Добар ден и од мене! Конечно седнав после завршени обврски низ дома. А ги има многу, ама баш цел ден да си акаш низ дома , а кога ќе се собере фамилијата за пола саат пак е хаос. Тоа е, важно домот да е полн со луѓенца кои ги сакаш, тоа е вредното. Бебката си спие од 10 сабајле, се буди на секој 2 часа да цицка и пак продолжува. Како бебе да нема дома, засега! Но чуден некој (не)ред има, сабајле во 4 се расонува и си седе до 6, кротко си дреме во креветче или релаксатор, а од 6 започнуваат грчевите кои не мачат до 8... Ќе мине и овој период, едвај чекам да ги заборавиме грчевите, а тукушто почнаа. Сабајлево бабите ни беа на гости. Кажаа што кажаа, доволно за да ме изнервират и двете (кога има грчеви не ја држи во раце оти така ќе се научи, големата дада изолирајте ја од дома и нека спие кај нас бабите, што не спиеш сега туку чистиш и готвиш), на крај си отидоа и ја зедоа керка ми малку на прошетка. Веќе ми фали, сакам да ми е дома и она, па едвај чекам да си дојде ММ од работа и да ја зеде и нејзе. Најубаво ми е кога сите сме дома. Ручекот ми е готов, полнети пиперки за денес. Кафе прво пијам и чепкам по фемина. Се чувствувам спокојно и релаксирано, малку ми се спие ама може ли и бебе и сон, ова не оди во комбинација. Убав ви викенд, искористете го во друштво со саканите!
Добар ден мамички Марфи! А викенд дојде време се расипува.. Сепак му пркосевме, сабајле количката и пак возење на тераса, кој знае колку круга свртевме, ми се смати во паметот ама вредеше, бебе 3ч око не отвори и како се успа од тогаш само на цицање се буди, ама разликата е што јас сум од тогаш креветче ^ова прееска го пишав, спиеше до 16ч па се разбуди 1саат будно беше, шетнавме низ соби, погугавме, сменивме памперс, цице и сега пак спие. Спанко мамин, засега од 24ч - 20ч спие Инаку бејбиво мое и кога спие е буден, прета, мрда, клоца, се смее, плаче, гуга а кога е буден пута десет пати е поактивно, засега се малку саати, ама кога ќе се ококори сеќам дека ќе биде весело Мм сабајле му вика, абе бебе си треба мирен да седиш И многу ми е склетчија бебево, некој да не види од страна ќе рече дека сум му маќеа ноќеска јас во пижами, маица одоздола, и ѓаќи де, чорапи и покриена до гуша, оно во боди и пижамчиња и покриено до раменици, првин беше понаоблечено и од мене ама како се потеше постапно се соблакавме И така денес денов минува бадијалџиски, сакав до маркет да појдеме ама мм накисна на дождов, работа не може да трпи понекогаш, па нека се топли.. За ручек мајка ме спаси, ручавме пирошки за вечера макарони ветив, уз Гранда ќе ги јадеме Ми се јаде сладолед инаку За утре очекувам повозбудлив ден, се надевам ќе излеземе од влезна врата и можеби некој ќе ни штрапне во куќа да ни помуабети малку Убава вечер
https://www.facebook.com/AthleticCo...D78jnAWu0jDhGWCq0H6va_s72oktiAi2saU4b7XrsKykA Едно вакво сакам.
Мами здраво! Не се издржуваше ова па симнав нов пребарувач. Кај нас ситни новости... Бебе во два дена почна да лази како навиено, почна да се кара со нас кога ќе му земеме нешто пр. Папучите Битно веќе не е плачко И најновото, почна да се исправа на се што дофати. Проодувалка, кревет, масичка, дубак, па само трчаме да не се превртува толку често, до душа на газ паѓа, ќе почнам по два пара памперси да му ставам Имаме снег, мнооогу снег, 30 цм како ништо. Излегуваме до кај можеме со количка и назад дома. Емка и кукла за муабет спомнавте со некого, последен пат муабет со трета особа правев на 29ти јан.на кафе бев со пријателка. Освен со продавачките во маркет фала и пријатно, и со мм, со никој друг. Баш вечерва му зборев ми фали муабет со некој. Не знам од кога не сме имале гости... Уште нешто имав да кажам ама мислите ми отидоа. Ајде утре Убава вечер мајчиња.
Добро вечер, ај збор два да напишам и јас. Конечно бебе заспа, цел ден со луѓе дома, се пресмеа, се умори и се надевам нема да се разбуди за брзо, нека си поспие. Јас го чекам мажево од работа, кога е втора смена веќе не можам да го дочекам, ко цела вечност ми се гледа зошто досадно ми е, со неговите едно те исто. Трета ко ќе е пак ми недостига, абе непогодена и јас. Барем денес дојдоа золва ми, сестра ми и се пополни денот одма помина, инаку вчера се мрднав. Реков ќе одам кај другарка ми, ама на ваков дожд и ветер не се нафатив да излезам со мало бебе. Да можев да возам поинаку, ама нормално пак не завршив работа за возачката ај ваљда понеделник. Станав сабајле со ужасна главоболка, цела ноќ не ми престана, а бебушов гладен си го бара неговото па ајде го зеде мм да поспијам уште малце (малце, до 11 ) па ми е гајле кој колку сака нека коментира и јас сакам да одморам, штом имам негова поддршка не се замарам. Му дадов идеја да ги пуштиме неговиве на бања, дека пензионери, да одмориме од нив, да поуживаме малку сами. па ми ја бендиса идејата, се надевам ќе се согласат Ми се јадат шпагети карбонара (темата во храна и рецепти е крива) ама шо ме мрзи некако да прам, а и касно ми е некако, па ќе поминиме со нешто намачкано вечерва па здравје утре. Дур го напишав рефератов стигна мажево. Ви посакувам мирна ноќ на сите, да ви спијат бебушките појќе.
Ајде идете, ама по ќошови нема загледување Теписи немам, па со тоа ни реси, Цветко не се рачуна @Mari-Ja да не пукнеш Ама тоа е таа туѓина
Ќе го пуштам малиот ќошињата има да ги светне Денес под малата масичка лежеше, 25цм од подот до даската, па така ја избриша масата детално Тек почна нашата приказна Ќе раскажувам како мари, за пикање во невозможни места и во фиоки ќе го наоѓам. Луѓе ја викам не он 'ржи, смеја колку што ме фаќа толку пробувам да сум озбилна и истрајна да не мисли дека го оправдувам тој однос. Ајде идам за брзо во Мк па ќе сме знам нон-стоп со луѓе, така да ова ми е затишје пред убава бура преполна со емоции Always look on the bright side of life Добра ноќ мами, доста си легнував во 1-2 еднаш да видам и јас како е во 23 да си во кревет.
Dobro utro kralici Nikoj ne me pobaral gledam, mkze i ste ne zaboravile. Od bolesti, bolnic i, antibiotici, glava ne mozam da krenam. Za da e poteshko bolna ovoj pat jas. Edvaj funkcioniram. Vospalenie na levo belodrobno krilo, kashlav kornev, pa na dezuren molev za antibiotik. Mi dadoa zinat. Vcera bev ok, bolka imav vo rebrata, ama vcera neli cel den nishto ne mi beshe i vecerta generalka. Sega raka ne mozam da mrdam, bolkata se vrati. Pojako. Ke mine znam. Utre na kontrola, pa ke kjaram sumamed 100%. Mi se jade zatvorena pica. Mislam dal da napravam sega. Vnuka mi e na gosti vikendov, da mi pomogne so decata, me farbashe, a za denes mi veti masazha. Sram ne sram ja viknav. Od utre pak odnovo, stani vo 6, pa na rabota veslaj po milijardi dokumenti, skapana premorena u 5 doma do 10 so decava igraj, hrani presoblekuvaj... I posle 2-3 saati ciatenje na neredot pozadi decata i trite dadilki, gotvi za 7 dushi, sadovi kupishta. Ako ostane vreme pospivam. Bitno stanot mi e gore dolu cist, bez gjubre po zemja, bez prashina, nitu pak nekoj e ostanat gladen. Zatoa prozorite ama vrne be lugje ne ke gi brisham u dozdov Deca rastat so brzina na svetlinata. Golemiot zbori, hahahaha prashuva se neshto, jas objasnuvam, i ako ne go bendisa muabetot se vrti i mi vika gluposti Malite lazat, ne moze covek da gi stasa. Sega za sega bez interes za prooduvanje. Se grizam, 15 meseci se, ama ne forsiram. Se ispravuvaat bukvalno na se, ama ne se obiduvaat da se pushtat. Da gi vodam za race nejkat. Ke proodat ima vreme. Ednoto bliznace, ona sto beshe ekstremno plashlivo, sega e drugo dete. Poslushno kako vojnice. Mi se cini ako mu recam Iki odi izmij sadovi, ke odi i ke gi izmie Zatoa drugive dvajca, posebno vtoroto bliznace, e tie i bez da im recam dusha mi vadat. Jas vikam ne taka tie dvajca za inat bash toa pravat. Golemiot duri se naucil da kloca koj ke mu se priblizi, pa uste gi vika malive da gi klocal. E zoshto taka pravish mu vikam. Si igrale taka, ne bolelo toa. Aha da. Pa zbori, pleskaj, objasnuvaj, i na kraj pak po staro. Se tesham faza mu e. Sto li da se pravi za rucek deneska Pa i za dorucek. Aj za malive imam nekoja ideja, ama za nas Za dorucek ke napravam sutlijash so tikva ako imam dovolno shekjer, ama rucekov mi e najgolema komplikacija. Da ne zamaram se raspishav, ajde dopivajte kafeto i da se fatime za rabota, deneska eftina struja, ke ima perenje, peglanje, gotvenje
Добро утро! Ѓорѓи Крстевски на Канал 5, спот сниман во воз Велес - Скопје. Разбуди ме со песна емисија начекав. Некст - Каљопата Станавме во 7ч денес. Чекам кај и да е на бебе ќе му се приспие пак, јас среќа рано што легнав.Спиење - уморување, се некои соништа безвезни. Ќе си седиме денес дома, вечер мм сака да го носи мали на мини фудбал во сала, страв ми е да не се исплаши, да не е мало, па ќе причека до следно некое си првенство. @eleni27 дадилките по некое јајце и колбас да си спржат два пати во недела пиши на фрижидер, алал да ти е како издржуваш! За денес за ручек имам болоњезе сос замрзнат, се ни останува пошто готвам мислиш 5 души сме дома, па што можам замрзнувам жал и грев ми е да фрламе, тоа е премн храна. Ќе сварам само едни макарони и решен проблем. За бебе смислено мени, уште да се фатам за работа. Малку сум се запоставила, нокти не знам од кога не сум лакирала, па така попладнето за мене ќе биде. Дете додека спие да се потсредам, јер недела денес, утре на работа ќе се оди Убав ден имајте мами! Со дарио и миг 29 на Канал 5
Хелoу женски, викенд oбичнo не е мoј термин aмa не сум ве пoздрaвилa oдaмнa a ве читaм секoј ден. Искренo тaкa ми летнувaт брзo oвие двa слoбoдни денa пa и пoстoв сo грижa нa сoвест ми е нaпишaн, крaтaм oд времетo сo дете Нештo мнoгу нoвo немa, сaбoтите oбичнo тaтo ни рaбoти пa нaјчестo скитaме сo бaбa. Абе еднa е мaјкa! И ќе не земе и ќе не рaсшетa и ќе ни купи пo нештo oбaвезнo. Нa крaј и нa ручек ќе седнеме и дете вo игрoтекa, нaтoвaрени и измoрени ќе не врaти дoмче. Се нaдевaм ќе бидaм бaр пoлa oд нејзе зa снaa ми Денес сo тaтo се дружиме aмa уште нaнa. Вредни бевме, стaнaти уште oд 7 сo синкo пa зaмесивме кифлички. Ќе гo будиме сo тoплo тестo. Мoже и дa бaрaме некoј рaн aрaнжмaн зa oдмoр aмa некaкo ми е шубе сo Грцијaвa, кoј знaе штo ќе биде зa 6-7 месеци a нaјвеќе ми oдгoвaрa. Мoже нaгoре ќе фaтиме летoвo, имa време aмa и немa Детевo дa не гo зaречaм aмa ептен е умнo. Слушa, извршувa, прaшувa, се интересирa, дa ти е мерaк и дa гo oднесеш и дa гo прoшетaш. Вчерa сaкaше дa oдиме вo музеј (штo ти прaви Пепa прaсе)Немaме испaди и сцени веќе oдaмнa пa се нaдевaм зaвршен ни е периoдoт. Oтидoв дa зaсукaм рaкaви пa дa гo искoристиме денoт штo ни лизгa низ прсти. Убaв ден нa сите, гушкaјте дечињa.
А ти мислиш мојте ќошиња поарни се ќе почнат да лазат прцлињава за кратко, па ќе сија. Тогаш дупла радна снага ќе има ко ќе дојдеме
Добар ден Синко спие,на малата и пуштив цртани за да си го испијам кафето на мира Ајде повелете Последниве неколку вечери малата ми се буди по 4-5 пати Станува и се шета низ куќа Го отвара фрижидерот,разгледува и ја прибирам во кревет и едвај ја презаспивам Не и е воопшто страв од мракот Жива ненаспана сум Вчера кога ја бањав се имаше искакано во када Гледам дете крева нога да излезе,не се случило да не сака да се бања него по 20-30 мин дремам до неа дури се шлапка Ко погледнав една кака плива во када а момава скока ко некоја шмизла Ете од нешто и таа да се уплаши Деновиве ни поминаа во главно дома Излеговме вчера да пазариме и завчера на колач,тоа е се И не се оди никаде на ова време Ветар, снег, дожд, едвај чекам да видам сонце и лето Ме има фатено денес некоја мрза а имам многу за правење За ручек исто незнам што мм е трета смена па да може и тој да понесе со себе Друго се исто мајки Ќе чекам да стане мм и да гледаме звезде гранда уз второ кафе Имајте убав ден
Добар ден мајки. @kristina.k со среќа и со лесно на работа. Од пред неколку дена божем да паметам, да пишам...ама еден памет, за што попрво . @vitamina вие може веќе и стасани сте. Дај абер дека сте добри кога ќе бидете дома. @eleni27 Мајче. @Sunshine_1979 се надевам дека преселбата добро поминала. Чкртни некој збор кога ќе имаш време за нет. @tincemajmunce се надевам поскоро ќе најдете стан. Вечната недоумица старо да се реновира или ново со ризикот кој го носи истото во однос на градежните материјали. Ние зедовме за мајка ми стан во стара зграда, целосно менувавме електро и водоводна инсталација, парно, пвц, ламинат ...многу работа, ама задоволно од крајниот резултат. Комшии едвај да се слушаат, уствари кога се затворени вратите не се слуша ништо од соседните соби. Викај колку сакаш, џабе е. @mal.ecka за тебе и малата принцеза. Кај нас малово вади заби па живи ненаспани сме деновиве. ОД солидарност и големава си ја рикнува кога малово плаче па во тие моменти мислам дека добивам вртоглавица . Си викам ами сите три кога ќе плачат Кога сме веќе кај третото, утре сум на гинеколог, едвај чекам. Малово се исправува на што ќе начека пред нејзе и чекорче по чекорче си оди . По цел ден врти околу масичето или долж троседот. Големава има енергија за извоз, пола ден скака на траболинана или се пентари на ѕидот. До сега висевме на прозор. Неколку сантима снегче и полека но сигурно уште снежи Татко им да поработи уште некој саат и облекуваме скафандерите и одиме да му се радуваме . Убав ден на сите
Добар ден! Мезам кикиритки и чекам дете да стане. Пред тоа јадев торта а за појадок имав крофни. Наскоро ќе ме читате во темата за диети. Ама апетит имам на ниво дали дека уште дојам стварно незнам. Само мелам нешто дали е благо или солено не е важно. Времево ме убива, колку си беше убаво минатите денови по цел ден надвор со дете а сега е никакво. Туку детево се навикна со луѓе, со деца, баби и дедовци, како друго дете е ама и попалава стана. Кај и да е ќе си одиме и ме плаши помислата јас и дете сами во четири ѕида по цел ден. И да прошетаме и да видиме некој познат не е исто како овде. Ќе ме збеснува знам ама тоа ми е. Инаку јас вечно уморна остај болките што ги имам настрана. Тема за која ми се молчи. Еве го заврна Убав ден.
Добар ден од мене! Пијам кафе, се трудам да се одморам што физички толку и психички! Бебката во релксатор спие, дадата ја пратив кај сестра ми да поигра на дворот додека е потопло времето. Криво ми е што не можам јас со неа да излезам надвор и да ја занимавам , да и го направам денот убав... Не сакам лигавешки да звучам, ама многу ми фалат убавите моменти со ќерка ми, па колку и да се трудам сега да сум пак посветена нејзе, некако мислам дека не минувам доволно и квалитетно време во играње, зборување, занимавање,подучување, гушкање... Особено се мразам што сум нервозна станата, и што кога ќе побара нешто додека сум зафатена со бебката и велам ,,земи си сама, играј си сама, оди сама... најчесто додавам и дека ,,голема си ти, можеш,, Добро е што бебката ми е спанка, па сепак наоѓам слободно време од денот за да минуваме заедно со дадата... но доволно ли е? Најлесто се тие занимации прекинати кога бебето се разбудило, или јас истовремено правам и нешто друго (готвам, пеглам, раскревам) Ќе бидам искрена, можеби и грешно разбрана... Јас цело време откако се роди бебето се преиспитувам колку сум добра мајка, колку успевам со домашите обврски, колку сум добра сопруга, колку го одржувам домот во ред, а најмногу колку сум подеднакво добра мајка за двете деца... Се си мислам дека не сум иста мајка кон големата ќеркичка, невозможно е да постигнам да фунскционирам како претходно... Синоќа побара прикаска од мене, јас да ја заспивам како што вообичаено правевме, душава ме заболе кога кажа ,, тато не ги знае прикаските, сакам ти да ме гушкаш и да раскажуваш, Мамо!,, Го доев бебето, кое патем цица долго и бавно! И реков ,, легни со тато, да ја надојам сестричката и доаѓам да ти раскажам приказна,, Одам после 20 минути, она веќе спие... пак без приказна! Мене ми стана криво, ем не го одржав зборот, ем не и исполнив желба... ММ ми рече ,,не драми,, Па... одлучив да не зборам со него на темава! И друго одлучив, утре го оставам бебето во периодот кога сигурно ќе спие, и два часа ќе се шеткаме со големата дада. После градинка, ја земам и одиме во парк, па одиме да купиме играчка нова, а и за подновување ми е со облека па и тоа може да го средиме! Ова можеби ќе треба почесто да го правам, затоа што очигледно ме депримира тоа што слабо време минувам со неа. Значи утре- џокер повикај баба, и јас и ќерчето ќе си бидеме заедно!
Добар ден и од мене. Од сабајле дури сега седнувам. Мала генералка низ дома. Сега уште ручекот го чекаме, па ќе имаме гости. Никогаш не сум работела пред компјутер, секогаш сум имала работа во движење, стоење. Е сега во два дена што седам по неколку часа, грбот ме боли како никогаш до сега. Има пауза, имам и слобода да станувам кога сакам, ама пак. Како издржувате, тие што имате таква работа, кажете некој трик или ќе се навикнам? Да се разбереме, не се жалам веднаш, ама секогаш сум мислела дека седечката работа е најлесна.
Snegulko moite momi se razlika 14 meseci. Malata koga bese bebe poveke vnimanie posvetuvav na dadata, bebceto go doev i go drzev vo race samo da zdrigne,bidejki ne razbira nisto,a dadata da ne se oseti oddelena poveke vnimanie i posvetuvav.
Здраво мами Конечно му помина на синко кашлицата и затнатото носе, па може да се вратиме во колосек. Пред малку му дадов да јаде, со татко му си заспаа и малку мир и тишина за мама. Денес ни се виде сончево времево па појдовме до маврово малку на воздух да го прошетаме. Таму снег врнеше, сипаше, и не успеавме да прошетаме, си седнавме на ручек, а ова малово ѕверче за чудо мирно беше, се изнаигра со сламки, најлонски кеси, салфети, се освен играчкитр што ги носам со мене. Кај мене ништо ново, секој ден синко учи по нешто ново и воопшто не ни е досадно. Сега му е фаза на играње на земја, па тој дури игра успевам и алишта да средам и ручек да направам. Да не го подречам мирен е многу. Да станат двајцата и може ќе појдеме до лај макјка ми да ја видам, не и беше добро деновиве. Ве гушкам мамички и бебушки, убав остаток од денов
Во недела стандард слабо сме активни на темава па реков да пишам да не ја запоставиме. @eleni27 не те забораваме. Пишувај кога можеш. Ние со едно бебе/ дете секој ден сме тука со поплаки. @kristina.k или ќе се навикнеш или ќе смениш работно место. Зависи од типот на човек. Некој е роден за седечка работа. Јас не би можела. @snegulkata те разбирам како ти е и јас би се чувствувала така. Потруди се да балансираш што повеќе. Дадата нека ти помага со бебето. Така најдобро би функционирале. Да не се почуствува запоставено. Можеш ти се! @Seline јас сум гладна 24/7 но ретко имам време да јадам. Најверојатно од доењето. Добра ноќ мами. Па утре понеделнички да си раскажеме како го поминавме викендот. Сакајте ги своите најмили во секој дел од денот, во добро и во лошо!