Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Најсреќен роденден на принцазата ваша. Жива и здрава да е. :l::hug::sun::^:
    Роденденци се денес и двајцата (poolparty)

2. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

@danichap @vitamina Srekeni rodendeni na malivee
    Inace nie deneska izlegovme na sonce malku pa eve se uspivame .. nesto od sinoka ja mache meseto pa cela vecer se setkavme okolu sobive.. ajde se nadevam deka sega ke prespie malku bidejki vecer gosti. . Ubav den majkii

3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добар ден девојки. Денес сама со малава. Мм на работа, дежурен, големава ја земаа моите, свеки е болна и од соба не излага, така јас и беба сами си уживкаме. Ми фали време со големава ѕверка, не можам со двете сама да сум, сеуште, се надевам ко ќе почнам да го изнесувам малово ќе можам да поминувам повеќе време со двете заедно, ќе шетаме заедно.
    Денес сме презаспале и сме спиеле до 11 :) се чувствувам наспана. Вечер мајка ќе дојде да спие со мене и полесно ќе ми биде. Навечер се научија да им пеам песни и сега големава до мене малава на мене и дада бира песна јас пеам, а Неда ме гледа во сред очи како да разбира. Љубов се двете :inlove::inlove:
    Поздрав девојки
    Среќен роденден на малите на @vitamina i @danichap нека се живи и здрави, среќни и весели

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Еве конечно седнав! Се уморив од обврски низ дома, да раскренам па ручек, па доење... Сега кафе пијам ,, со две коцки лед,, оти нели сварено од пред два саати и сега оладено го пијам.
    Бебката нанка, дадата низ дома си тера нејзиното. Станав попустлива мајка и се плашам дека ќе се разгали големата од тоа. И го допуштив плакарот на дадата и сега цел ден облечи соблечи прави. На крај од денот си имам обврска плус, а тоа е средување на плакарот. Попушта мојот војнички режим!

ММ на работа... ми недостига, колку и да не сакам да се лигавам сепак ми фали неговото присуство и помошта која ми ја пружи. Но тоа е, на лето послободен ќе биде... дотогаш ќе се справуваме некако.
    Среќен роденден на малите @danichap @vitamina

Kaetana, azelea, alisijad and 27 others like this.
  5. Monella

Monella Форумски идол

Среќен Роденден на малите на @danichap и @vitamina секогаш да ве радуваат!
    Многу бргу ви пораснаа децата, како вчера да беше кога бевте со мешиња.
    Еве ја Дани, кај и да е ќе не чести мекици за другата принцеза :)
    Само за убаво да е!

Ние исто како и вчера :D
    Дома играме, еве редиме колички и правиме трка.
    Не можев да отидам ни да испазарам, грбот ме корне.
    Мм ми направи една масажа колку да не е без ич и отиде.

Ми се јаде нешто благо ама нејќам купечко, сакам дома направено.
    Грбот ме боли, устата не :D

Убав викенд :)

6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

@danichap @vitamina Среќен роденден на малите срценца, цел живот да бидат насмеани и среќни!
    @kristina.k многу успех во работата
    Вечерва ќе испаѓаме со мм, синко е на гости кај свеки :)
    Поздрав мајки, имајте убава вечер! (hollest)

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добра вечер. Среќен роденден на принцезите големи да растат и среќни секогаш да ве прават :f::f:
    Ние денес џамбо фазон. На каса дур плаќав со најдов 1000 ден скри ени во новчаник па дури и обледени малце од што стоеле :D сум ги ставила меѓу етикетите на новчаникот. Не им се израдував којзнае колку ама пак се израдував. Уз пат ја сретнав кумата моја која нема дојдено да го види малиот па трчаше по мене на каса да плати од неа било тоа што сум купила па повуци потегни на каса :$:$:D Бев и до дм пудри да си земам и на крај маж частеше ручек и правец дома.
    Инаку изби едната тројка. искрено полесно од единицата горе. убаво велат нема правила. Ама уште се чеша и кенкав е изгледа и другата ќе излага..
    Толку од мене за денес мами кратка ќе сум. утре на репертоар природа. Имајте убава вечер. :hug:

8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Добро вечер другарчиња!
    Дремам едвај држам очи отворени, ама да искористам дури спие беба, да прочачкам низ телефонов иначе нема тргање очи од неа. Откако оди само бега, да не види отворена врата, одма лета:worried: Многу ми е интересна, оди со брзи чекорчиња и ми се фрлаа во прегратка :inlove: Ништо помило на светов од тоа, нели?
    Денес не мрднавме од дома, не викаше мајка, ама денов беше на нас тројца, а и куќа се подзачисти, кочина беше:tmi: Ситно чистам.преку недела, ама сепак си бараше и метење, џогирање, двете купатила чистење, скалите исто. Ме убиваат скалите :sweat:
    Бебушка се најаде се и сешто, ја бањавме се радуваше и шлапкаше, па млекце и одма си заспа :) Јас одма под туш, а кога слегов долу, мм чекал во романтична атмосфера. Цела недела само трчаме, преморени, па денес се почастивме со тв и муабет.И гушкање де:$
    @danichap @vitamina Среќен роденден на најмилите, здрави и живи да ви се:hug::hug:
    @Bojana 123 Правник сум, само правници и лекари се караат со луѓе :D
    Ај да одам да прочачкам уште некоја минута и да затворам очи.некој саат, оти бебе не знае што е викенд. :)
    Добра ноќ убави жени :hai:

azelea, alisijad, Seline and 22 others like this.
  9. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

@Bojana 123[/USER] Правник сум, само правници и лекари се караат со луѓе :D
    Претпоставував дека си тоа чим се караш со луѓе и јас исто уште од сега кожа ми се ежи од тие караници, налет

Skorpija989, Mari*, eli25 and 3 others like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар ден женичиња.
    Радост голема, вчера прославивме цел ден роденден со мили и драги луѓе.
    Денес ќе одмарам, ми фали очајно сон и имам страшна потреба за сон и одмор, се укочив цела недела од обврски и работа.
    Да одморам и да се пакувам. Ќе си одиме домче засекогаш.
    Страв, паника, радост, измешани емоции, иднина, непознато. 3000 км со бебе и нов живот.
    За арно за добро за убаво нека ни е.
    Ќе почнеме лека полека да се спремаме.
    Еве ја тортата набрзина од некого сликана, јас време немав да сликнам детално received_1939711739375795.jpeg
    За мене посебна и специјална.

Фала ви на сите за честитките имајте убав ден и останете поздравени :f::sun:.

11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Среќен роденден со мало задоцнување на милиот фраер. Здрав и среќен уште 100 години.

Ќе продолжам за кратко...

vitamina and gjoker4e like this.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

@danichap @vitamina среќни нека им се родендените на дечињата големи да растат ,и само да ве радуваат :*
    @kristina.k честитки мајче за новата работа :)
    Добар ден мајкички ние турбо некако деновиве ,во петокот имав многу драги луѓе на гости дојдоа да го видат бебе ,ептен убави алиштенца му донесоа ќе ставам слики да ги видите :) вчера цел ден на гости бевме кај моите ,па вечерта бевме на гости кај едни другари и така убаво исполнети денови .Синко сега спие прва дремка ,маже нешто околу колата надвор си работи ,а јас си направив едно капучино и седнав на фемина :) Денес исто ми е во план да шетаме ќе одиме кај баба ми на гости да се погушкаат малце со правнучето :inlove:
    Убав ден на сите :)

Kaetana, azelea, alisijad and 17 others like this.
  13. 24.07

24.07 Форумски идол

Денеска денов права пролет.

Ние и денеска дома.Синко и мм излегоја малку да го искористат сонцево.Но ова времево е болест за сите.
    Јас низ дома но ништо нефатено се расправам со алишта спружи,собери здипли и ги оставам за пеглање за некој подобар ден.

Синко подобар е не му течи носот и немаме тт.Инаку е многу немирен прав џамбас. Го трга тв некој ден ќе го најдиме долу на под,мм го мести на ѕид едно добри 3-4 месеци се нема време од работа на работа приватно.

Овај стариов дркул како ме изнервирал некни и од тогаш не влегува в соба и не ни прави мулабет и ние си почнавме да си јадиме сами.Уште поубаво за нас.Па дури и забранил на свеки да влегува,но таа не го рецка 2%.

Тоа е се мајки да продолжам да играм со синко.
    Вие имајте убав остаток од денот

barby, jovana03, alisijad and 18 others like this.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Добар ден

Си сварив кафе дури спијат дечињата
    Време никакво, ветар,облачно,ладно...
    Нити гости ни дојдоа ни на базен отидовме

Момата вчера и денес не ми јаде ништо,почесто се кака (не е пролив) и каките и мирисаат многу гадно :envy:
    Исто последниве две ноќи се буди со вриштење и грчење,дете скока од болки,едвај ја презаспивам
    Термин кај педијатар дури на 1ви :@
    Се загрижив многу,досега не се случило нешто вакво
    Дали ке касне две залчиња и се кака како да изела 3 тањири :(
    Ми ослабна цело кило овие два дена
    Вака си е весела и си игра како и обично
    Ако има некој слично искуство нека сподели

Синко е добар,јаде,спие,гуга...
    Тој пак и се кака еднаш и дури се искака два часа драми :| :sweat:

Добро е што мм е дома и не сум сама,ке побудалам од грижи

Вчера бевме цел ден излезени
    Пазаревме,малку по бутици и истеравме гости
    Момата се истрча таму кај луѓето,голема куќа и незнаеше кај тера :inlove:
    Дома ни е се потесно а тешко се наоѓа стан
    Секој ден бараме и ништо,наоѓањето стан овде исто како на Бинго да си добил (fingers)

@danichap @vitamina Да се живи и здрави и големи да растат
    Среќен да им е роденденот

Kaetana, barby, M&M and 29 others like this.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Добар ден мами. Од дома не излеговме денес, ништо работа не завршив, а преуморна сум.
    Деците спијат, а и тато со нив. После ке одиме на роденден. Родендениве преку викенд ми го нарушуваат цел ред и план и денот ми е подрден според нив. Затоа баш и не ги сакам, но добро ред е да се отиде да ги испочитуваме лугето.
    Вчера убав шопинг си направивме, на синко му купувме патики исти како тие што ги има, само поголем број.:D и да не примети дека се нови.
    @vitamina Нека му е срекен роденденот, здрав и срекен да биде, само радост да ви носи. Не те разбрав каде е преселбата. Од таму ваму или обратно:D кај и да е, со арно со убаво да ви биде.

Kaetana, barby, alisijad and 19 others like this.
  16. Lorins

Lorins Популарен член

Ава, во Германија си и ти, нели?
    За градинкава, не те сфатив... задолжителна ли е на 3 год?! :?:
    Незнам уште како одат овде работите...па можи е, смешно прашањево.

@danichap @vitamina со мало задоцнување, да му се среќни родендените на малите, секогаш да се среќни и весели... :hug:

Јас работно вчера и денес, мораше генералка, инаку редовно ве читам :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Среќен роденден на сите дечиња, со закаснување, да се здрави и живи, среќа да ги прати насекаде <3

Денес е недела, мене денес ме погоди една тажна вести и не можам да се радувам баш, сакам само да го гушкам синко и ништо повеќе. Гушкајте ги децата, тие ни се сѐ! Јас сум многу загрижена, сметам дека моменталната состојба во државава не е воопшто добра за нашите деца, не е ни за нас додуша. Не знам како ќе биде, ама полошо од ова не знам дали може. Една мајка наместо да се ужива со своето бебе таа го чува од небото, друга пред неколку дена го испрати сина си кај ангелите. Душа ме здоболе денеска кога дознав дека тоа ангелче е син на моја пријателка, колешка, блиска личност, едно воспитано и културно дете. Нека заврши веќе оваа агонија каде деца страдаат а мајки остануваат со празни раце.

Извинете мајки за тажниот пост, денот ми е таков, никаков, одам да го гушнам моето ангелче да се заспиеме, да ме наполни со љубов и верба за подобро утре. Добра ноќ!

Kaetana, Monella, azelea and 22 others like this.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро мајки :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: ( :d: ) стандард шема наутро!
    Сакам ритуали. Сакам кога имам ред во работите. Нормално, откако имам дете баш и немам некаков ред. Повеќе имам неред неголи ред али жив и здрав да е :D
    Сабота-Џамбо, недела- ЗОО. Убаво прошетавме викендашки. Секоја недела по еден хелиум балон дома. Ако се дупне случајно мм збори на хелиум па паѓаме од смеа :D:D:D
    Како и секој викенд дете неќе да спие, интересно му е со мама и тато и прва дремка едвај во 1 и пол а да може ни тогаш не би. Па кога ќе стане расположен зошто ќе си игра пак-леле леле леле. :party:
    Тројче избиено мислам спомнав, чекаме сега наредно тројче. Денес за ручек гравче со телешко му спремив од синоќа. Верувам дека повеќе ќе јаде денес од вчера зошто преку недела гледам од исто да јадеме бидејки нема друго чаре за негов апетит. Јаде исто со мајка. Ако не е исто не јаде. Се навикнав на несолено (facepalm) иако не сум фан на сол, грав со 2 зрна хималајска ич не ми е вкусно али ај 8-| се за дете нели!?

Мајки, да ве прашам нешто. Во петокот со колега се зазборевме и цел викенд се мислам дали ја грешам...
    Ме прашува-прв шамар кога?? 8-| велам молам??? -па сеуште го немаш удрено??? (ме гледа како од небо падната) велам а зашто да го удрам?? па во штекер кога фаќа, кога плаче за работи недозовлени... велам имам штитници на штекер а кога плаче го занимавам одма со друго!
    После му објаснив дека со удирање не се добива ништо. Прекина ли да фаќа во штекер откако го удри? -На ден два. И велам? Гледаш дека така ништо не добиваш? Тоа е уште мало не може да му ставиш во глава нешто со шамар.
    Искрено се потресов со муабетов. Но прашањето ми беше-дали јас грешам што дозволувам многу!? Ете мене ми е нормално да бута работи во машина. Да наоѓам шишиња во вог тава. Да имам кутија од бисквити под кревет. Да спијам со маталка во кревет за јајца и капак од тенџере. Дали зошто го дозволувам ова значи дека утре детето ќе ми е арамбаша и невоспитано!? Јас искрено мислам дека сеуште е многу мало (16 мецеци) за од сега да пробувам да му објаснувам дека во фрижидер не стои камион. Што мислите вие?
    За удирање дете воопшто нема да зборам зошто тоа воопшто не го подржувам. Реално јас му се немам ни развикано, едноставно сум зен за такви работи.
    Убав ден мајки :f:

M&M, Monella, azelea and 22 others like this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@LiliBoz од ова што го кажа не гледам да израсне невоспитано дете. Битно (за менр) е да се зборува со децата, да им се укажува за тоа што не е дозволено, посебно за нешто што може да ги повреди. Голема работа за камионот во фрижидер, ама за штекерот (ако пика прсти) да му се зборува. Игнорирање на децата води кон невоспитаност. Имам во фамилија. Тоа дете плука други деца, тепа на лулашки и кога ова се случува за мајката лигави се другите деца. Голема работа. Тоа дете пие кока кола од 2 год, нема ред за спиење, јадење. Ако не му се оди во градинка (му се спие затоа што легнал многу касно) нема да оди. Тоа дете ми вика ќе ми го заколи бебето (дур бев бремена), ме удри по стомак, на баба му се дере со "ќути", "ќе те убијам" и за мајката ова е се е смешно! Ова е мал дел, ако пишам се ќе мислите претерувам. Ова е невоспитано дете. Играчки растурени на сите страни е мал дел. Со време ќе го научиш да си собира. Не дека тебе ти е тешко, туку да стекнува навики.

Добро утро и убав ден. Бебе нана, па да цугнам кафето на раат. :)

Kaetana, Monella, azelea and 25 others like this.
  20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Добро утро!
    Конечно да најдам време за некој ред да пишам.
    Кафе испиено раат, бебе спиеше, друго на школо прва смена.Едвај станавме кутрото му се спиеше,цел месец им се затера со спиење,втора смена,распуст,па пак втора.
    Бебе фати ред заспиааше во 9 за распустот таман да не можеме да излезиме навечер негде.Сега еве го два три дена се журка до 12.
    Саботата ноќта крена малку температура, се исплашив но се изненадив колку не се паничев ко со првото.
    Му пробиваат тројките,веројатно одтоае но ќе го однесам да го ѕирне матичната за секој случај,макар што нема никакви симптоми.
    Не сум за тепање дете,иако го имам подплеснато големото. Проба еднаш тој во штекер со струја со шнола и сам си виде го стресе малку.НЕ го натепав,само седнавме и му објаснив се што како.На децататреба да им се каже со убаво.Применувам таков метод 7 години идосега сум немала проблеми.Кога прави нешто погрешно секогаш сум му укажувала.
    Сакам утре кога ќе има некоја мака или проблем да знае дека може се да ми каже а не да се плаши! Убав ден мајки, стартуваме со каши и пелени!