1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.378
    Se nadevam ne ste me zaboravile :hai:
    Za latinicava si znete od rab pisuvam :$

@TutiFuti cestito vozacka,so zdravje da si se vozis.

@danichap @Mari* :hug: :hug: :hug:

@tarantula sreken rodenden na sinceto.

Kaj nas nisto novo sinko se druzi so tato mama dodeka e na rab,posle se druzime site zaedno.
    Mene nekako ne mi e denov,davajte site od kafinjata sto ponudivte od site ke se napijam.
    Crno,jako i bez seker.
    Me boli glava,me boli stomak kako za dobivanje,gradite ke mi eksplodiraat.
    Nezz dali mi e pms ili simptom na rana bremenost.MI e sube i apce da se napijam.
    Denovive ako ne dobijam ke pravam test da vidime na sto sme.
    Me nagradile denes so trofej.
    Cetvrta godisnina :)
    Fala femina,fala :bow:
    Dolgo vreme citav ama ne pisuvav,se zacleniv koga ne mozev da ostanam bremena,moeto katce togas bese temata za podrska za zabremenuvanje.
    Eve posle 4 god sum vo istoto katce,pisuvam vo istata tema so nadez deka ke gi vidam pak 2 crveni linii ama ovoj pat za vtoro bebe.
    Ajde dosta se ligavam,da se fatam za rabota.
    Pozz mamicki.

На Kaetana, jovana03, barby и 27 други им се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    38.370
    Немам и јас уште пиено прво кафе.
    Немам време наутро кафе да пијам,замислете. Не сум од тој тип(како мм) станува и кафе вари. Може дека не сум голем зависник си викам. Наутро се преморувам и се поради него,големиот. Тој става кафе и спрема само дрва,јас огин палам,дете носам во вц,облекувам,он пие кафе и гледа што има ново на ком,веднаш бара доручек и заминува. Зимово додуша и си спиеме подолго,што искрено не ми е лошо,само дете нека спие. И така еве 12ч а јас спремив тесто за крофни,дете радосно замина кај бабата на мм,седи со неа,лепенки сме со куќите па го оставам малку да си поигра. Мајки, моево дете е многу чувствително,немате претстава колку му недостига љубов од баба и дедо,љубомори на деца околу што се гушкаат со баби/дедовци. Моите родители се зафатени многу,плус во заедница со брат ми,не ми дава душа да им го носам кога знам дека немаат време.

Тестото да не ми замине во комшии,отидов да правам крофни.
    повелете за сите ќе има,зашто ние 5 можеме да изедеме :D
    Може ќе успеам и кафе да пијам.
    Ве поздравувам!

На Kaetana, barby, tina-63 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @tincemajmunce и јас така дојдов на Фемина:angel: . Исто во таа тема, и дури има жени со кои се боревме таму,па бевме бремени во исто време и сега се гледаме си одиме на кафе :) таа тема ми е многу драга :l:

На Capricorn Taurus, kukla21, stevemila и 7 други им се допаѓа ова.
  4. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Здраво и од мене
    Се приметив дека само во инстаграм ме има и ми светна дека пола ден ми минува во кујна (facepalm).
    Оддамна сум на форумов, ама во темава мислам дека никогаш немам пишано :wasntme:
    Додека синко е во градинка а малата спие од еден куп работи што треба да ги завршам, јас одбрав да се релаксирам со кафе и фемина :D
    Се надевам дека почесто ќе успевам да се вклопувам во муабетот тука
    Поздрав и попладневното кафе нека е од мене
    Coffee_10000000041876_001200_(15638573727).jpg

На jovana03, stevemila, danichap и 23 други им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Еве ме и мене :yawn: ненаспиена!
    Ова моево бебуле кротко јагне преку ден а мало ѓаволче навечер. Сега цел ден ќе го преспије, а ноќе во 3 ќе отвори очи и ќе ме дружи до сабајле до 9. Оди па издржи да те видам. Во 23 големата дада ја заспивам, па додека јас да се истуширам и да легнам ете ја бебката будна. Тешко вака, ненаспиена за никаде не сум. Ќе смени ли бре? Има некој искуство? Денот ни е ноќ, ноќта ни е ден.
    СИноќа и дадата немирно спиеше, плачеше во сон, се закашлуваше многу па и од тоа беше плачењето, утрово не се сеќава на ништо. Ја носеше утрово ММ на преглед заради таа кашлица, шјалмови една купа, па инхалации со ветолин ќе не справат, се надевам за брзо!

Сега и јас кафе пијам, се релаксирам откако завршив стандардни обврски низ дома.

Ова знма го пишував негде на форумот, ама ете пак. Таа љубов од баба и деде е незаменлива за децата, затоа нека не и се крати, напротив нека се дава шанса да се негува уште повеќе. Бабите и девоците ги сакаат внуците повеќе од своите деца, малку и ги разгалуваат, ама ајде... знаеме дека на дечките им годи нивното друштво.
    Тоа што твоите се во заедница со брат ти нека не ти биде причина да му го кратиш задоволството на детето да се дружи со баба и деде, та нема цела љубов и внимание на него да ја потрошат. Но велиш зафатени се, тоа е веќе пречка за дружење. Некако барем 2 часа неделно да оделат за внукот кој ги сака? Возожно ли е? Звучам како ред да ви ставам, ама добронаерно, не ми заерувај!

На Kaetana, jovana03, barby и 22 други им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    38.370
    @snegulkata
    Таман работа дека погрешно ќе те сфатам.
    Камо да имаа слободно време, они секој ден би иделе кај мене. Но,татко ми работи земјоделие, дома рерко кога и да го видиш, мајка ми има сопствена продавница и цел ден е таму. Плус, имам живи баба и дедо(способни за да си вршат основни потреби) па дури да им подготват јадење, пуштат машини,и мајка ми е преморена. Да не напоменам и тоа дека има здравствени проблеми.Они не дека не сакаат, ама ете условите им се такви, па јас го носам синко често кај нив, два-три пати неделно, но што е еден час за дете, кога таму мало-големо се 8 души :)
    Денес два пати јас, успеавме и торта да смучкаме. Ама се погоди :)
    Повелете. BC8273E7-0263-4498-A646-E9C474B1A4E3.jpeg

На Kaetana, barby, Lorins и 24 други им се допаѓа ова.
  7. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    33.257
    Здраво друштво.

Сношти немавме журка,синко си заспа на време и спиевме до 8 сабајле.Пиевме кафе и со мм се фатиме за работа (го чистевме каминот,борите и оџакот),а синко кај свеки в соба играше.Генералка правев во нашата соба,а утре во останатите.Секогаш кога бришам прозори мора дожд да заврне,уф како се нервирам...

Синко овие три дена си заспива сам и преку ден со мечето по име Макс.
    Но имаме проблем Секогаш кога го капиме не сака да излези од корито почнува да плаче,ако го вратиме се смирува и си продолжува да игра.Забавно ни е,но не можиме со сати да го оставиме во вода.

На jovana03, barby, Lorins и 17 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Добар ден мајки
    Денес мислев да го прележам денов и да искористам додека се момиве во градинка, ама домашниот есап не се совпадна со тој на пазар.
    Мажот ми рече има некој краток термин, ако сакам да ме остави во најблискиот дм, кој бил до зградата каде ќе оди, па не ми требаше два пати да ми рече.
    Имав стик со спремни албуми за слики кои сакам да ги вадам и на раат извадив слики за дома, за во албумчињата на децава во градинките, па за дома пазарував, млека, памперси, влажни и триста други бебешки тракатанци...без некој да ми виси на глава си ги мирисав геловите за туширање и купките пред да се одлучам кој да го купам.
    Радости, дизниленд за жени:P.

Дома се вратив во добро расположение на поставив даската за пеглање и додека не средив се не мрднав па сега сум укочена (facepalm).
    За право само наши алишта се, поточно мои. Изминативе недели ги фатив попустите па целосно обновив гардероба и се беше само перено, не и пеглано. Секако облеката ми е за после бременост па одложував до моментот кога веќе не можев да гледа како ми се мотаат кесите низ плакарот.

Колку долен веш сум изнакупила (facepalm). Сега дури на купче кога се собрало и ми дојде истовремено низ раце приметив.
    Само во такви работи ми е паметот последниве месеци:bandit:.

Предходно споменав дека едвај чекам да се отидам на фризер, да се средам. Е марфи да испадне поголем ми се нафрла и лицето па дефинитивно не можам да се гледам во огледало.
    Пред некој ден јадев чипс. Се мислам од тоа ми е:envy:. Налет, не укусувам веќе, само убава да ми биде кожата. Ќе зобам овошки и зеленчук само :devil:
    @TutiFuti честито за возачката. :f:

Убав ден на сите.

На Kaetana, vitamina, jovana03 и 33 други им се допаѓа ова.
  9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Епа хелоу на сите, ви пишувам од новата дома:inlove::inlove::inlove:
    Конечно успеавме да се преселиме, уште треба досредување и доуредување но ќе биде, ситници се во прашање наспроти големата работа што ја завршивме!
    Папсавме од работа, м`кнење ствари и чистење, цел месец не сум спиела повеќе од 4 саати во ноќта!
    Во трчаници го прославивме и роденденот на Магде, и тоа кај мама и тато, дома немаше шанси за прослава! Ќе повториме журка и торта штом си дојде дома (викендот со душа го чекам оти душичката ќе ми дојде дома после цел месец поседок кај баба!).
    Еве, со задоцнување виртуелно честење од роденденската торта, не држи срце да не споделам со вас :* pepa.jpg

На Kaetana, vitamina, jovana03 и 43 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    :hai:
    Поздрав убави мамички

Денес сум уморна, преуморна, мали ме зезаше синоќа... Ниту плаче ни ништо, само си лежи така буден и тек тук ќе потстане :sweat:
    Таман заспа, ѕвона алармот на мм, среќа што не го разбуди инаку ќе го убиев ]:)
    Друго се' е во ред, освен по некоја осцилација тек тук
    Го чекам да дојде од работа и да чистам, ќе прооди куќава уште малку... Чистењето ми е најголем проблем :drunk:
    @Sunshine_1979 со здравје да си седите и среќен роденден на моме Магде :hug: Преубава торта, и синко ја сака Пепа, па и јас планирав со таа тема, иако има уште 5 месеци време (facepalm)
    @TutiFuti честитки :f:

Каде ни е @Ano ? :hug:

Имајте пријатен ден :hug:

На Kaetana, Sunshine_1979, jovana03 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    @Sunshine_1979 со среќа вселувањето и среќен роденден. И ние за втор роденден пред месец дена имавме торта со Пепа. Популарна кај тие што прават две години испадна Пепа.

Инаку кај мене ново е што сега јас малку се разболев. Вчера од што не може да стојам си легнав заедно со детулето. Не знам кој прв заспа јас или он. Среќа свекрва ми дојде на помош да не попаѓаме од умор јас и маж ми. Мене цела ноќ ко во бунило ми помина. Сабајле се разбудив со главоболка и малаксалост. Се држам уште на работа со парацетамоли, мултивитамин и мандарини. Ко скапана сум а треба да се средувам за свадба викендов (депилација и слично) не знам кога ќе стигнам.

На Kaetana, barby, Lorins и 16 други им се допаѓа ова.
  12. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.732
    Здраво мами,едено брзинско јавување пред идење накај дома.

Не сум спиена ич деновиве,детево ми се буди на 2саата.Не е забче,го прегледав.Се буди ,го бара цицето,и само што ке го фати одма заспива.Некако мислам дека се буди за да провери дали сум до него...Го гушкам силно,најсилно!Ама ми треба и спиење,бар 6ч во континуитет...
    А планирав да почнам да го учам пак во креветчето да си нани...Мислам малку потешко ќе биде тоа:)
    Вчера мм ме изненади со преубав букет од орхидеи,мимози и хризамтеми, и едно колаче-орасница.Викам шо е работава,да не имаш швалерка и грижа на совест???:lol::lol: Ми вика,аман неможам еднаш да те изненадам :inlove:
    Него ми се припи винце...Мислам дека тоа ќе ми биде вечер нарепертоар,винце и некое филмче.А претхоно ме чека пазарување и дружба со синко мој :l:

На jovana03, barby, Lorins и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    Хелоу женички.

Денес сонце и сонце во мојата душа кога моето пиле е без тт. Се надевам дака нема да качи до вечер пак. Бевме денес пак на др заради очите пак и се со гурли. Др ја прегледа и рече антибиотик да и дадете ако качи температура оти ушињата и биле малку црвени ако не качи не морало(facepalm)
    На враќање од др поминавме во една продавница мм не можев 30мин од таму да го извадам. Чекај ова чекај она. А дете тражи да јаде , а јас само бискоти во мене. Се најаде дете па дома не сакаше да јади се за едни батерии на мм:envy: Јас си видов убави украси за Велигден па сакам да си ги купам.Ќе видиме.
    Инаку по цела година и повеќе молење на моите да дојдат на гости конечно се решија да дојдат:dance:Здравје само ќе имам помош уште малку и уште сега си сонувам каде ли ќе прошетаме и со нив и сами со мм.Лани неговите само за една тура возење на велосипед ги искористивме и еден ден на кино со пуцки.Интересен филм беше тоа оти мм го бираше.

@Sunshine_1979 честито ново станче и со здравје и среќа да си седите во него.Среќен роденден на Магде:)

Поздрав мајки .

На Sunshine_1979, jovana03, barby и 23 други им се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички
    Сабајле се успавме со бебе сме спиеле скоро до 10 па станавме бебе гледаше цртани јас пиев кафе па правев каша за бебе ручкаше малку играше и заспа .Веднаш штом заспа бебе се фрлив на работа сум ја исчистила кујната пола и купатило и секаде сум пребришала прашина ,се преморив да ви кажам искрено .Па стана синко си игравме малку па пак му правев каша ,дојде маже ручавме и сега они спијат ,а јас одмарам малку и разгледувам по форумов.Да станат па ќе одиме на гости кај едни пријатели се вселија во нов стан па да не почастат.Утре здравје во план ми е да појдам во Рамстор читам големи попусти имало па може ќе се подновам со нешто :)
    @TutiFuti честитки за возачката дозвола :)
    @Sunshine_1979 среќен нека и е роденденот на Магде и со здравје да си седите во новото станче:)
    Убава вечер на сите.

На Sunshine_1979, jovana03, barby и 21 други им се допаѓа ова.
  15. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Добар ден мами!
    Денес пак во 7 стана синко. И не сака да презаспие, си јаде и си гуга. Толку од спиењето.
    Станав и прво се разбира кафе(без него не функционирам), па миев, вриев, спремав и денес за прв пат синко проба јаболче. Реакција - средно жалосна :rofl:. Му беше чудно малку, ама си лапкаше, си отвораше уста. Јас мислам јадач ќе биди, чул ме Бог :lol:.

После нешто седнав на компјутер да сработам, па излеговме малку да го прошетаме. Саат и пол си спиеше в количка, уште толку да шетавме, уште толку ќе спиеше. Чудо нешто колку му годи воздух на детево. Значи да шетаме почесто ^_^

Вечер гости пак. Трети по ред од понеделникот наваму, а утре уште едни се најавени. Мм сите ги договри оваа недела, дека на одмор е. Па наместо да видам и јас покрај него малку одмор, ние се изнаработивме дупло од претходно. Тоа е, поголемиот дел поминаа барем.
    Тоа е мами, одам да спремам нешто, да ранам бебе и толку ни е времето. Ама најпрво ќе си направам едно лате да ме освести :coffee:. Поздрав.

На jovana03, barby, Lorins и 21 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.488
    Ми се спие ми се плаче а двајцава се разиграле у велико. Ретко вака убаво се заигруваат заедно и ми е жал е да ги прекинам :)
    Не сум отворила неколку дена има многу за читање

На Sunshine_1979, Mari*, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.
  17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Ги избањав.Едно соблеков донесов вода истурам во корито па ајде друго,го седнав малото па на големиов му жешка водата што нема врска па плачеше едно 10 мин.ајде седна.Па стави 10ина играчки и не дава да го бањам,пак плачки оти му влегла вода во очите па дај крпа бриши ме вика,и му истура во устата вода на малото.Го извадив малото го облеков и одам брзо по големото и изнасам корито ќебе се посче го облеков и големиот.уф колку се изморив...
    Малото денес ми качи тт 38.5 му дадов далерон и сега пак има толку.не ми е јасно од што така наеднаш.да се нема мир.уште и двајцата буфтаат и пијат антибиотик.
    Сега седнав уствари полулегната сум.Дали да собирам играчки?Или да мавнам еден туш? Има и садови?!!А и големиов не можам да го оставам сам со малото тоа заспа овој може да му направи нешто...
    Сабајле големиот плачеше пола саат за пица.Дај дај дај и рика вришти.А оној ден мајка ми му беше донела но ја дојаде немаше.И му кажувам нема ја изеде аха добро ајде ќе јадам тост направив па се смееше и играше со него и не го изеде...
    После правеше драми околу облекувањето трчеше гол низ цел салон па се бунеше за блузата не била убава и не сакаше чорапи...
    Преуморна сум..
    Убава вечер мајки...
    Среќен роденден на магдалена и среќно вселување во станот.
    И честитки за положената возачка дозвола нема нешто поубаво од тоа.
    Позз...

На jovana03, barby, Lorins и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.149
    Допаѓања:
    40.513
    Тука сум:hai:. Домче сме и се гушкаме. Добри сме. Не сум стигнала да напишам, за тука ми треба повеќе време да се искажам. :)

На jovana03, Capricorn Taurus, karibian и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ееееенд итс тајм фор кофиииии:D
    Voila!
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    :pizza::pizza::pizza: Еве и за гладните ко мене посабајле :nod:

Стана дете во 7 часот. Не знам што му бидна, ама мене ми се спие, ми се плаче.
    Надвор тешка и длабока зима се тера, со снег, со магла, со температури отидени во голем минус.
    Сето тоа придонесува да седиме дома и не мрдаме никаде. 4 ѕида па ти види :D
    Бебе само фрла играчки, ништо веќе не му е интересно. Не смејам да спомнам за купување нови оти станот е преполн. Две пластични кутии од најголемите се полни.

Барам по нет игри за 10 мес па тоа правиме, за да не му е досадно и него како на мајка му :D

Уште малку и полека почнувам да се пакувам за мк. Едвај чекам да се одморам.

@Sunshine_1979 честитки за станчето и среќен роденден на Магде :)
    @TutiFuti честитки за возачката! Позз со песната мама вози брм брм :D Главна ќе ви е кога ќе се возите со бебо.

Тоа е мами,
    Убав ден имајте!

П. С. Виска нека даде некој, ми имат снемано:worried:

На Kaetana, Sunshine_1979, jovana03 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Добро утро

Да пишам од посабајле додека не станала момава. После нема да ми биде досадно :D.

Малото го спремив и испратив градинка со татко и кој продолжи по негови термини а нејзе ја оставив да спие. Синоќа ко аждер до 00.00 стоеше во креветчето со сите плишани човечиња во раце и чекаше да ја префрлиме кај нас во креветче.
    Не ја префрливме :tmi:.

Најпрво се закануваше ќе се префрла од нејзиното креветче, па тажеше, се жалеше, шеташе низ него(facepalm).
    И додека заспа полноќ фати.
    ПОЛНОЌ:x
    Сега ми е смешно така, кога нози дига и ме гледа во очи, во стил земај ме или се префрлам, ама во тие ситни саати ми се плачеше :worried:.
    Па финтите со водата, па ќе фрли некое плишано човече, као случајно, и да станам да и го дадам:whew:.

А ја легнав во 21.00.
    Остај ненаспана, туку и премногу кашлаше, па во таква состојба викам да не го мачам детето со градинка. Да одам на работа ќе мора секако, ама кога сум веќе дома нека отседи,за закрепне. Вчера и неќна поткплакувала по малку насабајле во градинката, што обично не е случај кај нејзе, посебно што среќна оди а и со насмевка ја земаме, па претпоставувам не е најфит.
    Тешко дека ќе мирува за право, до пладне веќе и на глава ќе ми биде качена, ама тоа е.
    Па кога ќе ми текне дека градинката е во понеделник и вторник затворена...ќе здиви детево дома а и негативно ќе влијае на адаптацијата на малото.

Вчера малово два саати спиело таму.
    Душиче, кузнее колку му е напорно штом толку преспало. Сакав од наредна недела да продолжиме до 15.00 часот, како кај сестра и, ама поради неработењето на градинкава ќе оставам за сега 13.30. Ќе и дојде на ново адаптација после 4 дена дома. Мачно е натаму наваму по патиштата кога се во различни термини, ама ќе издржиме уште некој ден. Адаптацијата беше полоша бидејќи не само што во различен термин ги земав туку во различен и ги нозев:drunk:.
    Најважно до Март, кога ќе стаса новиот член, да биде адаптирана и она па ем деца социјализирани и наиграни пола ден, ем јас ќе можам пола ден да се посветам на малото и низ куќа да завршам некоја работа:whew:.
    Сеуште чекам на едно писмо од болницата со деталните резултати за сите анализи и снимања. Телефонски ни соопштија дека се е добро, ама во писмото е препораката за крвни анализи плус и без тоа писмо матичнава нема да ни зеде крв и да препрати во лабораторијата.
    Аман.
    Чекаме писмо со недели, па резултати со недели, па термин(се надевам нема да е месеци :worried:). Свесна сум дека се многу скапи испитувања и среќа што воопшто сме тука и има можност да се направат, секоја дрќава не арсполага со такви лаборатории, ама мајка. Чекањето и неизвесноста не ја сака никој.
    Последен чекор ова, уште ова да тргнат од дневен ред па полесно ќе се дише.
    Се мислам да си направам кафе, ама кафе машината ни е толку гласна, ми се чини цело маало ќе го разбуди, па и момава моја. За 3во1, 2во1, некако не ме влече, иако тие ми се за во такви итни ситуации кога не сакам дете да разбудам. НЕмам простор за една втора, инаку ќе си купев уште една па нека мрчи мм колку сака. Кафето од оваа е професионално и секогаш свежо мелени, ама налет ќе речеш додека го направиш. Не е на дугме :rofl:.
    Се мислам што да биде за ручек...секој ден иста недоумица|(.

@Sunshine_1979 Среќен роденден на Магде и честитки за новиот стан. Само убави моменти во него да ве пратат.
    Убав ден мајки :f:
    :sun:

На Kaetana, Sunshine_1979, jovana03 и 25 други им се допаѓа ова.