Добро утроо. Зимајте кафе, јас не го допив тоа дома па сега ќе правам на работа. Ми ја знаете шемата уствари, што ве замарам пак Малце сум настината, дишам на уста кога спијам и само се вртев да не му дишам на бебе во лице. Сега по ново ми спие на глава. Да, на глава. Легнува на перницата врз мојата глава и така спие. Кичмава ми знае деновиве...се сум укочена. И тоа ви кажав мислам. Вчера зедов од тој матичниот млеч што ви го спомнав. По 10 мл се шишенцата а он дека има 15 мес треба да прима 5 дневно, и искрена да бидам, секој оброк си го изеде како што треба. Мм ми се јавува вчера накај 9 во паника вели малиот многу плаче изгледа ептен забите го мачат. Отрчав дома, солзи крокодилски. Ај велам дај банана му давам и уста отворена за две банани да лапне, не една. Море викам, гладен ти е. Ама не му било време уште вели. Па тоа е дете не е робот, со оглед дека вчера ништо не јадеше нормално е денес да е погладен плус со испиено ова што ви спомнав. ГО искарав малце, а малиот го наранив банани и праски па геврек со сиренце касна пола и одма расположен пее. Ај велам одам назад на работа. Факт е дека маживе не дека не се трудат, ги чуваат, ама толку не знаат бе да прочитаат што му фали на бебе. А не е да речеш да го нема чувано претходно. Ете, да не отидев ќе седел гладен уште минимум пола час и ќе трпел и ќе плачел. Неќам ни да помислам на тоа... Едвај чекам баба му пак да го чува, бар знам дека гладен нема да е она само па му бутка нешто. И така мајки. Ќе одам на пауза да припазарам нешто за празнициве што следат, полека да се припремам и така. Имајте убав ден и гушкајте деца
Dobro utro curici! Kafe na biro, kup dokumenti za rabotenje, deca doma so tato i baba. Tret den na rabota, jas odmorena, preporodena Dobro sega navecer mi e gusto otkoga ke zaspijat, gotvam, peram, pruzam alishta, peglam, mijam sadovi Mozebi ne trebashe taka, ama sveki e oslobodena od site obvrski. Sepak tri deca cuvaat, okolu10 saati. Nokeska do 12 niz doma, ruceci, cistenje, pa alista spremaj za deca, ova ona, i pak nesonica li e, sto li e, ne ni znam koga zaspav Koga si doagjam deca pocnuvaat vojna da vodat koj da dojde kaj mene Ne mozelo site trojca da gi gushkam odednash, eden po eden trebalo, ama vojnata e koj prv Gladni ne se, presobleceni, stokmeni, povekje na crtani se, ama vo globala ok e. Bitno zgrizeni se, na se drugo ke naviknat. Samo jas kako li ke naviknam Mi falat mnoooogu, ubav red si imavme. Toa e majki. Odam da curnam edno cigarce so kafevo i da pocnam da rabotam.
Поздрав женски. Кафе испиено, јас уште комирана. Деновиве сум крш, настината, бешиката ме искина вчера а и синусите ми се воспалија. Деците се дома со мајка ми, да споеле празници и не ги мислам, не мрзнат насабајле за во градинка, ќе поспијат и после се расположени. Порано немав ваква помош ама сега дека е дома почесто ми се нуди за чување и раат сум. Кашлаат и се мрсулават двајцата, големата мака мачи со затнат нос, ни инхалации во последно време не помагаат. Сакам пролет да дојде, да здивнеме малку од мрсули. Вчера мали ми дојде и ме шлапна два пати по лице, го скарав, да го нема во кујна, и ете го за неколку секунди доаѓа и ми легнува на рамо и ме гушка. Мало, ама знае дека згрешило. После тоа имаше само галење по лице и неговото оооооо дур ме гали Тоа е женски, имајте убав ден па се читкаме
Добро утро и од мене! Пијам капучино пред работа и ве читам како ви почнуваат деновите. Малата ете ја будна и со боенки распослана на маса... До скоро се смирувавме дека не работи градинка и нема никој таму, инаку ми плаче, сака да оди кај децата и учителките, дома и е досадно! Планот ми беше цел јануари да не оди во градинка дека бебечето ќе ни се роди па да си бидеме сите дома, па дури се филмав дека и февруари не ќе ја пуштам, ама сега како што ја гледам ситуацијата колку и е досадно на ќерчео по дома се предомислувам... Нека мине Божиќ и пак ќе оди! Јас иначе арна, деновиве празнично ги минуваме по гости, па подароци, па пакетчиња... Малце претеравме со ова стрвулините и ние и детето, па едвај чекам да завршат... Денес сум на преглед за бебката, ќе кажат како стојам со полодова вода и бар да знам дали ќе ги минам божиќните празници дома или на гинекологија! Се радувам мамици, ама и се плашам... ова ми е еден од најголемите животни предизвици... Уште едно бебулаче, и плус дадата е овде, па и обврски низ домот... А не сакам да потфрлам како мајка, сопруга, домаќинка... Не знам, допрва ќе ме читате мене за совети и жалење... Одам на работа... останете ми во добро расположение!
Здраво друштво, само да ви посакам среќна Нова Година, во неа сите да сме здрави, др се ќе биде. ние Новата баш и не ја дочекавме нешто специјално, на 30.12 преспавме во болница малата ми беше со тт, па на 31,12 си легнавме во 22:00. На работа почнува гужвата, а и јас нешто не сум баш најрасположена, се сум нервозна, детево не ми спие навечер како што треба, се буди по 100пати и плаче. Ќе помине знам, само оди издржи додека трае. Поззз се враќам на работни обврски, нема кој да ми ги заврше. Поззззз.
Здраво мајкички. Сега најдов времеда ви пишам СРЕЌНА НОВА ГОДИНА на сите, да сте живи и здрави пред се, среќа,љубов,успех да ве прати низ цела година. Ние ја дочекавме новата во домашна атмосфера со блиските бидејќи оваа година беше поинаква за нас за првпат славевме со нашата ќеркичка. Поздравчедо сите вас, поминете си убаво за идните празници, уживајте со саканите.
Добро утро Еве ме и мене со кафето. Бебе си седи во релаксатор и си игра сп лигавката по интересна му е од сите играчки. Јадеше денес брокула и баш ме изненади колку ја сака. Иначе јас сум кај мајка малце на одмор па утре ќе си одиме. Добивме еден куп пакетчиња имаме за јадење до наредна година. Убав ден мајки
Добро утро мајкички Бебе заспа ,јас пијам второ кафе ,едно испив рано сабајле со маж ми пред да замине на работа .Деновиве со гости цело време искрено веќе ми се смачи спреми,послужи крени ,плус и бебе мислам од толку гужва ми се поремети со спиењето завчера цела ноќ во нишање ја поминавме ,вчера беше подобар само 3 -4 пати стана за цицање .Синко научи нешто ново седи во хранилката и дур има играчки на неа фрла се на земја и гледа како тропаат дур паѓаат дури и подмижува кога ке тропне некоја поголема силно ,и кога ќе ги избутка сите плаче по нив Тоа е нешто друго посебно нема ,вечер сакам до сити мол да тркнеме да купам поклон на синчето на најдобрата другарка во петок му е роденден па сме поканети во игротека .Бебе стана толку беше ,убав ден на сите
Хелоу женски, еве го и мојот прв пост Новогодишен дочек во домашна атмосвера со баби, дедовци, братучеди и Дедо Мраз. Супер си поминавме, добивме оооогромна вреќа подароци и се опуштиме конечно. Дете се испорадува ама на мисла сум да ги тргнам поклониве зошто не е можно со се да се изигра и да му задржи внимание. Вака ништо нема да изигра. Се израдував и јас на подароците, речиси сите беа облека и играчки соодветни за возраста а и тие 10-тина пакетчиња со храна беа со храна дете што јаде (и понекоја милка за мама ). Си добив и јас поклон под елка, радости, радости.... Имаме уште неколку пакетчиња за давање и добивање и навистина ми е мерак кога ќе видам дека некој одвоил време и без разлика колку чини пакетчето бирал гардероба со мотиви што ги сака малиов или пак играчки што сега го интересираат. Јас такви работи ценам и за мене поубаво е да подариш играчка од 200 ден. отколку да купиш пакетче што ни сам не би го изел за 400. Ама нели 300 људи... На работа не е толку страшно неделава колку што мислев дека ќе биде ама сепак убаво ќе беше да си бев дома па од таму да се частев со вашите виртуелни кафиња.Сега во исчекување на мојот омилен ден од годината Бадник уште еднаш ќе ви посакам многу здравје и љубов. Имајте спокојни денови и гушкајте се силно...
Добар ви ден, оно вечер дошло ама ај. Цицаме. Спиевме од 1 и нешо до 4:10 ај и 1:30 нека било па и повеќе, како и да е супер е зошто детево до сега дење не спиело а овие два дена нон стоп дреме. Јас направив ручек, спремив за гостите ордеверче, салатка. Спремив лиснати уште у рерна да ги бутнам. Да ставам се на маса и после седнувам со гости маже нека служи пијалок. Станати прво кај 5 цицаше, па задрема па пак кенкаше кај 7 пак цицна и до 9 сме спиеле. Искрено ме чуди што вака ми е поспана ама па весело си д детето се смее се закача вриска. И луѓе пробува сама да се исправа ќе седела госпожа, мала си бре мајка многуууу мала и викам. И така. Завчера си го акнав едниот зглоб на рачка од фиока, вчера сабајле другиот на комода. Абе едвај одам. Уште некој да ми каже како да ги тргнам црниве кругови околу очи. Наспана ненаспана тука се. Многу лошо изгледа.
Majki da pisam duri malata spie....denes pravime 4nedeli...edvaj cekam da mine zima pa na raat da setnime.Edna majka mi ima veteno slikO od mazeto vo stosni spikozni @emkaemka Malava pocna noke poveke da spie ama nekako mi skoka vo son i nemirno spie. Maticnata rece da ne odam sega da vidime kako napreduva bejbi zs imalo mnogu nastinati deca...a jas samo deka na majcino sme si mislam da ne i e malku. Pozz majki
Добро вечер и од мене, синко денес односно од вчера ноќеска многу е кенкав, не е спиен како што треба, се буди почесто, ќе му дадам млеко ќе се залаже малку и толку повеќе сака да ми е во прегратка стварно незнам што му се случува вака не правел претходно. Сувиот воздух дома не утепа сите испозатнати, па затоа мм уште рано сабајле го пратив да купи од топ шоп освежувач за воздух и морам да кажам дека навистина се чуствува разлика, сеа стварно си ги фрлив 1890 денари пред плата ама не се трпеше. Иако уморна денес успеав и торта да направам и тоа со бисквити ананас банана и пудинг брза и лесна торта без печење лапни голтни. Па свекорот и свекрвата ни беа на гости па ги почастив торта хахахаха Инаку имам проблем со десната рака во последново време многу почна да ми се суши од водата де шишиња мијам, де детево го мијам песто под чешма, миење раце стандард по незнам колку пати во текот на денот и толку и е душата и на кожата, дајте предлог за добра крема мачкам павловичева ама не гледам ефект, Синко станува во 5 најчесто а некогаш подзакаснува па се успива до 6 по грешка Затоа одам да спијам, а вие имајте добра и мирна ноќ мајки, и наполнете ги батериите
Само краток поздрав Со бебе се отспавме од 6 до 9 попладнето, сега неможам да заспијам Тој заспа пред саат време а јас уште неможам , дури и глава ме заболе од толку спиење Ама убаво ми дојде, квалитетен сон после 4ипол месеци Едвај чекам Бадник се радувам ко мало дете Нон стоп шетаме, не се прибираме , убаво ни е и така Добра ноќ.
Добро утро Синојќа сум заспала гледајќи слики на тел од бебе кога апла беше бебе. Гледам едно видео како ја тресе цуцлата и си велам-овде е гладен На три недели ги правел истите финти што и сега ги прави кога сака нешто. Јак карактер, не се менува. Нели и дома се префрливме на телеком. Сеуште не ги прифати цртаните од било кој бебе канал. Бејби тв му фали. Па ајде преку нет му пуштам песничките со Максим на тв и одма е друг расположен, онака мава по тв то со што стигне Уште една рата немаме платено за него а очекувам да го цркне од тепање Колку се смеев пред некој ден, отиде накај вц (инаку и во вц имаме играчки колички и сл) и му пуштам песнички и ѕирка со главчето и поаѓа накај тв то играјќи абе пародии е многу ми е смешен. Фала богу почна нормално да си јаде а гледам и со какањето зачести. Порано еднаш до два пати на ден, вчера пет пати дали од матичната млеч дали од друго ама.. битно нормална кака. Вчера ме фати некој склет на работа, абе ме тресеше дури снагата, ко вид анксиозност од што сакав да го видам. Па зедов си отидов 45 мин порано. Таман беше станал и јадел и си го зедов на гушкање. Не дочекува да се соблечам одма се фрла на гушкање... И се смирив. Толку беше. Некогаш ме фаќаат вакви напади да го видам. ВО недела се спремаме да одиме кај моите, мм води инат нема да одел дека скарани сме, се понаша ко дете , ама знам дека како попче ќе се спреми кога ќе дојде време за одење (ме извади од такт завчера а и утрово па глуми лудило сега, ќе му пројде). На внука ми и спремив бадниково пакетче демек денес ќе и го пратев ама ќе почека до недела зошто го заборавив еден памет, тоа е. Не знам за вас ама јас откако родив сум заборавена за сите пари. Страшно е колку заборавам. Па уште некој кога ќе ми рече-не кажувај за ова, ми иде да се изнасмеам. Јас до вц да отидам ќе заборавам што ми кажале не па да пренесам на некој. И така мајки. Ај да скратам зошто до утре ќе ви пишувам па нема никој да ме чита Имајте убав ден и гушкајте деца
Добро утро мајки, и јас да пишам во новава година. Прво Среќна и весела на сите нека е новата година како и Божикните празници. Јас ја преспав преморена со бебе во 22 бев кома. Мене поубаво ми е за Божик, некако повеќе го сакам, исто и Бадник, децата на коледе од сабајле, па спремање посна вечеричка и чекање на Божик. КАј нас ништо ново, деца спијат јас пијам кафе, па да спрострам алишта, убаво време денес. Вчера цел ден чистев, средував па бевме на роденден, па гости имавме, такви се деновиве нели со гости по гости и тоа е тоа, само за убаво да е.Телефонот ми се расипа, па едвај го чекам новиот, ми реккоа во вторник, вака до лаптоп ретко имам пристап од цртаните. Убав ден!
Добро утро мајки,мека почне денов,се надевам со скратено работно време за нас што сме на работа Вчера гости имав,ништо посебно лабаво.Малце покасно останаа па синко едвај го успав.Знаете како иде со мало дете+гости покасно коа ќе дојдат...Ама ајде,да не се жалам,таков период е.Мило ми е ,гледам прогноза сончево деновиве па ќе може да се поршета надвор. Него @Igle како одиш на Водно???Нели има забрана со возила?Зар пешки до средно водно и бебе во количка?? @Sofronko мајка, пробај со neutrogena за раце,Сина опаковка,норвешка формула,одма впива и навистина имаше ефект кај мене.
Добро утро убави жени, мајки! Јеее, петок стигна, празници се ближат! Ама уште нема плата па тоа ни ја поматува уживанцијата! Девојките си тераат по свое, секоја своја политика, големата ужива во распуст и се спрема лектири да чита а малото 300 на саат - само бељи и глупости смислува, ем лошка ем срце е... сега најнова фаза ни е дека не сака бањање - циниш на колење ја носиме а се доближиме накај купатило - вриштење, бегање - незнам како да ја излажам веќе! Денес се спремам да ги однесам кај мајка на 2-3 недели. Преселбата ја планираме до крајот на месецот па да можам да се посветам на тоа. Срце ми се стега и за тоа - летово без проблем седеше таму ама сега е поголема, повеќе разбира и вика “кај баба ќе пачам“ - демек уште од дома ми прети дека ќе има плачки и нервози! Ако плаче, нека плаче...па и јас имам душа, морам на станот да се посветам а и да бидам искрена време ми е малку да одморам и од свеки - пукнав овие месеци! И тоа, ајде по едно кафенце од мене, за убав викенд!
Добро утро - Добар ден мајки. Среќни празници и се најдобро во Новата 2018. Не знам дали е соодветна темава, доколку не е, прашањето нека се префрли во конкретната. Препорака за крем за лице за девојче на возраст од 10 години. Во пределот на образите и носот кожата е затегната и посува, а периодов времето е ладно и тоа дополнително се одразува.