1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицинска диета

Дискусија во 'Диети' започната од Lilit, 5 јуни 2010.

1. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    5.260
    Јас ја почнав диетава, денес ми е ден 5, и до сега 2.5 кила симнав. Гладна не сум, дури на моменти се чувствувам прејадена ама ми фали месо, леб, летна манџа:) ама сеа почнав ќе издржам. Целта ми се 5-6 килограми па ќе видиме.

2. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Јас ја почнувам денес. Ептен сум решена! Ќе ви пишувам маки и резултати!!

3. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Dieta za 15 dena

Pojadok:(ist vo tekot na site 15 dena)
    1 portokal ili krusa,praska,diwa lubenica,jabolko
    1 dvopek
    1 casa caj ili kafe bez secer

Ponedelnik Prv den
    Rucek: 1 portokal ili jabolko
    1 vareno jajce
    1 kance kiselo mleko
    Vecera: 2 domati ili 2 dec. sos so domati
    2 vareni jajca
    2 glavici zelena salata ili krastavici
    2 dvopeka

Vtornik Vtor den
    Rucek: 1 portokal
    1 vareno jajce
    1 kance kiselo mleko
    2 dvopeka
    Vecera: 125gr.vareno meleno junesko meso
    1 domat
    1 portokal
    1 dvopek
    1 casa caj ili kafe bez secer

Sreda Tret den
    Rucek: 1 portokal
    1 vareno jajce
    1 kance kiselo mleko
    1 glavica zelena salata ili 2 krastavici
    Sok bez secer
    Vecera: 125gr.vareno meleno meso(junesko)
    1 portokal
    1 dvopek
    1 casa caj ili kafe

^etvrtok ~etvrti den
    Rucek: 125gr.kravjo sirewe
    1 domat ili so sod domati
    1 dvopek
    Vecera: 125gr.vareno meleno junesko meso
    2 domati
    1 jabolko
    1 dvopek

Petok Petti den
    Rucek: 200gr.vareno meso ili riba
    1 domat
    1 dvopek
    Vecera: 500gr.zelencuk(morkovi ,grasak,kompir-se vareno da e)
    1 vareno jajce
    1 domat

Mesoto i vareniot zelencuk zacinete gi so zacinal.Po pet dena ke izgubite 2.5-5 kg.Dietata se drzi pet dena,pa se povtoruva tri pati po pet dena.Sabota i nedela se jade se,no umereno.Za 15 dena se gubat 15kg.Dokolku po dietata jadete normalno ,nikogas nema da kg. gi dobiete nazad ako: SEKOJ PONEDELNIK JADETE: POJADOK: 1 casa sok od limon bez secer ; RUcEK: 1 jabolko 1 dvopek; VEcERA: 1 jajce, 1 domat 1 dvopek.

Dali nekoj od vas ja ima drzeno ovaa ideta i so kakvi rezultati?
    Известување: иако копчињата за код на форумот и смајлите не се прикажани, тие и понатаму можат да се користат.

Ова е диетата на Жан Митрев,јас ја држев неколку пати и стварнооооо има гооолем ефект-срекно ;)

4. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    И јас ја меркам оваа медицинската веќе некое време затоа што стварно имам заникаде метаболизам брзо се здебелувам а мнооогу тешко слабеам :worried: ослабев 8 кила за 2 месеци со вежбање ама здраво вежбање умирав во теретаната и не можам пак така да се исцрпувам. Сум пробала милион диети до сега и ќе се покаже некој мал ефект или ич нема ништо да се покаже :( абе заникаде :@ сакам оваа да ја пробам, арно ама портокали не можам никаде да најдам цел град свртев сите ви микаат рано е рано е а до ноември сакам да симнам барем 6-7 кила а и 10 нема да ми дојдат лошо. Ако знаете некоја диета што стварно дава резултати и го забрзува метаболизамот ве молам кажете затоа што ќе се шекнам веќе незнам што да пробам :@

5. Element

Element Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14

Еве ја диетата што ја држеше мајка ми :) и јас ја почнав оваа :D Mајка ми првата недела симна 2 кила само..а веке втората симна 9 до 10 кила.. вкупно знам симна околу 11-12 кила за 15 дена :) Имам пишувано и во темата:Диетата на Жан Митрев
    Aко те интересира нешто прашај и среќно!

Dorucekot e ist vo tekot na 15 dena.
    - portokal, krusa, praska, jabolko (dvopek, solja kafe bez seker. (Ne babani i grozje)

1 den. dorucek: 1 portokal, kafe, dvopek.
    Rucek: 1 portokal 1 vareno jajce i 1 kance kiselo mleko.
    Vecera: 2 domati, 200g. salce, 2 vareni jajca, salata krastavica i 2 dvopeka.

2 den. Rucek: 1 portokal, 1 jajce, 1 kiselo mleko.
    Vecera: 125 g. govedsko meso (vareno), 1 portokal, 1 domat, 1 dvopek, caj/kafe.

3 den. Rucek: 1 portokal, 1 jajce, 1 kiselo mleko i salata krastavica.
    Vecera: 125g. junesko meso, 1 dvopek, 1 portokal i caj.

4 den. Rucek 125g. kravjo sirenje, 1 domat (salce) i 1 dvopek. Vecera: 125g. junesko meso, 1 jabolo, 2 domati i 1 dvopek.

5 den. Rucek: 260g. vareno meso, 1 domat (salce) i 1 dvopek. Vecera: 500g. varen zelencuk (morkov, kompir, grasok), 1 vareno jajce i1 domat.

6 i 7 den. se bez dieta. normalno se hranis- bez alkohol. xDD

8 den. dorucek: casa limon bez seker. Rucek: Jabolo i dvopek. Vecera: 1 vareno jajce, 1 domat i 1 dvopek.

9.den. dorucek: 1 portokal, kafe, dvopek.
    Rucek: 1 portokal 1 vareno jajce i 1 kance kiselo mleko.
    Vecera: 2 domati, 200g. salce, 2 vareni jajca, salata krastavica i 2 dvopeka.

10.den. Rucek: 1 portokal, 1 jajce, 1 kiselo mleko.
    Vecera: 125 g. govedsko meso (vareno), 1 portokal, 1 domat, 1 dvopek, caj/kafe.

11.den.Rucek: 1 portokal, 1 jajce, 1 kiselo mleko i salata krastavica.
    Vecera: 125g. junesko meso, 1 dvopek, 1 portokal i caj.

12.den. Rucek 125g. kravjo sirenje, 1 domat (salce) i 1 dvopek. Vecera: 125g. junesko meso, 1 jabolo, 2 domati i 1 dvopek.

13.den.Rucek: 260g. vareno meso, 1 domat (salce) i 1 dvopek. Vecera: 500g. varen zelencuk (morkov, kompir, grasok), 1 vareno jajce i1 domat.

14. i 15 normalno se hranish bez leb i alkohol. xD

Dietata se povtoruva posle eden mesec.

6. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    А може ли говедското и јунешкото месо да се замени со пилешко??

7. cupidsarow

cupidsarow Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    дечки можете ли да ми кажете кој колку ослабел со медицинската диета и колку време сте ја држеле ...ве молам ,започнав денеска да ја држам па планирам така 15 дена...Хелп дечкии ,моми :P

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Девојки кај мене и нема некои резултати со диетава а еве веќе 7 ден завршува ;( ќе ја додржам 15 дена си ветив себеси. Може резултатите ќе дојдат 2 недела одеднаш ама незнам баш не ми оди некако. Имав голема верба во оваа диета ама почна ентузијазмот да ми паѓа. Не велам дека нема ефект има ама кај мене нема видлив резултат може сум симнала 2-3 кила ама не се познава воопшто и прашање е дали сум ги симнала. Ај пишете вие некое искуство ако сте минале низ ваква фаза, па може ќе се мотивирам. :*

9. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Zdravo devojki
    Jas ja drzam dietava veke 4dena I oslabev 2 do 2ipol kg iako ne se pridrzuvam tolku rigorozno. Vtoriot den namesto telesko meso za rucek iMac grasok a tretiot krastavicat I kiseloto mleko si gi izmesav hahaha :) :P cetvrtiov den ne jadev varena RIBA tuku tuna od konzerva. Si napraviv Mali otstapki koi ne se strasni I sepak efektot go Ima. Mene samo me buni pauzata od 2 Dena. Pa ako jadam normalnoo tie denovi, garant ke si ja vratam kilazata I se mislam da pauziram barem Eden den.. Iskustvo da kaze nekoj ako imal Dali gi vratil kg vo tie 2dena I Dali moze da se drzi bez pauzata? Pozdrav ;)

10. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    И јас се обидував да ја намалам тежината со диети, но од доста информации по интернетоф, заклчив дека брзите диети, кои ветуваат брзо слабеење, не се здрави. Бидејки, изгубената тежина (не веднаш по диетата) во текот на годините се враќа. А знаеме дека колку сме по стари, толку е потешко да се намали тежината. Затоа пожелно е да се применуваат оние диети кои нудат слабеење од 1 кг неделно, а може и помалку. За да се постигне ова, се препорачува здрава исхрана, во која не спаѓаат тостовите, хамбургерите, мајонезот, саламите, И ГРИЦКИТЕ.. а манџи од зеленчук, конзумирани во умерени количини, физичката активност, и мнооогу вода се дозволени.

11. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ќе почнам од понеделник до петок, пауза и после уште 5 дена па ќе видам како ќе биде, ако има уште некој за подршка повелете, имам вишок 5 кг и сакам да ги нема!1 не се познаваат на мене кој знае колку ама јас си ги осеќам

12. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Јас веќе пробувам да ја започнам 1 месец ама не бива.. Ама од понеделник ќе ја почнам дефинитивно :muscle: И ќе ја издржам целата. И мене ми требаат 5-6 килограми ама јас ќе ослабнам повеќе за да имам место за пополнување :D
    Ајде Лина, ќе ја држиме заедно, за подршка :)

13. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Aх.. Па јас пред негде 2 месеца ја пробував УН диетата, али ми се смачи, едвај ако издржав 7-8 дена и тоа последните си поткаснував и малце чоколатце и симнав 2 килограми :lol: Сега сакам оваа да ја пробам.. Хаха.. Иако се сомневам дека ќе издржам повеќе од 10 дена, ама сакам да симнам негде паа 3-4 килограми.. Знам дека не е здраво вака наеднаш, ама па се нервирам со оние диети кои се многу дена, и дури да видиш резултати.. :devil: Па ќе пробам.. Дај боже да успее :smirk:

14. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81
    и јас ја почнувам од понеделник.... ајде известувајте како ќе се одвива кај вас, и јас ќе пишувам. ме интересираат резултатите.... :lol:

п.с. а на какви крекери поточно се мисли во диетава?? :|

15. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81
    денеска ја почнав, само што ручав... :) за сега океј сум, ама секако е прв ден само... кај вас како е? или се откажавте?

16. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    морав да се самоцитирам, ја почнав од денес на Жан Митрев диетата и одлично сум, ќе видиме како ќе биде наредните 2 недели, слична е на оваа диета!
    среќно на сите!

17. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Eве, јас вчера почнав, денес ми е втори ден, и стварно се чувствувам најадено, воопшто не чувствувам глад :rofl: си ветив дека ќе ги издрзам овие 15 дена, ако не 15, барем 10 :)
    P.S. Абе многу некако ми е јадење, иако е диета некако многу количински ми е :^) ии ме убива тоа што треба работиве да се јадат една по друга, а особено киселото млеко! |(

18. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81
    и мене денеска ми е втор ден... вчера издржав, не ми беше тешко, сега треба да ручам... ми смета што има многу малку за ручек, едвај издржувам до вечера, ама ништо страшно... повеќе вода, и демек заситена сум :D ајде па во сабота сабајле сите да ги пишеме резултатите :):):)
    good luck :*

19. Lady-F

Lady-F Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    dietava mi zvuci primamlivo ,zaradi brzoto gubenje kilogrami ama imam mal problem kiselo mleko i jogurt ne sakam nikogas vo zivotot ne su ni probala niti mozam :worried: dali moze namesto jogurt mleko da pijam???? ako nekoj znae molam neka mi kaze pozz

20. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    :) јас ја почнувам од утре ај ако сака некој заедно да ја држиме! :)
    па ке ве известам за резултати :devil: :) :) :)