Srekna nova godina i od mene,godinava samo ubavini da imame site a decinjata da ni se zivi i zdravi. @iloveyou29 sreken neka i e rodendenot na malata,da ve raduva cel zivot. @Lolipop23 so zakasnuvanje,Sreken rodenden,najsrekna da si pa godinava i edno kerkice. Denov,ko sto pisa @Ano i jas znam deka sto ke pravis denes,toa ke pravis cela godina-nie kaj Paskalov na kontrolaMalata uste kasla i site od strana me napnuvaat da sum i dala antibiotik na svoja raka i 3pati go preprasav i vika NE !Sega e dobra i vika ako i davame celo vreme antibiotici kako ke ja izlecime?! A oba srcka mi e,deka ja ucam doma za na doktor kako treba i ne mrda ,mirna sedi Staviv musaka vo rerna ,malata spie i vikam aj da potsredam nesto i mi tekna za denov i si rekiv aj da odmoram i jas malku
Dobar den najubavi mamicki Srejkna 2018godina da vi bide na sitezdravi i zivi vie i vasite sakani,polni so ljubov i pari Novata godina vo domasna atmosveranajprvin vecera kaj nas so najbliskite od mm pa potoa do 03sat sestramu i nie slavevme,jadejne piejne muzika i pomina Malce se umoriv gotvejne edno drugo ama aj.... Cerka malce zatnato nose ama raspolozena e,se poraduva na site podaroci sto gi dobi Sega mi vika mama bum bum nema li? ubavo bilo so boi na nebotoceka ona ognomet pak Denes sreduvajne niz cela kujca se mi bese prevrteno Srediv se zabrisav i eve sadovi me cekat,da odmoram malce pa ke stanamkoga nemam pomoszdravje samo se da bide vo red,drugo se ke mine. Inaku teram 24nedela beremenost,momenti sum dobra momenti imam mali bolki,samo da bide bebuska dobra @danichap vi posakuvam se da mine lesno i brzo @iloveyou29 srejken rodendenotgolema da raste Ubav den na site
Добра вечер Среќна нова 2018та година на сите мајки, ви посакувам оваа година да ви биде исполнета со убави моменти, среќа, радост, здравје,љубов и многу многу дечиња да ве радуваат Ние бевме до кај блиски мои роднини, супер друштво, супер помин. Не е битно каде си, туку со кого си. Падна многу смеење, радување... Ќере дочека 12 ама со плачење. Таман реков ќе ја извадам да го види огнометот што го спремивме, некој фрли петарди и се исплаши, едвај ја смирив некако, и заспа. Па цела ноќ плачеше во сон. Вчера бевме кај моите на ручек, па кај едно детенце на роденден. Иначе ќере почна да се пушта сама да оди не е уште стабилна и е многу смешна. Сега спие, ќе одам до неа да украдам некоја минута одмор, кога ќе се разбуди ќе продолжи со исто темпо беснеење низ куќа @Lolipop23 среќен роденден мајче @iloveyou29 среќен роденден на малата @danichap нека мине се со лесно, ви посакувам убави резултати. Имајте убава вечер сите
Добро вечер мајки @iloveyou29 среќен роденден на малата жива и здрава и голема да расте Чекаме слики од тортата @flower30 цвеќенце и мојата кашла цело време од кога тргна на градинка.На почетокот секоја недела ја носев на др и мислам од тоа нон стоп беше болна и не и дадоа антибиотик се било ок. Ја прашав братучетка ми таа раб за педијатар дали делува антибиотик на сува каплица ми рече не ако и се чисти градите нема потреба од антибиотик оти за џабе ќе се трови. Јас и давам боров мед на моја рака свекрва ми го правеше помага многу. Не слушај што ти збори околината слушај си го др. Ние денес тргнавме во градинка после пауза од една недела. Била добра само паднала на лизгалката на главата и плакала малку. Од градинка кога ја зедов пешки си дојдовме , не сакаше во колича и 30 мин се враќавме. А градинката е 7 мин од дома. По тратоарите има веќе фрлени природни елки. Има дати во кои населби кога поминуваат и ги собираат и носат во Зоо на слоновите Нашата елка е вештачка и ќе биде до 15 накитена. Тоа е мајки . Имајте убава вечер
Prvo ke se izvinam za latinicava od rab pisuvam. Ne pisav posleden post za 2017 so cestitki i pozdravi. Ama tuka sum da vi ja cestitam novata 2018 od ubavini vo zivotov da ne kurtulite. Bevme do kaj moite na prodolzen vikend. Se izolirav malku od net zatoa me nemase da pisam. Bozem mu falea postovite moi nekomu. 2017 ja zavrsivme bolni so spusteno na malku na gradi i antibiotik. Vo novava se nadevam deka nema da bide tolku bolezliv. Dadovme ponuda za stan da vidime dali ke ja prifatat. Nekako vo novava so mn ubavi planovi pa ke vidime koi ke se realiziraat. @danichap hrabro mila.Se ke bide dobro,ke se zavrsi od dobro podobro pa ke se guskate domce site 5. @eleni27 @Lolipop23 so zakasnuvanje srekni rodendeni i se najubavo @iloveyou29 Sreken rodenden na kuklata,ziva,zdrava,srekjna i beriketna neka e cel zivot. Za sega tolku od mene,ke vi pisam utre so kafeceto vo race edvaj ve docitav
Хелоу Среќна нова година сите желби реалност ,да сме живи и здрави ,секогаш насмеани и среќни,во новата година да пишиваме само убави работи дечињата да ни се здрави да не се разболуваат. Ние убаво поминавме во домашна атмосфера бебе спиеше а дада седеше до еден се изгишкавме трокцата и во кревет. Деновиве со гости и по гости преморена сум ама само за убаво нека е. Добра ноќ мами
@Ava.84 mi ja "puknaa " glavata so toj antibiotik.Na momenti se osekam ,imam cuvstvo kako drugite mnogu se grizat a jas ne se grizam zakerka mi.Na drugite mnogu im e maka koga e bolna a mene ne mi e Ama i doktorot e vo pravo,i reshena sum da mu veruvam. Za med ,ke pocnami jas sega naskoro. Preeska neplanirano otidovme do Jumbo.Kupivme zakasnet podarok za malata za Nova godina(paketceto ne se broi) i mnogu se raduva.Pa sednavme malku ,nasproti igroteka i se preraduva gledajki gi decata.I vlegov so nea malku,vo toa "bazenot" so topcinha.Abee zivi radosti,so placki si otidovmeAma ubavo bilo covek da ima pari da si dozvoli da kupi nesto,da sedne i da go odnese deteto kade saka i kade ke se raduva i ke uziva detenceto.Da,ZDRAVJETO na prvo mesto ama Parite i te kako vlijaat na se !!!! Ajde dobra nokj,odam da odmaram
Мами среќна нова година! Јас малку ја запоставив темава, се некако времево ме гази. Немам доволно. На 30.12 бев со 39 температур, на 31ви малку подобра но сепак не доволно опоравена. Среќа мм направи кифлички, мајка ми руска па ја спасивме вечерта. Интересно ми беше, во 15 за 12 бебо се разбуди и намерно не го презаспав одма да дочека прва нова година. Кога чукна часот сме го фатиле со мм и јас бацувај едниот образ тој другиот и му викаме: среќна нова година! А тој целиот збунет и насмеан со очињата не гледа трепка задоволно со фацка као: "што ми правите што, што?" Прееска ми крена температура како да до чешаат забите. Цело време рачето во уста го трие непцето и кенка. Бевме до дежурна аптека по сируп и конечно заспа. Уф колку сум тажна кога го боли нешто. А толку позитивен лик е ич не е плачко. Добра ноќ мами.
Добро утроо Јас прва а? Ајде кафе Многу сум тажна. Малиот сеуште слабо јаде. Вчера само доручек и ужинка и до вечерта едвај една банана. Денес ќе земам некои си ампули со матична млеч , демек отварале апетит, а знам дека не е до апетитот туку до забите е, но ај и тоа да пробам. Се мислам да и се јавам да ја прашам матичната дали смее, мада се за над годинка и се на природна база... сепак да си прашам а? Инаку се друго си прави ко што треба. Си спие си игра весел е, нема ништо што го мачи... И само тоа ми е во глава. Бидете добри
СРЕЌНА НОВА ГОДИНАСРЕЌНА НОВА ГОДИНА Живи и здрави сите, среќни и весели дечиња, само за убаво да си пишуваме и да си се радуваме! Нова година, а се по старо “куча - посо“ повторно актуелна. Детево за празниците глас не пушти, мирно фино со нас и играње и колачиња правење и куфли месење, се сликавме, се радувавме на Дедо Мраз ... абе убавини! Од вчера тргнавме на работа, свеки повторно дојде на должност и дете се корне од плачење и нервози! Синоќа до 12:30 плачеше што се вика за ништо! Незнам греота е да ја обвинувам жената, убаво ја чува (барем така мислам) но детево многу стресно ја сфаќа разделбата со нас! Како ќе влезам од врата, до сред ноќ само оди по мене и квичи, плаче...многу ми е тешко, треба само да седам до неа и да ја гушкам ама куќа, обврски сега па и селењето ни предстои за некој ден...ќе полудам Ете наместо весел празничен пост морав да ви се пожалам Како и да е, убав ден ви посакувам
@LiliBoz за мене црно,јако,без шеќер ако може?? Хелооо лавици. Како што ветив со кафето во раце и на фемина. Маже спие одмара коски,синко гледа цртан,а јас каде ако не да ве поздравам. Вчера мислев ќе се распаднам од болка незнаев што ме боли дали бубрег,кичма,јајници све ме болеше а се обидуваме за бебнце ми беше шубе да се напијам некое апче.Затоа денес сум како пијана кокошка @Mari* се надевам дека се среди ситуацијата,остани ни позитивна како и до сега. @emkaemka добре ни дојде во катчево обожавам да те читам гушки до емчето јуниор. @Sunshine_1979 држи се мила
Здраво ѓајки Еве не со бебуш си слушаме песнички.Пак почна многу рано да станува ах колку ми се спиее.. Пиев кафе па чај пиевме и појадувавме со бебо секако мојот најверен другар и средив дневна си игравме и сега лежи во транспортерот се одмара може ќе заспие а може и нема. Мм и големкиот спијат,синоќа беа тука до нас живеат еден братучед на мм млади се уште немат дечиња јас не отидов се бањав си одмарав дома.Ич никаде не ми се оди освен кај мајка ми оти таѓу се одморам највеќе или до парк кога ги водам.На други места ни не сакам.Знаете како е не фаќај тоа не пипај тоа не тамо не вамо .... Дома ми е најубаво. Сакам снегче сакм снегче .. Ама нема.овие температури не се здрави за овој период само болести и вируси.После ќе видите во март април колку ќе биде ладно.Се се испомести и годишни времиња и луѓе и се.. Убав ден жени мајки силни суштества
Добар ден срекна нова 2018 година живи и здрави сите и оваа година помалку болни дечиња да има. За дочеков бевме кај золва ми собрани со уште две фамилии убаво опуштено друштво за мерак. Кај нас ништо ново секој ден едно исто освен што малото веке почнува да оди.Набрзина ви пишувам од работа инаку секој ден ве читам. Имајте најубав ден мајки.
Добро утро, ама повеќе е ден Вчера беше денот што ќе правиш, цела година таква ќе ти биде! Па мојата година тогаш ќе се врти околу бејби и најбитно нема да трошам пари, денарче не потрошив, а да и нема да чистам, пеглам, перам, готвам Беба фати некој ред, до 7.30ч спие и се буни за почеток на утринските ритуали, му годат, па саат време си лежи на кревет или релаксатор и си разгледува заспива навечер 20/21ч, ќе менува знам ама засега е умно момче Од вчера сака да го шеташ и да разгледува, застанеш ли одма се буни, кога го држиш во раце сака да му збориш и така заинтересирано те гледа мислиш се те разбира и каде и да е ќе ти прозбори Сега спие и нешто се буни во сон и рже, а и одвреме, навреме ме гледа под едно око Сакав да го шетам на тераса, вадам количката со транспортерот и си се возиме/седиме на сонце, ама ветер дува па ќе скокнеме дружба со сонцето Уф ајде пролет нека дојде да се шеткаме Сабота Бадник па веќе сум испланирала што ќе има на трпеза, лосос по традиција веќе трета година, сарма, гравче, баница, баклава, лепчето со паричка.. Едвај чекам да кршиме лепчето, прва година ќе го делиме на три дела За денес ручек пола направен, пушено пиле, па само компирите во рерна, при крај коковчето врз нив, туршијата и масата е спремна Убав остаток од првата среда со среќа во 2018та година! @tincemajmunce
Добар ден лејдис. Денес времето е Сабајле ќере едвај ја скорнав многу касно заспа вчера во 22:15 часот.Ја спремав за градинка и отидовме. На количката ја ставив мушамата што зафаќаше до пола, па делот кај зимската вреќичка ја врнеше и ја наврна многу. Зедов чадор за мене , го држев во една рака во друга бутај количка па ми лета чадор , па мушамата По патот одиме гледам врвките на чизмите одврзани па застанувај па врзувај лом се направив. Понатаму пак одврзани Стигнавме до градинката ја оставив малата и правец накај дома .Кога дојдов дома бев толку мокра што си велам зш носев чадор За да се стоплам си ја наполнив кадата и уживав едно 30мин. Потоа отидов и ја зедов малата не сакаше во количка среќа не врнеше.Па затоа мораше во секое ѓолче да шлапне во едно дури и падна и целата кал Перев после скефандер на местата кај што е извалан за утре да биде спремен Успеа малата да се искачи по скалите до 3 спрат со држење за рака уште еден спрат и дома Сега ја заспав малата и гледам спроти нашата зграда виножита дури две Денес на мени леќа .Одам да ја правам. Ајде лејдис поздрав
Добар ден. Од денеска по старо.низ куќа со домашни обврски кој никако немаат крај. Синко се пушти но многу е стражливец,истовремено оди и смее и одма губи рамнотежа.Многу ми е интересен,но сега треба многу да пазам на него. Иако бев упорна за две дремки да има,ѕверов мој дремнуваше некогаш два пат некогаш еднаш од пола сат.Почнавме да имаме само една пладневна дремка од 2 часа. Го чекам мм да си дојди од работа да си поиграат со синко ,додека мама меси кифлички и уште нешто месемо за ручек за утре. Имајте убав ден
Здраво мајки,да ве поздравам Нема нешто посебни настани,јасна работа,синко расте и се повеќе ме разбира.Уште малку па прв роденден ќе славиме.Како се наближува,така се повозбудена сум ама и по малку носталгична.Кога ли летна скоро една година?! Кога ми го извадија од мешето,не заплака првиот момент и ме фати паника во операционата сала.Викам зашто не плаче?ШТАМА! Ама зашто неплаче?пак ШТАМА! И ете го,заплака и ми го дадоа Плаче липти и ме гледа право во очи со еден продорен мудар поглед,ко татко ми (бог да го прости) што имаше... Малку повеќе трошок ќе испадне од планираното,ама нели прв роденде,ќе скратам кај мене ама мерак ми е на него да прославиме После планирам да поминам до кам да подкупам нешто за Бадник/Божиќ...Договорив и некои гости за деновиве,па да докупам нешто блашко.... Поздрав,па се читаме...
Здраво мајки Да пишам и јас по некој збор. Деновиве сме сите тројца дома па шеткаме и користиме убаво време. Од први навака секој ден одиме на водно во време кога на бебе му е слипинг тајм. Воздух чист,сонце грее, за мерак поминати 50тина минути. Кашлаше душата моја овие неколку дена, среќа ништо нема ни на плуќа, ни грло. Така поминавме, само физиолошки му капнувам во носето, мрсулчиња има малку. Денес влегов во фармерките што ги носев пред бременост, живи радости сум. Уште две три кила до старата тежина, најмногу во стомак и колкови имам. Градите не се бројат Сакам да потраат деновиве ама мм се враќа на работа од вторник...пак стара шема со бебе ќе тераме Втора дремка тера сега, а јас одам некој чај за доилки да се напијам. Деновиве потфрлив со пиење тоа, само се јаде нешто Ве читам редовно. Имајте убав ден hug:
Прв пост во новава и прво кафе за денес. Мм и јас сме настинати, дете подобар е, кашла но не многу. Ама мм е катастрофа, нос му тече како чешма а само колку е гадлив Синко има нова желба, сакал да свири хармоника. А татко му, веднаш исполни, му купи мала хармоника. Замислете колку ми е забавно дома по цел ден. Јас почнав со подготовки за Божиќ, Бадник, моите омилени празници. Утре ќе одиме на пазар сите заедно да приперемиме се. Вечер ни се најавија гости, брат ми, па ќе биде весело по дома со децава. Ве поздравувам! @danichap Стисткам палци за мадам,да се вратите со позитивни резултати, да има безгрижно детство, а вие заедно да си го чекате новото членче.