Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. flower30

flower30 Форумски идол

@PUPICA jas ovaa nedela "samo" 2 pati ja nosev:DDoktorite se super,ama nie ne sme naviknati taka.A vo pravo se i @Annath kako sto kaza -ama ete jas od prethodnata doktorka naviknata sum odma antibiotik.Zatoa se smeev ,vikam do sega 3 ke ispiese:)Mi rece Paskalov i deka zaradi tretiot krajnik vakvi maki ke imame:sweat:Se nadevam ke bide podobro.
    @Seline ke bide dobro,cuvaj se i nadevaj se na najdobro.
    @Ava.84 ova pesnickava za Kolede od istokot nash e taka:D

Dobra nokj od mene ,so novata frizura:emo:

ivi1987, Arien, azelea and 16 others like this.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Кој спие нека стане
    Нека месе колачиња
    Колачиња за дечиња
    Ткр ткр коледеееее :lol:
    И мрсни песни знам :D сите ги памтам :!:
    И кај нас навечер се пали оган,песни,ора...неможевме да заспиеме од возбуда па рано сабајле со торбичките одевме од Куќа на куќа :)

Сакам да сум дете :$ безгрижно и невино :inlove:

Добро утро дошло а јас не спијам
    Лоши мисли,разочарувања,умор,карање до бескрај,немоќ
    Деновите така ми поминаа додека ме немаше
    Сево ова нема да дозволам да ми го расипе утрешниот ден :)
    Прва година Божиќ со две дечиња,па има ли поубаво од тоа
    Моите 4 очиња за кои ке издржам се
    Само тие нека ми се живи и здрави,се друго ке помине

Би сакала и имам уште многу да пишам ама да останиме позитивни
    @Seline ке биде се добро (fingers) само со помин да е
    @danichap ви посакувам никогаш повеќе да не стапните во болница(освен ко ке треба дундата да стигне :inlove:) гушки за вас :hug:

:hai:

ivi1987, green.eyes, Arien and 42 others like this.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Добра вечер мамички! :hai:
    Се вратив од работа и замесив колачиња. Сега дур ги чекам да стасаат да ве поздравам.
    Друго се ќе спремам утре: лепче, гравче, зелник... ги сакам овие празници. :inlove:
    Во недела одиме за Банско на 2 дена, се надевам ќе успеам да одморам малку, а и мерак ми е синко да види снег. :)

@flower30 камо сите доктори да се како вашиот. Нашата ко бонбони препишува антибиотици, ако ја слушав секојпат детево до сега ќе го отруев. Читајќи овде како во странство ги третираат децата, дека им оставаат простор да се избори организмот сам, да јакнат имунитет, решив и јас веќе толку да не се потресувам.
    @danichap многу ми е мило што се добро се заврши. Се надевам болниците ќе ви останат минато. :hug:
    @Seline :hug::hug::hug:
    @Mari* ќе се средите со маже. Впечаток имам дека многу се сакате и знам ќе успеете да го надминете овој лош период. ;)

Имајте убав продолжен викенд и среќни празници! :*

ivi1987, Arien, azelea and 26 others like this.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Добро утрооо! Кој рано рани, или е пекар или е будала... евентуално трудна будала! :fubar:

Не, не сум будна за да започнам со подготовките за празникот убав, туку будна сум оти не можам да спијам, не можам положба да си фатам во креветото, оти пулсот ми е лудница, оти ММ рчи :punch:, оти ме фаќа возбуда и страв за претстојниот период :worried:

Смотав едно Милка чоколадце, аххх тие пакетчиња, крај немаат... Догодина ќе им забранам на сите да купуваат пакети :rofl:

Ајде кафе, како што е ред на темава првата што пише она и да вари :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Се надевам нема да ви се олади додека да станете, спанки убави! :P

ivi1987, Arien, tarantula and 32 others like this.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Добро утро и од мене. Ме немаше извесен период, ама се вратив. Па како што е редот да ви ги честитам новата година и сите празници. Да си ги минете во здравје и слога заедно со семејството.

Како што кажав, ме немаше, минев низ многу тежок период. Наеднаш ми се случија некои турбуленции кои не беа баш најпозитивни. Ама како дошло, така прошло. Со нови сили и разум продолжуваме. Нема друг избор.

6. victoria

victoria Форумски идол

Добро утро ..за многу години празнициве..Коледе, Бадник, Божиќ ми се најубавите празници..највесели..
    Среќна нова година ..не сум пишала од "лани"..кога деца ќе се разболат се се пореметува..а прпславивме роденден пред тоа на големиот..направи 4 срцето мајкино..јас имав роденден.
    Ама кога на нова година трчаш по дежурни аптеки и доктори може да замислите колку ми било весело..
    Туку ајде со помин да е..Господ секаде здравје да дава..љубов,среќа,успех на секое животно поле..Новата година само убавини да донеси
    Денес трпеза со посно гравче,сарма,лепче со паричка..на мажот ми му велам имаме упте една душичка годинава да делиме парче :) души мајкини само живи,здравиби среќни да бидат..срцето родителско расте од нивните насмевки ..а се пара од секоја нивна солза..
    Породилно при крај..страв ме фаќа како ќе одам..бебе не јаде ништо..буквално...не преувеличувам..не става залак..давам се..нудам и кипечки и домашни каши..стега муце ибплука..само од цицањето живее..а е крупно бебе ,напредно..му треба и друга храна..за некој денполни 8 месеци..:( живци искинав..
    Ама ај денес да не се жалам..убав ден е..:) користете ги овие денпви со семејството..со најмилите и најблиските..споделувајте радости..така радоста ќе биде упте поголема..
    За многу години :hug:

7. eli25

eli25 Форумски идол

@Seline :hug: Мајче со помин да е. Собирај сили и бори се за тие очиња. Мене чат пат ме фаќаат некои црни мисли.... ама за чудово што нана во скут сега светот ќе го поместам. Колку јака емоција е да си мајка :l:На работа колешки ( кога не бев трудна) ми викаа ќе видиш дека нема ништо посвето, нема појака љубов, нема појака сила... Ми звучеше клише, си викав нормално ќе го сакам дете ми е, ама до толку па поезии :DИ ете родив и видов. Така е и многу повеќе:inlove:
    И мм ми е интересен. Ко друг маж. Стално е околу бебе, љубов, душо уште како не го вика од љубов :) Цел е разнежен и омекнат ко памукче кога е со бебе, а мене само ми се насолзуваат очи ;( Плачка сум си :angel:

Убаво утро, 10 коледарчиња:)
    Баба ми секоја година ми посакуваше бебе. Ама не ми кажуваше, туку ме прашуваше-пази машко или женско ќе биде првото коледарче што ќе ви дојде:) . Ако е машко ќе имаш машко ако е женско-женско :D
    И лани само две коледарчиња машки беа. И кажувам , вика машко ќе имаш. Тогаш не и кажував дека сум трудна. Интересното беше кога кажав ^_^

Лани , на вчерашен ден му го чув срценцето:) На денешен ден се надевав дека ова јуначе ќе се избори за да следен Бадник не бидеме сами. Затоа овој ден ми е посебен, прв Бадник со лавчето мое:l:

едит- @danichap се да остане во минатото. Да бидете среќни секогаш и ни б од болници да не видите :hug:

Last edited: Jan 6, 2018
    ivi1987, chocolade, Arien and 44 others like this.
  8. orhideea

orhideea Форумски идол

Здраво мајки :hai:
    Пишете ми минус :tmi: дури сега најдов време да пишам некој збор :$
    Мм спија пошто цела ноќ коледаше и бебуш спија.
    Прв пост за годинава.
    Прво сакам да ви ја честитам новата 2018 година, тоа што го посакувам за мене и најблиските го посакувам и за вас :inlove: најпрво да сме здрави и живи потоа многу среќни со нашите дечиња и мажиња, да успееме оваа година уште повеќе да се искачиме - уште некоја скала погоре :)
    Честит Бадник :inlove: велат ,,за Бадник кај и да си - дома да си’’
    Ние нова година ја поминавме дома со моето семејство и со семејството од мм.
    Јас спремав и купив се со многу љубов и радост ја поставив трпезата, прва нова година со бејби ама тој си спиеше не ја дочека битно го избацивме со мм на полноќ :inlove: празнициве ќе ги поминеме дома, не шетаме многу освен низ град, на други место не сме биле а искрено немаме ни желба Незнам зошто така :^) чудно дури. Бебе ми е уште настинато многу грчи со носете одвај спија се мачи :( се надевам побрзо ќе оздрави.
    Другата недела пат не чека, и јас одвај чекам не ми се седи овде повеќе многу време ми се виде :lol: не сум јас навикната со многу луѓе околу мене читај 24/7 :^)
    Неможам да допишам бебе стана и плачи имајте убава бадникова вечер со најмилите :hug:

9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден мајки.
    Мислев денес нема да можам од кревет да станам, посебно со кои болки легнав синоќа, ама кога треба добива човек сила и енергија.

Сами од сабајле, мм мораше цела недела да остане дома со малата, од дома да работи, па денес мораше на терен. Во исчекување да дојде па да продолжам со втора тура.
    Важно момите најадени, пелени сменети а и поиграни.

Гравот крчка, лебче замесено и зајрето за зелникот направено. Сега кафе пауза, да не се префорсирам.

После уште тиквата да испечам, риба да испржам и зелникот да наредам :whew:. Колку лесно делува на збор.
    Синоќа не пукна големава. Ја ставивме меѓу нас во постела, да се порадува бидејќи е дома. Аиии, да можеше на глава да ни се качи. Уствари и ни се качуваше :rofl:.
    Кога си го гушнав малото како грутка од срцето да ми падна:inlove:.

Убав ден на сите :sun:

10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добар ден вредни мамички:)

Сите сте зафатени околу подготвувањето на најблагородната вечер, ние пошто правевме, се спремаме за шетна до енџероно ќе одиме.
    Утре кај братучетка ми ќе одиме , да го однесеме поклонот од дедо Мраз за малиот и да ги сликаме двете човечиња.Ги сликаме од кога се роди малата.5 месеци се разлика и нема веќе разлика како на почетокот:)
    @flower30 од среднио исток :D
    @Mari* период ви е мислам , кога се роди и пред да се роди малата и ние не бевме баш сјајни. Страв како ќе биде ќе се снајдеме ли, ќе имаме ли пари , како со една плата.Јас добив отказ пред да правам тест. За финансиите ни беа кавгите. Се ќе се среди дајте си простор и воздух . Една убава љубовна комедија(предлог The Foreigner- бугарски) изгледајте и гушнете се :hug:
    @danichap многу ми е мило , посакувам и другите резултати да се супер, побрзу да ги забравете траумите и да се го чекате новото бебенце со спокој и љубов:hug:

Поздрав и убава вечер :)

11. No Makeup

No Makeup Популарен член

Добар ден Убав Бадников ден и Среќни празници!
    Обично јас многу на дочекто на нова година не се радувам, и имам обичај да кажам: Славиме нешто што не знаеме што ќе ни донесе... Можеби е песимистично, но мислан дека е реално. Повеќе се радувам на денешнито и утрешниот ден, но оваа година.. не зборувам со свеки постојано се караме, нели не идам таму во собата, а не сме делени, е сега за атар на празникот, мора да се погазам , да влезам, пак да седнам со неа на маса. Многу проголтав и истрпев од неа... Со мм помина турбулентниот период на кавги, но не знам до кога, се е так се врти во круг. Ќере спие, но пак се раскашла ноќеска, а само што завршивме со антибиотик. Барам нешто за јачање на имунитет, п ајде мајкички дајте предлог.
    Инаку ќерка ми е живи циркуси, секој ден ме смее со нешто ново ане знам од каде и текнува, како ги поврзува работите, и јас не сум свесна:)
    Позз и убав ден

Arien, azelea, Skorpija989 and 20 others like this.
  12. 24.07

24.07 Форумски идол

Добар ден.

Стигна и синко да коледарува.:inlove:Мм го однесе до кај комшите 4 куќи се,но ич не бил мирен.Тој како сака да седи мирен како нас па дете е.И замислете му дал локум (facepalm) целиот беше излепен.

Синко кога ќе стани од спиење сакаме да појдиме до кај баба ми на еден сат да ја видиме.

Откако ќе се вратиме да припремаме за вечера.
    Гравче од вчера од ручек остана,свиткавме со свеки сармичка.Мм сношти донесе риби му останале кај што беа собрани па си ги делеле (купиле 5кг риба за 7 души,јадаци се прават со сила
    Свеки ќе прави мазник со лук,нека прави,а јас сакав со јаболка па ќе направам друг ден.Има многу јадење само да не трупаме за џабе.Да си оставиме место за по некое колаче и за тиква печена.

За многу години нека се празнициве,но јас се здебелив.Стомаков ми е како во 5 ти месец да сум.
    И си викам што ми е гајле луѓено ќе зборуваат онаа пак е бремена.Но се враќаме на диета после празнициве секако.

Толку жени од мене,одам да запалам цираче на рајат додека синко спие.

Вие имајте убава Бадникова вечера со вашите најблиски.

Arien, azelea, Skorpija989 and 18 others like this.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Биваше да се поразболиме сега, од каде не знам, голњмиов на распуст малово аи е дома. Од вчера почна да кашла ноќеска имаше 37.6 т еве и сега е топличка ама не ми даде да и изнерам и се апиеше. Ми ашие во скут осеќам дека не ќњ да е многу над 37. Аман а др сабота треба за бугарија да одиме на зимоваље. И мене ме гребе грло и сум малку млитава ама не е страшно, само малово да се оправе и големиот да не го фати :doh:
    Годинава некако најмалку деца за коледе дојдоа, обично има мбогу ми се слулу ало да немам што да им дадам сега пола ми остана. Беше и големиот со комшичиња добесе полна торба :)
    Се надевам да е подобро малово вечер оа да си истераме бадникова вечњра ко што треба. Се мислам дал да им го местам паричето или да оставам кај падне падне :)

ivi1987, Arien, azelea and 17 others like this.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добар празничен ден :hai:

Кај нас нема коледари, за Василица и за Цветници се шета... Паричка исто, за Василица бараме, па денес нема да правам нешто посебно вечера, за ручек ќе ставам риба со компири и толку... Правилно или не, таква ни е традицијата и во местово,и во куќава
    Лани случајно паричката на бебуш му се падна, и искрено не планирам да местам паричка за деца понатаму, треба да се научат од мали дека не е фер животот :rofl: ]:)
    Кај падне, падне, негова среќа

Среќен Бадник и Божик, да ги поминете во радост, здравје и среќа со најмилите :hug::hug::hug:

Arien, snegulkata, azelea and 24 others like this.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

@Lolipop23 ja smeniv prethodnata doktorka oti i dade 3 antibiotika edno po drugo i vikam kako taka ?!Vika "pa mora,eden od niv ke se pogodi " :@:@:@ I zatoa doktorov se smee,vika ti ne si naucena taka bez antibiotik:)
    @danichap milo mi e sto ste doma i sto e super.Daj boze se ova da ostane zad vas kako edno sekavanje,iskustvo sto moralo da go pominete .

Jas (domakinka-polu domakinka) napraviv gravce,ispekov riba i tikva.Kupiv pita a lepceto i sarmite od ketering(svekrva mi:D).Oti tavce gravce pravam ednas godisno(samo za Badnik) i denes na majka mi i prativ video da vidi dali e dobar (da zivee viber:D).
    Malata spie,sama zaspa vo krevetce.Jupiii za mene :)Se nadevam vecer ke dosedi mirna za vecerata ,oti kako crvce e ,ne miruva
    Vi posakuvam ubav den i prijatna Badnikova vecera

ivi1987, Arien, azelea and 21 others like this.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добар ден мајки.
    Ние на коледе кај едната баба, покасно кај другата, па домче ќе вечераме.
    Го пикнав в спална да го заспијам, да избегниме малку гостите со температура што дојдоа на коледе. (facepalm) Се надевам нема да префати ни моево, ни помалите дечиња кај што ќе одеа следно. :o Се изнервирав, ама залудно нема што да се прави сега.
    Со помин да е кај дечињата што се настинати, од топлово време мислам полно е вируси. Едвај чекам да се стопли, да шетаме, да седиме во дворот на зградата кај нас, многу убаво е за децата направено. Од ко станав мајка почнав да посакувам потопло време, пред тоа уживав во зима. Многу ми е жал некои денови ко ќе сме сами и цел ден дома, гледам дека му фали друштво многу.

Имајте убав ден и убава бадникова вечер, тие што слават. :hug:

Last edited: Jan 6, 2018
    ivi1987, Arien, azelea and 25 others like this.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Добар ден мајки. За арно, за убаво празникот. Кај нас класика, тројца спијат, јас завршив во кујна па сега легнав да одморам. Риба и печен зеленчук е на мени и погача со париче купена. Не трупаме многу храна зошто ни останува, а ич не сакам кога треба да се фрли, некако грев ми е.
    @danichap те мислев, мило ми е што се завршило со добро, што и да е нека остане зад вас и да заборавите.
    @flower30 ме изнасмеа со кетерингот. И јас го сакам и мани не наогам кога ке пратат бабите.
    Поздрав

Arien, elcezelce, azelea and 17 others like this.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Добар ден мамички.

Еве ме и мене да се пријавам. Се спрема бадникова трпеза. Гравче(купено), тиква испечена, во моментов се спрема рибата. И лепче да се пофалам сум замесила иако не сум баш задоволна. Нешто не ми нарасна како што треба:(, ама битно се потрудив. За догодина ќе се усовршам.

Вечер прва година тројцата заедно ќе се гушкаме:inlove:. Жал ми е само утре што нема да можемда го однесеме по гости кај бабите, ама оваа недела мора максимално да се пазиме. Тежок период ми следи и незнам како ќе го издржам. Само се молам се да помине во најдобар ред. Да помине таа пуста операција и конечно да си се радуваме како што треба. Секогаш сум била позитивна и за се сум викала додека има лек се се средува. Ама сега кога се работи за синко срце ми се стега. Би сакала да заспијам и да се разбудам за дестеина дена, а се ова да биде еден кошмар кој ќе остане зад нас.

@Seline со лесно и со помин нека е
    @danichap и кај вас и последните резултати да се во ред и задно среќни да си ја дочекате третата принцеза.

:hug::hug::hug: ова за сите останати, зошто на секого му треба гушкање и позитивна мисла.

Имајте убава празнична вечер.

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@danichap Мило ми е што се е во ред,алал да ти е на позитивноста и храброста:bow:
    На една мајка сакав да и пуштам прегратка читаќи е ама заборавив која беше...мајки се заборавам.Порано имав меморија се до детал да паметам сега ништо,како изгубена сум.
    Утре правиме месец,едвај чекам да поминат 40 дена,ме дрма депресија,цел живот ме прати со кратки периоди на исполнетост..да не доев најверојатно ќе пиев нешто,сега сум со б6 и магнезиум.Самата затвореност ме прават депресивна,јас научена излезена во постојан контакт со луѓе,дома се гушам.Можи да затопли и да се навикниме со малата се ова ќе се смени.
    Таа вчера цел ден го отспа со будење само за цицање,и до полноќ спиеше после цела ноќ душа ми вадеше.
    Изутрина да зеде мм се вардеа па сум одспала саат време.
    Еве ја сега спие,спремив бадниковата трпеза(свеки спремежи јас само ставив на маса)мислам и тоа се важи во домаќилок:?:
    Немам ни инспирација како да наредам..порано китев местев,спремав сега идеи 0,мразам што ми е вака.
    Среќни празници мајки...ретко кога имам време да пишам,ама затоа ве читам,ама повеќе ве читав кога не бев породена,тогаш имав вишок слободно време.
    Убаво да си помините за празниците:hug:
    @eli25 И мене овој период ми е претежок без баба ми...мислам дека не следат истите емоции и тагата е присутна посебно за празници.Штета што малата не ја запозна;(те:hug:

@Ano Незнаев дека ви следи операција а редовно те читам:hug:се да помини во најдобар ред,и брзо да заборавите.
    @Seline :hug:прегратката беше за тебе мајка...со помин нека е.

Last edited by a moderator: Jan 7, 2018
    ivi1987, Arien, Bozica1980 and 27 others like this.