Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. tarantula

tarantula Популарен член

Zdravo majki,pre se,vi go cestitam Bozik tie sto go slavat.
    Zemav nedelava odmkr bozem da se poguskam so sinko ama nesto nervozna sum od sabajle pa samo se karam.A dusice,prooduva pa se saka da pipne da fati i jas celo vreme sum po nego strav mi e da ne padne.Dusa nemam ako mi veruvate.Pa denes nejke ni da jade,toa me plasi.Se nadevam zapcee,a ne da serazboluva.
    Si vetiv posle NG ke se zaangaziram.malku za sebe da se ispopregledam pa pocnav denes-zakazav veke eden termin.Ama zakazav i frizer:) E mora majka i da se ulepsa:)
    Si vetiv deka i ke gi skokam vecerite,ama vcera na nervn baza smskav medenjaci.Ovie od telekom dva grama mozok imaat zimi se! Od niv vcer seizznervirav,nemavme dva dena net/tv,neso praele popravale...Abe ajde!! Bas na praznik! Ama neli,gabe se nerviram,karavanot vrvi kucinjata laat.
    Toa zenski vi se pofaliv,vi pokukav...Mnogu mi znaci ova katce sto mozam tala da si kazam sto me maci oddiska da si zemam...Sega odam po kafica,dur ovaa moja karamela spie;)

2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добаро вечер мајки.

Кај нас ништо ново. Малата лудува околу тате не му дава да јаде:drunk:
    Преска беше во градинка и кажаа дека почуваат да ја учат да оде во веце на адаотер, дали и јас пробувам:wasntme: А јас немам уште никакви риквизити :) Мислам мали сме немаме уште 18 месеци . Ќе набавам овие денови.

@kristina.k вечно име на малото, живо и здраво да е :)

@vitamina те читав во +/-40 и најмногу ми се "свиѓаат" коментарите ако не ви чини вратете се во мк:envy: .За здравството во Германија можам да ти кажам дека е подобро од англиското ама и тука има многу пропусти.Ќерка ми беше од градинката 3 месеци болна и доби само чепчиња за температура , а за кашлица после 10 недели еден сируп што не ја излечи. Уште кашла.Ако нема малата над 38.5 може да не ја примаат кај матичен. Блиска личност
    после пораѓај фати шуга .Да шуга од болница . Имаше афера за истата болница од што е преполна умреле неколку новороденчиња од што не ги примале мајките на време.Братучетка ми почна сега да работи во болница и вели дека од што е полно пациент ставиле во веце . А за нацизам :x Тоа е никаде не цветат рози.А зависи и кај си може во помалите места да е подобро не знам. Ние дојдовме во 2013 и да ти кажам побезбедно беше и поефтино со бегалците стана опасно. Кршат, трескат како на Шутка:worried: свиркат жена . Ај доста зборам(waiting)

Убава вечер мајки :hai:

Lolipop23, Kaetana, eleni27 and 18 others like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Aва, едно сватив од целиот муабет дека секој за себе си знае кај му е најдобро и како, секој со себе и своите тежини. Не значи дека на сите некаде ни цветаат рози па било каде да сме. Ако една докторка не чине не можеме да кажеме дека сите се нелуѓе и обратно. Некој од некаде е задоволен некој од друго место е задоволен. Што велат 300 људи 300 чуди ќе видиш.
    Јас наидов на полошо и од лошото. Некој друг наишол на подобро.. тоа е не може секој да е задоволен/незадоволен.
    Сами сме си свесни за постапките наши и за нашите избори.

Пријатна вечер мајки..

4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

@♡BuBaLe♡ мила мајка херој.
    Нека му е со среќа роденденот на лепотанот.
    @Mari* ако треба помош викај :punch:
    Набрзина да пишам збор,два...
    Сакав уште да танам да поздравам,честитам,подршка да дадам.
    Ние некој турбо никаков период,едвај чекам да најдеме стан и да се одселиме,да видам малку раат и јас.
    Иначе добив баш за бадник така да ништо од бременоста овој месец.
    Ќе се потрудиме повеќе овој месец :muscle::sweat:

@Bebulleee мамичке нека е живо и здраво херојчето.Побрзо закрепнување.
    И добре ни дојде во катчево.
    Те чекаме со твојот прв мајчински пост на темава.
    Позз засега.:*

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Samo na kratko da ve pozdravam i cestitam rodenden na Aleksej i imenden na Stefan :) Zivi, zdravi, vecni i veseli da vi se milite :l::l:

Jas od zadutre zdravje poveke ke ve druzam, od doma!
    Se mi e i poveke od pogodeno kaj majka, ama mirisot na postelata moja mi nedostiga. Maliot zbesna, te nekese da jade, pa da spie, protestira za se nesto sekoj den. Kako majka mu i toj, doma na svoe da si e :D
    Mnogu malku setavme, doma meracki si se izvidovme. Moite se iznaigraa so maliot, a jas so vnuceto. So polno srce ke si odam doma, so preubavi sliki i novi momenti za pametenje. Kako i pred sekoe zaminuvanje, izmesani cuvstva, ne sakam da si legnam, da ne mi izbega moment eden. Na isprakjanje ke si poplacam kako i sekogas i toa e, ke pomine.
    Druski, do skoro citanje :hug:

Lolipop23, Kaetana, 24.07 and 20 others like this.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Да ве поздравам брзински, скоро успеав се да исчитам горе долу. Ме нема веќе со постови во вообичаено време кога беба спиеше, јас готвев ручеци, а во меѓувреме си пиев кафе :( Сега се е сведено на брзинско трчање, немам време буквално за ништо. Стани среди се, па среди бебе, па на работа, па дома, ај да си играм со неа, да расфатам и навечер капната. Турбо!
    Мм е златен, повеќе сме на негов грб. Порано доаѓа од работа, и дава ручек на беба, па доаѓаат ме земаат, наутро дава млеко, менува пелени, мие газе, се буквално исто како и јас. Навечер кога ќе стане беба околу 4-5 саат тој слегува долу и прави млеко. Навистина не можам да се пожалам. А и мене не ме запоставува често:lol:
    Да легнувам сега, од утре иста шема.
    Набрзина да ве изгушкам сите.
    @vitamina :hug: Се надевам добро е бебушко.
    @kristina.k Честито име на синчето.
    Добра ноќ убави, силни жени:hai:

Lolipop23, Kaetana, Saraa and 25 others like this.
  7. jovana03

jovana03 Популарен член

Добра вечер мајки.
    Само што стигнавме дома, бевме на именден кај брат ми.
    Вчера на роденден кај малата од золва ми, Бадник, Божик.
    Ич не сум одморена :yawn:
    Само за убаво да е. Ќе го издржиме месецов некако :D

Ќере уште не спие, кога одиме кај моите врзува по 3 сати сон, па така и денес се изнаспа до 18ч, и сега журки ќе правиме.
    Последниве неколку дена е многу нервозна, незнам дали се заби во прашање или од инает, ама толку вришти и се дрецка од под од петици ме вади (lalala)
    Ако не е нешто по нејзино почнува да писка на цел глас и да плаче, па јас уште повеќе се нервирам кога го прави тоа. Се надевам дека е период, и се правам дека не ја гледам да и помине само од себе.

Наминав да пишам некој ред и да си легнам, ама изгледа нема за брзо да фатам кревет како е тргнато со малава абер нема за спиење.

Среќни имендени, слави и родендени на сите кои славите.

Добра ноќ :l:

Lolipop23, Kaetana, 24.07 and 21 others like this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утрооо :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Ова добро утро ич не го мислам искрено да ви кажам, пре би ви рекла добра ноќ |-)
    Вчера малиот бидејки дремката му била половина час, реши да заспие накај 5 и 30 и да спие до 9 и 30 и потоа да седи до 1. Пред 6 кукурек станат! Кај сум јас навикната на олку неспиење |-)
    Вајда второво кафе ќе ми помогне да се освестам. Се молам лабав ден да имам , без многу турбуленции, обврски и задолженија.
    Одам да го направам второто кафе. Денес повеќе ќе ве читам помалку ќе зборам. Бар дур се освестам.
    Имајте убав ден и гушкајте деца :f:

9. M&M

M&M Форумски идол

Малово ептен ми се оболе, на почната терапија со зинат она почна да влошува, не можам да сфатам зошто. Вчера почна пак да качува т и ја однесов на лекар почнала да спушта, ќе одам сега пак и молам господ да не речат дека е за лежење. Кашла корне срце ме боли. А во сабота требаше на планина, да не ме разберете погрешно ич не ми е што мене ќе ми пропадне одморот туку што сакав од оваа гасна комора да ги однесам малку на чист воздух, ама во ваква состојба дали ќе може којзнае. Да држам среќа да е подобра само.
    Нема ништо помачно од болно дете :(, се нервираме не сака да спие, касно заспале ма налет само да се добри.

No Makeup, Kaetana, 24.07 and 22 others like this.
  10. chocolade

chocolade Популарен член

Не се секирај, до сабота би требало да има подобрување од антибиотикот. И ние лето се мислевме дали да одложиме летување но со одобрение од педијатар отидовме иако примаше антибиотик. Види до петок како ке биде а потоа ако доктор рече да одите ич не му ја мисли. Подобро на чист воздух одколку ем болно ом во оваа гнасотија. Направи патничко осигуривање за секој случај :). Со помин..

No Makeup, Kaetana, azelea and 6 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Зинатот е слаб антибиотик затоа и прв него го препорачуваат. Зборни со матичната, ако при антибиотик спуштило надолу значи и треба појака терапија. Патем ако планината не е далеку вие може слободно да одите. Еден од лековите за болест е чист воздух. Имајте кола спремна секогаш за не дај боже и тоа е тоа. Не дека дома ако сте ќе е поздраво.
    Со помин нека е. :f:

No Makeup, Kaetana, azelea and 5 others like this.
  12. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Добро утро

Ние денес од 7 станати. Бебе јадеше и сега више пак му се приспива, а богами и мене :). Јас малце потсредив по дома, испив кафе и сега малце си играме со бебуш.

Поручек ми се најави една другарка ќе дојде на кафе, а кога ќе дојде мм од работа ќе одиме кај мајка ми. Купила фрижидер, шпорет и машина за садови па да помогнеме малце.

За утре сабајле имаме термин за бебе на ортопед. Да поминеме и тоа па после да го носиме на вакцина.

Убав ден женски :*

13. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро и од мене.
    Вчера денот турбо, а богами и ноќта, но денес порелаксирано и без термини.
    Малата беше пресреќна на гимнастика, се изнатрча, скакаше, се качуваше...
    Пола деца од нејзината група во градинка беа таму. Фактот што нема игротека или друга слична активност во околинава си го прави своето. Принципот беше едноставен, се внатре беше прилагодено за најмала возраст и секој си го пази своето дете. Важно дете презадоволно.
    Малово дали пак заби ќе вади, а само 3 има, долг е патот пред нас, цела ноќ со кенкање и плачки. Маж си дојде од терен во 04 а во 05 заминал. Сабајле му се јавив да го прашам жив ли е, ништо не сум сетила:tmi:. А долго се држев јуначки и чекав, секогаш имам внатрешен немир кога треба касно да вози.

Ручек мусака ќе биде. Уште да станам и да ја направам. Денов преубав, ич не делува како за Јануар.
    Пријатен ден мајки.

14. Mari*

Mari* Форумски идол

Добро утро
    @LiliBoz ние сме секоја вечер до касно будни,ретко кога пред 1 са сме заспани
    Им завидувам на оние мајки чиј деца легнуваат на време

Некогаш се прашувам како издржувам,едвај по 2-4 часа спијам навечер и цел ден де едното дете,де другото,јадење,чистење,перење....
    Уморна сум многу мајки,потребен ми е одмор кој за жал нема ни да го имам
    Свеки ми беше последната надеж,мислев дека ке дојде кога ке има одмор ама и тие одат Мк и цел одмор ке го искористела таму
    На никому не му е гајле :envy:
    И после се прашуваат луѓето зошто овде стануваме себични :shake:
    Нема врска,ке преживеам и без тие неколку недели помош

Дете испратив во градинка сабајле,се туширав,коса средив, се намалтерисав и сега незнам што да правам
    Се мислам да земам да пеглам ама немам толку време,во 11 имам термин кај гинеколог а уште тоа ми остана и да перам
    Вчера чистев и денес ослободена сум од тоа

Ке ве поздравам мајки,да пуштам една машина макар дури седам
    :hai:

15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Добро утро станата од 6 синоќа си дојдовме синко уште спие во 6 се разбуди за млеко во 20 последно пиеше циркус е сега најново ни е да лежи на кревет да го галам и така заспива душа мајкина а спанко голем е . Маже замина некоја работа да заврши утре сака да почни со работа се молам снег да падне да не оди :D се навикнавме на него а и тој се приврза многу со синчето ужива ќеф да ти е да ги гледаш многу е сменет. До лани секој ден беше излезен на чорби а сега само ако мене ми треба нешто за малиот. Тоа е мами лани овој период бев бремена бебушот беше внатре сега е надвор и уживам а да не се жалам синко е премирен :inlove:

No Makeup, Lolipop23, eli25 and 15 others like this.
  16. kikin

kikin Популарен член

Здраво мајки
    Ние пред празниците ги поминавме настинките, бактериите, шлајмовите и мрсулите, на антибиотик поради кренато црп. И мама и бебо беа за никаде со антибиотици, мама зеде боледување, битно се излечивме пред нова година. Истеравме празници и ете почнавме работна недела. Кој на работа кој во градинка. Ама бебо протестира, по толку денови дома, не може да се навикне на новата околина. Плачел во градинка, а се морам веќе да го навикнам цел ден зашто нема веќе кој да го чува да го зема порано. Бабите во години ги малтретирам од друг град. Се надевам од другата недела ќе почниме цел ден и дека ќе почнат да не одминуваат настинките и гриповите.

Среќни празници женички
    Ние овој викенд ќе вртиме паричка (си го влечам адетот од местото од каде што доаѓам и тоа дека паричка се врти во чест на Св.Василиј)
    И толку, уште Водици ни остана неработен, па после штама до Велигден, без неработни денови :(
    Имајте убав ден женски :hug:

17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Здраво мајки
    Ние дома уште затнати јас и малово.но свеж е и весел.Инхалација му правам колку дава го бањав во солена топла вода и спрејче но носето чешма.
    А големиов само го закачка.
    Инаку денес Ми е Роденден :^: цели 26 :angel:
    Да ве почастам сите
    ciocco2.jpg 11.jpg
    Имајте убав ден...

18. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Нека ти е среќен роденденот :).
    Како ме настрви со колачињава, волку стрвна не бев ни кога бев бремена :D

eli25 and muchacha_a like this.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро мајки. Ние две сами дома, бебе нана јас до неа фаќам душа за попладневните лудории. Мака си мачиме со големава ѕверка, љубоморна е на мене, комплетно ме избегнува, не сака ништо со мене да прави за се го бара татко и. Мене ми се плаче од што е така, додека бев во болница ја премислив, толку ми недостасуваше а сега не сака ни да ме гушне ни да ме баци ништо. Навечер со молење ми дозволува да легнам до нејзе. Срце ми се кине. Само се надевам брзо да помине. А се правам за да не биде бебето закачено за мене кога она е тука ама еднаш го виде дека цица и еднаш дека лежи до мене навечер и толку комплетно ме откачи.
    Убав ден на сите ви посакувам

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Dobro utro majki..da se prijavam duri malava spie.Mrazam da pisuvam od mobilen sporo mi odi ama lap topot vo periodov mi e luksuz.
    Bejbicevo nokeska se budese samo za cicaNje umna bese.Majki normalno li e sto ne cica kako na pocetok,pokratko cica ama intezivno i pomalku pati.Mnogu prasanja imam ama vreme nemam.