Знаеш за килажа намалување дека тука лежи зајакот. Дете што не спие по цела ноќ, што плаче и се лигави преку ден и вагата одма покажува резултати Носи го, и така е само адаптација, не е 8 саати таму. По ова што го кажуваш заби ќе му искачаат. Само побрзо нека ги извади да не се мачите и двајцата. Кај мали мој сега тројките доле се набабрени ама никако да ги извади, се измачи и ме измачи поштено. Знам дека од тоа се лигави цело време ама не се издржува веќе психички.
една 4 ка му излезе ама гледам и 3 ка набабрена.. со тројките осеќам дека ќе конкурирам во викторија сикрет. . фала срц
Добар ден. Синко сношти многу лошо се удри на ивицата од масата.Крвта ми застана,од уста имаше малку крв кога запре крвта видовме дека е и од четворката и непцето отечено.Се смири поигра малку со татко му и заспа.Се разбуди со плачење еднаш,ама ние сме криви.Комедија доцна навечер не се гледа,одамна немав гледано некое филмче на тв.Многу добра комедија беше. Денешниот ден ни почна доцна во 9:30,сите бевме во кома паднати едвај очи отворивме. И не сакаше синко да легне да дремни малку,дури во 3 заспа,се надевам дека ќе спие кратко и вечер ќе си легнеме рано. Кога сме кај заспивањето,има периоди кога сам заспива без нишање,без приказни и песни,но некогаш мислиш душата ти ја извадил.Нели заспивше и денски сам со мечето Макс е толку беше.Незнам што му е еве како два дена сака да го нишам инаку не заспива. Дајте наваму снег,малку да се порадуваме и ние и синко..Или треба да чека до в година па синко ќе ме прашува; -Мамо шо е ова шо паѓа? Поззз
Добар ден. Јас кафе пијам, првото и единствено, малата пие чај и ги гледа песничките. Не знам како и се интересни се истите. После ќе одиме малку да прошетаме, како и секој ден. Ја фаќа сафра, сите играчки и здосадуваат и почнува да вика шета и облекува чевли (пробува, нели). За држењето во раце веќе неколку пати сум пишувала во темава, не сум никогаш за бебе да се остави да плаче за да се научи да лежи во релаксатор. Има природно смирени бебиња кои си лежат и сами, има и бебиња на кои им треба поголема утеха и сакаат блискост. Ако си е такво бебето греотка е да се остави да плаче само за да не се научи во раце. Не може да се научи, зашто тоа има потреба. Единствен начин за комуникација им е плачењето, па со игнорирање треба да се подзамислиме што порака им праќаме. Колку истражувања веќе има и за мозочето на бебето и што се случува ако плаче, па има истражување дека мало бебе не може да се разгали... Ама кај нас уште е останато она, не го држи во раце, па не го држи, како некоја расипана плоча. И баш е расипана. А колку брзо растат еххх, ко божем вечно да ќе ги држиме во раце или ќе спијат со нас. И мојата спиеше на мене дооолго време дење, јас ќе си наместев серија, книга, телефон до мене и супер ми беше. Баш се одмарав и јас тоа време. Да ја оставев 15 мин спиеше и се будеше цела растревожена, па кенкава беше и пак сакаше да спие по пола саат. А на мене си отспиваше два саати мирно и стануваше насмеана и расположена. Сигурно немаше да ја оставам да биде кенкава само за да не ми спие на раце. А за чистење куќа може секогаш да почека, ручек ќе се јаде што се нашло, или маж нека спреми, донесе, зачисти... Се знае што е важно и кој е приоритетот. Ми вика газето ја печело, одам да менувам пелена какана. Се извинувам ако ви засмрде.
Се гледа дека Валентин е за немажените Нема никој да се пофали од синоќа, вчера како да беше најбаксузниот ден на сите. @Ava.84 и јас како тебе ич не сум по цвеќето, последен пат мм ми поклони за минатиот 8-ми Март и тоа во саксија па ако сакам да си ја пресадам му реков тоа да му е последен пат што ми поклонува цвеќе, има многу др. начини да се искаже љубов Не му се случило веќе да згреши Ние стандард ден низ дома, ручек алишта по малку и цртани. И кога играме играта ни е пак иста, синко е кувар, ми спрема јадења а јас сум дегустатор, битно позициите ни се заменети @m.i.g не знам во каква ситуација сте, дали работите или не, дали сте навикнати или не ама и во МК како што гледаме секојдневно не е сјајно. Сите гледат да излезат надвор од државата а вие сте имале веќе можност да го направите тоа, не знам зошто таа идеја, можеби на мт му треба уште време да се прилагоди на таа средина. Со разговор ќе ја средите работата, кажи му дека пред се се работи за иднината на вашето чедо.
Хелоу мајки Почнав да пишувам од сабајле ама деца не ме оставија.Па сега избришав и поново.Спијат и 2та.Уште од прееска 2 саати и повеќе.Лежев се превртував ама не можев да заспијам. Си направив кафе. Денес на големиот толку мн му здосади дома што пола саат плачеше не туку липаше за надвор у двор и го облеков излезе некои 10 мин и еве го иде.Мама нандон е ногу ладно,ми вика.И малото го заспав оставив на свекор и јас и големиот излеговме до градот,се прошетавме купивме нешто пиевме топло чоколадо и си дојдовме.Направив ручек. Но малово веќе 2 ноќи по ред се буди на 20 30 мин и плаче вриште па ајде го смирувам го гушкам во раце нишкам и заспива и после пола саат пак така па ајде го ставам до мене нареднио пат јас легнав во нивниот кревет и ем се искичмив ем откриена ем здрвена и скукулена цела....неннаспиена ама детево прв пат прави вака стварно незнам што може да му е. Дали забчиња го мачат или се плаши од нешто незнам многу се нервирам ова е прв пат вака во 14 месеци. И многу е интересен а по сите вика деде баба дада ау ау бато нана се кажува е само мама не кажува но знае да дојде и да ме бацува и гали и гушка и се смешка со тие мали забчиња има само горе 2 и долу 3.... Во врска со заспивање во раце сум немала проблем ни со прво ни со ова сега.Кога имда заспијат ги оставам у кревет и чекам прво да зацврстат па ги оставам. Ме згрози ова убиството во нашиот град.Ги познавам луѓето.Но сигурно на човекот му прекиснало од односите на неговата жена и ќерка добро ги знае цел град но не го оправдувам да и пресуди вака....тоа е... Ај да пијам кафе... Убава вечер...
Седнав раатски да ве прочитам и да ви пишам... ама ќе станам, бебката ме вика со едно ѕверско гласче... Ќе продолжам после... Продолжувам по 10минути... За темата од синоќа, како сама на себе да си го навлеков тоа држење во раце, не требаше воопшто ни да го спомнам. Марфи ли е, психа ли е, до што ли е не знам, ама денес цел ден заспивам бебе малку на цице малку држење во раце. Се што денес направив беше на рати, 5 минути работам па 10 минути смирувам бебе... Јадев со 3 прекини, големата дада од кога е дојдена од градинка е во втор план оти нели она ќе разбере дека не можам а бебката си тера своето ... Колку ми е криво вака. Дадата ми вели, ај да пишуваме букви, а јас бебето го држам и и велам ,,пишувај мама, јас потоа петка ќе ти ставам,, А и за тоа немав време ни мисла. Побара да ручка, едвај и ставив да јаде... Единственото што успеав како внимание да и го посветам беше прикаска да раскажувам од нога, ете бебто го држев и Волкот и седумте јариња раскажував. А беката моја, не ја мачеа грчеви, туку сонче сакаше. Плачеше за спиење, за сон, ама нити на града заспа, нити во раце заспа... уф... ако е нон стоп така... Убаво е да се гушкаме со бебката, ама не е само тоа, има уште многу работи кои треба да ги направам јас преку цел ден... Помислив кафе да си сварам, па меѓувремено се сетив дека топло кафе немам пиено многу време. Го варам сабајле го допивам после 3 часа... ладно, со две коцки мраз. Не сакам пак такво, ништо, нема да пијам! Големото ќерче отиде со ММ на прошетка, макар кратка... Леле толку, пак се буди бебето... каков е бре овој зајечки сон????
@snegulkata те разбирам како ти е....полека ќе си го најде редот бебчето.Јас многу работи ги правев со бебе во една рака а со друга си играв со големиот батко,не е исто и нема да биде како порано посветеното внимание и време,ама јас повеќето време бев сама и со 2та,па морав сама да си смислувам како и што да правам. Имаше еден период каде што големиов ме влечеше за рака и тегнеше плачеше да си играме или да одиме надвор во двор а јас не можев нит со него ни сам да го пуштам...беше тешко мн. Мало ти е бебчето ќе си фати некој ред и ќе имаш повеќе време и за дадата... Големиов кога имаше грчеви го носевме на раце на меше легнат така се смируваше малку. А после следува периодот кога бебче ќе сака само во раце и да разгледува наоколу е тогаш стварно само во раце . Без грижи се ќе се среди ќе се свикнете на новосоздадената ситуација од сега натаму дадата ќе си има друштво и тоа најубаво-сестричка ..
Здраво мајкички да шкртнам некој збор па да си легнам .Синко го заспивам од 10 дури сега пред 10мин заспа ,ме измори максимално ајде прво цицавме не бива па се нишавме во раце и тоа не бива па на крај пак цицајки заспавме .ЈАс незнам детево мое од каде ја црпи таа сила мало е бе за толку да не спие.Очигледно сите си ја имаме истата мака ама јас стварно незнам како да заспиам бебе ако не со нишање ,сум пробала го оставам сам во креветче сум пуштала приспивни проџектори ништо не помага на крај почнува да плаче ама според моите дома јас така сум го разгалила и научила .Многу ми е гајле сега најново им е сите ми зборат ќе видиш во градинка сега кога ќе тргне таму кој ќе го ниша за да заспие Денес ние со синко си се изнашетавме по гости ,друштвото што сме си сите имаме бебчиња едното е 9 месеци ,нашето скоро 7 и најмалото бебче ни е скоро 2 месеци душа ми се топи кога ги гледам заедно ќе си бидат од мали другарчиња Одам да го преместам бебе во креветче и легнувам мајки ,добра ноќ на сите
Zdravo najubavi majki Se nadevam arni ste mi site Da pisam nekoj zbor dva i jasonaka nesto da olesnam Cerka i mm spijat i dvajcata se so grip tuku cerka ajde sto ima grip tuku posledno vreme ne uspeva da dise dobro so noseso milioni prikazni malce da inhaliram nosle,pomaga ama ona ne go saka bas pa glumam se sto ke mi tekne Barem 10minutki da go ostavike na nosam kaj pedijatra da ne ima nekoj bakterija oti mnogu hrcimm mi vika se nesto sum se grizilamazi sto znat.... Jas vo pocetok na 8mi meseccelata radosti i grizi,neli vo 8mi se Rodi cerka pa strav neviden se molam Samo da odime kraj na 8mi i potoa neka ide Denes i jas nos i grloedvaj dusa zemamah kolku mi fali majce tuka da e eden caj da mi napravini toa nemam koj a ona cela zagrizena leeleee pa i gripot te fati i vikam ne mamam nemam nisto onaka grlo grebe malceda ne se sekira majka @snegulkata kolku se pronajduvam vo tvoite postovi a najveke za golemata dadajas treba da sé porodam i strav sto i kako ke vide,neznam da sé odalecam od nea a veke dosta raboti ni falat i na dvete,igrajne,skokajne,setajne so mama,mama ne da ja zeme od gradinka i na dvete ni fali toa a a jas so bremenost na rizik seuste edvaj uspevam jadejne i mal red niz doma da drzamgospod da pomogne. Toa ubavici sto dr sakav da pisamzaboraviv So lesno na site da mine periodov so virusiimajte ubava nojk
Здраво мамички.Се мислев дали да пишувам пост некако многу главата ме боли али ајде реков ќе одвојам малце време.Бебка заспа крај 22:30 ама некако уморена беше,не беше убаво преспана денеска.Денес ладничко некако и цела ден со гости.Имавме гости со повојница денеска,едно мое друштво што се задружив на одмор пред неколку години,ги канев на свадба и дојдоа направија чест и за бебка.Убаво си поседавме се подруживме. Правев торти од пелени,викендов треба да одиме со повојница кај кумашините,близначина машко и женско.Утре да ги довиткам и другите поклони.Викендов имаме уште една прослава па од денеска се мислам како ќе биде со бебка,дали ќе заспие за да можам да излезам. @m.i.g твојот пост го прочитав прее.Јас никако неможам да го натерам маж ми да одиме странство.Премногу е носталгочно врзан за земјава,за куќава или едноставно сака да си биди до мамичка и татичко не знам.Да се прашувам јас одма заминувам.Овде ако не сте двајцата на државно тешко се преживува.А ние со една плата и кредити не знам како ќе туркаме напред.Али тоа е што е престанав више да викам за странство оти знам џабе ми е. Ајде добра ноќ на сите,заспивам оти главата ми прска
Добро утро мајки Денес кафето е од мене Еднаш да ја преварам @LiliBoz и јас. Деновиве ме нема, еве сега, сабајле на "раат" (се видел раатот, туку ај) да шкртнам некој збор. Грипот ги држи двете моми и сме во целосен хаос. Нема одење градинка, дома седиме и плачки или лумпување, се по ред, зависно дали се земени лековите. Додека едната инхалираме, па другата, па капки, сируп, чепче... мине и по 1-1.5 час. Како воз да не прегазил. И така 3-4 пати на ден. Ај со малово сама се справувам, ама големава наплаќа за 5 деца. Стварно не знам како може толку мало човече да дава таков отпор. Татко и држи а јас со шприц да давам сируп божем. Пладнево 5 пати беше неуспешно. 5 . Страшна глетка е. На крај успева да исплука некако, не знам ни јас како. Двајца возрасни не можеме да се справиме со едно дете. Милум, силум, со камуфлажи... се се' проба и е неуспешно. Жими што инхалацијата успеваме до крај да ја спроведеме и чепче да и ставам(чат пат и капки за во нос). Се откажав од ибупрофенот како сируп и сирупот за кашлица(не знам во вода ако го ставам, така ако пробам, дали би бил ефективен). Налет се, и кошмари доби детево. Се буди од сон викајќи НЕ и НАЈН. И утринава се уклучија сирените во 03.30. Исто време како и вчера сабајле. Во хор двете вриштат и кашлаат. До после 05, додека ги намиривме и заспаа, сега јас сум се ококорила и дремам. Грчеви, болки, желудников во грло ми е ми се чини, па киселини пропратени со повраќање деновиве. Дека буфтам кашлам веќе ми е секојдневие. А малото ќе се издига во 07, со нејзе и големава, а маж на работа се спрема да оди. Како ќе станам и јас не знам. Не знам колку машини се пуштија деновиве. Секое закашлување ми го повраќа млекцето, и тоа најчесто во креветче/постела. Синоќа само каша и дадов и ја легнав без млекце. Толку многу бев исцрпена додека ги намиривме што немав сили и за евентуално менување постелнини. Вчера, во моменти на очај, само наметнавме јакните и тргнавме да се возиме само да заспијат. Едно време, после 15 минути потераа и најпрво само молчевме, потоа и сврзавме муабети. Сфативме колку само ни фалат такви моменти, едноставно тишина и некој општ неповрзан муабет. Еден поглед, еден допир, еден муабет, во таа тишина и како нови бевме. Апнавме на брзаница нешто во кола и веќе бевме на пат накај дома кога се разбудија. Нека мине побргу оти силите се на крај, и кај мали и кај стари. Терам 36та недела. Крајот е блиску а некако толку далеку. Во секоја бременот оваа фаза ми беше најтешка. Во однос на празникот. Претпоставувате и кај нас немаше славје. Мажот ми не е романтичар, па не ни очекував нешто посебно. Најчесто сериски, спрема околности, одиме до некој шопинг/аутлет и сама си бирам и купувам што ми треба(и не треба ), неповрзано со вакви денови. Сепак, да не заборавам, добив мала бомбоњера и бакнеж. Ова дека свекрва ми го потсети, па во некој супермаркет до каса има стоено и ја грабнал . Наредниот месец ни е годишнина, 4 вкупно, па тој ден ми е важен, и знае дека не смее да го заборави . @girl-miri те сфаќам за стравовите. Некогаш имам и јас такви мисли. Најпрво дека со големата не поминувам доволно време, дека и е нарушен ритамот со прошетки во природа и игри. После ме фати некоја мисла дека малото го запоставувам во обидот со големата да го одржам тој ритам како некогаш. А сега сум во фаза дека не сум способна ни на двете да им пружам повеќе внимание/ Едноставно физички не сум моќна . Преку ден се форсирам колку што треба и не треба само да украдам насмевка на нивното лице па навечер го плаќам данокот кога со саати од болки не можам да заспијам. Нормално е да имаме такви моменти на слабост со такви мисли. Сепак се само моменти и бргу ги отфрламе. Свесни сме за се и го правиме најдоброто во моментот од ситуацијата и околностите. Знам ти имаат препорачано мирување...А како со мало дете во куќа. Издржи мајче. @m.i.g целосно те сфаќам и се надевам ќе успеете да ја надмините фазата. Го делам истото размислување како тебе и после таков голем чекор и преселба, посебно во земја како што сте вие, не би можела да замислам за назад. @Ava.84 имаме исто коњче. Го видов во што последно купивте за децата. Преубаво е. Во однос на држење раце не сум имала мака. Едноставно ги ставам во креветче и толку. Немам думкано или успивано бебе. Полноќни будења поради неарноќи или вадење заби мм е шетачот бидејќи со мешево сум преоптеретена денски што го држам малово, кога сум сама, па навечер он презема обврска. Се надевам и со третово така ќе биде. Не дека е до мене и јас нешто посебно и магично правев, такви се децата ваљда. Првата ќерка многу често се будеше за цицање, како зомби бев, ама за среќа одма презаспиваше, исто без думкање. Во целиов овој сив период позитива ми е што резервирав авионски билет за мајка ми. Иде на 03. Едвај ја чекам, а богами и мм. Со мм веќе кроиме планови во таа недела две додека не стаса новиот член да одиме во кино, во коктел бар, во ресторан. За навакај куфер 23 а назад 32 кг. Се смеам викам да го полниме со јуфки, тегли ајвар и нижени суви чушки(пола шала пола вистина). Да дремнам еден саат додека не се уклучиле пак сирените. Убав ден мајки
Добро утро Да се приклучам на темава точно на првата годишнина на форумов.  Прво кафе да поделам, знам каков е редот сум ве читала. Се зачленив заради темата подршка за оние кои сакаат да забременат и многу наскоро добив две цртки. Сега имаме безмалку 40 дена и се нишкаме за да заспиеме и шетаме кога не ни се спие. Ноќеска мм беше задолжен за тоа сега е мој ред. Еве и во моментов спие во раце чекам добро да утврди за да го спуштам зошто во спротивно ме чекаат ширум отворени очи и повторно нишкање. За почеток да не должам, имајте убав ден
Здраво мајки најубави Јас посабајле гроги, се мислам дали кафе да пијам или уште некоја мин сон да украдам. Малава вришти по цела ноќ, жива ненаспана сум. Големава има проблем со столицата, пие триста чуда и пак ништо. Ве читам погоре за дилемите околу поголемите дечиња кога ќе дојде помалото. Јас во болница буквално се изнаплакав од жал за големава ќерка, што нема да можам да и се посветувам толку како претходно, шетање, одење по гости/ игротеки, занимации, бањање по 2 часа со сите салтанати во када. Сега се е набрзинка и гледам дека и фалам. Мм по цел ден на работа, свекрва ми е стара не се усудувам да и ја оставам беба, мајка ми се дава максимално ама и она не е со здравјето баш. Се надевав да поминат 40 дена па да шетаме трите ама се расипа времето. Тоа ти е, марфи. Ама ајде се се надевам уште малку ќе биде и ќе си шетаме, ќе порасне и малово па полесно ќе е. Убав ден на сите, јас сепак кафе ќе варам.
Добро утро. Секој пат кога ќе помислам колку ми е тешко ќе пише Дани и ќе сфатам колку уствари има и потешко. Жено имаш ли душа останато во тебе !? Брзо да оздравите. Ние синоќа борби за да заспие од затнат нос па си плачев со него. Заспа во 7 и 30 и стана 3- 4 пати ама лесно презаспа. Во превод и мама отспа некој саат. Ама затоа во 2 кога ме разбуди со плачење сфатив дека антибиотикот што го пиев нпред некој ден без витамини решил да ми се свети. Сум закачила кандида. На здравје. Еве ме лежам со канестен. Денес ќе ја прескокнеме градинката зашто е убаво времето и верувам на планина ќе му годи повеќе. До понеделник ќе ојача и пак ќе одиме. Носот му е чешма и се гуши дур спие ама ништо друго не му е освен што му е намален малку апетитот. Ќе помине верувам. Конечно сонце мајки. Да го искористиме денов максимално.
Добро утро мамички. Прво кафе гледам послужено од Дани, еве се послужив. Синко лежи до мене и си игра, а јас си шмркам тополо кафе. Се ова се одвива во спална Сте пишувале за думкање и држење во раце. Досега не сме имале фаза да сака постојано да е во раце. И да имало било може неколку дена и не се сеќавам. Сеуште навечер заспива на цице. Да понекогаш се буди многу често, ама во полусон го ставам на цице, цице и продолжува да спие. Денски кога веќе е во крајна фаза со трлјање очи семо го ставам во корпата од количката, малку го пронишкувам и заспива. Незнам како ќе е кога ќе ја надрасне корпата, а веќе му е кнап. Кај нас дури обратна ситуација, јас ги карам бабите да не го креваат на прво спискување туку да се обидат да го заиграат. Само откако се вративме од болница смени што ноќе подолго сака да седи на цице. Значи завршува со цицање, ама сака да си дреме уште некое време. Ако фо тргнам во сон прави со муцето како рипче на суво и ја бара градата. Ми е жал па го оставам, ама осеќам ќе го платам данокот. Градите веќе ме болат и само се молам да не се раскрварат. Ако е само болка ќе издржам, ама ако раскрварат незнам како ќе цица. За денските заспивања сега исто малку борба водиме. Не дека бара во раце, туку незнае што сака и додека убави не се премори нема шанси да го заспијам. Ама не се жалам се додека навечер како програмиран заспива до 20:00часот. Сакам да пробам навечер кога заплакува да дадам ад дали ќе презаспие. Не заради спиење, туку ако излезам, ако прави ѓурултии да можат да се презаспијат со татко му. Празникот и ние не го прославивме никако. Бевме растрчани, ама битно си купивме теписи. Сега уште да ја тргнеме клуб масата и синко може да почне да лази. Имајте убав ден
Добро утро и од нашите краишта Ненаспани И заспани... Фала ви з кафињата, од сите по едно и те како добро ќе ми дојде. Не знам која фаза е оваа, ама многу интересна. Не плаче, не писка, ништо, само кенка и се превртува низ цело креветче ама буквално цеееела ноќ! Ја врти на плачка ама не плаче, само очињата ги стиска и кенка. Ајде една вечер лошо сонувал си викам, втората исто ама ова подолго време трае. Ќе го земам, ајде да цица, два пати ќе повлече и ќе се комира. За успивање зборете, јас ќе кажам дека од раѓање од раце не го испуштив детето и за чудо не е навикнат во раце да биде нон стоп. Седеше сам и во релаксатор и на под и во креветче. Сакам д речам зависи од детето. Мојот бо глобала заспива лесно, а има и денови кога ќе си легнеме навечер подоцна, па веројатно од премор, се заспиваме и по саат ипол. Па спушти го во креветче де буди, па пак јово на ново и така. Деца, ќе пораснат брзо, после ќе викаат излези од соба оставиме сам/а хаха. Денес маже е дома , па бидејќи валентајн го поминав н клиника, ќе мора денес да се искупи да прославиме Нели не бев арна де завчера Како да славиме Некое се појави надвор, ма ладно луѓеее - 13 моментално. Вчера бевме на брзинка да испазариме, купивме два пакети по 111 памперси, преку глава ми дојде секој трет ден да трчам по пелени. Ноќта чистев купатило, мм кујна, јас продолжив со дневна и алишта прибирање, машини уклучени и комирани на спиење. @danichap нема ли некој сервис за дадилки, да викнеш една макар во овие моменти да ти помогне, кога навистина не можеш. Барем некој час да ги анимира децата, да одмараш повеќе, поготово сега кога последниов месец трае 47494757 дена Бебе додека гледа цртани да искористам да најдам домашен маџун, мед, матичен млеч итн од мк да си купам, оти којзнае следен пат кога ќе одам па да се снабдам. Тоа е мами, убав ден и викенд ви посакувам.
Добро утро од нас, иако сме станати од 7 уште си лежиме на спална, ич не ми се станува. Мм замина на пат со татко ми, јас си го зедов бебуш до мене демек ќе презаспие ама ништо. Ајде го преслеков, исчистив носе, млеко, и сега ваљда му дојде дремка, ги трие очињата. Го однесов кај др.ми вика грло малку црвено, ушиња малку црвени, носе затнато... му направи инхалација и да видиме како ќе е овие 2-3 дена, ако не антибиотик јас не знам кај ми настина ко не сме излезени од дома, а и не го ни осетив кога си е весело и јаде нормално. Дај Боже да поминиме со полесно, не сакам уште сега со антибиотици мало е. Во врска со спиењето, до 2,5-3 месеци само заспиваше со млекото, сега сака да го нишам. На почетокот го нишав по пола сат, а то само си разгледуваше наоколу. Сега го оставам малку да поигра, ќе се умори одма и само шо ќе го земам в раце си заспива. Уште од прв ден си преспива цела ноќ, станува 2-3 пати за јадење ама не го оставам да се разбуди. Или ако е веќе разбудено му давам млеко и го оставам, ќе погледа околу некоја минута и пак е заспан. Не го нишкам, не го играм ништо, се надевам ќе си спие вака стално. денски преспива 2-3 пати по сат два, а кога е буден сака да го шетам или ќе го занимавам во релаксаторот, мирен ми е не смеам да се пожалам. А за празникот си прославивме како шо е редот, гостите заминаа, бебе одма заспа и имавме време за по едно винце со музика и гушкање а и цвеќе добив нормално, не пропушта за секој повод Масичката нова конечно ја наместивме, тепихот го ставивме и веќе заличи дневната на нешто, старата конечно пушти срце свекор ми да ја тргниме, огромна беше и само сметаше. Јас не знам како можат луѓево толку да се приврзани за стари предмети, само си складираат во спална. За денес планот е да седиме дома ко сите дена, досадно е ама мора, само бебе побрзо да оздрави. Еве го заспа па да станам барем да се облечам и да си напрам кафе. Убав ден на сите
Не ме сфаќај погрешно, поголема е шансата да настине ако не излегувате надвор, отколку да не сте "прибрани" дома. Истите бактерии кои си живеат во воздухот ги вдишува и издишува постојано. Баш сега кога е настинато обавезно излегувајте надвор и дома проветрувај на секои 2-3 часа. Јас со малиот во вц се затварам, правиме глупости пред огледало додека струи воздух и промаја низ стан пет минути барем. Една ипол соба е, па мораме така. Преку ден два три пати и навечер пред спиење обавезно! После пуштам апаратот за да не е сув воздухот некои саат два, да не му се затне носето ноќе, пошто дома ни е претопло. Не искоментирав, за цвеќиња рековте не сакате, јас па обожавам! Дома имам две и ги чувам баш со мерак. Мм пак на цветен пазар да шета, нема да се сети цвеќе да ми купи. Од толку често што ми подарува цвеќиња дури и датумите им ги памтам хаххааха. Бебе спие прва дремка, мм исто, одам јас по влажни марамици и тазе лепче за доручек и сланинка. Енглески ќе биде денешниот. Е кога сме кај Англија @vitamina да пише ја нема, како оди адаптацијата. Ја нема и @eleni27 да се огласи