Добар ден мајкички Седнав да ве читнам и да земам здив раскитив се низ дома ,елката дека голема ми одзеде еден саат и повеќе ,среќа што синко ме почасти додека јас раскитував тој спиеше си поспа убаво два саати .Сабајле стана во 5 наспано бебе си седеше до 7 си гуга,се смее,се закача да ти е мерак да го гледаш ,само маката е што во 5 мене ми се спие ми се плаче Денес за прв пат пробавме купечка кашичка да видам дали ќе ја сака ,бидејки за викендот кога нема да бидеме дома планирам купечки кашички да му давам ,па добро ја прифати вака така ја изеде не цела ама колку толку со сила не го форсирам .Толку од мене друго немам што паметно да ви кажам @jovana03 среќен роденден мајка со мало закаснување @danichap среќен роденден се најубаво Убав ден на сите
Поздрав мајки, еве нешто за спиењето и зошто е битно да им се воспостави ред од прв ден, и секој ден да легнуваат во исто време. https://www.weforum.org/agenda/2017...l&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer А за целоноќно спиење нема статија за жал. Ама ќе пораснат, и тоа ќе помине. Да честитам роденден, @danichap, нека се множат, догодина посреќни, побројни, поисполнети! Чинам и @Capricorn Taurus и @jovana03 имаа родендени, се најубаво на двете!
Под итно на лекар, не да се надеваш да отидеш, јас веднаш на ургентно би отишла со такви симптоми, воопшто не се наивни. @Annath мојава заспива од втор месец во осум, девет најкасно, си имаме рутина и секогаш си легнува тоа време. Будењето е тоа што е, различни фактори влијаат, не се обидувам да го сменам тоа зашто знам дека нема помош. Ќе помине, додека да помине сум тука за неа и тоа е тоа.
Ви благодарам на сите за искрените честитки Тортава што ја имав постирано беше од на интернет, ама и мојата беше чоколадна Добар ден. Ќере заспа пред малце, јас седнав да допијам кафето од пред еден час и да станам да ја раскитам елкава. Некако не ми се мрда, ама ако не го направам тоа денес ќе ми остане уште една недела накитено по дома Роденденот мој помина супер си добив полно чоколади, па можам уште две-три торти да направам, пошо не ми остана од вчерашната а колку беше вкусна. Многу гости ми дојдоа, некои ненајавени, ама ми е мило што не ми го заборавиле мојот ден Утре сме на вакцина, ја одложив 3 пати, па ќе направиме крвна слика сабајле и ако е ок ќе мора на боцкање а пусто срце мое не издржува па го терам мм да ја држи на секоја вакцина @Capricorn Taurus со задоцнување среќен роденден, сега видов дека ден пред мене си имала роденден @danichap среќен роденден и на тебе Отидов јас да спастрам елката. Убав ден
Не зборев јас за будењето во текот на ноќта, и моево се буди, не само малото, големиот еве, скоро седум години има, уште станува. Мене поентата ми беше за воспоставување ред со рано легнување и секогаш во исто време. Впрочем, за тоа е статијата. Да се определи ритам на легнување и ноќно спиење кој е во склад со биоритамот на организмот е многу важно. А тоа се постигнува уште од најрана возраст. Ако се постигне ова, децата нема да имаат проблем со рано станување за градинка/училиште.
Да, ја прочитав статијата, затоа пишав дека за тоа има ред одамна, ама сама си го направи, и еве уште си го држи. Навистина интересни податоци има во статијата, не знаев дека до толку влијае редот за спиење и дека има толкави последици. Кога станува на пример два-три пати и заспива брзо со нишање не ми е проблем, ама не се малку ноќите кога на 15 мин ја нишам и цела ноќ не заспива цврсто. Тоа секогаш од забите било, инаку е како што пишав погоре. Денес ми е кенкавец, прстето во уста и ништо не можам да и погодам. Душа, па ја гушкам само.
Здраво мами Бебо спие па јас да ве ѕирнам. Јас денес цел ден на нога. Чистење готвење диплење а бебо милина. Си седи во транспортерчето си гуга вика се смее. Јас околу него со крпата и правосмукалката изигравам кловн а тој кркркр се кикоти Морам сама да си се пофалам ручекот превкусен ми испадна Јас скроз се навикнав да бидам сама со бебо а не дека е многу мирно бебе, си бара внимание ама некако точно научив како да го гушнам за да престане да плаче, како да го наместам за да не кенка, како да го заспијам... на мм не му оди баш најдобро. @Igle почнавте со доxрана? кога? мислам мала разлика се нашите ние сме уште само на доење @jovana03 @danichap среќен роденден мами јарци
So ostavanjeto na sigurno, me potsetivte na desavka kaj sveki... Ajde vikam ima sega koj da go cuva maliot, ke odam makar na frizer da se satiram. Zakazav uste pred odenje, 3h ke trae cel tretman so shishanje i feniranje itn. Super, dete najadeno, im go ostaviv da go zaspijat, setajki go vo kolicka. Srekja togas bese toj period koga zaspivase so vozenje za 5 min. Zaspal mali, stanal i pred odenje doma pominaa od frizer da mi kazat deka e se super. Sto da vidam, obrazi crveni zar, racinja isto, noze kamcinja. Deteto mi premrznalo! Posle sliki uste mi pokazuvaa, sonce imalo go soblekle bez jakna toplo da ne mu bilo, srede noemvri, so koj pamet? Mi idese so se folii na glava da si go zemam deteto i pravo doma da odam. Kako dosedav i den denes ne znam. So polu mokra kosa trcav do doma samo toa pamtam. Togas rekov, nema "luksuziranje" dodeka ne pocne da odi vo gradinka. @danichap здрава и среќна да си! Уште најмалку 100 среќни родендени со своите најмили да си дочекаш! Јас денес генералка низ дома. Мм си дојде од раб па фати и тој да доработи што ми остана. Ручавме и еве сега секој своја занимација. Бебе игра на под, ние со тел во раце на кратко па ќе го дружиме мали. После може до мцд на сладолед да се појде и некој чиз уз пат нема лошо да дојде кога е мцд у прашање и рима ми оди Поздрав мами
Почнавме со пробување вкусови од пет месеци...и добро е што не чекав полни 6 бидејќи ќе треба време додека да имаме еден оброк, а не па три оброка, за таман во мај кога ќе тргнам на работа..
Конечно време за фемина јагнево мое се нишка во релаксатор и гуга изгледа кога ќе порасне нема уста затвара уште носето ни е затнато ставам физолошки раствор и со пумпица му ги чистам. За стара нова година бевме во хотел со друштвото ама вопшто не ми се оди по такви работи беше како свадба без невеста а парето дома се падна кај мене и минатата година и сега и ми беше среќна најсреќна. Денес ја собрав елката доста беше и секој ден исто
@Capricorn Taurus @jovana03 @danichap среќен роденден само убавини да ве пратат. @Capricorn Taurus и ние 4 +почнавме со пробување вкусови. Почнав со морков и компир и супер ни оди. За 5 дена од 1 лаж. стигнавме до 5 6лаж. Јас еве со свеки пиеме кафе. Ми дојде на помош. Бебе сака само во раце или ако игра сака да ме гледа ако не плаче. Неможам ништо да фатам по дома. Па овие 3 4 дена сум генералка да се фато секој ќош. Плакари диплење. И така. За мене време ич. Ми се оди малку на одмор некаде да се опуштам. Ама мм на работа. Тоа е. Мм ми вика ти си досадна со тоа чистење преокупирана си само со тоа. Олабави малку. И може има право. Имајте убава вечер мами. За вечерва си резервирав доолгааа топлааа бањааа. Да се опуштам и јас.
Добро вечер Демек денес да ми биде убав ден за опуштање и за мене само се испонервирав. Фризеркава не ме ишиша како што сакав . Дома цел ден се нервирам со свеки, мм заглави на работа, бебе нејкеше да каде прееска. Катастрофа денов. Едвај чекам свеки да трфне на работа, не ја можам кога е по цел ден дома. Она се знае, тоа она што ќе го направи тоа е најубаво друг никој ништо незнае. Преку глава ми е од такви луѓе што мислат дека се знаат. Ај доста со моиве нервози
@Annath баш не утеши со ова Си имам нова зафрканција од Тошо Малеро и гатачката до 40 ќе бидеш сиромав после ќе се навикнеш. И ние така до 10 год ќе стануват после ќе се навикнеме Црн хумор ова
Јас почнав со јаболко и го сака и круша му дадов и сега ништо не му давам дека настина и млекото цело не ми го пиеше а пие по 150мл на 31 полниме 5 месеци да продолжам да му дадам што ме советуваш
@danichap majce najsreken rodenden,srekja i zdravje,ljubov i beriket.Ostanato i najbutnoto gi imas @Saraa pojdi si odma na lekar.Jas pa panicar sum i ne bi sedela so takvi simptomi.I pisi koga mozes,te mislime
Јас мислам да продолжиш. И ние сме со затнато носе бевме настинати. Тоа се неколку лажици. Не и давам цел оброк.