Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    8.769
    Добро утро. Со кафето до пола испиено се вратив в кревет да го допијам со мм и бебе. Слабо спиење нокеска таман почна да врзува повеќе сон и грчевите намалија ноќеска пак грчеви па дали врзав 3 саата сон. Сега спијат ама малото се мачи уште. Јас открив дека колку и да не сум спиена ми годи да станам порано да пуштам машини да се истуширам и пијам кафе на раат. Ова задоволство ми недостигаше откако се породив, све ми е на брзање и трчање. Па така и време да пишам на форумов иначе и тоа не отварав. Вчера најдов време да си ги средам ноктите па полека чуствувам се вракам во нормала.
    Толку од мене за сега. Убав ден мајки

На vitamina, ma4e1311, gjoker4e и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Убав ден само да ви посакам.
    Гости чекам за ручек па низ дома работам.
    Бебе спие, па јас седнав на кратко кафето од 7 сварено да го допијам.
    Машини две од сабајле пружени, една чека, две други собрани, толку се собираат алишта, глава не можам да кренам.
    Не знам дали сум се пофалила, откако почна мали да лази, да сњ исправа и се докача, престанав со пеглање. Ниту имам кога, ниту имам снага. Плавам и наши и од бебе алишта два пати и ајмо.
    На кој (мм :lol:) му смета,

пеглата е на видно место заедно до даската, па нека запегла :D

На vitamina, Lolipop23, azelea и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добро утро да чкртнам некој збор додека синко лежи во кревет јас пијам кафе чекам да се затопли ми загаснал огнот па да го слечам и да исчистам за утре синоќа правев благо обланда не знам каква е не ја ни пробав со диетава. Синко мој не е учен со нишање јас не оставам и да си признам многу е мирен сега спие по цела ноќ денски приспива од 3 до 4 сати а навечер најкасно во 11 си има легнато а го оставав да си плачи и помал и сега. Еве го збеснува скоро сат лежи убав ден на сите

На karibian, vitamina, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Добро утро!

Седам во дневна, цртани во позадина. Се наканувам да направам доручек. Маж ми кома. Се загледавме вчера манијачки во нова серија, додека не ја догледавме не се продолжува со животот. Секако, само навечер, откако ќе заспие мачорка. Вчера така до 4. После до 5 уз Бејлис некои тешки муабети паднаа... за смислата на животот, за смртта, за тоа што правиме, дали живееме, дал сме среќни.. бла бла... будала работа. Ја окривувам серијата. Иако убаво ми падна еден саат муабет со него, макар бил до 5 сабајле. Тишина, без дете.. да си кажеме работи кои ги чуваме за кога ќе имаме прилика а после од обврски се забораваме. Да направиме муабет "ко човек" што би рекла мачорка.

И еве сега, откако ме стана мачорка во 9.30, се наканувам да направам доручек.
    Ноу џаџмент. Станувам сега во кујна. Иако сум зомби. Уште не ми е јасно како ќе се истера денов, особено што се радуваме на вечери како сабота - демек да останеме до покасно, да се видиме двајцата.. со нашево што касно заспива и не се предава... тие моменти се премногу ретки. Затоа мегаломански ги користиме, по секоја цена. Еве го оставам него да поспие, јас ќе се снајдам.

Денес не знам што ќе се прави, се нема план, ама викендов е наменет за фамилијарни креативни активности. И многу гушкање.

Следниот викенд сум на состанок со LLL - значи стварно многу ме исполнува, тоа работење со нови мајки, средбата со бебенца кои се ни месец дена стари... аххх.. не можам да дочекам второ! Тоа ми е приоритет! И да се пронајдам себе си и да го искористам мигот кога можам, да го подесам / поделам секојдневието со активности кои ме исполнуваат. Тука барем има можности.

Здравје. Има време за тоа. Чекор по чекор. Доста беше адаптирања, курсеви, трчање, и пробување да се одговори на сечии барања. Тоа сум што сум и стигнав кај што стигнав. Некој може повеќе, некој може помалку. Здрави и живи.

Имајте најубав викенд! Се пишуваме пак!

За брзо... :*

П.С. откако не пијам кафе, заборавив и да нудам. Не ми замерувајте! :)

На vitamina, Lolipop23, azelea и 29 други им се допаѓа ова.
  5. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички
    Бебе прва дремка тера ,јас јадам мусли и ве читам па и да шкртнам нешто .Иначе од масаживе антицелулитни сум попуштила малку така бар ми рече масерката ,може ќе фатам некоја линија до лето (hollest):lol:
    Вчера колешката ни беше на гости што убаво си поседовме се изнамуабетивме кутрата едвај чека да се вратам на работа цело време ми се жали дека замената што ми е не и се свиѓа.Денес пак гости ми доаѓа другарка од детството па попладнево ми е резервирано за нејзе ,а вечер сме на роденден во игротека кај внук ми цел ден исполнет ни е .Него треба да чистам ,а сакам за утре да направам и едни колачи парени ,нели е прочка па се јаде парени колачи или кадаиф ,се надевам ќе стигнам се да направам .Заборавив да ви кажам дека ноќеска прв пат после долго време бебе убаво спиеше ,се надевам од сега ќе биде така .Одам бар нешто да пофатам додека дојде другаркава .
    Убав викенд :f:

На karibian, vitamina, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Здраво мамички јас прв пат ви пишувам во темата.. Имаме само 14 дена засега сме мирни сеуште не немаат фатено грчеви ама како што ми опишуваат почнува да ме фаќа паника нз како ќе се справиме со тоа... Бебе овие два дена почна помалку време да цица од 35мин намали на 15-20 мин и незнам дали е најадено или не е а не плачи си велам сигурно му е доволно.. Ми велат дека ефективно цицање било тоа со помалку време повеќе да се начича ама пак се плашам и некогаш само на една града останува дури да го преместам прекинува и не сака да ми ја отвори устата со триста сили ако се обидам да ја отворам ама ја плука.. Чајче нејчиме да пијаме дохрана неиди во предвид ја пробаме одма ја плука наместија на града си цица.. Лажачка цуцла нејчиме да фатиме.. :/ :/ Малку подолго пишав ама прво бебче ми е и ме фаќа и страв од моето неискуство оти реално досега немав видено толку малецко бебе а не да му водиш евиденција за се. Мислам добро се снајдувам до сега ако имате некој совет слободно пишете <3 <3

На karibian, vitamina, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    33.257
    Добар ден.

Денеска супер време,синко шеткаше со мм надвор,јас за тоа време доработив што ми остана од вчера и сега се нишаме со синко.Да го заспијам и да земам да му запеглам кошула и пантплони на мм за утре.

Стигнав и еден туш да направам,(откако се роди синко се мијам на рати туш па по некој сат мијам коса)

Ручек имаме за нас исто и за синко од вчера.Треба да купам готова каша за утре за синко,но незнам дали ќе ја јади нема јадено од летото готова секогаш му правам.

Имајте убав ден мами

На vitamina, Lolipop23, Monella и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.291
    Допаѓања:
    226.850
    Добар ден :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
    За малце ќе пишев добро утро од навика :D дојдов да ви кажам дека сум наспана, да не ме мислите. Синоќа спиев 6 саати со само едно будење. Претходната вечер исто се наспав убаво 3-4 саати и топ сум за разлика од претходно . Фала што ме истрпевте таква :* Частам пиво за тоа ! :!:
    Мали конечно заспа а станат беше од 6. Се помалку спие но во ред ми е се додека спие барем 7 часа навечер. Јес да јас сум навикната на 12 ама дете расте ќе намалува. . Вчера бевме во природа и таман ни дојде. И денес е убаво времето се зезнавме што останавме дома али гледам загадено сабајле па си велам ај батали и така е за оправање сеуште шмрка. До понеделник да се опорави скроз. Инаку чекам свекор и свекрва да дојдат на гости. Ќе бидат периодов во Ск а потоа ќе заминуваат преку големата бара на неколку месеци. Па да се видиме. Ручек немам оти рекоа касно ќе стигнат па демек благо само зедов. Доаѓам дома гледам сум зимал алви локуми баклави... посвеста е чудо едно, утре е прочка а не ни знаев. Ете сакало така да биде. Инаку тоа само за "таму" зимам. Па ај си велам ќе си спомнам за нив. Редовно за прочка одев. Секогаш меѓу нас колку и да поминало време.
    Инаку денес со мм решивме дека е време да стегнеме обрач за штедење и здравје доцно лето да видиме што ќе се прави. Бидејки не сакаме огромна инвестиција зошто планираме малиот кога ќе направи 3 год да се селиме од мк решивме да изградиме мала куќичка на плац што го имаме. Околу 40 м2 сами да градиме сем помош за плоча у струја. Цело утро распоред правевме и искрено убаво се чуствувам. Време е да се тргнеме од кирии.
    Да не должам многу одам да исушам коса дете ќе стане кај и да е. Убав викенд мами гушкајте деца :f:

На stevemila, vitamina, Lolipop23 и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.108
    Добар ден мајки.

Малата и тато се успиваат , ова денско успивање ,па ноќно, ни стана хорор плака пишти не сака да спие:worried: Ама и реков ќе одиме кај бате на роденден после кога ќе станеш и сама почна да вика нани ама пак плака:)
    Денес сме на родендне од 16 кај братучетка синче наполни 2 години па денес е забавата.Дома ќе биде. Ние вчера бевме на шопинг па јас си купив роба да заличам на човевек.До дека стигнеме до нив ќе измрзнам на куси ракави со јавен превоз 1час.Во автобусите е топло ама до дека мениме еден па друг.Ајде за гиздава мора да се истрпи:D

Вчера 3 часа бевме излезени во трговскиот малата само трчаше де ваму де таму. Имаше приредба некоја на деца акробати па гледавме малата толку се радуваше штом слушнеше аплауз одма викаше баво:clap: А мене срцето ми застана од страв да не паднат:o
    На крајот толку се умори што кога ја прашав одиме ли дома одма :nod:.

Колку брзу летна времето кога го видов пред 2 години внукот бев бремена 18 недела.Си реков леле колку е мал, а дете се роди 4.400грама(facepalm)Кога се породив и ми ја ставија малата на гради е тогаш реков од ова помало бебе нема , внукот бил голем.Малата беше едно кило помала не беше толку мала:D.Еве ги сега трчаат и мрмолат. Само да се живи и здрави.

Мајки одам шпагети да варам оти во 15 треба и јадени и спремни да сме и качени на автобусот:sweat:

Имајте убав ден.

На vitamina, Lolipop23, azelea и 22 други им се допаѓа ова.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво мајки :f:.
    Ние прошетавме уште рано рано по сабајле со баба. Си купивме кондурчиња за одење и сега сме спремни за сончеви денови во парк . (y)
    Баба си игра со бебе ,а мама лежи и си пие кафе,мерачки . Сакам вакви денови ..
    Денес во план одмарање , активности и занимации нека мислат баба и дедо :rofl:
    И еве додека пишувам ми шета бебе со миризливо газе ,спремно за соблекување . Ама сака мама да го соблече^_^
    Идам ..
    Убав ден .. :sun:

На vitamina, Lolipop23, azelea и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Најдобронамерен совет - ако доиш, заборави на антицелулитни масажи. За бебето не чини, не за тебе. А ако не доиш, тогаш нема проблем.

На Lolipop23, gjoker4e, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.
  12. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здраво мамици! :D
    Денот го почнавме во 11, до тогаш со бебката и дадата спиевме! :wasntme: И јас се отспав убаво. Бебушката мала синоќа ја заспав во 22 па спиеше денес до 11 со будење само за доење... убавини, само ова да не го смени, да си спие! :clap: Од сабајле малку се држевме во раце, малку плачеше во креветче, сега ужива во релаксатор со цуцла во устата... Успеав ли да ја научам на цуца??? Веќе цел саат и е во уста и ја цука, па си дремка, па шара со очите... За тој еден саат јас ставив ручек, се разбира во друштво на дадата која ,,помага,, Сака со мене во кујна, а јас сакам да и удоволувам... Послушна е, умна глава, слуша мои инструкции ,,подај ми лажица, дај сол, вркај овде,, и некако успева да се занимава без да се направи белја.

Од сабајле сестра ми ни беше на кафе, па ја прошета малата еден круг воздух да ја фати. И вечер ќе се шета, договорена е веќе со татко и... а јас домче со бебката!

Кафе испиено, ручек ставено... другото ќе почека!

Поздрав, убав ви ден! :sun:

На karibian, vitamina, Lolipop23 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @Annath
    Тоа би морало и во салонот да и го кажат. Ако пропуштиле стварно непрофесионално.
    Инаку, да, @elcezelce При антицелулитни масажи, токсини навлегуваат во млекото, бидејќи ги ѓибаш жлездите.
    А мислам доиш, или те помешав:wasntme:

На stevemila, Annath, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден мајки
    Ме немало 3 дена :o не могу да верујем :shake:

Деца подобри, нема шлајмови и кашлица, еден ден беа и со носињата подобри ама со градинката идат мрсулите како прилог :|
    Пак и ова момата само го бакнува брат и, дека и двајцата мрсулави па ко ќе се растегнат мрсулчињата....:tmi:
    Деца

Синко од ден во ден се по нервозен е
    Лигавење,буткање рачиња во уста.. .толку од лесните денови со него
    Башка дете гладно,за ова во друга тема

Големата како и секогаш,качена на високо,паѓа,се сопиња стално, прави хаос во куќа....
    Некни и падна чаша и ми рече оу шит :o се шокирав :|
    Маче, куче,прасе по 100 пати на ден и покажувам и незнае да каже а слушнала еднаш оу шит и знае да каже :envy: ме наљути многу,ама стварно
    Тоа што не треба се учи побрзо од тоа што треба :x

Друго ништо посебно мајки
    Пазарење, шетнавме колку што можевме и сега мм на работа ние домче
    Пак и снегот не затрупа овде :envy: ми се смачи зимава...

Убав ден мајки :hai:

На stevemila, vitamina, Sanja1105 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден..
    Ние од прееска шетавме тука кај нас по ридовите да се изморат деца и воздух да ги фати. Големиот само трчаше и тоа избега пред мене и по патот право дома.Дури дома го стасав.И одма заспаа и двајцата.Ставив ручек и супа им направив.И кафе пиев и си зборевме со мм на нет.
    Големиот пак со растечен нос аман веќе,се изморив.Само малото пак да не му биде нешто оти немам сили ама ич.А ова со спиењето еден ден ок 3 дена без ред,многу се нервирам.
    А до сега кубев бели влакна од косата знаете ли колку ги има?!! И тоа растат одоздоле нови мали бели грозни....светат...Не сакам да се фарбам.Нека светат.
    Јас читав еден рецепт за целулит и стрии,лажичка мед со сода да се измеша и пред спиење да триеш на местото.Ем природно ем здраво може има фајда.Може ќе пробам некој ден.
    И тоа мајки.
    Ви посакувам убав ден.

На vitamina, Lolipop23, azelea и 15 други им се допаѓа ова.
  16. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    A zasto prekina kafe da pies @Kaetana ?
    Zdravo majki,samo so go uspav sinko,me ceka masina za pruzanje i mislev kupatilo da cistam ama dusa nemam.Vcera nekoi losi misli za zivotot,smrtta,ko sto spomna logore edna feminka i do 02:00 ne sum zaspala a sinko vo 7se razbudi.Pa i dobieno imam,me boli polovina i plus glava.Samo se breckam so maz mi a iskreno zlato e.On naprai rucek,po detevo trca...ah...ama znam zaso sum vakva! Od losite misli i strav od bolesti,smrt.
    Sinko luge ne se zaigruva sam! Samo saka da odi,a neznae sam uste i neli jas tuka so kicmava moja sum poddrska da go setkam za race.Pa sd naucil se pika pod masa:))) Interesen e mnogu ama i iscrpuva.Sto na saat e!
    Pozdrav majki,uzivajte vo vikendpt so najmilite!

На Lolipop23, azelea, Monella и 14 други им се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Фала ви незнаев, ќе ги прекинам одма бидејки дојам. Во салонот ми рекоа само дека несмеам да користам антицелулитни креми и да правам третмани, а дека смеам масажи со масло обично.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Па ако не ставаш антицелулитни креми и гелови, и масажите се со етерични масла или обични млека за тело пример, тогаш не мислам дека се штетни.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Со масажата се "крши" целулитот и преку жлездите се излачува секаде, па и во млекото. Не е битно дали се користат средства или не. Јас бев речиси сигурна дека доиш, во право сум била. Прекини ги.
    Лани кога бев трудна, на депилација кога бев баш, козметичарката ми рече кога ќе завршиш со доење ќе дојдиш на третмани и масажи.

На gjoker4e, Annath, Igle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    33.257
    Денеска со втор пост,но овој пат пишувам на рајат со кафенце до мене и цигарче.Додека синко е во маркет со татко му да купат јогурт.

Криво ми е многу што не излеговме со синко центар имаше маскенбал,,(дечиња од сите училишта,а мислам и од градинките од нашиот град и од Крушево.
    Кемкаш за спиење, нема шанси да заспие количка и затоа не појдовме.Господ здравје утре одиме секако..Па ќе одиме да побараме прошка од најблиските и на ручек кај вујко ми (пошто мајка е сеуште таму се грижи за баба ми).

Вчера синко го однесов на фриз вој пат го ошутии скроз,како да го стрижи ко дете не седи мирно само разгчедува фаќа се.Мм го поправаше дома го седнавме во хранилка и седеше морен за чудо.

Туку жени се испукав со кошулата од мм,значи ич не сакам да пеглам кошули пеглам од шо морам.Ќути мм шо не е некој бизнисмен ќе требаше секој ден да пеглам кошули.

Конечно заличив на жена се средив од глава до пети.Се издепилирав,се изкубив на веќи,се налакирав...

Имајте убава вечер

На Lolipop23, azelea, ma4e1311 и 15 други им се допаѓа ова.