Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Хепи брдеј ту ју...хепи брдеј ту ју...хепи брдеј ту јууууууу
    Најсреќен нека ти е! Од убавини да не куртулиш :d::^::f: Ех како би си каснала од колачињата^_^

Кај мене ништо ново, деца уживаат кај баба и кај дедо, ние се расправаме со мајстори!
    Убав ден на сите!

@M&M како сте, подобра ли е малата? Стискаме палци за побрзо оздравување!:hug:

eli25, Kaetana, kristina.k and 12 others like this.
  2. kikin

kikin Популарен член

Нормално е, како што растат помалку време цицаат зашто повеќе влечат. ;)

eli25, Kaetana, Ava.84 and 1 other person like this.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Ајде и јас да си пишам. Одамна ме нема на форумов си имав 10 дена за себе, маж и дете. Искрено двајцата дома на некаков си распуст бевме од Нова Година до Божиќ и се посветивме на нас тројца. Бап ни требаше нешто такво. Уживавме, нит сакав форум, нит Фејсбук ама ништо не ми требаше. Во меѓувреме прославивме роденден на големиот ни дечко веќе Годинава за разлика од лани знаеше што се случува, се изнаигра во игротеката зашто дојдовме порано па беше сам и ептен се опушти, а потоа сфати дека е главен па се палавеше. Се прчеше како паун кога му ја донесоа тортата. Потоа дома едвај заспавме од што не можеше да престане да зборува.
    Од вчера пак во турбо темпо за работа и пак баба сервис во игра. Толку беше уживање. Сега две недели работа па малку планина потоа и така со ред.

4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добар ден и од мене.

Магла свуда магла око нас и не се дига. Се мислев дали да ја носам на градинка малава, ама се си велам кога ќе почнеш со работа магла, дожд , снег ќе трчаш и нема да прашуваш дали да ја носиш. Ама кога ќе биде тоа кој знае:wasntme:
    Преска кога ја зимав малата од градинка и дадов една овца што беше како декорација , без да знам дека е од глина и малата ја скрши:worried: Сега си велам не бива да не кажам па што биде нека биде.Отидов тропнав и кога им запнав на место овца јас брод (facepalm).Бродот е многу сладок ама малата за жал го скрши.Тие сериозни не се ниту насмееа само ми кажаа дека несмеело да го фаќаме декото :sweat:Јас им кажав ќе купам нешто и одма отидов и купив 2 овци слични на нивната. Се мислев дали велигденски зајчиња (уште сега има ставено за Велигден). Така утре ќе им однесеме два брода т.е овци:lol: Ами така ми е штом не учам јазик и не комуницирам и заборавам и ќе си тропам глупости:headbang:
    Малата заспа. Има 3 нови тројки. Се измачи дете од 6 месеца почна 1 месец мир нема .
    Секој ден си имам план за во игротека да ја носам ама кога си дојде маж само чекам муабет да направиме . Ај може денес ќе и се посреќи :$

@muchacha_a среќен ,најсреќен роденден да си жива и здрава :) Безалкохолен коктел убаво би ми дошло:d: На здравје! Или тик што би рекла малата:)

Убав ден на сите:ninja:

5. kikin

kikin Популарен член

Значи се пресмеав со „шипов“...Овца ли е, брод ли е...:D:D:D

No Makeup, eli25, zuto and 4 others like this.
  6. mona22

mona22 Популарен член

Добар ден.
    Најпрво срекен роденден @muchacha_a да си жива и здрава и од тие слатките можам и јас едно да пробам.
    За празниците убаво поминавме со најблиските и мм не беше на работа па така сите четворица си поминувавме заедно. Во неделата на малата правевме престапулка
    ( незнам колку ке ви биде јасно што е тоа) почна да оди и сега не запира. Едвај чекам да дојде 19 ти да одиме за банско денес резервирав и едвај најдов место. Тоа е мами имајте најубав ден.

eli25, Kaetana, kristina.k and 9 others like this.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Е не е лесно ко незнајш јазик
    Имаме една другарка со која сме многу блиски и доаѓаше често кај нас па комшиите ме прашаа што ни е
    И јас ко се запнав другарка од мм :DАрно ама овде другарка и девојка многу слично се изговара па јас цело време сум им велела девојка од мм (facepalm)
    Луѓето почнаа чудно дда ме гледаат а јас уште иим велам па кај нас нормално е мажите да имаат девојки (мислејќи на другарки)
    Ко слушна мм како се убњдуваме и за што незнаеше кај да се крие од лугето :rofl:

@muchacha_a Најсреќен да е роденденот

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@Mari* Znaci me presmea so sarmite i drugarkata....more denot mi go razubavi:D

Last edited by a moderator: Jan 11, 2018
    eli25, Kaetana, kristina.k and 4 others like this.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Среќен да ти е роденденот!!

Ооххх колку позната ситуација :(
    Колку години е постарата?
    Се мислев ова ти е трето бебе :/
    Кога се роди второто, големата беше 2 и 3 месеци и за да ми помогнат (facepalm) свекорот и свекрвата ја зедоа да ја почуваат, од тогаш детево ме отсака ми се чини, нејкеше дома да си дојде, само по баба и' плачеше, колку мака видов, пишував за тоа по форумов, животот ми се скрати, место да уживам со дечињата јас се оболев.
    Вклучувај ја во активности повеќе околу бебето, додека спие посвети и внимание, сега се осеќа љубоморна, напуштена или како да се изразам,не е центар пажња и така манифестира.
    Период на адаптација е.
    Совет мој - како знаеш и умееш НЕ ја одделувај од тебе!
    :hug:

Прашувај малечка тука сме секогаш за одговор :)
    Сега бејбичето е поголема и посилна, лактацијата ви е постабилна и за пократок интервал на доење си исцицува поголема количина па затоа е така.
    Додека мирно спие,полни пелени и качува килажа, биди си спокојна и мирна :hug:

eli25, EuHenIa, Kaetana and 9 others like this.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Со инфузија би требало за 2,3 дена да е подобра. Фала на сите за поддршката се надевам брзо ќе помине. Никогаш не сум била за чување деца под стаклено звоно ама дефинитивно не ја носам подолго време по родендени во игротека. Последниве 3 посериозни разболувања биле се после неколку дена од некој роденден, може си умислувам ама со оглед на тоа дека не оди во градинка јас со ова си ги поврзувам болештииве.
    Не џабе викаат ќе ти обеле коса дур пораснат :) .
    @Seline не сум во тек што ви се случува, најверојатно имам пропуштено доста постови ама се надевам дека не е многу сериозно и дека ќе помине бргу :hug:

eli25, Kaetana, ivi1987 and 8 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утрооо :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Пак сум недоспана. Синоќа во 3 станавме и карневали беше дома. |-)
    Детево изгледа ќе почне се помалку да спие. Од една страна си велам време беше а од друга паѓам за стариот сон :yawn:
    Жив и здрав да е само, јас ќе се навикнам.
    Дома ми е ко бомба да ни паднала. Не дека не е чисто. За чисто чисто е. Ама расфрлано мајки..што да ви кажувам. Сабајле најдов играчка удавена во водата на кучето :rofl: Во вц омекнувачите се наредени на шоља или бутнати во машина внатре пошто таму им е место. Исто така ако отвори некој во фрижидер верувам дека ќе се изненади кога ќе види камион на рафтот до сирењето. За да е бетер не му ги чепкам :!: Прашај го кај му е камионот ќе отиде кај фрижидерот и ќе ти покаже. Кај смеам да му се мешам јас во редослед :D Премногу дозволувам нели? :|

Одам да правам кафе мајки. Се читаме. ГУшкајте деца :f:

12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Добро утро,
    не е за тука постот, ама ако случајно има некоја мајка нотар од нашата дружина, плис нека ми пише лп. чисто една информација ми треба!
    Инаку кај мене ништо ново, деца уживаат на поседок кај баба и дедо а ние збеснуваме со мајстори!
    Имајте убав ден мамички!

13. Mari*

Mari* Форумски идол

Добро утро женски
    Кафето денес од мене ке да е:coffee:ако не ме престаса лилибоз :o
    Дете во градинка,мм на работа јас и синко сами
    Тишина....чудно ми е дури
    Се мислев дали да продолжам со спиење одкако ке замине дете во градинка ама не,имам купови за пеглање и куќа ххаос

Вчера бев на гинеколог и пак инфекција :doh: дддобив антибиотици и сега несмеам да го доам синко :envy: три дена треба да се измолзувам и да го фрлам млекото
    После 3тиот ден ке цицка пак
    Дури бевме во градот малку прошетавме,се подновивме со по нешто и дома
    Немав фармерки,се влечкав уште со трудничките хеланки,само тоа ми е точно
    Иииииии :D влегов во 38ца (hollest) уште 2-3кг и ке си ја имам тежината од пред да раѓам (poolparty)и многу сум среќна :mm:
    @LiliBoz :fubar: :D

Сега со кафето и ке чурнам едно :smoke: по секако наредните денови нема доење
    :hai:

14. kallias

kallias Популарен член

Dobar den. Posle mnogu vreme resiv da pisam i jas. Ve citam redovno, sekoj den go otvaram forumov, samo ne mozam da pisam.
    Nie se preselivme vo drug grad. Tesko toa selenje smrt mi e znaci, 3 pat dosega se selam otkako se omaziv i se nadevsm posleden oti nemam zivci vekje.
    Bas za katolicki Bozik se selevme, Nova godina fatija praznici, cistenje, belenje, mestenje........strasno.
    Se sredivme bitno.
    Sinceto go zapisav vo nova gradinka poradi selenjeto, sega mu e se novo, pak od pocetok pocnavme prvo so prisbosobuvanje po 2 casa dnevno odi, ma da vekje golem e i nemame vekje problem, znae se kako odi vo veska so skolo i taka da ne mu ja mislam.
    Super ja prifati preselbata i novata okolina, go prasuvam sekoj den dali mu e ubavo tuka i mi vika da mamicke, mnogu mi e ubavo. Blizu ni e moreto, sekoj den setame, odime vo park koga e soncevo vremeto, go zapisavme na plivanje i sekoj den samo prasuva dali denes ima cas po plivanje, sekoj den odime i mnogu go saka, cel den da moze bi ostanal vo bazen.
    Sega sednav vo edna pekara da pijam edno kafe i da go cekam za 1 cas treba da go zemam, a malku sme daleku od doma do gradinkata oti peski odime i ne mi se isplakja da se vrakjam doma pa pak da doagjam po nego oti se 2 casa samo. Ponatamu tatko mu kje go nosi pred da odi na rabota i kje go donasa gazdaricata na stanot koja zivee nad nas i raboti vo taa gradinka i e vospituvacka na malite od 0-2,5 godisna vozrast. Da e ziva i zdrava mi pomaga mnogu i za pedijatar i za gradinkata i se drugo sto mi treba, zatoa sto novi tuka nisto ne znam, se mi e novo.
    Od celiot ovoj haos sto go preziveav posledniov period, stresot i nervozite, selenjeto, digav mnogu teski raboti epten se iznamaciv se sama bez tronka pomos od nikoj, osven od mm normalno, misam deka mi se desi nesto nekoe hormonalno poremetuvanje, ciklus dobiv na 3 ovoj mesec i uste mi trae, prv pat vo zivotot mi se slucuva ova, tolku dolgo da mi trae, dopolnitelno pak se nerviram sto bi mozelo da bide, a kompleten ginekoloski pregled si napraviv pred da se selime i se ispadna cisto. Sega ova od sto mi e koj znae. Mi dade broj zenava od nejziniot ginekolog da zakazam denes da idam na pregled da vidime sto e rabotava, mi veli deka mi e od stres ama dodek ne idam da se isiguram ne mozam da ostavam na toa taka. Eve denes 9ti den i si imam najnormalno kako da mi e 2-3 den od ciklus, ova prv pat vo zivotot mi se slucuva, samo da ne e nesto poseriozno....
    Ete taka. Toa se moite novosti. Sin mi e dobar fala mu na Boga, pominavme nastinka so kaslica bas okolu selenjeti, ama se sredi sega e dobar.
    Ve pozdravuvam imajte ubav den.

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ништо, јас дадов кафе ти дај цигара :D:D

tincemajmunce, eli25, Mari-Ja and 2 others like this.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@kallias од висок пролактин мене ми траеше и по месец дена циклусот, пред да пијам терапија. Пролактинот се повишува најмногу од стрес, испитај само хормони може од тоа е.

Добро утро на сите, имајте убав ден. :*

mal.ecka, eli25, kallias and 4 others like this.
  17. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Добро утро

Еве не мене со прво кафе.

И кај мене дома се е растурено, да го испијам кафево и да подраскренам малце. Па да спремам ручек за бебе, а за нас пак незнам што да правам :?:.

Кафе имам, ама може да ме почастите едно цигарче и мене :D.

jovana03, muchacha_a, 24.07 and 10 others like this.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Да не спомне човек цигаре :D овде скапи се и не даваме :rofl:

jovana03, M&M, 24.07 and 10 others like this.
  19. Saraa

Saraa Популарен член

Со оглед на тоа каков ми е или каков правам дека ми е периодов и јас се пријавувам за цигарче :hai:
    Здраво, најпрво среќни имендени родендени на сите што славевте, се извинувам немам баш време сите да ве тагнам.

Генерално сме добри, госпожата сама си оди веќе подолг период само што треба некој да ја паси цело време, се ја интересира, се сака да пипне,најинтересно и е што сака да го влече чаршавот од масата, без оглед што има на масата, ама баба и не го трга за жива глава како така ќе и се изгребе масата, а на ова ако му падне нешто на глава......детее и му зборувам дека не треба да го прави тоа, ова она ама малечко е месеци и баш не разбира што точно треба да прави а што не.
    Од секогаш сум се противела за некои работи и сеуште се противам не дека не, ама дур си дојдам од работа ме фаќа 16:30 да ручам да се пресоблечам 17:00и детево повеќе е со баба и дедо отколку со мама и тато. А тие ме нервираат не можам да ги поднесам, детево спие и милион пати кажувам НЕ ЈА ЛУЛАЈТЕ ДОДЕКА СПИЕ, тие иста прича па синоќа готова бев да им ја симнам и да си јалулаат трии саати, пошто госпожата стана во 01:00 се успа околу 04:00.
    Јас викам не ова не она тие како мене контра да ми одат и дозволуваат. Глупи ли се прости ли се (се извинувам за зборовите) али од што не ме сакаат мене намерно ли одат против моите муабети незнам што да кажам.

За мм па и да не зборувам, претходно пишував како помина една голема обврска и како очекувам поголема помош, но наидов на затворена врата. Почнува да се претвора на моменти во типичен балкански маж. Не дека не знае да земе и да пружа алишта некогаш, ама најчесто си е со тел во рака, а ми збори како детето најмалку време поминува со мене. Не драги мене цела вечер ми спие во прегратка, со тебе поминува најмалку врме.
    Најлесно е да речеш кога се буди навечер види не сака во мене плаче, е па играј си почесто со неа и нема да плаче. Почнува да ме нервира 100ка.
    Кај и да е треба и да добијам, од тоа ли сум толку нервозна и негативна незнам.
    Требаше да одиме на мини викенд сега ми прави математики како нема да ни стасаат пари, па ти ми рече да одиме не ти реков јас. Добро викам не одиме, треба да одиме на шопинг, а во март се планира здравје со Господ напред на малку подолго патување да одиме, ми вика само да имаш во предвид за шопингот во март ќе одиме и од таму ќе сакаш нешто да купиш. Па оди носи се, ме фати инат и не одам да купам ни еден скапан пар гаќи, за мене во послено време се е проблем, оди си сам, купи си што ти треба мене не ме замарај, се прашувам што човек земав.
    И така женички нервозата си ја истурам на тој шо најмалку треба, на мојата душа на моето се, од сабајле сум со грижа на совест, аматоа е. Кога не можеш на магарето удри на самарот.

Поздрав.

karibian, jovana03, tina-63 and 22 others like this.
  20. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Ааа да. Епа ајде ние од мк ќе частиме цигари, вие од странција кафе :D

ivi1987, LiliBoz, Mari* and 1 other person like this.