Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Дoбрo утрo.
    Се уклучувaм сaмo зa дa честитaм рoденден нa мaлиoт принц. @kallias дa е жив, здрaв и среќен сo мaмa и тaтo.
    И дa и дaдaм пoддршкa нa @Ano , биди хрaбрa кaкo дoсегa и пoбрзo oпoрaвувaње. Мислaм декa немa ништo пoтешкo зa мaјкa oд дете вo бoлничкa пoстелa.
    Oстaнaтите мaјки имaјте убaви семејни мoменти викендoв.

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Добар ден.

Станати рано сабајле си ги завршивме сите работи, јадење, пресоблекување, играње, па сега отиде со татко и малку да се подружи. Од сабајле кога се буди и го гледа лежи до неа одма вика по него и му се бута да се гушкаат, му кажува дека го сака. Маж ми уште солзи што не пушта од радост. :D Јас ги гледам и се топам.
    Навистина вака човек да се праша што правел пред да има дете. Си имаме тешки моменти нормално, ама не можам да замислам поинаку веќе никогаш.

Порасната ми е многу некако, цело време ја гледам и пак како да ми побегнал тој момент кога пораснала малку повеќе. Ех...

Зимно време не ја бањам секој ден, ама бара секој ден да се бања, па ја ставам во корито да се поплиска малку да и мине меракот. Едвај чекам лето да дојде и надвор во базенче да се шлапа. Колку е само полесно лето, и ја веќе не можам да дочекам да дојде и да се куртулиме од зимава никаква.

@Ano побрзо опоравување на малиот. :hug:
    @Ava.84 како е малата? Се надевам полесно ќе се среди проблемот.(fingers)
    @kallias нека му е најсреќен роденденот, петка машала.:l:

Сега едно кафе си ставам, ќе го испијам на раат со некоја епизода. Ајде кој е за.

3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Среќен нека му е роденденот на дечкото мал

kallias likes this.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

@kallias нека му е среќен роденденот на големиот батко! Колку ли брзо поминуваат годините.
    @Ano се ќе биде во ред биди силна!

Убав ден!
    Се чувствува мир во воздухот.
    Денес ќе шетаме по молови.

Синоќа си замислив живот во соодветен стан и жена на помош да го чува бебе јас за да ги зготвам за мене, за мм, за бебе и да ми прави друштво и ми се насолзија очите сфатив дека пред се сум осамена. За друштво, за муабет! Да напоменам да не е свеки во никој случај. А мајка ми не може. Ама издржав 9 месеци можам уште.

Вчера испив 900 мг магнезиум и ниту еднаш не се изнервирав! Значи тоа е лекот.
    Ноќеска се дружевме со мм со 3 хаха ама па чудно порано станав денеска наместо да поспијам.

Бидете позитивни.

Најбитно е што живи и здрави.

И сте ја почуствувале љубовта кпн дете.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добро утро.

@Ano побро опоравување, браво за јуначето мало. Ве гушкаме. :hug:

@kallias среќен да му е роденденот, да е здрав и жив. :hug:

Ние сега се будиме. :$ Сношти до доцна седеше малово, игравме со животните.
    Фала ви на сите за честитките, чекам да се официјализира за работата, па ќе си почастам како што е ред. Најверојатно од први почнувам. Со бабите и мм направивме математики за чување, до минута израчунато :(. Мајка ми и свекрва ми работат во иста фирма, па мора да се различна смена, а една недела мм ќе оди спротивна смена од мене. Ќе се менуваат на недела, ако се е по план. Од наесен здравје ќе го пуштам негде да оди, знам дека и нив ќе им е тешко вака, иако велат нема проблем и сами се понудија.
    Не знам што чувствувам, се радувам од една страна многу за работата, од друга страна секое сабајле нема да се будиме заедно (освен сабота и недела), ќе пропуштам ручек и преспивање, па ќе мора да се навикне на целосно друга рутина. Ама тоа што мора, мора, повеќе од доволно седев дома. :) Само да е се во ред, ќе се навикнеме брзо.
    Се расприкажав посабајлечки, несвојствено за мене :lol:, ве поздравувам, имајте убав ден и викенд. :f:

6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Абе камо срека сите верници да се држеа до начелата на верата, знаеш колку срекно место за живеење ке бевме. Без насилства, крадења, лажења, лицемерие. По мене така се почитува вера, а не по машините нели. :*
    Ние денес на ручек кај свеки(waiting) не ми е што тераме ден таму, туку кука е, само една соба греат, во неа бара, другите фрижидер. Незнам како да ги облечам децава, плус големиот не можеш да го сопреш да не шета. А деца научени во топло, дома по кратки ракави седат, просто се нервираат кога ке ги наоблечам. Нооо, што се мора не е тешко, нели :D
    @kallias срекен роденден на синко, здрав, весел, само срека да го следи.

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добро утро.

@kallias среќен роденден на синчето , жив и здрав да биде и радости да ви носи :^:
    @Poppins фала ти. Се надевам на подобро:hug:
    @RainBow фала што не мислиш. Малата јас мислам подобро е за кашлицата, помалку кашла да кажам чат пат. Ама вчера пак имаше температура и пред спиење многу плакаше и си го држеше ушето.Ама толку гласно како овие денови што плака не е плакала и ако е плачка. На ушето и капнав ракиичка топла и малку се смири.Др рече дека малку и се црвени ама ништо. Не и даде ништо.
    Од што плачев и се нервирав вчера сега и јас сум болна ама волку болна не сум била 3 години мислам.

Малата сабајле ме насмеа и покажувам ајкула и и викам што е ова она вика фиф :rofl: наместо фиш.

Ајде мајки пријатен ден.

8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

@irena.1 кај нас дома е така, куќа огромна колку и да грееш ходниците се ладни ако ништо друго, па само викаме по децата. Така сега кога бев, намаливме темп во собите кои се грејат, за да нема драстична разлика во температурата при влези-излези, а децата со боди по долги и дебел дуксер, долу тренерки и папучки нормално.

За верата, да ја почитувавме и живеевме макар според половина од начелата, светот ќе беше мн подобро место за живеење...

За работа низ куќа кога ќе видиш, секој ден е празник, ама мора да се потфати или па викаш празник е не се работи ни ручек нема денес :D

Бебе заспа, ние кафе и со тел во раце, да стане чекаме па да излегуваме.
    :sun:

@Ava.84 читајќи те вчера со семката од тиква, се исплашив, па рибата на синко под лупа сум ја чистела. Се прашував како ќе знам ако му залетне коска од риба на малиот :?: ваљда ќе кашла и тој, ќе се дави :wasntme: не дај Боже само!
    Се надевам инхалациите ќе помогнат и ќе се решите од семката.

@kristina.k среќа права е на денешно време да можеш да си дозволиш да си дома со бебушко повеќе од година дена. Така барем јас се тешам :)

9. Poppins

Poppins Популарен член

@Mari-Ja @irena.1 @M&M ја цела вечер со пусто шубе па и маж коа ќе ти квакне (wtf) а не дека сме побожни (fingers) исто и ја пуста ефтина а дочекав кај штедлива сум па и да се плашам од црквениот календар цела вечер што го глеам забесен ме маче :D:D:D а се чудам зошто го имаме ко кај баба да сум :^) свеки дело ама ајдњ уште две нед и повторно сами ]:)
    Д ден убав ден мами ае по едно смути за енергија денес
    Breakfast-Energy-Smoothie-7.jpg
    Среќен најсреќен роденден на малото @kallias :^:
    крофнето тера прва дремка сношти се и се испоремети а оставивме на свекица да а чува ние на именден детево се разб а видело неа сирени си идиме дома по полноќ сите струи запалени да а заигра а она а успав уште во 10 :tmi: дали да се лутиш дали да се смеиш (facepalm) еднаш излеговме и низ нос све вина можеби и у нас се со нас била 8м свекр заминати се во герм а немат видено од 1месец сега се и е непознато .. Шетајте ги пикајте ги во народ :!: оти јас веќе неможам да мрднам од неа а само 8м е :worried: A кога ќе помислам дека пред нас е голем чекор преселби др околина др народ бебе да се адаптира :worried: а да свртам во бардовци :emo:
    Денес спасена од ручек да а искористиме свекица малце де :devil:
    а и мама да се одмори и пролепша:makeup: убаво ви било на тие што имате плус човек дома поштовајте ги (highfive)

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

И јас овие денови сватив дека сум среќна што тука е свеки(и покрај тоа што знае од контакт да ме извади)ама решив максимално да ја користам:devil:
    Сношти мм ја заспа малата па умна таа спиеше на 3 часа се будеше,изутрина во 6 ја презаспа мм па спиев до 9 и супер ми дојде.Искрено не очекував од него да прави некои работи кои ги прави,ја чува заспива,презаспива,топли чаеви и дава капки..единствено што ме нервира и тоа многу е тоа што кога плаче и се обраќа на висок тон,тоа од контакт ме вади @emkaemka исто и мојот има големи очекувања,незнам што сака да прави бебе од 2 месеци:envy:
    Ама знам дека ако ја оставам со него раат сум ќе ја исчува како што треба.
    Мајки бебево ми спие во раце.ако ја оставам плачи вака се разгалува и незнам како е правилно да постапам.
    Еве ја чекам да се разбуди кога не спие викам нека заспие малку да одморам,кога спие ми е досадно едвај чекам да се разбуди па и мене крај не ми се најде.
    Поздрав мајки,убав ден!!!

11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Добар ден мајки! Среќен именден и среќна слава на сите што слават денес.

@kallias среќен роденден на синко, да е жив и здрав и многу, многу среќен! :^: :hug: :hug:
    @Ano со помин нека е и да не се повтори! Нека има среќно и безгрижно детство подалеку од болници. :*
    @kristina.k честитки за новата работа! Немој да се секираш, се ќе си дојде на место и бргу ќе се навикнете на новата ситуација! (highfive)

Денов денес тотална спротивност на вчерашниот, вчера сонце пукаше, толку беше топло и убаво за шетање, денес тмурно, ветар, ладно.... сакав да се качиме на Пониква, ама се предомислив.
    Останавме домче, работа има еден куп, перална веќе пуштив, до вечер уште 2, за чистота и хигиена не се гледа празник, делник... :wasntme:
    Елката планирам да ја раскитам, да отидеме да испазаруваме, долу заклале прасе па ќе се пече месо вечер и така.
    Поздрав!

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ај да ве поздравам додека пијам кафе во полулежечка состојба:D
    Неколку дена ме болеше стапалото, а од завчера почна да потекува. Свеки дава терапија, облоги и одмор, ама пусти одмор кога. За викенд гледам на беба да се посветам, па цело време трчам по неа, а кога спие чистам и готвам. Еве сега седнав да пијам кафе и една облога да ставам. Кога стојам на нозе подолго, скроз ми се вкочанува цело стапало. Од понеделник на испитувања ќе одам. Свеки се сомнева на реума:( Со оглед на тоа дека болката само по зглобови ми шета, можно е не знам...
    @Ava.84 Жал ми е кога кажуваш како плаче малата, си ја замислувам душичка :(А кое дете не плаче, само ние мајки се разбираме како е. Бидејќи не ви даваат лекови таму, да пробаш нешто природно за кашлањето?
    @Ano :hug:

13. stevemila

stevemila Форумски идол

Dobar den majki.Vecno Ime na site koi imate slava.Jas denes od sabajle angazirana.Sveki ja cuvase bebuska.Bratuced mi imase pomen.Edna godina denes.Kako brzo vremeto leta.Ko vcera da pocina.Kolku samo mi nedostiga:(
    Da ne bidam depresivna,da go pofalam mm.Gledam se zalite.Sekogas koga mi place malata ke ja zeme toj i odma se smiruva.Sinoka do 1 sat mi vristese.Otidov mu ja staiv samo na spalnq i si legnav u dnevna.Odma sum zaspala.Se budam 4sat.Malata si spie u krevetce.Uspeal bez glas da ja zaspie.Postojano go prasuvam so i prai.Se smee,vika i bajam|(Sekoj den mi e razlicna.Epten menuva.Saka posle sekoe jadenje da si spie.Ama vo race:!:Navecer cela bok si ja prespiva,denes duri vo 9stana.Se poveke se smeska.:l:majkino.Vecer ke se cuvaat so sveki.Nie ke.odime na imenden.Imame na cetiri emsta za odenje.
    @kallias Sreken Roden na maloto sonce.Da e zivo i zdravo:hug:

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Добар ден.

Убав ден и денес, ама не го искористивме сонцето, акавме во Мол :$ демек не се лажам на попусти, ама сепак се подлажав, ми се трошеа парички, вишок имав :tmi:
    Да се фалам си купив плишани тренерки, ги пекам кој знае од кога, веќе и ги перам, па ќе ги сушам и таман за на гости во ново да бидам :emo:
    Значи после сме на гости, они први кај нас на повојница, ние први кај нив со бејби. Се надевам фино ќе минеме (fingers)

Вчера разгледував понуди за одмор, па ноќеска без сон останав што да изберам :$ цело сабајле уште од 8ч со телефон во рака да прашам за место и што/како, па се одлучив за една вила и резервирав, се надевам убаво избрав.
    Ќе го шетам бејби на море, едвај чекам(poolparty) па прееска се потфатив да му купам и комплетче за на плажа :wasntme: ама чекај си реков бебево како квасец ми расте, се изгубив веќе кој број носи и ќе носи, ќе ги има, кој па толку ќе ги купи (fingers)

@kukla21 Мадеркеар имаат нова колекција ама уште не им е наредена, тоа што видов е баш убаво, барем за момче :)

@kallias среќен, најсреќен да е принцот :party:

@mal.ecka да го оставам бејби само со мм :o па тие едвај се чуваат понекогаш дури се туширам (facepalm)
    За свеки моја што да кажам, она од далеку бега, никој не ја ни заповедал, онака чисто превентивно на жена очи не можеме да и видиме како лепрозни да сме :D
    Мајка пак запнала да и оставам дете да чува дури се шетаме, плус и ќе си поиграла, па и за Нова ни го бараше :^)

Убава сабота, гушкајте бебчиња/дечиња :hug:

15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@emkaemka ете кај ќе се оди утре :)

16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@emkaemka uste da mozese da ja doi celosno raat ke bev]:)mamicki detevo cel den mi spie...na vremevo izgleda:D

Skorpija989, stevemila, eli25 and 2 others like this.
  17. Monella

Monella Форумски идол

@kallias да е здрав и жив јунакот!
    @Ano побрзо опоравување :hug:

Среќен именден на сите што слават.
    Вечерва и ние ќе одиме до пријатели, одкако се роди синко ги имавме запоставено славите и мн.други собиранки, сега е време да се навикне малку и тој со повеќе народ.

Денес ми беше смешен синко, не може да ми се изнарадува на ноктите, па што нема да се радува кога е втор пат кога ми ги гледа налакирани :D дури и кажуваше и на комшиката дека сум избоена :D
    Му ветив дека почесто ќе ги шарам :wasntme:

@snegulkata честитки и овде, пиши ни кога ќе можеш :!:
    Баш последниот пат кога те читав си помислив како издржува жената 39та недела оди уште на работа? Како е дадата со новиот член?

Убав помин на сите вечерва, и на тие што ќе си седат дома, и на тие како мене што ќе одат на именден а не знаат што да облечат :$
    Вечен проблем на секоја жена :D

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Ааа чекај не се залетувај, не знам кога ќе ја наредат, мене од зади ми носеа да погледам нешто :D тие долните тренерчиња од Последно.. се нова колекција :)

kukla21 and mal.ecka like this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Аха.. Мене ми рекоа последниот пат после 15ти дека ќе добијат. Ај ќе си почекам. Иако и во Солун ќе одиме, па добро ќе биде да почекам :)

emkaemka and pile30 like this.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@stevemila I mojata vo kraen slucaj na vristenje zavrsuva
    kaj mm,neznam kako ja smiruva ama mu uspeva.Malava samo za cicanje se budi,ete js pak spie.