1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.529
    @eli25 зошто да го будите за бањање? Нека спие колку сака, бидејќи конкретно моето бебе ако го разбудиме немирно и нервозно е до следната дремка.
    Денеска мм слободен и преубаво ни помина денот. Домашни обврски по пола, шетавме во Сити Мол, среќна мама среќно бебе. :D.
    Еве ја беба седи сама и се игра душичка мала. :hug:
    И така се мислам што да јадам после хамбургерот, лименка швепс, ресана, чипс... Гладна мама треба да добие ако не е второто на пат хахахаахаха
    @vitamina издржи ќе светне сонцето. Читај позитивни статуси или книга. Ти си силна жена со отворен ум. Не си истата но период е и ние мајките сме во скокови јас на мм му велам таман на бебе му помина скокот мојот еве го на ред. Да не треба и тебе да ти дојде? Се е до мислите. Се зависи од нашиот ум. А умот треба да се проветрува, надвор, на прошетка, во кревет хаха Ќе биде подобро ти си силна личност како таква те знаеме.@Mari-Ja поздрав до тебе и бебе.
    А јас сум помлада мајка која имаше други планови за животот и иднината но останав бремена решив да го родам и затоа понекогаш сум нерасположена дека не го сакав баш ова овие години но сепак сум му благодарна на Бог. Ние планираме Господ одлучува.
    Пријатна вечер

На Kaetana, tina-63, stevemila и 27 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @gjoker4e ако не го разбудиме ќе поврзе без врска и после нема спиење:drunk: Инаку нема гајле го бањаме , цица и заспива :)

На karibian, Capricorn Taurus, fina erika и 4 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    :hai:
    Во целост ја разбирам @vitamina :hug: бидејќи иако ,,дома" низ истото поминав... Ајде уште малку, стегни ги забите, ќе помине :hug::hug:
    И со сите други мајки сочувствувам, се двоумам, се мислам дали грешам и како да постапам... Тоа е, ко ќе тргнат пп свој пат ќе ни фалат

Јас немам што посебно да кажам, утре ќе одам да видам до кај сме со градинката, да убрзаме процес на примање :worried: Сакам да почнам со работа, но дур не го примат и не се адаптира не можам да го оставам

Да се пријават @augustd и @joy1 ги нема одамна

Убава вечер имајте :hug:

На Kaetana, kavadar4anka, Capricorn Taurus и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @RainBow сакам да речам убавините кои ги носи мајчинството, треба да ги победи и надмине тешкотиите кои ги задава.
    Откако дознав дека сум бремена се спремав за да успеам да го постигнам тоа. Којзнае дали успевам, но сигурна сум, цврсто уверена, дека се трудам многу и ги правам работите најдобро што знам и умеам, затоа и можеби сето ова полесно ми паѓа. Во животот на детето не постои личност која подобро знае од неговата мајка. Тие веруваат во нас и тоа е најбитно.
    Некако не размислувам за далечна иднина, од страв дека ќе испуштам момент од сегашноста. Уживам во секој ден и момент како и секоја од вас, зошто цврсто верувам дека некои работи не можам да променам колку и да ги мислам и премислувам однапред. Се трудам да сум позитивна бидејќи поаѓам од тоа какви ни се мислите таков ни е и животот.
    Избегнувам се што влијае негативно на мене, на соц мрежи одамна избришав се што ми предизвикува немир, но затоа често го пратам Смиљан Мори. Сеансите му се супер, многу мотивирачки ми делуваат.

@eleni27 бебе околу 22ч заспа, ќе спие до 8ч сабајле најмалку, туку јас пред 1ч не знам да си легнам. Кај нас обратно почна, го будев по саат ипол на секои 3 часа за да цица. На почетокот по цели ноќи плачев и го тресев за да стане, бебо мој можеше без храна и по 12 часа не битно дали е ден или ноќ. За влакно избегнавме враќање во болница.

@gjoker4e секое дете си носи своја среќа, можеби твоите планови ќе тргнат во подобра насока.
    Виц: Како да го насмееш Бог? -Кажи му дека имаш план :)
    Не се секирај, се ќе си дојде на свое место. Бебуш ти е уште поголема мотивација за реализација на зацртаното. :*

Јас се уште се борам со малку поинакви стравови. Кога сум сама со бебе дома, постојано мислам дека ќе ни влезе некој, ќе не ограби и којзнае што ќе ни направи. Се вртам околу себе, сенки ми се причинуваат сред бел ден, филмови правам ептен, па и соништата ми се такви не убави. Тоа ми се случува веќе извесен период, откако дознав дека соседите среде бел ден ги ограбиле. Неколку пати начекувам како пред зграда се моткаат непознати ликови, по домофоните читаат и сликаат. Маалото ни е толку мирно што секоја промена се забележува. Во секој дел од денот знаеш што се случува. Кога се враќаме од прошетка со бебо, се мислам дека ќе го најдам станот демолиран. Веќе досадна сум сама на себе со тие стравови безпотребни, ама се трудам да се оправам.

@Capricorn Taurus биди здрава и среќна уште 100 години! Сите желби да ти се исполнат.

@blessed.an среќно и весело име на синко твој! Само радостии да го пратат!

Ние денес дома, демек снег ќе паѓаше па еве уште чекаме. Круг околу зграда направивме колку воздух да не фати и тоа.
    Мм порано од работа си дојде, па се изнаиграа со бебо додека врштев работи низ куќа.
    Утре одиме на бања, на целодневно капење, бебе знам многу ќе се радува, прв пат него ќе го бањаме.

Пегла ме зове. :|

Убава вечер мами. Добра ви ноќ и не заборавајте, ние сме жени. Се можеме, само ако намислиме. :hug:

На Kaetana, tina-63, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добро утро
    Кафето од мене,ама без цигарчиња ке ве молам :!: мама почна со доење :inlove:
    Јас веќе пијам кафе а синко ми го разубавува денот со гугање :angel:
    Маже замина на работа и успат ја однесе и керка во градинка
    Таа уште со растечено носе,се надевам нема да ја земам и со кашлица денес
    Јас се настинав,грло ме боли,кивам,носот ко чешма ми е :envy:
    Пазам многу да не го префати и синко ама....

Во главно сите добри сме :angel:

Помина и овој викенд,шетање,попусти,убавини :$
    Често купуваме ама овие периоди кога се попустите работите се за без пари па на големо се снабдиме :D
    Уште една тура ке направиме денес и мислам доста е
    Гледавме и станови :oмм сака да се одселиме од овде
    Мене не ми се оставаат магарињата ;( ќерка ке ми е многу тажна :(
    Вистина е тешко да се функционира во селцево ама се навикнавме овде и не ми се оди на друго место
    Мирно е,за деца супер...луѓето се прекрасни
    Ама нема маркети,нема редовно автобуси,доктори,градинка,пошта,банка....повеќе нема него ли што има :|
    Знам ако одиме во градот ке сум скроз сама :( овде макар си ги имам бабите за муабет :$
    Крај краева ако се мора ке се одселиме :|

Мајки дали се плашите за периодот кога децата ке пораснат...кога веќе ке немаат потреба од вас
    Ја гледам момава,уште е мала ама еве уште некој месец 2годин ки ке прави,времето лета и ке порасне
    Ке почне да себања сама,ке несака да ја држам повеќе в раце,да ја гушкам и бакнувам толку често....
    Колку би било убаво да се малечки и секогаш да можам да ги земам в раце и да се галиме
    Можеби звучи себично ама се плашам и често размислувам за тоа
    Ова можеби е најтешкиот период со нив ама и најубавиот
    И го користам секој момент за со нив
    Заспивало во 1,немало ред,се прља ко прасенце,каснало повеќе чоколадо...па нека,ке дојде ред кога ке пораснат и ке легнуваат на време,ке се чисти,ке бегаат од нас
    Затоа користете го секој ден со нив без правила и граници :inlove:

Толку мајки од мене,да се фатам за работа
    Среќни родендени,имендени,побрзо оздравување на дечињата....
    :hai:

На orhideea, Skorpija25, Kaetana и 41 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.842
    Добро утро мајки.
    ЗНачи сва среќа што немам деца за носење во школо, ќе каснеа ради мајка им што се успива (facepalm)
    Се опуштив ептен со празнициве па бебе ако не стане и јас спијам и место во 7 да сум на работа, јас во 7 сум станала :drunk:
    Изгледа од утре ќе почнам од 8 да одам, да видам уште еднаш со баба муабет да направам ама ако е така бар нема да каснам :D

@Mari* дур да пораснат душата ќе ни ја земат така да тогаш може и таман ќе ни е да се осамостоени :D остај на времето, не му ја мисли од сега, гушкај дечиња ти згодна мамо 8-|
    Јас со закажано ортопед денес ќе морам да одложам, колешка ми не е тука и сама сум па ќе се јавам да презакажам за друг ден.
    Кратка ќе сум денес.
    Убав ден мајки :f:

Едит @Capricorn Taurus среќен роденден :f:

Последна измена: 15 јануари 2018
    На Kaetana, Girl-Rabbit, Ano и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро

Прво кафе и фемина :) бебе спие, каша му се прави и така. Деновиве се изнашетавме. Мм беше слободен цел викенд па максимално го искористивме. Во саботата бевме кај золва ми, вчера до сити мол и кај тетка ми на ручек. Бебе беше мирно сака да шета дете :D. Затоа и ме немаше, ама вчера вечерта седнав и ве исчитав сите, машала доста имаше :)

Денеска понеделнички исто ќе тераме. Само свеки ми е дома, не е на работа :|.

Денеска ни е во план со мм пак да тркнеме до ситу мол, да и го оставиме бебе на свеки, нели за џабе да не седи дома :D.

Убав ден женски :*

На Kaetana, Girl-Rabbit, eleni27 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утроо. Како сте понеделнички, мајкии? Јас у цел викенд три саати сон не врзав и сега на биро ќе заспијам. Направив појако кафе, божем да ме расони, деците останаа со мајка ми денес дома, мали полека, полека се опоравува. Вчера кога побара сам банана да јаде ми идеше цел зграда да одам да ја почастам со нешто :D
    Требаше да се фарбам, депилирам, ама сите планови пропаднаа, ќе чекам подобри денови.
    @Mari* големата од септември ќе ми тргне во школо ама уште сака да се гали, гушка, бацува. Ко ќе ми се залепат двајцата, ме гмечат, бацуваат, стискаат, некогаш дури ги бркам од што се досадни. Не се секирај, уживај сега со нив, до големи сакаат мазење и гушкање. Ако ништо друго бар цртани заедно ќе гледате па ќе украдеш некој бакнеж или гушка :)
    Инаку, многу се нервирам, големава многу ми кине хеланки на колениците, неможам да докупам, се партали направи, се валка и дома и во градинка, лази со брат и турбо. Така да денес у потрага по долен дел тренерки и хеланки, за мене никако ред да стигне за нешто.
    Елка раскитивте? Кај мене уште стои за жал ради фрката со мали, неделава тоа ми е задача :x
    Ајде убав ден да имате па се читкаме :hai:

На Kaetana, Girl-Rabbit, eleni27 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Добро утро мајки.
    Помина и викендот, назад во рутина и во секојдневието од понеделник-петок.
    Големата во градинка, малата уште малку. Колку безвеза што е покасно, само натаму наваму по патиштата]:).
    Долго ја земав околу 11.30, денес им ја оставив до 14.00, со ручек и преспивање. Како ќе ја биде кузнее. Ни јаде ни спие:sweat:.
    Ама мораше да накачиме, не за за џабе плаќам :devil:. Таман кога ќе заврши фазата на адаптација на сестра и двете да бидат од 08-09 до 14.00, па ќе видиме.

Експресниот лонец во полн елемент, чекам до последен момент да се повари мевцето па да го исклучам. Некое манџиче ќе биде, грашок ваљда, одамна не сме јаделе тоа.
    Викендов набавив костими за маскембал за децава. Се наредена до тоа ни дојде, ама мерак. Уште да речат дека ништо нема да организираат во градинката (facepalm):rofl:.

@Mari* се е ствар на навика. Кога во село твое ве биднало, па за во град ич да не се плашиш.
    Порано бев воодушевена од големите градови и метрополи, тој брз начин на живот, брз ритам...
    Пресеков кога дознав дека сум бремена и направив драстична одлука да дојдеме во село мое. Се ми се смени за 180 степени, но не жалам.
    Ти бабињата барем ги имаш, јас свекрва ми :D.
    Ама нови ќе најдеш.
    @Capricorn Taurus најсреќен нека е:^:
    :f:

Убав ден мајки

На Kaetana, Girl-Rabbit, kavadar4anka и 33 други им се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Добро утро мајкички
    Стандард шема ,сите на работа јас и бебе си се чуваме дома ,он си седи во релаксатарот гледа цртани ,а јас пијам кафе и крадам време да поседам на форумов.Викендов дома го поминавме ,вчера само бевме на гости до кај моите поседовме и назад дома ,бебе го оставивме со свеки ,а јас и маже отидовме до сити мол ,сакав нешто од ваикики да купам за синко ама ништо нема се глупости се останати .Ми се допадна облеката во овс кидс ми изгледа доста квалитетна .Се мислам полека ќе почнам да си се спремам за продолжениот викенд уште од сега зашто сигурно ќе заборавам нешто .Толку од мене на синко му е досадно веќе .
    Убав ден на сите
    @Capricorn Taurus најсреќен роденден :^:

На Kaetana, kavadar4anka, kristina.k и 18 други им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    34.303
    Добар ден мајки - лавици!:)

Новости еден куп кај нас па незнам од каде да започнам. Но за прва ви ја издвојувам новата понуда за мм за работа во друг град во Немачка односно во Хановер незнам дали е така правилно изговорено градчето. Се мислиме дали да прифатиме и да заминеме во сосема нов правец за двајцата односно тројцата јас синко и мм.
    Другата вест се одлучив за второ дете почнавме со работа па ќе видиме(fingers) сега за сега уште нема:$.
    Како ли ќе ме биде со две еве не знам сега со едно полудувам а со две.....:o.
    Но како велат рабитите сами се редат.
    Инаку пред некој ден прочитав за Сокобања и јас запнав за таму да одиме на пролет па ќе видиме како ќе биде. Минатиот викенд бевме по Бугарија се шетавме на синко снабдувавме гардероба не дека нема но ете пусти мерак мм што би рекол некоја пара не чеша. И така .....туку јас сеуште развлекувам полагањето за кола ќе биде здравје ео 10 февруари (така ми кажа инструкторката).

@Mari* @danichap омилени сте ми кога ве читам поздрав до дечките:l::l:.

На Kaetana, Girl-Rabbit, kristina.k и 26 други им се допаѓа ова.
  12. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здраво од мене!
    Уште сум трудна, скоро 39 недела.
    Од сабајле се тегнев по болници ама скоро ништо не завршив. Тоа ме изнервира... Уствари од сабајле само нервози. Малата кај баба спиеше заради моите утрински обврски. Ама изгледа не ме очекуваа толку рано да се вратам по ќере ... и кога ме виде на врата во 11 дури се збуни жената... Ја оставила малата да спие до 11... не ми е јасно како мисли да ја презаспијам дење... не знам... се изнервирав... Со такви отстапувања од редот на детето се губи навиката за спиење... Ама кој да те разбере!

За муабетот околу растењето на децата имам да кажам дека се плашам како ќе ги сочувам од суровиор свет, од лошите пороци, од злобните луѓе... Ете тоа ме загрижува, оти колку поголеми се толку помалку имаме контрола над нив.
    Од друга страна се плашам и од предизвикот кој ми претстои... да имам уште едно бебе. Ја сакам возраста на ќерето, скоро 4 години, самостојна во многу активности а сепак сеуште мала, љубопитна и зависна од мене.
    Туку секоја возраст од нивното растење има свои убавини и свои грижи...
    Нека растат, а ние ќе се трудиме да останеме до нив секогаш кога ќе им затребаме.
    Одам појадок да и дадам на малата. Да, во скоро 12 појадок... баба комплетно ни изремети денот.
    Убав ви ден!

На Kaetana, kavadar4anka, kristina.k и 27 други им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.529
    Добар ден!
    Првата голтка од кафето ми е најомилена бидејќи не се знае дали ќе стигнам до втората. Ама еве го послушно бебе овој пат мама се истушира, јадеше, пиеше сокче, сега пие кафе. Повелете.
    Маж ми кога доаѓа од работа се смее ме прашува како се феминките твоите најдобри пријатели.
    Дали јас некогаш би се одлучила за второ? Ме сече матката на самата помисла. Ќе ми биде криво кога она ептен ќе пораснат кога ќе имаат околу 20 години зошто немам повеќе деца. Ама сега за сега не.
    И мене ми се оди во Сокобања. Да организираме феминска екскурзија мајки со бебиња во Сокобања.
    Едвај чекам да прозбори. Тоа ми е најтешко од мајчинството. Да зборат од раѓање би родила уште едно. Ама истовремено и да гугаат, пискаат, брборат.
    Бебиња само нека растат со мама и тато.
    Убав ден! Во труднички велевме мешиња. Сега мајки.

На Kaetana, Girl-Rabbit, kavadar4anka и 26 други им се допаѓа ова.
  14. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.714
    Здраво мами,како сте?
    ЕВе ме мене,второ кафе тегнам на работа,понеделницки некако мрзоволно,со умот кај синко.
    И јас миљон мисли и филмови како ќе биде со тек на времето како расте да го заштитам од пороците и лоши ситуации.
    Еве за почеток,најголем предизвик ми е тргнување во градинка и се штоо ди во комплет-плачки,адаптација,вируси,температури..Среќа мајчичка си ја имам колку толку да ми помага,ама и она кутрата е со годините многу+еден куп операции и болештини.Затоа свеки е здрава ко дрен,витална и на раат си пазарува и чита книги.Да да,знам дека моето дете никој нема обврска да го лува или да ми помага,тоа е само добра воља на баба -сервис.Но, мака ми е бидејќи помага на другата страна а јас сум се обесилан а врат кај мајак ми.Неможе женава на лекар да си закаже.
    Друго,читав по нет кои игри се забавни за дечиња на 11м..Па ок,речиси све имаме испробано од игриве што ги најдов на нет,освен “читаење“книги :) :) :) Е тоа баш и да не ни е интересно!
    Се посигурно е детенцево мое во чекорчиња правење,но да се држи за нешто...Ќе треба да си набавувам калапче за колачиња.

На Kaetana, kavadar4anka, kristina.k и 17 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Добар ден, тмурен ден :smirk:

Денес од сабајле весело, бебе не беше какано веќе трет ден, кенкаше, се грчеше, ржеше се по ред, ај ваму-таму го ставав и на крај заседе во релаксаторот 8-| полн погодок, таман да се облечам, измијам, чај направам, можеби и да каснам нешто (fingers) успеав само до чајот и ова утро пак гладна, бебе веќе вриштеше, цели 15мин успеа да поседи :party: кревам бебе, па кога ме мавна една арома, ууу викам супер се искакако (poolparty) не, не се искакало туку ИСПОСРАЛО, тоа пелена му пропуштила, боди, шпикозни лом, револуција се десила :puke:
    Па и ми се одјаде и се, уште се гледаме и со чајчево :smirk:

Сега ми спие во раце, кенкав е, ако го спуштам во количка одма очите џамлии и ќе треба да го нишкам и шетам низ куќа, а тежок е, а богами и ме мрзи, а ми се моча, мочен меур ќе ми пукне :doh:
    Тоа е тоа мајка си била нели :drunk:

^^И само што пишав бејби се разбуди, па мочав (тоа вриштеше), јадеше и пак е кома :D

Одам со се него супа да си сварам, мм кај и да е ќе дојде па може ќе успеам да ја пробам дури е топла..
    Ич не им иде дружба, ама ич :| или ако имам среќа да не се ококори во транспортерот или количката кога ќе го спуштам, ама тешко спие и ржи :D

За далечна иднина не размислувам, живеам во сегашноста, од неа не сакам да пропуштам ни миг!
    Море јас живеам од ден за ден не мислејќи за утре, не па за кога бејби ќе биде тинејџер :wasntme:

^^^супа има, маж нема, бејби спие и ржи во раце, денот си поминува...

Конечно го пуштам постов, убав остаток од денот, јас до вечер на рипит ќе сум :rofl:

На Kaetana, Ano, kavadar4anka и 29 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.327
    Of Of Of ...Pak sirup.Vospaleno uvce .Aman vekje.A pa svekrva mi zapnala da barala nekoj lek od gluvci ili ne znam sto za uvcinja bil mnogu dobar ama jas ne davam i ne sakam da stavam takvi raboti na dete.Tatko mi i on kazuva nekakov lek.Strav mi e da eksperimentiram so toa.
    Se javia od gradinka,dali ke odi ???Neplatenite smetki ke gi platime,ama nekako odenjeto tesko.Vaka sedejki doma pa celo vreme e bolna a vo gradinka dzabe ke ja zapisuvame pak.Ete propagaat site planovi.Sakav deteto da odi,da se socijalizira a jas da se vratam na rabota,ama nisto od toa.So mm se smirivme.On pa saka uste edno detence,vcera imavme debata u krevet:DSakam i jas,mnogu sakam .Ama posle abortusot i moite zivci otideni vo nepovrat ne mozam da se odlucam.Strav mi e i zal ke mi bide da imam dve deca a da bidam histericna majka sto se dere i vika.A odgovorot na mm -e sto se sekiras de,site majki se isti:rofl:

A da,zaboraviv da vi kazam Dobar den:)Ajde koj e za kafe,uste ni edno nemam pieno .
    Me nasmea @gjoker4e sto vika"prvata goltka mi e najomilena oti ne znam dali ke stignam do vtorata" :D:DTaka i jas.
    Ubav den

Последна измена: 15 јануари 2018
    На Kaetana, Girl-Rabbit, kavadar4anka и 29 други им се допаѓа ова.
  17. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добар ден.
    Не знам од кај да го почнам постов. Мамурна сум ми се спие ми се плаче :yawn:
    Ќере цела ноќ пискаше всон за на крај да се разбуди во 7ч а очите и паѓаа. Пробуваше да заспие, пак плачеше, се превртуваше и не се обидов да ја презаспијам пак.
    Еве сега заспа пред 30 минути. Ни се изремети редот денес :(
    Се надевам дека и е од забите.

Денес ми е роденден па да ве почастам виртуелна торта Eggless-chocolate-cake.jpg

Имајте убав ден мајки :f:

На Kaetana, kavadar4anka, kristina.k и 25 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.327
    Sreken rodenden.Srekja,zdravje,ljubov i sto srce ke ti posaka.Ubav den.

Torta mi lici na saher (ili zaher) torata a taa mi e omilena.Pa bi zela edno-dve parcinja:D

На kristina.k, eli25, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    @jovana03 среќен роденден, да си жива, здрава, среќна и исполнета :hug:

Понеделнички ми тргна неделава (facepalm)
    Излегов да завршам некои обврски, и нервозна се вратив... Во градинка се на одмор, вакцина не можело да се одложи...Ѝ велам на сестрата моја волја е да ја прими во март, зеде да ме убедува, требало извештаи тие да праќаат, не знам што требало... И лош е животов во мал град, секој со секого се знае, па ела излажи :envy:
    Синоќа мали немирно ми спиеше, долго време е со потечени непца, а забите никако да излезат... Поради тоа и не ми јаде ко што треба, само на леб и јаболка е, и тек тук по некое делче чоколадо :x Мора да го одбијам од цицање, веќе психички не можам да издржам :worried: Само уште да најдам трпение и живци за тоа |(

Се изнажалив :wasntme:

Имајте убав ден и уште поубава недела :hug:

На Kaetana, Girl-Rabbit, kristina.k и 21 други им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Добаар ден
    Прво, среќни имендени и родендени на сите.
    Друго, ни дома ни на работа ми падна паричка, тоа е, в година ќќе ја чекам :D
    Помина викендот, од денес бебо подолго во градинка, сега го зедов. - супер бил, и јадел, и спиел. Утре плус време ќе го оставам, таман да стигнеме до крај.
    Тоа од мене , сега ќе се гушкам со малиша.:inlove:

На Kaetana, kristina.k, Lolipop23 и 17 други им се допаѓа ова.