Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Фала ти и јас имам читано за лој од гуска.а за овча маст пд кај ќе најдам...ќе видам што може да направам.

Последна измена од модератор: 5 февруари 2018
    На Mari-Ja и gjoker4e им се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Се мењам со мм. Секоја ноќ. Кога станува за цицање ја зиам, дојам. После го будам и тој ја успива. Ако не бара да цица еднаш тој еднаш јас стануваме. Сабајле исто ако е станата, јас ја чувам дур мм сд среди, после поспивам додека тој да замине на работа.
    Навечер ја дојам средувам тој ја успива. Иначе ништо не би ми помогнало.

На stevemila, elcezelce, Skorpija989 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Boleduvanje. Uf samo da ozdravam. Ne mozam da mrdnam. Se me boli. Posle i do bolnica moram infuzii da primam, sila da dobijam. Deca mirni, me zalat be. Sto li me snajde kojznae. Dijagnoza-stres. Da be kako ne. Gluposti. Od stres ne se javuva kashlica i neznam tamu kakvi vospalenija.
    Drugo novo nishto, so mm na ratna noga, ama nishto strashno.

На mal.ecka, Kaetana, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    @Mari-Ja тука немаме провен треба од мк да купам.
    @LiliBoz јас имам искуство од 18 месеци ама оти не работам не сум компетентна. Инаку денски ретко приспивам , во овие месеци може 7-8пати максимум, во тој период правам ручек за кога ќе стане малата да имам што да и понудам да јаде. Инаку пијам огромни шојли турско кафе или било какво машинско кафе најмногу 3.Чат пат и вратата или ѕидот помага освестувајќи ме(се шалам):D Навика е се .Има денови и кога 2 пати станува па сметам дека сум се преспала.Лагнувам максимум 23 часот или порано станати пред 7.Нека каже и @RainBow таа има поголемо искуство:wasntme:

На stevemila, elcezelce, Skorpija989 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    На дрога навика :D ке се навикнеш и готово :rofl:
    Малата како наполни 3месеци па се до скоро заспиваше во 2 и во 7 станата,во меѓувреме 3-4 будења :nod:
    Сега заспива порано ама пак се буди исто
    Ај таа што станува,синко минимум 2 пати за цицање и јас секоја вечер 3-5 часа спијам :drunk:
    Тешко ми беше ама се навикнав,сега со две дури полесно ми е некако :tmi: ова озбилно :nod:
    Совет:имај си второ и ке сватиш колку било лесно со едно :lol:

На stevemila, EuHenIa, elcezelce и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Чајот од кромид и орев не е за исфрлање шлајм, туку за смирување кашлица. Ти сакаш да ја смириш кашлицата или што? Сите чаеви, лекови и слично за исфрлање шлајм тераат на кашлање, оти нема како поинаку да се исфрли секретот.
    Полека со напивки од жолчка, путер, мед, млеко, мало ти е детето за такво нешто. Дај му чајче од бел слез, ќе исфрли се'.

На Kaetana, ivi1987, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.160
    Јас имам дете кое до пред 2 месеци стануваше по 5 пати ноќе да одам на работа од 6м нејзини.

Гроги. Пиев кафиња и јадев шеќери. Спиев по 2 или 3 саати.

Резултат: несоница и депресија. Сега откако не цица спиеме иако се буди да ме гушне и баци у сон ама тоа е супер :) на работа сум друг човек.

На Kaetana, M&M, stevemila и 13 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    Преживувам некако. Кога дојдов дома спиеше и јас легнав ама ваква 8-| буљав во плафон. Оди заспиј одма после работа шанса нема. Стана во 4 и еве сега конечно го спуштив од раце и пијам кафе. Згора на тоа обиле стан кај нас на спрат. Втор за пола година. Ако ништо друго полесно ги убедив комшиите за камера на спрат од Никоб .
    Инаку и мојот навечер се буди за млеко 2- 3 пати ама тоа не го бројам зашто е кратко. Ама ова синоќа ме реши. 3 саати да си играш во ниедна доба стварно не било лесно. Се молам вечер да не се повтори. Убава вечер мајки. Ние чекаме крим техничари.

На M&M, stevemila, elcezelce и 13 други им се допаѓа ова.
  9. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    14 месеци е.да сакам да ги поврати или барем да ги искашла голтне и искака.преполн е.значи може чај од бел слез.имам.ќе му правам.фала ти.

На Annath, Skorpija989 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  10. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мајки..Додека децава се заиграни да напишам некој збор..Во врска со неспиењето се е навика..Колку само се имам жалено по темава што не пробано од сирупи до разни глупости но дете не спие и крај..Синока од 12:30 до утрово до 7 правеше само легни стани и се смееше па едно време почна да кенка го земам во раце уште толку па пак почнува да си игра и така сме еве 18месеци тешко ми е не велам не некогаш и само 1 час спијам бо тоа е што е некогаш ако имам време легнувам преку ден кога спие 1 час отспива а станува најмалку 3 пати да го презаспијам е ајде одмори..Најмногу ме лути тоа што никој не ти верува па мм и ми вели си спиеш до 10 епа ке спијам легнувам во 7 8..И така се надевам ке дојде вечерта кога ке сврзам сон подолго од 1 час
    Керка скоро месец време ја носам плачејки и ја земам плачејки од градинка..Веке мислам попуштам и нема да ја носам..Од таму ми јавуваат да одам да ја земам бидејки по цело време плаче..А и дома додека сум цело време мислите ми се во неаа..И пак ги пофтори и двајцата и кашлање и нос течење.
    Друго во план имам да почнам да работам нешто од дома да правам па ако ми успее секако ке ви се пофалам и овде..Материјалот ми е некако скап ама морам да вложам па ке видиме што ке биде
    Така ви се испожалив мајки но тоа ни е секојдневието мораме да издржиме
    Имајте убава вечер мајки

На M&M, stevemila, TarantulaA и 17 други им се допаѓа ова.
  11. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Mozes da mu stavas na pamuk tolcen temjan natopen so rakija i zalepi mu ja na gradite,ke mu istrga se i samo ke se odlepi pamukot bez da go trgas.

Последна измена од модератор: 5 февруари 2018
    На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Добра вечер и од мене! Завршив со работа, го заспав синко и ги кренав нозете во вис па реков да пишам некој збор.
    Денес примаше вакцина, душа мајкина, глас не пушти таму, најмирен беше. Лесно поминавме, досега е супер, нема никаква реакција.
    Завршивме со вакцинирање, се вративме да се нараниме, се спремивме и се изнашетавме. Денот беше преубав, воздухот чист, жално да се пропушти ваква шанса за шетање, а синчето мое се изнаспа.
    Ручекот и работата успешно завршени, колку било полесно да имаш некој да помага дома околу бебето, да го позанимава дури да се завршат обврските. Цела среќа шо мм е на одмор па за се се наоѓа време, и за домашни обврски и за работа и за шетање. Кога сум сама се чувствувам како растргната на сите страни. Илјада работи започнати, ни една дозавршена. Ама уште некој ден вака, после се по старо.
    Утре планираме на планина да поуживаме, делник е, па сигурно нема да се гужваме како претходниот пат. Тоа е мајки, ви посакувам добра ноќ.

На tina-63, Ava.84, elcezelce и 20 други им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Добро вечер добри луге. Како сте? Ние средно жалосно. Големиов ни се води, ни се тера. Преку ден веке не можам да го натерам да легне да поспие. Па од 6 до 8 вечер е не возможен и нервозен. После ни спиењето не му е мирно. Вечерва крена тт 37,4 за еден саат ја сушти. Не знам што да мислам, од што ли беше. Можно ли е од премор ко што ме убедува мајка ми.
    Туку да се пожалам бар тука многу сум разочарана од блиски луге. Зошто лугето ја забораваат цела добрина и наклонетост кон нив што си ја имал и веке кога нема да им требаш не се мачат ни на телефон да ти одговорат. Да, тоа ми се случи. Побарав услуга т.е мануелна работа затоа што јас немам алат, а тоа нема да им одземе ни саат време. Ми рече ке ти се јавам утре и толку, недела помина не се јави. И сега си размислувам, а јас сите телефони што ги вртев, мољакав за преку ред да ги примат, резултати барав. Како јас еднаш не заборавив да му се јавам. Но добро, во животов секое школо се плака.
    @LiliBoz ние тешките ноки ги делиме со мм. Со едно дете и сега со две. И кога не спиеле, и кога биле болни, па они спијат, а ти мора да дежураш. Моментално малото зафркава со спиењето и се буди на секој саат. Мм го заспива него, јас големиот. После 3-4 саати кога е време за цицање менуваме децата т.е ние креветите, децата остануваат на исто место. Некогаш па го земам мали и одам во дневна. Има ноки кога ги поминувам сите кревети во кукава.:D искрено да пишам срам ми е што сум се жалела кога бев со едно дете :$ ова било забавно сами со две.
    Знаете како вика мм во недела навечер, леле едвај чекам утре да одам на работа да се одморам :D е толку ни е лесно ние што сме дома.
    @muchacha_a мојов кога беше бебе еднаш исто беше полн шлаеми. По препорака на др давав чај од бел слез. И многу му помогна. Се раскашла, но го изголта и поврати секретот. Покасно почнаа да препорачуваат дека бел слез не се дава на толку мали деца, можело реакции да направи. Но ете кај нас заврши работа тогаш.

На Kaetana, M&M, stevemila и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добро вечер мајки

Еве ме и мене. Од сабајле станавме се спремивме и го донесовме бебуш кај мајка ми. Јас и мм бркавме некои работи по банки и бевме во градинка да го запишеме синко. Здравје ако имаме среќа од септември ќе почне ако не ќе си почекаме. Среќа па има кој да го чува. Откако завршивме мм ме донесе и мене кај мајка ми, ќе поседиме некој ден.

Иначе за неспиењето претходнава недела секоја ноќ се будеше на пола саат. Забите го измачија. Па со тт, па кенкање по цели денови цело време во раце сака. Катастрофа, кај не спиена па и преку ден неможам да одморам. Мм не беше на работа ама па приватно оди и јас сама. Се мрднав. Ама тоа е се надевам ќе помине за брзо.

Викедов така го поминавме во думкање, шетање низ соба. Во саботата со мм отидовме на гости кај братучетка негова. Ич не ми се оставаше бебе со свекрва ми ама им се најавивме дека ќе одиме и ајде.

Тоа е женски се надевам вечерва ќе спие бебе. Ама и не е толку страшно кај мајка сум и она ќе помага :).

Добра ноќ :*

На stevemila, jovana03, Ava.84 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    Добро утро мајки :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: ( :d: )
    Поспав синојќа, да не ме мислите. Легнав во 10 и чмаев до 12 , од премор не можев да заспијам. Ама спиев до 6 само со 3 будења за млеко и среќна сум. Знам дека лигава звучам, вие што имате повеќе деца верувам дека ви е далеку потешко. Но навикната на зен бебе и сево ова ми е ново. Убаво велат-кога спие зошто спие се тресеш, а кога ќе прекине да спие ќе се чудиш зошто си се тресела кога спиел (facepalm)
    Мм станува и тој, но завчера кога заглави до 5 и нешто, јас му реков во 4 да легне, он е со далеку потешка работа (дека физичка) плус по 10-11 часа работи. Грев ми е. А кога е слободен не е проблем тој да го земе. Добро, некад проблем е, зошто и тој како мене е навикнат на дете што спие, но се во граници на нормала. Си има и тој периоди кога од ум ме вади ама мислам дека секој маж тоа го прај понекад.
    Утрово бебе станал во 7 и 30. Добро е, поспа. Апетитот му се врати и тоа се радувам ама тантруми куп! Минимум 2 дневно периодов. Научив да го оставам да се справи со тоа, само пазам да не се повреди. Читајте-научив од мука зашто џабе се трудев да го смирам. Но добро е, не трае повеќе од 2-3 минути. Се тешам не е како внука ми која по 10 минути се трескаше од земја. Секогаш има полошо нели?
    Иначе Мари дека спомна-роди уште едно да видиш колку лесно ти било :D:D:D Вчера баш на колешка и велев-изгледа е време да родам второ чим првово душа ми вади :D:D:D Ама некако :shake: Здравје. Сеуште не ми се побелува скроз. :rofl:
    И така ви велам мајки. Ручек за денес немам, ќе се прави некој омлет колку да не е без ич, дека и дете има омлет па ај и ние. Пробувам да се храниме сите исто, но нашево испадна место него да го учиме на наша храна-ние се учиме на негова :D:D:D Ај барем поздрави ќе бидеме.
    Имајте убав ден :f:

На M&M, stevemila, Belabelinakinder и 20 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Добро утро мајки.
    Денес само малото во градинка. Ја облеков, наранив, спремив ранецот, им залепив ливче со упатство за давање млекце и ја пратив со татко и. Денес треба прв ден со преспивање, па ќе видиме како ќе биде.
    Он замина а јас со шолот кафе се повлеков во постела кај големава.
    Не сум сетила кога мм ја легнал меѓу нас...

Он па приказна за себе. Работава 37.5 тт |( и цела ноќ како аждер шеташе низ куќа.
    Нос му бил затнат, не можел да диши, па светкаше низ спална да бара спреј. Му кажав каде, во детска, има. По две минути пак во спална светка со телефонот. Читај, не нашол|(.
    Станав, отидовме, спрејот баш пред носот, ама кој да види.

После еден саат пак иста драма. Ровари низ спална. Спрејот бил шајзе :rofl:, не вршел работа. Ај станав му дадов друг.
    По некое време слушам и тој бил шајзе:envy:, сме немале ништо јако.

Си се свртев само на другата страна и го оставив да се начи со неговата 37.5 и затнат нос:D.
    Сабајле истиот муабет, сме немале "јаки"спрејови за нос. Не знам какви очекува он кај трудница и две мали деца. Нека биде среќен што воопшто смее нешто да се напие]:).

Со спиењето е и кај нас фази.
    Големата е неспијач(@irena.1 се наоѓам во твоите постови за поголемото маже).
    Како мала, до кај 7 месеци се будеше на секој час. Зомби не ми беше рамен. Добро беше што не и требаше успивање, ја легнував, гасев ламба и испаѓав од соба. Ама џабе кога за доење нин стоп се будеше.
    После почна да ја преспива ноќта и ја преселивме во детска каде остана до 2 години. Е тогаш ја запишавме во градинка и започнаа кошмарите, ноќните будења со вриштења и плачки...
    Се смируваше само кај нас во постела. На градинката се адаптира а она остана кај нас во спална. Најчесто во своето креветче но сеуште чат пат се буди и бара да ја зедеме кај нас. Измеѓу престојот во болница ни го поремети редот, па малку љубомора поради сестра и... и ете, сеуште не е спремна да ја одделиме во детска. Со сила на сакам, набјудувам и чекам момент.

Малово само кога е во фази на вадење заби, а тоа е се почесто :D, или кога не е арно се буди и плаче.
    Ноќен шетач на малото е мм. Со мешето не можам физички да издржам да ја разносувам натаму наваму...
    Најтешко е кога двете вриштат, па и во ситните саати(lalala).
    Инаку преку ден малото си преспива два пати по еден час.
    Големава не преспива а навечер до 21.00 беснее и лудува. Рипа на трамболина, се пентари и се качува до таван на тоа гимнастичарското прилепено на ѕидот, трча од едниот крај на салонот до другиот...
    Најискрено, само што ја гледам паметот ми се врти:drunk:.

Како издржува не знам. Иде од градинка, до 15.00 е таму, пресоблекување, миење, јадење и почнуваме со играње. Делумно со мене делумно сама. Ама не мирува.
    Мирна е само кога шетаме низ чаршија и шопинг центри(цела на мајка:rofl:).
    Седни гу во количка и цел ден буткај по дуќани нема глас да им чуеш, не па да побараат да станат^_^.
    Големата јаде тоа што ќе нарачам за мене, малото млекце ќе му темпирам да е тој оброк, па и не какаат додека сме испаднати:bandit:.
    Сто пати имам одено во соба за доење и пресоблекување и апсолутно секогаш празен памперс. А дома кога ќе дојдеме пи 15 минути полн кај двете. Зљтоа сега најчесто тераме и со исти памперс тие 3-4 часа додека сме испаднати.
    Само човек во трговски да не остави, ич не сме комплицирани за таму. Деца бубалиња, мајка кротка:rofl:.

Едвај чекам да се породам.
    Едвај.

Не сакам да звучам себично, ама ми фали да отидам на фризер и да се спастрам :(.
    Од сега имам испланирано да оставам бебе со мајка, другите две во градинка и да скратам коса, да се шатирам, да ме исчупаат и форма да им дадат на веѓиве...
    Не мора нокти, никад и така немам правено. Ова доста ми е.
    Не знам колку ќе му биде дојдено до сето ова тогаш, ама мислам дека ќе најдам сили и време. Листата со такви помали и поголеми задоволства кои планирам да си ги пружам е долга:tmi:, ама не можам веќе ваква да се гледам :(.

Детево се успа, абер нема да стане. Денес пак со термини па турбо ќе биде пладнето.
    Убав ден на сите :sun:

На Kaetana, stevemila, Belabelinakinder и 22 други им се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Добро утро мајкички
    Јас пиам едно кафе брзински бебе си игра си кажува нешто по негово ,па ќе се спремаме ќе одиме на вакцина и со тоа завршуваме со третата ревакцинација ,па следна тек ќе ни биде ммр ама за нејзе ќе видиме здравје има време .Незнам вие што имате бебиња 6 + како се вашите бебчиња ама моево е хиперактивно ако ви се верува неможам некогаш да го додржам 100 на саат е .Вчера животот ми го скрати се држевме во раце се шетавме низ соба и така ми се изврти одвај го дофатив замалку ќе ми паднеше .
    @LiliBoz моево е со спиењето катастрофа веќе 2-3 месеци искрено незнам како издржувам претпоставувам е навика ,само ме плаши ако продолжи да биде ваков неспиач како ќе издржам на работа кога ќе почнам ,молам бога да смени само и да почне пак убаво да си спие .
    Инаку си почнав со масажите и супер ми е некако одма се чуствувам поубава(hollest):D
    Заминавме да се спремаме ,убав ден на сите .

На stevemila, jovana03, tincemajmunce и 15 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.729
    Допаѓања:
    38.375
    Добро утро и од мене!
    Убаво е кафето од Лили,моето 3во1. Не го можам турското бре,никогаш и не сум го пиела. А ми фали кофеин,со низок притисок сум,ова ми дава адреналин.
    Да шкртнам збор два дур дете не побарало јадење.Секое утро кажува му свиреле цревата,барале јадење :lol:
    Кога вака ве читам сите,јас џабе се жалам,што викаат стари не натепана плачам. Освен проблемот со инаетот,кој како поминува време сфаќам дека му станува карактерна особина(ген од татко му)сум немала и некои пострашни проблеми.Тантруми,но не да бидат опасни по живот за него или некој околу него. Околу спиењето,пак ќе речам,се погоди може,ама во овие скоро 4год.се будело дете ако е болно,со заби проблеми имавме огромни,но навечер немаше драми,кога цицаше се будеше еднаш ноќе,после ниеднаш....
    Сношти дете не сакаше да преспие,ок го оставив,вечерта беше на прагот да подиви од досада.Ај рековме ќе го однесеме во игротека малку со мм,ние кафе ќе пиеме.Деца полно,скоро сите беа на негова возраст и помалечки.Имаше едно кое се одделуваше од сите.Детето беше на возраст од околу 2год.не зборуваше,само пискаше,јадење внесуваше каде беа играчките,секоја играчка мораше да биде негова и секое дете што ќе пробаше да му земе нешто беше или скубнато,гребнато(син ми заработи гребаница) или натепано.На крај,мајката проба да го смири,па мислам дека косата во раце и ја даде.И ја откорна.И она,смирена,само му велеше да се смири.Се правдаше дека не било до сега во контакт со повеќе деца.И не знам,ете на тоа дете може му беа тантруми,но јас не би дозволила до таму да дојде ситуацијата.Секој ден устата пена ми фаќа од учење,зборување,објаснување, и сега сфаќам дека ништо не било залудно,.Само мнооооогу посветување внимание на детето,нека има инает карактер,влегува нешто во неговата глава.
    И кога вака сама се читам, некој ќе рече(и ми велат) што чекаш за друго дете. Не можам сеуште да се наканам. А ако го прашате мм,он и име веќе има одбрано,зошто сакал ќерка сега :D
    Знам дека како одминуваат годините ќе биде потешко,едното кога ќе биде во најважниот период од животот,образование,посветување целосно внимание да се воспита,учење,пишување,другото треба да се дои,да се менуваат пелени...
    Од друга страна пак,си викам да не најдам работа,на есен здравје планираме да одиме странство(сакаме да поддадеме документи за подолго време) и тоа се тие работи кои ме кочат.
    Се распишав,цревата почнале да викааат кај синко,значи ќе се јаде :D
    Ручек само за него денес ќе спремам,јас сум на овошје,мм касно ќе си дојдел.
    Ве поздравувам!
    НАаздравје кафе на сите.

На Kaetana, stevemila, Belabelinakinder и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро!
    Додека дремам да шкртнам некој ред, се канам веќе цел час да станам и да фатам нешто работа (не знам од кај да почнам) а во меѓувреме се мислам да се напијам уште едно кафе. Во последно време слабо сум организирана, внимание ништо не ми задржува, почнам едно, друго, трето и на крај ништо а децата во градинка. Некогаш за кратко време завршам повеќе работа отколку некогаш за цел ден.
    Викендот гледавме цртан со ќерката, Балто. Го гледав и јас како дете, многу и се допадна па постојано ме прашува нешто во врска со него, од кај ги само смислува прашањата, веќе детално го разглобивме и да среќна сум што и се допадна. Се заситивме од оние со дизниевите принцези.
    Убав ден мајки!

На Kaetana, stevemila, jovana03 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро мајкички ..:sun:
    Примате мајка која редовно ве чита а никогаш не пишала? :)

На stevemila, jovana03, azelea и 21 други им се допаѓа ова.