Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.336
    Хаха богами за 40 годишњаци убаво ќе ни дојде, ќе се вратиме на 20 :D . Ќе ја размотрам опцијава сериозно. Сокобања ме постеќа нешто на ех ју, на некој филм ама не знам на што, ееее од кога немам чуено за Сокобања.
    Зверка спие јас станав измив коса кафе ми се пие :coffee:

На ivi1987, snegulkata, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Morning ladies!

Raspolozena za kafe pravenje, povelete :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Prva dremka u tek, jas pijam kafe i pravam jufki za mene, a za bebo jajce varam. Uste malku ako go ostavam peceno ke bidne, od strav da ne ne bide tvrdo vareno :lol:

Nadvor vreme odlicno za setanje, pa posle dorucek pravec nadvor, i taka e prazen gradov, site se na skijanje za vikend. Popladne ke odime na raat niz moll i da pazarime da napolnime friz, da ne pocnam kako ormar da go koristam, prazni polici nacekav :D

Tuku ne znam zosto maliov koga ke stane sabajle osven cicanje, hrana ne doaga vo predvid. Posle prva dremka moze, ama po moznost da ne e ovosje(facepalm)
    Portokal mu dadov rezanka, so se kora ke go izedese, sok ili vo kasha ne go saka. Taka za se od ovosje pravi. Sto se odnesuva do zelencuk i meso, ne mozam da se pozalam. Srekjna sum sto brokula, cveklo i spanakj mu se omileni.

Planiram denes da raskitam elka i cela kukja, posto maliov haos pravi a i pametot mi e samo vo elkata kolku prasina ima na nejze...
    Za rucek uste nemam smisleno, spageti so bolonjeze moze ke napravam, pasta day da mi bide denov :)

Ubav den zenski!

На karibian, Lolipop23, azelea и 19 други им се допаѓа ова.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376
    @Mari-Ja кафенцето од тебе,цигарите од мене.:smoke::coffee:
    Ајмо народе навалете...

Хелоооу и од мене.
    Кај нас исто,синко замина в село со баба на поседок па имам вишок слободно време.
    Од 12 сум на работа до вечер.:whew:
    Вечер во домашна атмосвера со маже :$
    Од понеделник одиме да разгледаме станови,валјда ќе се најде нешто и за нас.Па при крајот на др месец мм пак заминува,ќе си останеме сами со синко.

@M&M @ivi1987 се надевам подобри се малечките.:hug::*

На Belabelinakinder, Lolipop23, azelea и 19 други им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добро утро.
    Уште денес и утре маж ми дома, од понеделник почнува на работа. Долг одмор имаше, многу ќе ми фали насабајле, се навикнав да полежам после будење, тој го мие, преслекува, доручек му спрема. И јас одморив. :$
    Денес планираме да пазариме, ама времево ужас. :shake:
    Со помин да е кај дечињата, вируси на лудово време еден куп.
    Убав ден на сите. :f:

На Lolipop23, azelea, girl-miri и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Dobar den prijava po dolgo vreme i od mene, Srekni praznici ako ne sum pisala vo megjuvreme zosto m9zokot mi e rastrcan na milion strani, nit pamtam nesto vekje nit nisto, si terame stara sema so beba jas si zemam i prodolzuvam so nea dodeka mozam da ne pocnam na rabota a toa e uste malce vreme, nema koj da ja cuva sveki glupavata nemozela pa kje si odi vo gradinka i toa e toa, pa i jas sum od 9 meseci pustena vo gradinka, samo neznam kako kje se ranat kako kje se zaspivaat tamu, srce mi place od sekiracii i nervozi, dusa mi se korne ama toa e toa. Na site sto ne sum cestitala rodendeni i imendeni edno golemo IZVINETE, ve citam redovno no od nervozi nemam sila nit imam sto pametno da pisam. Ve pozdravuvam i guskam site i si zedov edno blago :coffee: i edna cigara od ponudenite :P,pozdrav :hug::hug::hug:

На karibian, Lolipop23, azelea и 20 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.336
    @tincemajmunce фала, одиме на подобро ама уште не е оздравена саглам.

На MissDior, ivi1987, irena.1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.527
    Убав ден мајки!
    Повелете на кафенце!
    Мислам дека треба да има нешто како mummyhelpcenter во Скопје за ние што сме сами по дома. Се јавуваш дојдете на 5 минути да одам до веце, дојдете на пола саат да се избањам, на саат да зготвам ручек, да ми купите млеко од маркет сама сум а надвор грч ладно не можа да изнесам бебе, плаќаш кеш или со картичка и добиваш помош и мир дома. Добра идеја мислам ако планирате да започнете сопствен бизнис!
    Не ми е лесно да но не сакам да ширам не....а енергија.
    Имајте убав ден мами!!!
    ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ И НАСМЕАНИ. СРЕЌНА МАМА СРЕЌНА БЕБА!

@Надежна ми го разубави денот прв пат се насмеав денес со ...свеки глупавата...

Последна измена од модератор: 13 јануари 2018
    На karibian, azelea, tarantula и 21 други им се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ај и од мене добар ден. Денес сум старата јас, дома цел ден, чистење имав на велико зш куќава ќе проодеше. Прашина еден куп. Уз пат дадов и теписи на перење, и цела куќа ја поминав со чистачот на пареа на подовите. Со оглед дека беба е на земја постојано морав.
    Таа за чудо спие веќе 2 часа, јас ги зготвив јадењата и за неа и за нас, па сега пијам кафе. Претпоставувам ќе стане, дека седнав кафе да пијам де|(
    Инаку, многу е лутачка, ако во моментот не биде по нејзино одма вреска, па и еден силен глас што вади :o Како да се справам? Или да удоволувам засега? Мала е не може да ја учам отсега, што знам:wasntme:
    Попладне ќе ги оставам со мм, јас одам на депилација по цели 2 месеци :tmi: Ќе биде весело:worried:
    @M&M За Сокобања точно е тоа што го вели @PUPICA од искуство на пола моја фамилија која живее во Србија.
    Друго не знам што да кажам, ај една цигара дајте да разбијам депресија, денес на неколку пати без везе солзи ми идат, треба да добијам, може до тоа е...

На Lolipop23, azelea, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво
    Да се пријавам во растечени носиња од градинка ;(
    Денес дома, бевме на роденден со синко во игротека, сега тој спие, јас му правам ручек. Го слушам поткашлува :worried: ќе се самоубијам.
    Тоа е кај нас, се надевам лесно ќе истераме

На Belabelinakinder, azelea, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ако не се лажам го доиш. Ако е така немај гајле, само нека цица повеќе. И стави му кромид проверено одзатнува нос. Проклета зима:@ Страв во коски имам од настинки. Ние не ја носиме во градинка, ама тоа транспорт секој ден буди, носи кај баба, па испотела во кола итн итн. :worried:

На Skorpija989, Mari-Ja, elcezelce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе го доев и претходниот пат, ама завршивме со антибиотик :@ ...а кромид кај да му ставам?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во креветче кај што спие, блиску до главчето, расечен на поситни коцки.
    Како и да е, доењето е заштита, барем со сигурна дека ќе јаде нешто и ќе внеси течности, што е најважно кога е болно.

На Skorpija989, Mari-Ja, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Мајки добра вечер :hai:
    Прво на сите да ви посакам побрзо да минат настинките:hug:
    И ние цела зима не сме раат. Цел месец е со растечен нос. Башка и денес качи тт. И дадов далерон се врати дете во нормала и заспа. Ама ене ја слушам до овде кај што хрчи :@
    Ја иставам и на воздух, ако не секој ден, гледам секој втор да е надвор бар 30 мин. Давам и пробиотик, давам сокчиња, давам мед, се давам. Не знам што ќе беше ова чудо :(

Се испожалив.
    Денес кај моите. Дојдов да испазарам за роденденот (понеделник ми е роденден) утре да сплескам една торта набрзина.
    Ново ништо нема, нек помине и зимава еднаш веќе, не се доседува дома :shake:

Имајте убав викенд :f:

На Lolipop23, azelea, kikin и 17 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Стравот од ноќеска оправдан,ноќеска спушти.Изгоре Т 39/1 . Многу лошо кашла,одвај диши.Денес го носев во болница Козле на дежурен, Амоксицилин даде да пие.Ама ова е веќе четврти пат како симнува.Искрено многу сум исплашена веќе.Нас докторката ни рече инхалации со физиолошки,затоа правев ама сега гледам немале ефект никаков.

На mal.ecka и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  15. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Зарем не ви дадоа урбазон или да правите инхалации со вентолин.Знам дека се кортико но на син му помогнаа.
    Мислам и вие имавте стрепрокока во носето,таа да не ви прави проблем?

Синко кога имаше 4 месеци не ни даваја ништо и стасавме на кислород.
    Никоја мајка и детеце да не помини низ тоа.Животот ми се скрати.Само за тогаш нека е.

16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Здраво мајки,
    Среќна стара нова на сите. Го сакам овој ден посебем ми е. Пред 8 години дознав дека ќе станам мајка. Како гром од ведро небо,рано утрото направив тест кој испадна позитивен. Вечерта во кафичот кај што бев ми се падна паричката. Кај што работев, исто ми се падна паричката, дома исто. Не мислев дека со бракот се ќе се смени. Дека љубовта може да згасне.
    Осум години подоцна, се наоѓам на ратна нога со мм, со две прекрасни дечиња за кои живот би дала.
    Направив пита со јаболка со паричка колку за адет.
    Направив пици од готови кори за мезе со ракометот после.
    Направив полнети пиперки за ручек.
    Десет пати ја средив собава и сега да дојде некој нема да зна кој пат да го фатам оти е хаос.
    Ама не можам веќе.
    Вчера добив. На сета мака ја спукавме со господинот, навреден бил се јас сум викала, јас сум се карала. А еднаш тој убав збор да кажеше.Знае ли што се хормони за време на доење па и добиено плус? Не можам да се расправам веќе. Му напишав писмо, ако сака нека сфати , ако не ќе си најдам швалер :) .
    Навреден бил оти сум му рекла цркни.
    Му пишав и Ајшеѓул му вели на Појраз цркни па ќе умре за него. Пошто ја гледа серијата.
    Ни еден ден од новава година не ми помина убаво. Ни еден празник не си честитавме.
    Вечерва сама ќе славам. Не викаа другари, кај нив, кумови биле во дом во село ќе поседевме некој саат, ама со кој да се договорам.
    Сама ќе си се најадам, напијам и ќе си легнам.
    Извинете мајки, само ви кукам, но ете да ми подолесни малку.
    Убава вечер!

На azelea, tarantula, Skorpija989 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички
    Јас денес ептен вредна да се пофалам сама пошто ако не си се пофалиш исто како да не си направил ништо нели:rofl: Генералка сум направила ,на дневната ,купатило и спалната ,ми остана уште собата магацин ама таа друг ден . Инаку преморена сум бебе веќе цела недела заспива во 10 и кај 12 се буди и си седи до 4 неќе да чуе за презаспивање ,а кога ќе заспие во 4 за два саати е наспан и станува во 6 се осеќам претепано подочњаци до колена .Скок во развој е најверојатно плус забите не мачат и комбинација лудило забава до безвест по полноќ.Вечерва па маж ми поканил гости ,преморена сум ама ако добро ќе ми дојде да разменам некој муабет со друштво .
    Убав викенд на сите :)

На Belabelinakinder, karibian, Lolipop23 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.527
    Зошто толку работи не мачат како мајки? Сите велат да се биде мајка е најубавата работа на свет но според мене и најмачната! Само се жалиме, кукаме. Дали нешто грешиме? Дали човекот забегал по погрешен пат. Па не сакам да ми е до толку тешко. Сакам да сум среќна како порано. Откако станав мајка само кукам немам сила едвај гледам немам време да јадам да се бањам губам здравје особено она психичкото. Едвај чекам да порасне да биде полесно да наполни 18 години а јас да бидам пак среќна. Ќе кажете луда сум ама искрена сум. Ова ми лежи на срце. Сакам да порасне. Сакам мир. Сакам сила...

На karibian, azelea, tarantula и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    14.514
    Добро вечер на сите, среќна стара нова :)
    Рано станавме со синко денес, во 6 си го пречека татко му од работа насмеан, наспан, а јас не можев очи да отворам. Ајде реков секако е разбуден, станав некако да го пресоблечам, го зедов со нас се погушкавме и пак си заспа во 7. Така денес цел ден, сат спие сат буден, секој ден различно. Золва ми дојде денес со внуците, пресреќни се ко ќе го видат, а и тој душичка им се смееше ко демек ги разбира. Вечерва ќе и го остајме на свекрва ми да го чува, ние ќе се собираме друштво кај другарка. И онака ќе спие дур се вратиме, да не му го реметам редот. Требаше и оваа година ко лани да сме кај нас дома, ама таа се понуди за кај неа па ајде реков, да излезам малку од дома, во цела недела само вчера до кај мама бевме, ми се смачи дома. Досега бебушов скокаше, се радуваше со ново играче, само подава рачиња ама мало е уште не знае да фати и на крај се умори и заспа. Таман да се спремам па после и него да го средам за спиење.
    Убав помин на сите кај и да славите :party: :hug:

На Belabelinakinder, Lolipop23, azelea и 14 други им се допаѓа ова.
  20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Токму така.И после ќе кукаме како ни било убаво дур биле мали до нас. Тогаш ќе ги чекаме до ниедно време, со кого се и кај се. Тоа е мајка. Сега ногу нервози си имаме и притисоци од околината општеството и секако домашниот буџет дека мора да сме сегде успешни.Ај ќе помине се. Ваљда зависи и од мажот колку помага и си ја цени сопругата. Мене ми е бесценето кога чува деца да се истуширам или да полежам раат. Но до тоа идеме со кавги. Ај ќе помине.Веројатно овој период до кај 3 4 години е најтежок.

На Skorpija989, kikin, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.