Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Добро утро лепотичкииии, смутито помина на дневен ред, па сега кафица спремна за пиење.
    Се токмам деновиве малата да ја одбијам од цицање, па после да се ставам на една диетичка ако успеам да го тргнам благото. Имам 66кг а сакам до кај 62 еве и 63 да стигнам. Ќе видиме за тоа има дана за мегдана
    :muscle::pizza::^::x:muscle: кој знае :rofl::o: не изгледам толку лошо со 66 реално да си правиме муабет но би сакала да намалам.

Детево си тера свое, си игра, колку толку, колку што може дете на таа возраст да сее заигра, ама не се жалам има и бетер хахаха. Вчера истеравме брзи гости кај моите, со најава дека за викенд ќе останеме со спиење, па се надевам ќе стигнам да се исфарбам и ноктите да ги стокмам де.

Доста ми е толку безделничење одам да се вратам на обврските.
    Пуса лејдис :makeup:

На SophiaBella, tina-63, barby и 25 други им се допаѓа ова.
  2. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро мајки
    Малово пак во 7 се издига како аларм да има.Треба да го носам до док.веќе го испи сирупот а мрсулите пак зелени до уста течат.
    А друго да ви се пофалам,вчера ми се јавија за разговор во фирмата кај аплицирав денес во 13ч да одам.Прв пат ќе одам.Ме фаќа мн страв.Држете ми среќа.
    Со поголемово во ск кога се породив немаше шанси да не си го познаам абе од 10 бебиња во тие количките што ги носат само моево врекаше со сета сила :rofl: и уште пред да ги читаа бројчињата знаев кое е моето.
    И заборавив што уште ќе пишев оти слушам за пожарот во кој изгореа мајката и децата и страшно се нервирам...
    @girl-miri среќен роденденот на момата веќе големка е да ви носи само радости и мн среќна нека е :^:
    Убав ден жени...

На SophiaBella, Lolipop23, tina-63 и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добро утро
    @LiliBoz и ние во 9 заспани бевме во 8 станавме :P
    Нормално со неколку будења ама не се жалам :$

Заврши и гушкањето со мазите мои па ке варам кафе
    Куќа ми е прилично чиста па со тоа денес нема да се замарам многу,освен што денес мењам постелнини па уз тоа сигурно ке се чисти спална...ништо страшно

Маже е слободен до недела па ке шеткаме деновиве,ако не не изненадат гости
    Денес морам да тркнам и еден костум за капење да си купам,имам еден ама сакам целосен да најдам,стомакот ми е како пудинг :envy:

За прашањето од лили,па тоа кај нас е честа појава
    Баба му од мм дома си го однела бебето па среќа приметила и го вратила во болница и ја викнале жената која заминала со нејзиното бебе
    Овде бебето е до мајката,без разлика дали е жената со царски или природно породена :inlove:

@girl-miri најсреќен да и е роденденот на момата и секоја чест за тортата
    Ова е за мт :punch: :punch: :punch:
    И за тебе :hug: :* и немој многу да молчиш и трпиш мајче,те гушкам најмногу :hug:

На Kaetana, SophiaBella, Lolipop23 и 32 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Добро утро мајки.
    Седам со компјутерот и кафето пред мене, ама на штрек. Го оставив малото во градинка само...:sweat:
    Рекоа ако има нешто ќе ми се јават, во спротивно 10.30.-11.00 термин за да ја зедеме.

ОД сабајле турбо(poolparty).
    Петоците започнаа со здрави оброци за децата(не дека инаку не се), па организираат заеднички појадок. ОД градинката има организирано ручек само, појадок и ужина сами им спремаме, па сега заеднички да бил појадокот. Ние се пријавивме за носење зеленчук. Сабајле исецкав краставица, морков, паприка, колраби, ставив шери домати...измив, спакував се убаво во кутии.
    Уште врапчево мое да јаде нешто :envy:
    Едвај едно рибанче јаде за појадок, некогаш и пола а некогаш ич :envy:.
    Жими јогуртчето што си го пие и по некоја јагода/малина и јаткасти производи. А кога го полнам ранецот ти се чини за три деца ставам, но очај. Секогаш дотурам по нешто ново со надеж дека ќе апне.

Денеска ми кажаа дека едно детенце имало алергија на јаткасти, а момава моја секогаш ги нудела и другите дечиња од нејзините кутии за појадок, па ако не е проблем да не и праќам веќе. Беља да не се направи. Секако дека се сложив, не е нож до коска дојден да мора баш јаткасти да праќам, и дома може да јаде. Подобро да кажат одколку беља некоја да настане и некое детенце да види мака.
    Ни рекоа од наредна недела до 15.00 часот да ја оставаме(fingers).
    Туку вчера беше прв термин кај новиот логопед и сум пресреќна. Иако бев надвор, не присуствував на часот, наслушнував по малку а и после разговорот со жената сум поспокојна. Со првата имаше одлична хемија и беа супер уиграни но поради административни правила, еднаш упутот ни беше преку матичен на мм еднаш преку педијатар не сме смееле веќе кај нејзе |(, па демек можело со екстра олби и барања и доплати, на коис е сложивме, ама секако трудна беше жената и ќе одела на породилно...па мораше нова.
    Леле детево ич ја нејќеше. Уште во ходникот кога ќе се џитнеше на земја :bandit:, внатре воопшто не соработуваше....не знам што беше работава, ама детево никогаш не реагирало на таков начин кон никого.
    Неколку пати им реков да ја смениме, дека не оди...добив бла бла. Детето било уморно после градинка, нормално било, време да дадеме, долго ќе тарело нов логопед да се бара и нови термини.
    ПРед 1-2 недели кога повторно им реков, оти пред празниците ми рекоа ќе бараат решение, но очигледно не се замарале да најдат, рекоа дека со месеци унапред се зафатенид ругите логопеди во интситутот. Ако се нафатам детето ќе биде со месеци без лого или пак да чекам ред таму ама во меѓувреме да си продолжела кај старава.
    Децидно реков не продолжува, дома ќе седи, ќе чекаме колку што е потребно нов.:tmi:
    После само една недела магично најдоа нов логопед и веднаш понудија термин кој ни одговара.
    Шпекуланти :devil:

Малото мое утре ќе полни една година :l::sun:

Кога ли летна таа година, не ми се верува. Еве ме мене пак, со големо меше, седам на истиот овој двосед и типкам во мајчини :rofl:.

Закачив еден лист пред нејзината училница дека понеделник ќе слави и ќе однесам овошје и зеленчук. Не дека она ќе јаде, ама ако, меракот е голем, да се сподели среќата.
    Ќе треба да станам од 06 за да спремам. Решив да ја исечам корупкаѕа од еден ананас и на него да боцкам со чачкалици овошки(грозје, јагода, манго, јаболко...), и плус на некои долги, како за ражнич, да боцкам кашкавал, шери и краставица.
    Децата ќе се радуваат :inlove:

@girl-miri не знам каков проблем имате со градинката и со малата, но што и да е се треба да се реши со разговор. Жал ми е што ја немаш поддршката која ти е потребна и ја заслужуваш.
    Доколку роблемот е поради говорот или слично и мислиш дека би можела да помогнам со моето скромно искуство потие врати, слободно пиши.
    Нека е најсреќен роденденот на твојата малечка :l::sun::^:.
    Ќе биде се во ред, само срце мајчино да додржи:hug:

@Mari* Лани ја купував едноделни црни, за мене и за мајка ми, од хм и хункелмор(за долен веш што е). Има убава понуда и квалитетот имс е покажа одличен, плус сега попустиве (poolparty).

Се занесов со пишување.
    Убав ден мајки:f:
    :sun:

На Kaetana, SophiaBella, elcezelce и 37 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.833
    Добро утро.

И ние денес од седум станати, заспа синоќа во девет, па дури во четири се разбуди, пак во шест малку презаспа со нишање и стана во седум. Јадеше пола банана, пола јаболче, па оревчиња бараше, ајде и ореви кршев посабајлечки, изеде два. Кога зборевме пред некој ден на телефон со свекрва ми, и ме прашува што прави, јас и викам, еве оревчиња грицка, се исплаши жената ќе се задавела, тврди биле тие уште.:wasntme:
    Јас и викам, па еве на предните заби гледам ги крши, ги гмечи убаво, па дури после ги голта. Она обично ако нешто не може да голтне го плука. Добро, ми вика, ти си знаеш најдобро.:D

После правевме тостерки, го ставив доле садот, и дадов мало вилувче, па она со тоа ми помага заедно јајцето да го изматиме. После и давам шолја со вода да ја сипе, обично добро ја сипува, сега цела шолја и падна.]:):rofl: Ај ништо, измативме битно на крајот, изеде три-четири со јогурт. Па отидоа со татко и да шетаат, јас дома потсредував нешто што имав заостанато.

Бевме кај едно бебе мало на гости. Уф кога видов колку е мало и се потсетив, си реков колку ми е сега полесно што зборува и знае се да каже и побара, а не да погодува човек, плачело, заби ли се, грчеви ли, ми се спие, јаде, тешко беше богами.:sweat: Ама па тој мирис, таа слаткост, такво малечко бебуле, еххх, се си има свои тежини и убавини. :)

@muchacha_a цела среќа ти ја пуштам за интервјуто.
    Друго не знам што има, да се навратам да читнам малку поназад треба.
    Сега кафе ќе си ставам, па ако прошетаат малку подолго да разгледам на раат.
    Имајте убав ден сите.

На Kaetana, cresa-jagoda, SophiaBella и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро утро- добар ден.

Едвај се довлечкав до дневна.
    Грб ме боли, цела сум искривена.
    Се си мислам не сум доволно физички активна.
    Јас цел ден не застанувам ама не е тоа тоа, треба да се спортува.
    Арно ми вели мм оди трчи јас не ладно ми е, стварно е ладно еве направено е во секој момент да капне :rain:
    Со мали немаме излезено 5дена од дома.
    Се си мислам и за тоа сме нервозни и двајцата, а каде да одам кога во парковите е мокро,низ продавници имам пишано што прави и затоа дома.
    Арно ама и дома ја оплескавме!
    Вчера додека собирав некои работи во кујната ѕверот го ишкртал ѕидот во дневната (facepalm)
    До сега вакви работи не ми беше правел а кречевме скоро, мм вика ништо де пак ќе поминам :envy:

Шкртна што шкртна, велам ќе си ставам едно кафе ем ќе се смирам малку, кога пуууу!
    Луѓе ми плукна во кафето :(
    Му вела зошто така?
    Па така правеле на цртанот, кога нешто не било убаво го плукале (facepalm)
    Оф мори мајко!
    Дај ми Боже живци.

@girl-miri Среќен Роденден на ќеркичката, да е здрава , жива и многу да ве радува!
    Опушти се мајка, некако многу напната ја тераш бременоста.
    Здравјето пред сe!:!:

На Kaetana, SophiaBella, elcezelce и 26 други им се допаѓа ова.
  7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Значи постот го пишувам еве три дена, збор по збор:D
    Мамиии частам, на синко му испаднаа првите запчиња, а имам и друга причина старосватица сум на моја најдобра другарка :party: IMG_20180124_123235.jpg
    @gjoker4e и ние не сме спани еве цел месец... Се надевам дека брзо ќе мине овој период, бидејќи не се издржува :worried: инаку ништо ново, времето ладно-кочан... стандард шема со синко по дома.
    Почиње викенд женЦки... Поминете си прекрасно!

На Kaetana, pile30, Belabelinakinder и 30 други им се допаѓа ова.
  8. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Среќен роденден на твојата најмила! Животот не става низ секакви искушенија, биди храбра и силна мајка... Поздрав и секое добро:l::f::hug:

На Skorpija989, gjoker4e, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    Добар ден.

Време дожд со магла и така од сабајле си замислувам колку убаво ќе ми биде дома да си легнам во креветот и убав чај да си пијам со некоја книга.Ама нема. Имав и завршив еден куп обврски од сабајле. Бев до ујп да видам што чудо ми пратиле они дека документите од 2015 од претходната населба ги добиле кај нив. А јас оти го правев данокот велам што ли сум згрешила ама среќа во ред е се:whew:

Малата моментално ја нишам да заспие. Нешто овие денови кога ја заспиваме навечер ни скока од раце и легнува на кревет или земја и сама заспива .Дали ќе почне сама да си заспива којзнае:wasntme:
    Овие денови имаме нова игра боцкаме чачкалици на влошка за јајца и откога ќе ги пикне внатре вика аш:inlove: Ги погаѓа во малите дупчиња и со тоа вежба фина моторика. Море кој спомна диета и јас треба да вежбам и да намалам 2кг од 59 на 57 и супер ќе сум како пред бременоста ама кој да вежба. Не дека сум дебела 170 см сум висока како стап сум :lol:Во април лани вежбав по 20 мин јога секој ден многу здраво се осеќав и сила имав ама сега ме мрзи.

А за темата на Лили мислам дека во 1000 бебиња ќе ја познаам. Прво фацата кога се роди не се заборава целата личеше на татко ми(а јас не личам на него ,а сега си личи на татко и ), а гласот пискалив(facepalm) А плус и слики ни дадоа од боксот. На мене ми беше во соба , само со цимерката ги дадивме вечерта на 2-3 саати на чување кај сестрита божем да одмориме ама јас кога слушнав бебе плаче трк кај сестрите , а они аа нее она е најмирна си спие:oДемек не знаат да ја смират. Ќе ти ја донесеме кога ќе стане одмори си ама јас пуста од возбуда само на неа мислев и ја чекав да дојде.
    Убаво беше бебче да си имаш ама сепак ќе кажам за мене најстресен период. Може ако имам второ подруго ќе го сваќам не како првото.Ќе видиме.

@irena.1 хаха ме изнасмеа со др тато ама не било каков ,убав :rofl::rofl:
    @girl-miri среќен 4 ти роденден на малата жива и здрава да биде:^:
    @kavadar4anka бели и здрави да ви се забите ко бисери и лесно да ги вади.Честито кумство:)

Ај доста дрндам да одам алишта да соберам и пеглам сушарата заврши.
    Имајте убав ден мајки.

На Kaetana, elcezelce, SophiaBella и 26 други им се допаѓа ова.
  10. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Добар ден и од мене. Секој ден ве читам по неколку пати ама немам ништо ново да ви кажам и само си читам а не пишам. Сабајле некеше колата да ми запали па мм го викнав и ајде тој бутка јас внатре и некако запали дали ке треба нов акумулатор до после ке видиме уффф еден непланиран трошок од 4000 ден. сега баш кога си испланиравме наредниот викенд да одиме до банско. Бебе мое уште си ја викам бебе а годинка веќе има почнува да оди сама ама страв и е и само 3-4 чекори направи. Сакав уште нешто да пишам ама дојде 3 саат и полека да гасам компјутер и да одам по децата од градинка. Инаку постот ми е од 8 сабајле почнат.
    @girl-miri срекен роденден на малата лепотица жива и здрава нека биде , а на вас @kavadar4anka нека ви се редат убави бели бисерчиња и честито кумство.

На elcezelce, SophiaBella, jovana03 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    33.257
    Ние жениве сами ако не си отвориме работта значи не сме жена.

Си го истурив кафето на тепих т.е ми падна од раце.Синко го ставив в хранилка, јас си ставив ново кафе да се вари и зедов да го чистам на место светна ко нов.

Мислам секој би требало да си го познае своето бебе.Прв пат кога ќе си го видиме своето бебе детално го разгедуваме и забележуваме нешто.
    Сестрата ги донесе четирите бебиња в соба и јас си станав и си го земам синко.И одма сестрата ми вели како си го позна дека е твое.
    Носето му беше ист како на мм.
    Синко е роден со хемангиот на челото на носето и очниот капат.Сеуште му се познава но не е толку изразито.Најмногу се познава кога ќе се налути или кога плаче.Мене ич не ми смета мене и така ми е убав и си го сакам најмногу на свет.

@girl-miri среќен нека и е роденденот на момата.

@kavadar4anka нека се убави здрави и бели како бисери

На Kaetana, elcezelce, SophiaBella и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ми светнаа се низ дома и си заминаа. Инаку ова фора на реинбоу и кирби промоција. Ваљда некои нови се, амбициозни, па се што најдоа текстил светнаа. Од завеси, до душеци и теписи, стази, столици итн. Јас презадоволна, а мм веќе размислува да го купиме усисивачот (facepalm) цена подобро да не кажам, ама он планови си крои...

Туку бебе неќе да јаде, само за цицање пека, не знам што му бидна.

@girl-miri среќен роденден на лепотицата!
    @kavadar4anka бели како бисери да ги реди запките.

Бебе пак заспа, сумњив ми е темп да не има...
    Денес остатокот од денот на средување шкафови на бебе ќе го искористам, освен ако не се деси да си легнам до него :D

На Kaetana, elcezelce, SophiaBella и 21 други им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Добар ден мамички :hai:

Гледам некој праисториски филм на ТВ, од глуп поглуп ама го загледав па да не го пропуштам крајот нели (facepalm) а воедно сум и креветче на бебето, па повремено и лулашка :wasntme: што ми требаше сабајле да го убедувам да спие во количка, збезна, се изнервира, па едвај го успав, нишкај, думкај, пеј :whew: и еве го сега 2ч спие ли спие, галче мое :inlove:
    И додека спие цело време се смее, па се засмејува гласно и целото се тресе од смеа :l:

Почнува веќе да гуга и да прати поглед, па и да се смешка, се што свети му задржува поглед и го интересира. Едвај чекам да почнеме да имаме интереакција, вака малку и досадно стана :smirk:

И многу е мочко, аууу некогаш за 2ч памперс полни со мочки, па кога ќе сетам уште дека му протекол и е мокар, уф смрт ми е :whew: денски гајле немаме, ама ноќеска вришти ли вришти, па првин вришти дека го соблакаш, па после дека го облакаш и на крај се подрасонил па не може да се успие па пак си вришти (lalala)
    Туку ај за мочките кажав, туку почнаа и каките да му протекуваат.. ама ај да не детализирам и за нив :tmi: еднаш кака во денот ама квалитетно :!:

^^не му е мал памперсот да не ме советувате да мењам туку револуција се дешава од мочки и какушки понекогаш :rofl:

^^^по муабетиве се гледа дека ми е ептен досадно :$

Викендов нема да се шета никаде, евентуално до кај мајка ако се наканам да отидам, па ќе се смени малку денот и пар раце за држење ќе има :)

И така..

На Kaetana, pile30, elcezelce и 26 други им се допаѓа ова.
  14. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Здраво мами.Одамна не сум ја посетила темава...со ништо не сум во тек :D.
    @girl-miri среќен роденден на малата.
    @emkaemka ме потсети на мојава додека беше бебе...знаеа гомненцата и нагоре по грб да и појдат (едно какање,ама квалитетно :rofl:...па мораше цела да ја бањам и се да сменувам)...не секој ден ова,ама имаше периоди.

Нека донесат и кај нас вакви модели
    https://www.facebook.com/insiderparenting/videos/513473005701141/?hc_ref=ARSxuq_3YA5Ce9KvzIXSgOHYEp03BfV0QZ-gCbVqV3iQQvZeuEeImc54PJKduRQOmks

На elcezelce, kavadar4anka, stevemila и 13 други им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добар ден мајки.
    Потпишав договор, па да почастам како што ветив. :lol:
    maffins_3.jpg
    Од прва плата повеќе. :lol: Да помине некој период, да се адаптирам со работата, па полесно ќе се дише. Малово дури сега заспа, вечер ќе има журки. :|

@girl-miri среќен роденден на ќеркичката, да е здрава и жива. Ти посакувам да се средат сите проблеми во најбрзо време. :hug: Чувај го мешето.
    @muchacha_a со среќа, се надевам добро помина интервјуто!
    @kavadar4anka бели и здрави да се запчињата. :*

На Kaetana, elcezelce, irena.1 и 31 други им се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мајки..Деца играат јас да ве прочитам..Но неможам да читам па прескокнав и решив да напишам некој збор бидејки немам време за читање..Големата се почесто го закача синко..Не правеше вака а сега несмеам две секунди да ги оставам сами...Керка ја донесе и првата настинка од градинката..Неможе да спие цела е затната носот чешма и цело време плаче неможам да дишам неможам да дишам..Само да не го префати и синко..И со него мака мачам секаде одевме со него а сега плаче вришти и одиме некаде и виде непознати..Синока бевме на роденден уште на влегување кога почна вриштење и не се смирува никако..Шетавме пред некој ден влези во еден бутик иста песна влези во игротека уште полошо навистина незнам што се случува со детево скок во развој ли е период ли е само нека поминува..Друго нема ништо стандарт обврски по дома со децава и тоа е..Имајте убава вечер мајки

На elcezelce, SophiaBella, karibian и 16 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.300
    Допаѓања:
    226.905
    И ние имавме таква фаза. Јас го препишував тоа на долгото седење дома дека нели, минатото зимо баш со бебе не беше за шетање. Едино што можеше да се влезе е во некој мол или поголем маркет. Тесни мали дуќани и продавници нема шанси да не плачеше. Со повеќе прошетка се навикна.

Едит од сабајле-среќен роденден на малата, @girl-miri :l:

На elcezelce, stevemila, kristina.k и 5 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Добра вечер и од мене женски
    Среќен роденден на малата на @girl-miri и со успех во работата @kristina.k :hug:
    Ние ич не сме добри, малиот болен со кашлица и растечен нос... Мама е најлоша пошо го држи на лекар:|
    Вечерва посебно лошо, му дававме сируп, плаче, се корне, бега... Едвај го успав кутриот, бегаше од мене ко од чума ;(
    Кажете ми совет како полесно да дадам сируп

На elcezelce, karibian, kavadar4anka и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    @kristina.k честитки и нека ти е со среќа мила , задоволна да си со работата и без стес да си ги вршиш работите:d:
    @simonka93 и јас го имам истиот проблем со сирупите тешко ни оди после честите болести од градинката и често користењето на сирипи за кашлица и тт. Но јас и зборам секогаш зш треба да го пие иако не разбира и со мојот прст и ставам на устето од кога ќе проба дека е благо шири уста:) Има некогаш и периоди кога морам на сила за жал кога спие или многу плаче и не ме слуша.Ама кога мора, кога може да почека 30 мин чекам па покасно давам кога ќе се расположи:)Побрзу оздравување.

На elcezelce, stevemila, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас да пишам нешто...до кај стигнав ве прочитав, останатото ќе го читам кога ќе најдам време.
    Затоа вака групно ви честитм на сите шо славевте нешто, родендени, имендени први забчиња, проодувања итн.
    @Ano со помин да е, го гушкме јуначето мало :hug:
    Денес мојата душа полни 5 месеци. Ми порасна мажето, лета времето..
    Кај нас нема нешто посебно ново, освен борбите со уринарнта инфекција, па веројатно сега ќе треба да провериме да не се работи за бубрежен рефлукс.
    На ехо сме веќе закажани, ама следниот преглед ако треба да го правиме за да се види дали има рефлукс-многу инвазивен ми е, коса ми се крева, го молам Господ да не треба да го правиме:(
    Пред недела дена синко прв пат патуваше, беше на шопинг во Солун :D. Супер поминавме, цел пат и одење и враќање го преспа, а и таму спиеше скоро цел ден. Битно го подновивме мажето, а за нас нешто ситно :wasntme:
    Во последно време стана тежок за заспивање навечер, пишти дури да заспие. Општо навечер во последно време е многу нервозен, изгледа го мачат забчиња. Овие дена одбива и да цица.
    Сега така со борби едвај заспа, па јас реков да чкртнам нешто, па ќе се вратам да ве дочитам, уште 150 постови имам за читање :sweat: кој знае што се сум пропуштила. Добра ви ноќ мами!

На elcezelce, Capricorn Taurus, karibian и 18 други им се допаѓа ова.