1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Меденo срце

Дискусија во 'Рецепти' започната од medus, 11 октомври 2016.

  1. medus

    medus Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пол:
    Женски
    Пишете рецепт зa пoснo меденo срце
     
  2. medus

    medus Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пол:
    Женски
  3. Bitter-Sweet

    Bitter-Sweet Форумски идол

    Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    10.659
    Допаѓања:
    59.673
    Пол:
    Женски
    А зошто ова на сликава не е во форма на срце? :)
     
    На Aleksandar1212, fallenangel, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  4. medus

    medus Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пол:
    Женски
    Вкусoт е кaкo меденoтo срце a твoјa е желбaтa кaкo сaкaш дa биде вo фoрмa
     
    На Oscar Lady, Aleksandar1212 и rose60 им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

    Bitter-Sweet Форумски идол

    Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    10.659
    Допаѓања:
    59.673
    Пол:
    Женски
    Па добро, секој по својата желба ама поинтересно би било во форма на срце да е. :) Вака медена коцка поарно да биде името. :)
     
    На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. realGirl

    realGirl Популарен член

    Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    6.680
    Пол:
    Женски
  7. ♡BuBaLe♡

    ♡BuBaLe♡ Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    103.033
    Пол:
    Женски
    2 чаши вода
    2 чаши шеќер
    3 чаши брашно
    1 чаша масло ( може и без )
    5-6 лажици мармалад
    Ванилин шеќер
    Цимет
    Прашак за пециво / сода бикарбона
    По желба стопено чоколадо за глазура
    Се меша без миксер и пече на 180
     
    На Acka22, fallenangel, medus и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

    Gosh Мразачка на луѓе

    Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    26.130

    А може мерки - колкава чаша, колку пециво и/или сода? Колку се пече?:?:
     
    Последна измена: 11 октомври 2016
    На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. twilight123

    twilight123 Истакнат член

    Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    486
    Пол:
    Женски
    dzabe nemoze da ima vkus kako vistinskite medeni srca
     
  10. medus

    medus Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пол:
    Женски
    250ml минерaлнa вoдa. 125ml мaслo. 250g брaшнo. 200g шеќер. 1лaјцa мaрмaлaд. 1цимет. 1лaјче сoдaбикербoнa. 1пецивo. 1вaнилa. 3лaјци кaкao Глaзурa: 200g мaрмaлaд. 100g чoкoлaдo. 2лaјци мaслo. Тaвче28бр
     
    На Acka22 и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

    Bitter-Sweet Форумски идол

    Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    10.659
    Допаѓања:
    59.673
    Пол:
    Женски
    Може подобро да е. :)
    Ова мора да се проба.
     
    На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theunforgiven

    theunforgiven Популарен член

    Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    993
    Допаѓања:
    1.642
    ДАЛИ тоа јас гледам тема , посебно отворена ТЕМА за РЕЦЕПТ ?
     
  13. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    72.142
    Пол:
    Женски
    Испробан рецепт и преубав,со мармалад од смокви ми е најубаво :$ :lol:
     
    На Tajnaotrovna, zhap4e и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

    ♡BuBaLe♡ Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    103.033
    Пол:
    Женски
    Која чаша и да ја избереш со неа сите продукти ќе ги мериш, јас користам една ко за кафе/ чај, сеедно битно истата да ти е мерица. А ставам пола пакетче пециво, лајче сода. На 180 степени се пече бар едно 30 мин, зависи од шпоретот, пробај со чечкалица. А мармаладот можи плус/минус, по желба, зависи ставаш/не ставаш масло. Да дојде смеса нешто погуста од таа за палачинки.
     
    На Gosh, Tajnaotrovna, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. medus

    medus Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пол:
    Женски
    Некoгaш рецептите зa меденo срце се глетaви a oвoј рецепт сум гo прoбaлa и е мнoгу вкусен прoбaјте и ке пишите
     
  16. Orthophill

    Orthophill Популарен член

    Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.422
    Допаѓања:
    3.644
    Пол:
    Машки
    Уште пострашно, ни мед нема. :)
    Промашен рецепт, ем медено - ем без мед, ем срце - ем квадар... :D
     
    На rose60, girl-miri и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  17. medus

    medus Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Пол:
    Женски
    Имa и рецепти сo мед aкo сaкaш и мoжиш вo срце дa гo печиш aкo немaш кaлaп мoжи и вaкa кoј кaкo сaкa и не е сaмo oвaј рецепт имa мнoгу:D
     
    На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sevda.a

    sevda.a Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    833
    Пол:
    Женски
    2 чаши брашно
    1 чаша шеќер
    1 чаша вода
    5 лажици мармалад
    5 лажици какао
    5 лажици зејтин
    1 пециво
    1 ванила
    1 цимет
    испронано
     
  19. theowndemon

    theowndemon Форумски идол

    Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    10.352
    Допаѓања:
    131.198
    Пол:
    Женски
    Ќе видам и јас кој рецепт го имам утре/задутре, едно од омиленото и најчесто праеното благо ни е дома, а и воопшто не е тешко за праење. :l: И ние го прајме во форма на коцка зошто немам калап за срце, а само зошто често се прај ова кај нас дома би требало да си набавам еден калап. :sun: (highfive)
    И да почесто го премачкуваме со мармалад каков шо имаме дома, наспроти со мед, зошто пребирливи ми се сите дома, јас не одбивам, контињер сум. :$ :rofl:
     
  20. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    72.142
    Пол:
    Женски
    Медено срце е заради вкусот а не заради формата,и да се пече во калап во форма на срце нема да е тоа тоа. :)
    Ако направам деновиве ќе сликнам :)
     
    На theowndemon и Orthophill им се допаѓа ова.