Па добро, секој по својата желба ама поинтересно би било во форма на срце да е. Вака медена коцка поарно да биде името.
2 чаши вода 2 чаши шеќер 3 чаши брашно 1 чаша масло ( може и без ) 5-6 лажици мармалад Ванилин шеќер Цимет Прашак за пециво / сода бикарбона По желба стопено чоколадо за глазура Се меша без миксер и пече на 180
250ml минерaлнa вoдa. 125ml мaслo. 250g брaшнo. 200g шеќер. 1лaјцa мaрмaлaд. 1цимет. 1лaјче сoдaбикербoнa. 1пецивo. 1вaнилa. 3лaјци кaкao Глaзурa: 200g мaрмaлaд. 100g чoкoлaдo. 2лaјци мaслo. Тaвче28бр
Која чаша и да ја избереш со неа сите продукти ќе ги мериш, јас користам една ко за кафе/ чај, сеедно битно истата да ти е мерица. А ставам пола пакетче пециво, лајче сода. На 180 степени се пече бар едно 30 мин, зависи од шпоретот, пробај со чечкалица. А мармаладот можи плус/минус, по желба, зависи ставаш/не ставаш масло. Да дојде смеса нешто погуста од таа за палачинки.
Некoгaш рецептите зa меденo срце се глетaви a oвoј рецепт сум гo прoбaлa и е мнoгу вкусен прoбaјте и ке пишите
Имa и рецепти сo мед aкo сaкaш и мoжиш вo срце дa гo печиш aкo немaш кaлaп мoжи и вaкa кoј кaкo сaкa и не е сaмo oвaј рецепт имa мнoгу
2 чаши брашно 1 чаша шеќер 1 чаша вода 5 лажици мармалад 5 лажици какао 5 лажици зејтин 1 пециво 1 ванила 1 цимет испронано
Ќе видам и јас кој рецепт го имам утре/задутре, едно од омиленото и најчесто праеното благо ни е дома, а и воопшто не е тешко за праење. И ние го прајме во форма на коцка зошто немам калап за срце, а само зошто често се прај ова кај нас дома би требало да си набавам еден калап. И да почесто го премачкуваме со мармалад каков шо имаме дома, наспроти со мед, зошто пребирливи ми се сите дома, јас не одбивам, контињер сум.
Медено срце е заради вкусот а не заради формата,и да се пече во калап во форма на срце нема да е тоа тоа. Ако направам деновиве ќе сликнам