Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Добро утро!

Еве од мене странски цигариња, малборо слим пушев до пораѓај :D се мотка уште некоја по дома, ама среќа никаква желба не добив речиси 9 месеци да запалам :)

Да се пријавам дома стигната, ноќеска доцна се вративме. Си заспав плачејќи, многу тешко ми паѓаат разделбите заради малиов ваљда. Си расте само дете, без баби дедовци, вујко, тетка, ама тоа е, ќе мора да се навикнеме...

Дома хаос, а мм цел Божји ден на работа! Па така сама ќе морам се да средувам. Работа денес еден куп ме чека.

Бебе во дубак, јас кафето, машина веќе врти. Да допијам кафе па да почнам од негде #домаќицадабудем :D

Имајте убав ден! :hug:

На Lolipop23, eleni27, jovana03 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Хелоу женЦки
    Стандард шема, јас на работа, беба во градинка, уште оваа недела ќе го носам до спиење после планирам цел ден ;( Добро е што се помалку плачел, се навикнува вАљда, само да не не стрефуваат вирусите друго се е навика. Кога ќе појдам дома цело време му го посветувам додека не легн , од грдо што ми е во душава дека сме разделени од сабајле. Ми иде понекогаш да си поплачам, а после сама себе си зборам - не биди клекуш, како растат сите деца, како сме растеле ние, мора да се оди на работа, и тоа е...

Толку од мене, сега чекам инфо да видам денес како поминал малиша во градинка.

Бацки

На Lolipop23, karibian, TarantulaA и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добар ден :hai:

Дожд со магла денес. Ја зедов малата од градинка и ми кажаа малку потечна столица имала , а успат залепиле и изветување дека во градинката од 06.01 има пролив и повраќање како болест.Сега ќе ја пратам па ќе видиме. Сабајле ги однесов овците и воспитувачката се смее и вика знаев дека ќе донесеш нешто^_^.Море и батерии ќе ви донесам часовникот не ви работи една недела веќе си велам во себе. Еднаш кажав ,кажаа ќе ставеле ама уште не се, чекаат на родителите изгледа:D
    Во градинка ми кажаа дека ја учеле малата да ги покажува нос, уше, газе... Таа знае на мк сега учи и на станцки:inlove:
    Вечерва малата кашлаше пак|(пола час. Ама јадеше млеко .Не кашла секоја вечер ќе следам да видам дали е до млекото :envy:

@emkaemka :hug::hug:те читав и ти посакувам се да се среди
    @Saraa не се нервирај мажите само гледат да ескивираат обврски и да ти кажам се си викам на овој свет само маж да си и најарно ќе си минеш:^)
    @kallias мило ми е што пиша. За циклусот сигурно ти е од стрес, та не беше мал. Ви посакувам во новиот дом многу среќа и радост :):hug: и најголема радост пак да ви го осветли домот:mm:

Денес боранија на мени доста ми е од ориз и компири:tmi:

Пријатен ден мајки:f:

Последна измена од модератор: 11 јануари 2018
    На Lolipop23, Ano, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Ava.84 фала за гушката, ама да не си ме помешала, моево нема да се среди никогаш, почина Вујче мој :(

Добар ден кога веќе сум тука.

Деновиве сум :| :| :| и како шлаг денес ми се фати десната плешка, па боли корне, едвај го држам бебе, а додуше и едвај воздух зимам :(

Ама најбитно бејби ми е супер, тој е мојата среќа, радост, човече кое ми дава сила, се за него :inlove:
    Откритие ни е деновиве огнот во ќумбето, му блеска, па само го гледа, некој романтичар ќе да биде :angel:
    Како би го шетала и мене ми фали движење ама ај на маглава до прозор ми е.. деновиве ни на тераса не го вадам..

За ручек му реков на мм негово ќе е, па рече пица или пастрмајлија ќе јадеме, сеедно што ќе биде..
    Куќава треба да се чисти, ама кандидати за истото нема :smirk:

Бебе се успа отидов и јас |-)

На Lolipop23, Ano, karibian и 21 други им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.375
    Ајде јас частам и кафе и цигари може??
    :smoke::coffee:
    Кај нас ништо ново.
    Синко и маже спијат јас ручекот го направив,сега се частам со едно кафенце и да ве поздравам.
    Болна сум труп,кај се разболев врска немам баш за празнициве дома бевме.:wasntme:
    На раб ни е турбо се спремаме за некоха акција па средуваме нарачки роба.Од понеделник ќе биде весело:drunk:
    Од другиот петок го доземам одморот имам уште една недела па ќе одиме до село и кај моите да поуживаме малку :dance:
    Засега толку од мене.
    Ве читам редовно ама на раб ком ми нема мак подрша па не ви пишувам.А тел пред синко не го покажувам.

На Lolipop23, eleni27, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  6. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Добар ден мајки.
    И јас да ви покукам малку.
    Со мм никако да се смириме, арни два дена и толку.Биваше ли на Бадник да ме изнервира, па уште се научил да вреѓа ( што досега не му се случило). Со солзи и плачење до 2 сум спремала се што требаше благи посни, солени за децата парички. А така со ќеф си пазарев.
    Незнам навистгина што му е на човекон веќе.Здрави,прави деца фала му на Бога, за јадење имаме ни луксузи му барам ни ништо. Се јас му пречам. Се научил само, да бе, ти знаеш, ова она. А убаво е на маса кога има топло јадење, убаво е кога гаќите му се чисти и здиплени. Ми се смачи веќе. Мислам дека не заслужувам таков однос ама ај нека му биде. Не му зборувам од тој ден веќе. Ако сака да зборувам нека се потруди.Или може вака му одговара. А со други на тел го слушам се смее, се шали и само гледа да избега од дома да работи. КАко да не ги трпи децава. НЕ знам веќе што да правам. Колку и да се трудам моето не чини никогаш. Се јас не знам. Тешко ми е во душава ама овој пат не попуштам.Ни јадење му ставувам, ни ми зборам. Што сака нека прави. Знае да зјапа како теле само во тв навечер не знае да напрај муабет со мене.
    Пратив цв на еден оглас, ако се јават добро ќе биде макар што знам ќе имам маки со бебе. Ама ова не се трпи веќе.
    Се уништив себе си, заради потреби на други.
    Извинете мајки, ама морав да си олеснам малку.

На Anarchy, Ano, karibian и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    @emkaemka сочуство, ја имам доживеано истата загуба вујко ми ми беше тате-вујче,мислам како татко ми да го изгубив толку беше болно.Иако е поминато 17 години уште боли исто и уште се надевам дека ќе дојде на гости и ќе ме разбиди неговиот глас, а јас лута божем едвај чекав да го видам;(;( Плакам со тебе и во право си нема да се среди само јас грешка те сватив. Најголема:hug:

На jovana03, Mari*, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Денес денов некако наопаку го осеќам. Многу сум напната, уплашена, не знам како да опишам ама како некој трепет да имам на душава. Големава не ме ферма, си тера свој филм и само татко и го бара. Малава цел ден спие цела ноќ лумпува. Се плашам од се, како дише, дали доволно јаде, да не и е многу топло/ ладно. Навечер по 100 пати се буди, кенка, бара, не знае ни сама што бара.... Ме фаќа паника како ќе успеам јас ова да го направам. Со големава веќе си имавме ред, разбирање, мир, сега ајде пак наново со мерења, стравови, напредува, стагнира....
    Уффффф, ме убија хормониве. А цел ден сум сама, не можам ни да спијам, ококорена само си правам филмови во глава.

На Ano, Capricorn Taurus, karibian и 17 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Времево за на никаде. Златна пролет, лето, есен.. сонце, топлина, расцветани цвеќиња, дрвја .. некако се има повеќе живост, зимата некако едвај ја поминуваме со многу сивило.. барем снег да има ама и тоа нема.
    Поготово за со деца не е.
    Детево ми окапа по дома, не дека не шетаме ама сепак не е тоа често, па од досада ќе му текне да се вала по тепих по досада :doh: иста сум и јас, не сум ништо поразлично.
    Секој ден нови дијагнози аман.
    Да господ даде сила да прогураме уште месец два вака после подруго е.
    Нон стоп ми се спие, воља за нешто нула.
    Зимска идила онаа на мечките ама за нас нема спиење.. да можам цел ден би го отспала онака..
    Ние сме во фаза на лазење одење и исправање на се можно, одимр и у вц то и таму растураме, па по фиоки, па по перални (facepalm)
    Се сум дигнала..
    Уште 2 недели и роденден..
    Не ми се верува дека моево бебе дете стана од цела година :)
    Радости.. единствени радости само тој ми носи.:l:

На eleni27, Lolipop23, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    514
    Здраво на сите :)
    Денеска конечно добро време за да се прошета бебе.
    Оно си заспива одма, јас кафе за носење и шетаме :)
    И мене ми треба малце воздух,зимава не утепа,само дома

Дали ги носите малите низ молови,ако да ,кој период од денот има најмалку гужва?

Јас скоро па ич,еднаш само до сити мол и еднаш капитол ама како "низ трње" што се вика,со страв.
    Ама па и дома не се седи.

Убава вечер од мене и бепче ;)

На karibian, Надежна, jovana03 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички :)
    Ајде кој е за вечерно кафе :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: Бебе си седи во релаксатор си гледа цртани ,а мама одмара малку .Деновиве се е исто нема ништо ново ,стандард шема со бебе по дома .Денес бев со другарка ми да пробува венчаници па се потсетив на убавите моменти кога се спремав јас за нашата свадба ,навистина слатки маки ми беа тоа :)Да се пофалам резервиравме одиме на продолжен викенд за Крушево наредната недела ,да поуживаме малку на чист воздух :)
    Убава вечер на сите :)

На Lolipop23, Ano, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    14.514
    Добро вечер од мене прв пат на темава, ве читам редовно и многу ми сте интересни па ај и јас да се вмешам, и онака ми тргна вечерва со пишење по форумов. :)
    Денес денов преубав, настрана времево шо беше ужас и цел ден дома останавме, мене најубо ми беше.
    Бебушко мој најмирен на свет сабајле си стана во 7 за јадење и си продолжи, нѐ остави уште малку да си поспиеме и то до пред 10 :o е после официјално станавме па следеше утринскиот ритуал и играње со тато па после заедно си пиевме ние кафе тој млекце. Најверојатно поминува низ некој скок па деновиве е променлив, вчера цело време кенкав, немирно спиеше, денес обратно, си се изнаспа, па имав време се да завршам.
    За ручек си останавме сами со мажево, неговиве излегоа во 3 си дојдоа дури во 7, абе милина, направив ручек, тој го заспа бебушот, па си ручавме со винце со сите тертипи. :D му викам можат вака твоиве секој ден да одат некаде, најубо ми е ко ќе сме сами. Ајде се надевам за брзо ќе го решиме то зошто веќе не можам. Вистина ми се од помош кога мажево е на работа ама се нервирам нон стоп некој да ми труби со старомодни сфаќања и да ми кажува како било пред 30 години и дека така требало и ние да прајме. И нормално дојдовме до заклучок дека ние ништо не знајме како се гледале деца (дека тие сезнајни се родени пак, феномени) :@ туку ај да не се нервирам да не си го расипам расположението.
    Си го искапивме бебуш денес, то бубаче си уживаше глас не пушти па си му ги облеков новите пижамчиња, ќе го изедам колку е сладок. :inlove:
    Вечерва сме сами, се навикнавме со мажево 2 недели на одмор и сега чудно ми е, веќе ми недостига :$
    ќе си пуштам некој филм, ваљда ќе успеам да го догледам зошто во последно време на рати гледаме филм, обавезно некој е заспан во првите 40-50 минути :lol:
    Добра ноќ :hug:

На Lolipop23, Ano, karibian и 19 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Да пишам ли добро утро:D не е за доброутро работава:doh: ама еве го мижи ќе дремне пак барем 40 мин.Да не се жалам сврза 6 часа :)
    Маж ми од денес на работа, шо убаво заедно ни беше:( Среќа викенд е па пак ќе се "дружиме" ;)

@Klarisaa во понеделникот бевме во молот околу 11. Празно, милина. И мене ми е шубе ама и дома не се седи.
    Нека става друг кaфе. Дури пишував заспа (poolparty)

На Lolipop23, karibian, Melinda85 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Добро утроо :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Како сум се успала денес....место во 6 да станам јас во 6 и 53 (facepalm)
    Хаос дур да појдам :emo:
    Среќа малиот 2 пати само се разбуди и презаспиваше во текот на ноќта. Тоа негово не спиење ме исцрпува ептен :bug:
    Нешто ново од вчера до денес немам искрено што да кажам.
    Само да ви посакам убав ден и гушкајте деца :f:

На Ano, 24.07, Belabelinakinder и 23 други им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро женчиња
    Колку ми се спие...ова големио не може преку ден да заспие и затоа накај 8 заспива сам дека му текне таму и после стане во 12 и до 2 3 полноќ не сака да заспие.А малово почна само еднаш преку ден да спие дали дека порасна малку незнам.Ама затоа си заспива во 8 9 и до сабајле тера.
    Ама јас имам несоница и се вртам превртувам ама не можам да заспијам а ми се спие.Уште сме затнати и носовите чешма.Аман веќе.Човек мира да нема.
    Вчера бевме на роденден кај внук од сестра на мм,поседовме си поиграа децата тој е поголем 12 г.
    Сите роднини на мм и од кај моите имаат по 2 машки деца,си размислувам која е можноста да си родам 3то ама да биде женско :?::wasntme::D нема можност нели
    За некој ден мм пак ќе оди на пат ај колку ми е тешко сега уште повеќе ќе биде знам,планираме големиот во грдинка да тргне па ќе видиме што ќе испадне.
    Има еден оглас за работа ќе аплицирам може ќе ми излезе среќата.
    И еве си го допивам какаото и му пуштив песнички на малово па само се качува на столот на големата маса и тоа едно 10 пати во една минута.
    Убав ден....еве го врне дожд кај нас...позз:hug:

На Lolipop23, Ano, Верче4 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro ili den, za koj kako. Pak jas. Sednav vo eden kafic pokraj more nadvor gi slusam branovite i pticite kako grakaat.....cekam uste pola saat da mine pa da odam po sin mi. Denes 2.5 casa kje sedi, sekoj den zgolemuvaat po malki. Super se prilagodi toj najbitno e, od ponedelnik se nadevam tatko mu da go nosi sabajle.
    Jas zavrsiv i za mene bev na ginekolog, nema nisto, matka jajnici se e cisto, ni cista, ni ranicka na grlo nema ni nisto. Od stres mi e ovoj prodolzen menzis, taka mi rece doktorot mi dade edni kapsuli da mi prestane za 2-3 dena. Pa kje vidime.
    Bev i do market pazaruvav, setav i uste vreme ne mine. Da dopijam kafeto i trgnuvam.
    Ubav den denes, prolet, sonce i more=najubava kombinacija.
    Ve pozdravuvam i vi posakuvam ubav vikend.

На Saraa, eleni27, Lolipop23 и 31 други им се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ako denot po utroto se poznava, togas da si legnam uste sega najdobro ke e... Maliot me razbudi so paganje od krevet... Ne sum go osetila koga stanal, preku pernici se protnal i lazejkji stignal do krajot na krevetot... Pistenje, placenje, gushkaj, bacuvaj se smiri, ama celceto pocna da mu natekuva, edna dzmucka opasna nikna. Zalepiv lepenka protiv tt, toa prvo mi tekna deka ladi, pa ete go se seta kako ranjeni orao vo dubak sega :D

Kafe napraviv za mene, cajce za nego. Pieme i dvajcata i gledame baby tv dodeka rovarime po kutiite so igracki. Charley and the alphabet i Baby butterfly ni se nezamenlivi, drugite mn ne gi esapi.

Vcera receno storeno, se zavrsiv niz doma, ama edvaj! Bebe od mene ne se odlepuva, ne sedi na pod ako ne sum mu pred oci. Jas so pravosmukalkata a toj place se tegne po mene. So 300 lazgi i drveni lazici uspeav da podzacistam.
    Se nadevam denes poarni kje sme. (fingers)

Epten mu vlijaese promenata :( sega i nokje se budi mn cesto so kenkanje nakaj placka, po 5-6 pati stanuva, a do mene zalepen spie.
    Bas mislev za valentine da odime na nekoja banja dva tri dena. Ne znam sega kolku ke e pametno, a merak mi bese ke go banjavme i nego.

Maze e do 4h na rab denes, pa ke go planiram za rucek i nego, uste da imam ideja sto da zgotvam :sweat:
    Popladne ako ne e mn umoren do nekoj trgovski sakam da svrtime eden krug, nesto da si potkupam na popust ako nacekam, ako ne doma ke odmarame site trojca :) :inlove:

Ubav den mami! :hug:

На Lolipop23, Ano, 24.07 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро

Денеска сме се наспале убаво. Бебе до 9 саат спиеше, а богами и јас со него :). Се разбудив накај 8 викам са станам,море што ќе станувам си продолжив и јас. Бебе не спие убаво во последно време ноќеска се буди неколку пати. Уствари не се буди само кенка и морам да го земам да се смири и си продолжува. Најверојатно забите го мачат. Ајде више нека никне некое :).

Да го допијам кафево па да почнеме како секој ден. Раскревање, ручек за бебе, ручек за нас и така. За денес никакоц план немаме се надевам мм нема да заглави на работа па да си уживаме тројцата заедно.

Убав ден мајки :*

На eleni27, Lolipop23, Ano и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Драги, најдраги.
    Не знам зошто толку ми е тешко да пишам. Мислам дека имам милион работи кои си ги размислувам, ама не се созреани да бидат извадени од мене.

Одморов завршува, славевме и роденден, убаво си поминавме. Ама ме мачи некој страв од предизвиците што ме чекаат годинава. Сакам да се вратам "дома" (уште имам грижа на совест кога ќе речам дома... како да изневерувам некој) ама мирот и те како ми е потребен... само ми е страв некако како ќе се сносам со сите предизвици кои си ги поставив како цели во следниот период.
    Не можам вака од мобилен да се изјаснам. Ми треба компјутер.

Да бидам во темата. Последни подготовки за тоа што сакам да си однесам таму. Полека но сигурно се спремам за враќање.

Малата вика дека сака да си оди. Па пак ќе се вратела. Па после вика дека не сака да си оди. Кој знае што и се врти низ глава. Јас не знам мене што ми се врти.

Туку.. да летнам по обврски. Иако сè што сакам е да се склопчам под јорган и да лежам така со моите збрлавени мисли.

На Lolipop23, eleni27, Ano и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    514
    Добро утро :coffee:
    Петок денес,ама нас ни е секој ден веќе ист :D
    Едвај чекам недела,тогаш сме тројцата дома заедно и секогаш гледам да завршам со машини,средување во сабота за во недела да немам никакви обврски.
    Сопругот работи и сабота, недела ни е единствен ден по цел ден заедно.
    А јас кога работев, работев 7 дена во неделата, две работи.Како со бебе ќе се вратам пак на старо поима немам :(

Денеска се надевам малце ќе прошетаме,ако не ќе си се дружиме со бебе дома и некој ручек ќе се прави.
    Леле на почетокот кога ќе ми текне немав време да се исчешлам...сега е ок :)

Нешто се буди почесто навечер,порано повеќе сврзуваше ама се надевам е период, не се оптеретувам премногу со тоа ,ниту читам по нет зошто мислам дека се осеќаат.По опуштена мајка,по смирено бебе.

Ептен се распишав :D
    Имајте убав ден :f:

На Ano, 24.07, karibian и 15 други им се допаѓа ова.