Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Citam celo vreme za vo Remedika dr.Orovcanec go falat mnogu.Probajte i tamu za pregled.
    Citajki ,me fakja strav oti i malava e so problem so tret krajnik ama rekoa ne bilo tolku strasno za vadenje da e

2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Оровчанец рече да се вади :|

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Ajde idete na treto mislenje i ke odlicite.

4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Така ќе направиме, фала :hug:

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Петочки поздрав од мене,
    нешто многу ново нема. Се е како од нова година, па и сеуште гости доаѓаат и носат пакетчиња (facepalm) ми се темни кога ќе видам пакетче со чоколади. Денес тргам се од видно поле на мали, доста беа глупости.
    Се мислев дали за празников да тркнеме и ние до Банско ама ко што гледам Скопје таму ќе се сели па од 72 саати не ми одговара баш 12 да патувам и + 3 дена да се пакувам и распакувам. Ќе го искористиме празново и загадено Скопје.
    Ме фатил некој зимски сон, да не речам мрза а на работа хаос (и тоа е благ збор). Го мразам овој крај на година и пресметки и сложувања, ми се чини дека радоста ми ја земаат од овој дел од годината.
    Да не се жалам дека нели петок, и за овој викенд има план една вечер да се излезе, ама имаше и за минатиот па ништо. А време е за lady's night ама да не трчам пред време :)
    Уште е работно време ама јас частам :d::d::d: зошто нема сликичка за вино :)
    Имајте убав викенд и здивнете малку, сме заслужиле :*

На snegulkata, gjoker4e, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Vi posakuvam sto i da mora da se napravi da bide lesno i brzo i da pomine se kako treba.Od srce posakuvam.

Za drugite majkicki golem pozdrav.Me mrzi da pisuvam:)
    @muchacha_a Sreken rodenden:^:
    @Sunshine_1979 kako ide vseluvanjeto?!Mene toj period mi bese naporen ama i ubavo na dusata mi bese.ti posakuvam samo ubavini vo nego

На snegulkata, gjoker4e, Kaetana и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Еве јас ке варам кафе,и мене ми е потребно
    Добар ден
    Деца спијат веќе некое време а јас се развреднив
    Мењав постелнини,чистев,сега перам,сушам.....и то :D

Да не се заречам ама момава деновите кога е во градинка ми е многу по смирена
    Се заигрува подолго и не се качува толку често по прозори и шкафови :)
    Добро и е таму, жалосно што не можеме 5 дена да ја носиме
    Со градинката во склоп идат и вирусите нели :envy: па така вчера си ја зедовме со растечено носе
    Ке помине...

Синко веќе почна да гуга :inlove: се смее често а највеќе со сестра му
    Само ја прати со очињата :angel:
    @EuHenIa и ние се соочуваме со љубомората,го удира стално и што ми е пострашно му влегува во креветче и го гази со ногата :envy:
    Не го оставам сам со неа ни секунда
    Деновиве морам ад да му давам и стално го влечи шишето за таа да пие млеко,а повеќе од пола година таа не пие млеко преку ден
    Тешко е ама ке се научат,само треба да се наоружаме со трпение и да бараме начин како да се справиме со проблемот :)

Времето не е баш за излегување ама може да ги шетнам макар кратко дечињата па да спремам вечера,планирам ќофтенца и пире, оддамна немаме јадено

@Kaetanа 3 пати го прочитав постот и пак не разбрав добро
    Сакате да си одите дома на одмор или да заминете од овде :( :hug:
    @chocolade со помин само да е :hug:

Толку мајки од мене,да се измолзам дури не станале дечињата

На Lolipop23, snegulkata, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @Mari-Ja Како е бебо? Од падот ве мислам :(

9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Lele veruvas deka uste ednas se udri :@Setavme, dojdovme doma, na pod go sednav na kockite mekani. Jaknata dodeka ja soblecam, so se korpata so igracki se preprci nanazad. Srekja na meko, ama pak se udri. Ne znam sto den ke e denes, samo neka zapre tuka...
    Vesel e, ama ne saka da jade :worried:
    otkako e stanat nisto nema kasnato cel den, samo cica. Tri kashi napraviv i frliv. Kje vidime koga ke stane dali ke ruca.
    Deca, neka se zivi i zdravi samo! :x

На snegulkata, gjoker4e, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eve i jas kje se vmesam vo muabetot za krajnici. I jas sin mi go nosiv na Orl oti lani celo vreme se razboluvase oti orva god.vo gradinka i non stop nosmu tecese pa grlo kje go fati i se taka vo krug. Stom dojde proletta go otpisav i od gradinka i celi 5 meseciod maj do septemvri bevme raat od bolesti. Ni nos mu potece ni da se nakasla nisto. Od kraj na septemvri stom pocna vo gradinka pak istata pesna samo vo po lajt kombinacija. Go nosev prv pat na Orl, tamu ni rece toj site 3 da se vadat i odma mi kaza i cena za operacija i nekako mi se vide prevarant oti ne gledam epten tolku da mu smetaat krajnicite za da se vadat. Nisto. Posle nego odam na drug Orl, toj rece samo tretiot mu e golem ama ne e za vadenje plus 4.5 godini e mal uste, da ne go dirame. Posle odam i na tret Orl i toj isto kako i vtoriot mi veli da ne dirame, kako raste kje se namaluva i kje sledime kako kje bide.
    I taka i si resiv. Nikako vadenje. Kolku e dobro tolku e i loso.
    Taka da i jas bi rekla za NE vadenje, tvoeto e uste pomalo 3 godini e rece. Sledi samo i ne se sekiraj.

На chocolade, gjoker4e, kristina.k и 5 други им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.260
    Добар ден!
    Денес со гости, внуците од брат ми се цел ден тука, синко пресреќен е. Се изнаиграа деца. Треба да тркнам и до град да си купам нешто,има попусти, а и мм плачи за кошула, ама како е бе мајки нормално да купувам облека без да проба? Ќе сум ја погодела. Ок, по сто пати ќе менуваме кошули.
    И јас сум поправена, викендов да помине името на брат ми, и од понеделник строго стартувам. Се придржувам оваа недела ама попуштам.
    @chocolade Со помин да е на малата, кај нас во пп има многу добар орл доктор, јас сум презадоволна а и цела околина. Ако сакаш ќе ти пишам контакт да се слушнете. Некогаш, за лек и решение не е битна далечината.
    И синко е со шлајм, не кашла, нема затнат нис,ама мајки има премногу мрсулки. Инхалираме, пиеме чајче и прскаме прополис(со сила)
    Во консултација со фармацевт, ми спомна дека можеби на вакво време синусите повеќе му реагираат. Аман веќе!
    Ве поздравувам, да ги испратам гостиве и да пробам да го легнам синко, бар еден час.

На chocolade, snegulkata, gjoker4e и 18 други им се допаѓа ова.
  12. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Ајде кој е за кафе повелете
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: имам и цигарчиња

Ние сме добри,нема ништо ново.Синко секој ден си прави повеќе чекорчиња и само паѓа.Ножињата му се со модрици.

Во последно време пак почнав да заборавам.....Требаше да му се јавиме на др.ортопед вчера за ако е во амбу. да одиме и заборавив.
    Заборавив на мм да му речам да помини до кај матичната да му дадат упут за синко за микробиологија.
    Па од овие бактерии да се немало мир,пак ќе правиме контролен брис од нос,веќе три месеци ја лечиме.уф.

Мене ми дојде вчера менс. и многу сум нервозна особено на мм и му љубоморам.Исто како што му љубоморев откако се породив.Незнам што ми се случува изгледа дека се хормони.

Синко е на гости со баба му и дедо му а јас седнав да си пијам кафенце со вас.

Имајте убав викенд мами

На karibian, Lolipop23, azelea и 21 други им се допаѓа ова.
  13. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво мајки....
    После долго време еве ме и мене на форумов и за прв пат во оваа тема... Имав тежок период после породувањето и лошо искуство, но сето тоа е зад нас и фала му на Господ се е во ред.
    Синко уште малце и една година ќе полни, времето си лета како алва :worried: почнав со припреми за роденденот... Многу брзо ми помина годинава, не можам да поверувам дека моето бебе не е веќе бебе :|

Кирил е 11+, имаме воведено три оброци... Од самиот старт не сакаше да цица, маки мачев... на 3 полни месеци почна да цица, но тоа траеше само 2 недели кои беа најубавите во мојот живот... до 6+ се одмолзував и беше само на мајчино млеко, но летото наеднаш млекото ми се намали и моравме да почнеме со ад (Аптамил 2)... Со вкусовите почнавме од 6+, на 7 месеци имавме еден оброк, од 9+ почнав со два оброци, а од 10 почнавме и со третиот оброк. Запче сеуште немаме, косичето до сега 5 пати го стрижевме :D изгледа ќе има виткана коса како мама :emo:

Среќни празници на сите и секое добро!

Поздрав и имајте убав викенд :hug:

На Belabelinakinder, karibian, Lolipop23 и 28 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ќе пукнам од графинкава веќе.Пд вчера со кашлица,денес температура.Му дадов сируп, симна и заспа.Сега сум дежурна,ми е страв да заспијам.Не е фер веќе,само 4 дена беше и одма закачинешто.На лекар викаат вирус,ама незнам што да мислам.Многу лошо кашла.Ах бе мајки,ќе полудам веќе.Само да не спушти,само да не завршиме пак во болница.Многу ми е страв и тешко :(

На azelea, tarantula, jovana03 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Исто беше со мојот кога одеше знаеш.. ако имаш инхалатор инхалирај со физиолошки барем..

На ivi1987 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Имам,со недели без престан секоја вечер го инхалираме.Џабе, многу лошо кашла.Сега спие,спушти Т.Ама оди заспиј :(

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    :( со помин нека е..

На ivi1987 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @ivi1987 потполно те разбирам.Мојов сега пу пу арен е,ама седиме дома.И нам кашлиците ни се добро утро и преку ноќ симнува...не би да инхалирам се дури не го слушне доктор,може и контраефект да има.
    Колку што те читам,осетливи сте на дишни патишта.Иста песна.Мм како мал бил таков.Го носеле еднаш годишно во Сокобања и после раат бил.
    Јас сериозно размислувам на пролет да го однесам натаму,ептен било лековито.

На azelea, ivi1987, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.042
    Допаѓања:
    154.339
    Ми даде идеја за пролетен одмор :) . Стварно ако одите кажи како ќе поминете, и јас со двајцава си имам мака, кај големиот касно почна ама малово уште сега уф ќе пукнам.
    Не можам да заспијам ми се вртат милион мисли во глава, не дека сум физички нешто уморна ама психички папсана.

На ivi1987, gjoker4e, Skorpija989 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Претпоставувам како ти е,те читам...јас со едно па мозок ќе ми излезе,не па ти.
    Ние лани преку ноќ завршивме у болница со бронхопневмонија.Сега а се закашла јас у несвест паѓам:worried:

Сакате заедно да идеме;)
    Ние сериозно планираме,на пролет негде.Смештај преку нет или со препорака од пријатели Срби.Уште да се распрашам дали,што евентуално таму терапии...мада мислам доволно е воздухот што ќе се дише таму.
    Па и за нас добро ќе е,викаат "Сокобања,Соко град,доџеш стар,одеш млад":rofl:

Последна измена: 13 јануари 2018
    На karibian, ivi1987, jovana03 и 14 други им се допаѓа ова.