Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @Mariangel mila znam kako ti e biidi hrabra za vas dvajca i so toa deka se ke pomine brzo i lesno,gospod e so vas mila pa ke mine se :hug:

Dobra vecer na site:)
    Vreme za spiejne ama malata docno spa popladne i eve ja igra vesela :inlove:pravat planovi so tatko ke idela vo gradinka ke imala drugarcijna a on ljubomoren :lol:i vika nemoj decko da si fatila:rofl:
    Inaku koga bev vo bolnica tie dva meseca koga se rodi malata imav mnogu mleko pa me prasa dali sakam dadam na drugite deca,bez mislejne rekov da i vednas seodmolziv i mi go pratia mlekoto na ispituvajne dali e se vo red za da im dadat na drugite bebijna:Dmnogu bev radosna so ova,iskreno vi vikam.

Idam jas na bajnane so se malata :Dimajte ubava nojk:hug:

На Girl-Rabbit, Mandarinka, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Температура кај бебе ми е хорор филм. Миле Паника не ми е рамен. А свесна сум дека во такви моменти треба да сум присебна но не можам. Душа ме боли кога не се симнува :( Еднаш бебуш се разболе со температура до 40-41 па 3 пати го носев на дежурен. Пошто по Марфи секогаш креваат температура за викенд. Третиот пат беше страшно. Дете гори тепература, детска клиника со 30-40 други дечиња со исти симптоми. Душички. Синко бара помош а не му се симнува температура од чепче-сируп за брзо време. Среќа ми текна да му давам нон стоп да цица. Па со повраќање се намалуваше :( И така 3 дена си дежурав. Цица па повраќа па по 2 дена проливче. Ама така растат а и на нас така природно ни се шатира косата :D
    Околу доење на друго бебе не би имала проблем, со задоволство би се понудила да помогнам доколку имам млеко.

На Girl-Rabbit, Mandarinka, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.639
    Допаѓања:
    76.899
    Majki dobro utro, denov prekrasno mi pocna, sinko mi kaza deka mu se kaka, eve go sega si kaka na noksirceto. On odamna kaka na noksir ama se jas go stavav da si sedi na noksir pa koga kakase, koga mockase, koga nisto ne pravese :D A sega stanuvame od spienje i mi vika mama kaka, kaka i si prdna :rofl: Se isplatelo drndanjeto moe kaka kaka dodeka e na noksir :D

На Mi-Ma, Girl-Rabbit, Mandarinka и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро мамички
    Еве и кај нас втор ден големата е со 39 тт, само лежи, мирува, молчи, повремено лелека од главоболка:( вчера два пати на детско ја носеа, наоди нема, течности да појачаме а таа уста не отвара. Со сила се молиме, дури и кока кола потпивнува, и тоа по препорака на лекарот од детско.
    Ноќеска и средното синче се вжешти, му дадовме далерон, ама тој машки се држи, само апетит нема денес а голем лапач е:(
    Згора на се мака мачам со хемороиди, болки и крварење:@
    Се здобивте ли со такво чудо во бременост? Третман??
    @Mariangel :hug: специјално, и до сите во темава едно групно:hug:

На Girl-Rabbit, Mandarinka, Mama Maja и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.632
    Допаѓања:
    140.593
    Mariangel kako ste. Ve premisliv

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nie denes fala Bogu podobri. Utrovo temperaturata beshe 36/7, i sinko e vidno podobar.. Vchera beshe grevche. Zboruvav so doktorite na vizita, rekoa imalo maal znak na infekcija vo rezultatite od krvta, ama nemalo potreba od antibiotik. Isto taka imalo pregolema kolichina na technosti (shto ne smee da ima,eden od lekovite mu e bash za da isfrla technosti da ne se zadrzhuvaat), i mi kazhaa bukvalno maksimum 800ml na den, ni malku povekje od toa ne mozhelo. Pa ke gledam da se drzhime do toa, iako sinko e epten lakom, kako da ne mu dadesh da jade koga saka? Mi rekoa da odlucham dali sakam da si odam denes, deka e dovolno dobar za da si odi ama eden doktor mi reche deka negova preporaka e da sedime do utre da go sledat. Jas se dvoumam bidejki oni voopshto i ne go sledat, sama si meram temperatura, sama mu gi davam lekovite isto kako i doma, sama si go chuvam.. Sestra ide samo koga ke zadzvonam da mi donese lekovi ili mleko. Tolku! Pa ke gledam do poruchekva ako nema temperatura najverojatno ke si go nosam doma..
    Vchera na racheto mu utnaa vena, pa mu zemaa krv od glavata. Ke crknev. I plus mu ostavija kanila vo glavcheto za sluchajno da ne treba da prima neshto da ne go buckaat pak. Sega mu stoi kako chir na glavata, so tresenje i strav go presoblekuvam :worried: Pa i edna mrezhesta kapa mu stavija samo liceto mu e golo vratot glavata se mu e pokrieno so mrezha go stega i toa.. Pa i kolku ke go boli koga ke ja vadat kanilata deka e izlepena so flasteri, kosichkata ke mu ja iskubat :( Abe shto i da kazham veke e izlishno.. Samo Gospod neka e so nas, drugo nema.

На Mi-Ma, Girl-Rabbit, tina-63 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @Mariangel срце ми се стега само што те прочитав, а камоли да имам можност да го видам тоа мало човечуле ;(
    Многу сум сензитивна, нне можам и не сакам да слушам за ниедно бебе/дете на свет ништо лошо, само убави работи сакам да слушам ама, едно е реалноста, а друго можностите.
    Уффф бре мила моја Мариангел, ми се иде уште сега да фатам авион и да дојдам, ах ах аххх :(

На Mi-Ma, Girl-Rabbit, tina-63 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.519
    Допаѓања:
    108.574
    Аман бре девојче се изнамачи. Ајде што побргу да заборавите на овие маки.

Ние на тераса, мама пие кафе, праските чекаат бебе да заспие, да не свика ла да не можам да го фатам со прљави раце. Многу е кенкав денес. Нема прекинато да кенка одсабајле. Не се грчеви, само онака си орета и си кенка. Нејке раце, нејке количка, нејке релаксатор, нејке на перниците од гарнитурата, нејке на кревет... Изгледа сака ќотек по малото газе. За доручек денес може да сонувам само. Да не ми е за млеково ич, налет, не јадам, ама ако не јадам нема млекце. Ни вода не можам да се напијам... Еве го се јави. Ќе биде тежок денов.

На Girl-Rabbit, Mandarinka, Adina и 7 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Поздрав мами. Еве синко спие, јас до него. Го носев на вакцина. Сто пати се пишманев да го носам или не. Викам ај септември, ама па тогаш со градинка ќе почне па бетер комплицирано.
    Па мм ме нанервира ко никој. Само него му успева така во секунда да направи да ми се спојат жичките. Ама ајде си отиде на работа не го гледам.
    Туку дали вас децава ве гризат и штипат. Моево парче ме прави. Цела сум модрици по рацете. Срам ми е, ќе мислат мм ми ги направил. И тоа само мене ме гризе и штипе, друг никој. Дури кога цица со едната рака штипе, а ме боли до коска, со тоа прстињата ко со пинцета да ме фатил.

На Girl-Rabbit, Mandarinka, muchacha_a и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Кај мене кубе коси кратки долги не бира,јас ќе се наведнам да се сликам со неа она одма за коса ама тоа влечење ли е па распадости радости и со нози прета,а за касање тоа мм си знае од мала му го гриза носот ама сега има едно запче и тоа многу остро па мм страв го фаќа да се наведне вика Боли бе :D

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @Mariangel мила:hug: :l:
    @irena.1 еве баш сега си мислев среќа шо не шетам негде, ракава ми е поцрвенета со заби од синко мој, често така си искажува љубов, гризи, скуби...а нервоза и со клоци си изразува... :whew: не бил единствен ^_^

На awl, Girl-Rabbit, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  12. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Eve jas javno ke kazam, peram skoro sekoj den. Peglam samo koga imam vreme (nikogas). Oblekata na sin mi ne ni mora da se pegla (takva mu kupuvam namerno) osven nekoi parcinja koi gi peglam pred oblekuvanje. Koga bese mal, bese miren se mi bese pod konec. Sega ne uspevam, edvaj da zacistam, prasina brisam noke vo 2-3 koga me napaga nesonica... Losa majka sum. Ja plakam cenata na vrabotena majka( ne za kariera, tuku za egzistencija).
    Ete pisuvajki go postov svativ sto me pravi nervozna.

На ♡BuBaLe♡, Kitten, Girl-Rabbit и 14 други им се допаѓа ова.
  13. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Моето ме штипκа со палецот и поκазалецот. :) Ме κаса и лигави и се смее! Таκов им е пеρиодот можеби. Моето и од @irena.1 туκа се неκаде. Можеби и твоето е оκолу годинκа!? ;)

На Girl-Rabbit и irena.1 им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ова касалчево е скоро три години, ама е средно дете кое се бори за внимание, помало братче има 5месечно кое му го зеде цицето:(

На Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  15. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Да се пријавам и јас :) Ве исчитав сите. Сте се изнамуабетиле. Мојот мобилен пак во квар и нет имам само на пауза - ко сега :)

За доење и притисок да доиш сум кажала дека ми беше премногу, го доев од ентузијазам но и го дохранував. Ете немаше млеко... Ако кажев дека не дојам мислиш сум осудила на смрт некого, готови да рикнат да плачат, па зошто не, па ајде јади ова она, па после вртат на тешење, па на храбрење, па примери од колешката, комшиката, стрината на тетката, па на крај ти викаат јави се ако ти треба нешто... Не може да си отидеш. И после две - три недели тортура викав го дојам и прекратував муабет. Во однос на доење на туѓо дете, неприфатливо ми е од мноогу апсекти, ама не осудувам ако некој се решил на таков чекор.

На тема пеглање - не пеглам! Порано пеглав за бебе, сега не дека е голем, ама не пеглам, не гледам фајде. За маж ми пеглам ако мора. Норма ми е 3 маици и едни панталони неделно.За мене ако ептен се набрцало у гужва маичето може да го испеглам или наеднаш да решам дека нејќам да го носам:))))

Сфера касање, кубење, штипење... се прави. Се чудам како без заби може да ти откине нос, ама можело. Нокти сечам на 4 дена - ко мачка да чувам а не бебе - цела гребаници. Си се тешам дека така вика „те сакам“ па го бацувам уште посилно.

Толку од пауза, идам и да јадам нешто конкретно - овошје пораснав у стомак деновиве :)

Ве поздравувам сите и ви посакувам безгрижен ден и пуно гушкање со малите ѕверчиња!

На Mi-Ma, ines.h, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Излегов да шетнам со количката се отепа од плачење ,сто пати се покајав што мрднав до дома сама(не сега преѓе во поладното ) (facepalm):whew:.
    Гледам слики во пц и се потсетувам на разни моменти проживеани , навираат спомени како река.

На ♡BuBaLe♡, Mandarinka и Cka им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ama se iznervirav :doh: Prvo mi vikaat doktorive jas da si odlucham ako sakam i denes da si odime, i sega i vikam na taa dali mozhe da si odime denes vika ne, utre :@ Dzabe ostanuvam veruvajte, nishto ne se pravi.. Samo si go chuvam deteto kako doma, a daleku e od doma :| Ke zboruvam i so doktorot, se iznervirav epten

На Girl-Rabbit, fairy88, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @Mariangel mila Vi posakuvam brzo ozdravuvanje. Te citam i solzi mi tecam. Ehh sto se mozi da podnese edna majka za cedoto . Samo hrabro :hug:
    Jas koga go gledav moeto kako se vitka od grcevi a nemozev da mu pomognam...bolna legnuvav;(
    I posle ke mi recat ne znaes sto e majka ako si porodena so carski rez(spored nekoi majka e ako deteto go rodi prirodno).....ehhh da znaat samo kolku mnogu znam sto znaci da si MAJKA!
    Inaku okolu peglajneto jas na pocetokot koga se porodiv gi peglav site alista. Seha veke ne.. samo na bebusot gi peglam i tolku. Dr se po potreba ako epten mora :)

На Girl-Rabbit, tina-63, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    37.593
    Ех гризење и штипкање. И јас мислев дека е само период кај син ми,кој за брзо ќе помине,но кај нас еве скоро пола година трае. Џабе ти му објаснуваш,му кажуваш,по некое време доаѓа и лом ме прави. Ракава ми е цела модринки. Ново сега плус му е,штикање за уво,море убаво тргање за уво. Големи,мали деца,возрасни не бира.Па ако сети детенце некое помирничко,поповлечено....лом го прави.
    Не знам до кога ќе трае,и сите методи ни се испробани да се одвикн,џабе.
    За доење,би доела друго бебе,но како што живеам во средина каде менталитетот е останат во 19ти век,ај што им е чудно како уште го дојам моево,па за друго,ќе бидам кафе-муабет во секој двор наутро :):):)
    Пеглање,тоа ми е кошмар,сите алишта од синко ги пеглам ги диплам и во плакар одат,но летово после 22ч.навечер,од мм само ептен истуткани(дресови) а за моите немам време.
    Убав ден,мајки!

@Mariangel Секој мој збор кажан за тебе е премалку. Те читам редовно,му кажувам на мм какви проблеми имаат луѓето околу нас(за тебе),и секогаш остануваме без зборови,само твојата душа знае како ти е.:hug::inlove::hug::hug:

На awl, Girl-Rabbit, SpangeBob и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    @Mariangel ви испраќам многу молитви за се да биде во ред! Синчето твое е среќно што има таква силна,борбена мајка и мајка полна со љубов!! Господ е голем,гушкајте се,чувајте и се ќе си дојде на свое место :*

Повеќето алишта ги пеглам. На син ми не ги пеглам,нема потреба таков е материјалот пери носи :lol:
    А во врска со гризењето,почна да ме гризе кога почна да се исправа,некаде кај 11 месеци. Само мене ме гризеше на ногата горе. Сега стагнира ама може пак ќе почне не се знае :wasntme:

На awl, SpangeBob, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.