со мм бебето сестра ми и и зет ми, руска спремна,месо испечено на скара во месара, кифли спремни, торта киндер,грицки, само на сокови ќе бидеме музика канал 5 тв и се надеваме нема да заспиеме пред 12 часот. Се одјавувам мајки имајте убава и пријатна вечер, и да си ја дочекаме убаво и радосно новата ни година HAPPY NEW YEAR AND ALL THE BEST!!!

На Kaetana, tincemajmunce, jovana03 и 27 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    Последен пост и од мене!
    Вечерва си пријатели до домашна атмосфера, сакав кај нас да си бидеме ама не се погаѓа на секој. И кас цел ден во кујна, сарма за ручек, салата, па и еклери преубави направив.
    Сретнав мн реален пост на фб, вели дека од утре ништо нема да се смени, нема да бидеме побогати, нема да имаме ништо повеќе од денес, само можеме сите да си посакаме здравје, мир и љубов.
    А вам, мои виртуелни пријателки, ви посакувам дупло повеќе од она што сте замислиле, нека секој нареден пост од утре овде биде исполнет со ведрина, среќа и убави моменти.

Имајте најубава вечер, не само денес туку и секој натеден ден од утре!
    Ве гушкам!

На Kaetana, tincemajmunce, jovana03 и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Жени, мајки, кралици!
    Само ќе ви посакам од утре да биде се' подобро, поубаво, повесело. Да сте ми живи и здрави, сите на број и со полни гради да го живеете секој ден.

Среќна и бериќетна 2018!

На Kaetana, tincemajmunce, jovana03 и 27 други им се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Во оваа тема најмногу имам пишувано па би и ја за последен пат годинава да шкртнам нешто.Најчесто избегнувам да пишувам секојдневно да не звучам исто,нели секој ден е налик ист како претходниот со нијанса полош поарен.Лани синко имаше само пет месеци и не разбираше ништо а богами и годинава не е нешто посебно заинтересиран,нит за елка нит за дедо мраз нит пакетчиња.Помина и оваа година мачна тешка никаква.Битно ми е само да сме живи здрави ама па сакам и да сме среќни да имаме време за нас(јас и мм)да излеземе еднаш во шопинг и да не се стискаме со пари да не ги рачунаме колку има колку сме потрошиле и слично,ама ете тоа го нема.Секоја година иста песна оди по цел ден работи на крајот плати сметки,кредит,храна,гориво нема ништо за на страна.А толку ме боли што неможам да го однесам детето на одмор,да му изнакупувам милијарда играчки, гардероба,и да не се залажувам сама себе па ајде добро што ќе му е толку гардероба што ќе му се сите тие играчки.Инаку седам сама дете Нани а мм нормално работи.За колата де ни требаат пари за поправка.Абе по депресивен пост немам напишано до сега.Ај малку и светлата страна го однесовме да се слика со дедо мраз имаше малкууу плачки ама брзо му стана интересно.Сликата на трети,одвај ја чекам.Купивме балонче се изнатрчка и правец дома...додуша не одма дома,бевме докај свекрвица да си ги подигнеме подароците за внучето.Им благодарам на сите мајки што ми помогнаа што ми одговорија на секое прашање.Поинтензивна дружба во новата година....ветувам ќе се потрудам.

Нека ви е среќна новата година да сте исполнети максимално господ да ви ги чува фамилиите.

Толку од мене се истрошив.И не верувам дека ќе дочекам 12 :)

На Kaetana, jovana03, Mari-Ja и 21 други им се допаѓа ова.