Здраво мајки, Одамна ме нема на темава ама постојано ве читам да знаете. Време многу малку останува за пишување. Малото расте, уште некој месец и две години ќе правиме, лета времето Гледам нови мајки многу и баш се радувам. Од денеска поредовно ќе ви пишувам. Одам да ручам сега со малово, денес на мени спанаќ. Повелете кој е за.
Добар ден мајки. Го почнувам постов, а не знам кога и дали ќе го завршам. Бебе ми спие во раце, забите пак го мачат, па да искористам. Немам време за ништо, откако почнав на работа. Се турбо. И се во круг. Бебе се навикна со баба му, јаде, спие, добар е во голбала, дури и помирен е со неа. Мене не ме остава ни за секунда, се во раце. Сега го заспав и набрзина ди вц, па дрва донесов и седнав да доручкам, во Три на пладне, и таман дојадов, се разбуди. Ама го зедов во рака и еве го си продолжи. А ќерка ми седи на врата и фучи, ме чека да сме правеле кујна, и ветив уште од сабајле, ама никако да дојде на ред. Немам време ни да ве читам, сте се изнапишале, па 50тина страници скокнав , барем да бидам во тек со денешните постови, ако не друго Поздрав мајки, до друго пишување.
Денес каснам со постот бидејќи имав повеќе обврски за време на првата дремка на моето мило бебенце. Мајки барем ние тука во темата се разбираме меѓусебно, си даваме подршка (не знам дали беше подршка или поддршка извинете) и си ги кажуваме маките и убавите моменти. Мене ми е најубаво кога врне. А и воздухот се прочистува. Седевме со принцезата на отворен прозор додека врнеше. Дури отпосле ми текна дека може да настине. Јас само сакав заедно да уживаме во дождот. Па деновиве ќе смислам како да бидеме позитивни и среќни во секоја ситуација. Па и наспани. Вадењево забчиња на маливе е доказ дека дождот доаѓа сонце, дека за да се стигне до цветот на ружата треба да се помине трње, дека светлото се наоѓа на крајот од тунелот. А тие.. тие мали очиња и принцови и принцезички се нашата светлина и патоказ во животот. Имајте пријатен остаток од денот и уживајте во дождот!
Пак јас. Денес славиме 10 годишнина од почетокот на врската со маж ми. Кога поминаа. Дома ќе прославиме, нема кој да го чува малово за да излеземе негде. @BirMelek лесни чекорчиња, лесно да чекори низ животот. Ве читам повеќето за на работа, и паника ме фаќа, наскоро ме чека истото. Само што добив позитивен одговор за работата, ама чекам дополнителни информации, па тогаш ќе ве известам и почастам виртуелно.
Bebinjata mi napravija po1.5mesec neznam zosto me fajka nekoja panika posebno navecer do sega spievme vo dnevna sega napravivme 40 dena i sakam vo spalna da se premestam i sega uste povejke me fajka
@BirMelek lesni cekorcinja gordo da cekori niz zivot lepoticata. @kristina.k so srekja novo rabotno mesto,pomalku sekiracii i nervozi se ke si bide. @danichap @Capricorn Taurus @jovana03 srekni rodendeni i se najubavo. Se izvinuvam za latinicava od rab vi pisuvam. Kaj nas nisto novo sinko na selo so baba i dedo jas i maze se potsetuvame na vremeto koga bevme decko i devojka,mladozenci Utre sum prva na rabota,posle odime i nie na selo ke posedime nekolku dena i posle edna nedela ke odime do kaj moite Meraci se raduvam kako dete malo. Mamicki na site bolni pobrzo ozdravuvanje. Ve citam ama nekako nemam vreme za pisuvanje. Za sega pozz ke vi pisam od selska idila nareden post.
Среќни родендени мајки со мало каснење.Да сте здрави ,живи и сите желби да ви станат реалност. Синко премногу нервозен,кемкав на вечер,три дена не јаде ништо.Вчера не сакаше ништо ниту јогурт ниту сок,а пак денеска само на течности е.Никако не сака уста да отвори барем да проба од кашите. Не знаев дека вака бавно растеле четворките. Цела недела сум како бомба темпирана,незнам само кога ќе експлидирам. Имајте убава вечер и мирна ноќ.
@bumbaroska и јас едно време имав такво чувство. Еве го сега пак. Бебе е 8+. Сакав да прашам на форумов ама занемарив. Нека одговори некоја мајка ако знае или го доживеала истото. И мене ме фаќа паника, страв, сакам да има некој до мене. Можеби уплав од некоја претходна вечер кога плачеле многу или зајдувале...
Добра вечер, дождлива вечер Порано ретко бев расположена кога врне, ми ги кршеше сите планови, ама сега ми е празник. Кога врне мм има многу помалку работа или ич (работи само кога е сончево ) па време за мене/нас цел ден Мислев да чува бебче да раскитам елка, зачистам, ако има можност и испеглам купот. Ама се премислив, легачевме цело утро, додававме бебче, па дотеруванка и низ врата, што по термини, а и шетанција. Се вративме со полни кеси, голем дел за мм, а и бејби, за мене НИШТО ми се бендиса една ташна па ќе запекам утре да ми ја купи, не знам дали ми треба, ама да ја имам Туку време е да подредат нешто ново по продавнициве, јас со попустиве ич не се лажам и не ни пребирам по куповите, а и ме нервира.. Бејби вчера беше ептен крш цеееел ден ржеше, кенкаше, едвај спиеше, дремки по 15мин и тоа е тоа, нешто го штрекаше цело време и како шлаг вечерта до 12ч не успеав да го заспијам срце ми спиело, демек и му подвикнав, ептен ме разбра нели ама во 4.30 прва буденка и после на секој саат па во 8ч се издигавме и во дневна, е таму пак по старо 2ч спиј па јади.. Викендов планираме на гости да го носиме за прв пат, ама како ќе не биде не знам, незгоден ми е моментот дека треба да го дојам, па да им се ,,пикам,, на луѓето по соби, блиски ни се ама ипак.. ќе пробам да му понудам измолзено, за пиење ќе го испие ама дури не душне цице не се успокојува, цицле мамин е он ама може ќе го прелажеме Инаку денес полни 2месеци, ми порасна јуначето имаме едно големо мече од тетките, па решив да ни биде традиција секој месец да го сликам со мечето. Инаку го сликам секој ден, во најразлични пози и планирам по годината да направам еден огромен колаж со сликички од сите денови и да го закачам во ходник Брзо расте, како квасец, Џивџи донесовме дома, а веќе е големо маже Сега ми нана во прегратки, јас на масичето до мене сум наредила чаеви, смуди и овошје, нема мрдање 2ч, ако мрднам ќе треба да думкам и шетам а треба и да го бањаме, долга ќе е ноќва пак.. Убава вечер
Хелоу мајки ајде со позитивен пост да се јавам.Да почнам од елката ја раскитив на 14 ти доста и беше и онака не му беше интересна само ги влечеше лампионите а мене ме нервираше прашината.Божем ќе го чекавме мм од работа за заедно да ја откитиме гледам дете послушно ја решивме за саат време.Јас редам во кутијата он влегува во неа смешки живи.Таман завршивме заспа,се уморило детето.Денес прв пат го оставив на мм сами да се чуваат 3 саати,прв пат по година ипол.Е арно поминале освен што му паднал од тобоган па малку му отекло.Незз зошто немам баш доверба кога го чува, можеби зошто сум јас 24/7 со него. Да се пофалам чекам внука значи многу сакав девојче ќе добива од мене постојано гардероба.И замислете бев на релакс масажа па тоа живот да ти било бе,некој те масира 50 мин без да го молиш. Готово за 300 ден не молам мм више!!! Додуша и неговата масажа ми прија како што сум укочена и раштрафена. Толку од мене имајте убава ноќ ја секако ќе ја имам освен син ми ако не се предомисли. И да се редактирам- после резултатите од кс решив да не го замарам со храна колку сака што сака нека јаде период е ќе помине
Мајки ви благодарам за убавите зборови и желби за лесни чекорчиња на мојата принцеза Еве виртуелна частенка со стапалчиња . Не знам колку ќе се видат, многу сее убави инаку. Јас еве дремам со крпа на глава, се бањав и ме мрзи коса да сушам. На шпорет се вари грав за утре, посно е, а и ептен тешко ми е без ручек да сме кога ќе дојдеме од работа гладни да јадеме глупости. Додуша денес не беа глупости - хамбургери купив Ајде уште утре и после малку дома, на секојдневна рутина да се потсетам. Нешто десната нога ме боли, како да сум ја свиткала, можно е не велам не, кога се е на трчање Одмор се нема. @kristina.k Никогаш нема да ти биде лесно да тргнеш на работа и да оставиш мали со било кој освен со тебе, ама па и работата е потребна, не само од финансиски аспект, ами и од социолошки, ептен ќе ти се смени животот. А и пари не се на одмет повеќе, @Saraa Ако не си била на лекар, за фемински ќотек си Друго ќе ве прашам, беба постојано се мава по глава со рачињата, некогаш и шамари дури. Откако прооде се држи за глава некогаш и оди Се загрижувам, стварно не знам што може да значи, ако некоја знае или има слично искуство ќе молам да сподели. Ајт сега одам коса да сушам, алишта да спростирам, ручеков за утре да доварам, а се надевам и да легнам, ехееее многу барам Добра ноќ!
@BirMelek лесни чекорчиња на малата И мојот се мава(ше) по главата, дури се потпираше на нешто тврдо и се маваше Со зборување дека не треба така се реши, иако пак понекогаш така прави... А исто приметував дека повеќе се фаќаше кога имаше поголема косичка, изгледа му сметаше, може и кај вас до тоа да е Нешто е повампирен овие два дена, заспива со саати, ко на шилци спие Тек од сега да се бањам и средувам Добра ноќ
Богами ептен е кослава, дури и виткана. На сите прв коментар им е "леле косааа" Мене ми е страв да не има проблем со рамнотежата кога ќе се фати така за глава и така да оди. А бе мајчински ум кај нема да забега
Деца обично заспиваат со плишани мечиња мојава денес и попладне и вечерва реши да спие со метална кутија со смајли полна со лего човечиња . Сабајле во 6 во полусон бараше банана мислев бара играчка банана и кога и ја дадов ја џитна до другиот крај на собата. Вистинска сакала, гризна еднаш и продолжи да спие . Кој успеал да сфати како функционира мозоче на 2г дете нека каже, којзнае што сонувала Го искарав мм на телефон, го пакуваше синко за зимовање бидејќи јас не бев дома денес средувам алишта и се чудам со што го однел, скоро се му е у шифоњер. Што се секираш бе супер е ми вика, абе супер 7дена со 2 пара тренерки. Мажи бе а список му оставив
Здраво мајкички, Мислам дека немам пишено во темата. Епа тазе сум. Наполнивме месец дена ама ~10тина дена сме дома. Некако сеуште факаме рутина, ама не било онака ни 2% како што мислев. Од кога ги донесовме дома малите, ни рекоа едното има жолтица и веднаш по брза постапка слегнавме на катот кај баба и дедо дека е потопло и посветло. Ама сега дилема, баба ли е, мама ли е Скоро никогаш во живот не сум била овака револт. Денес некако се помирувам и затоа и си пишам овде. Да има со кој да си споделам. Да помине тешкиот период од зимата и се вракам на катот. Многу било тешко да се живее во заедница. Секоја чест на вие кои живеете. Не е физички тешко, ама главата ми е -маток- од тешки мисли.
Добро утро мајки. Сабајлинава турбо додека ги спремивме момите за во градинка. Едната од 09, другата од 10. Мажот ми реши денес он да седи со малата во фазата на адаптација. Да помине време со неа и да види како функционира нивниот дневен ритам и распоред. Знам колку многу работа има и дека со тешко срце ќе стави телефон на нечујно, ама добро е што се обидува колку толку да учествува и во обврските околу децата. Мене ме оставија пред супермарктет, да испазарувам. Ама бидејќи имам време на претек додек дојдат да ме зедат, си седнав во пекарата, си нарачав сендвич, топло чоколадо, сокче... Па и најдов едно единечно масиче во еден ќош а надвор си врне. Себично ли е да кажам дека уживам во тишината Си планирам уште сега на раат да си разгледувам гелови за туширање или купки и други тракатанци за кои едвај имам време да погледнам декларации кога пазаруваме со двете деца. Убав ден на сите
Добар ден, ние добри. Активна сум ама ма темава заборавив. Во скок сме па изведуваме бесни глисти. Се труди да седне, а у недела прави 4 месеци. Бута раце во уста, неќе да цица. Вчера до 23:00 ни се смеееше. И тоа убаво и гласно. Неќе да спие. А обичнл до 9:30 е успана. Тртла. И така секој ден исто. Сега по телефон се тегне па морам да прекинам со пишување.
Добар ден мајки и од менеее... Доручек изеден,смуди испиено,кафето уште го тегнам Бебе ми спие моментално во раце, јас си гледам филм. Се мислам што да правам за ручек, денес било посно па ќе видиме. Гледав на тв некоја репортажа од море и ми се прииде на одмор. Летоска не бевме,мене ми беше шубе со стомакот ама оваа година би сакала здравје. Планирате ли вие што имате сега 4,5 месечни бепчиња да ги носите летово некаде на море или езеро? Убав ден