ufff.koga citam vaka sto pisuvate vie.mi davate hrabrost da po4nam so dietava.ama strav mie danese razocaram.posto prosto kazano i voda se fajka na mene.visoka sum 1 i 55 a kaciv do 65 kg.a pred mesec ipol imav neceli 60.znaci jadam ednas dnevno po 2 par4inja leb i se sto ima za ru4ek ali ne vo golemi kolicini.jadam ovosje isto taka ama immam mana pred legnuvanje i nasabajle mora da kasnam nesto blago.ali sepak itoa nee vo golemi kolicini.znaci neznam na so da kratam od jadenjevo zada oslabam.se sto ke kasnam mislam deka mise stava vo stomakot i kolkovite.uzasno sum razocarana.zatoa se dvoumam dali daja pocnam dietava.strav mie danemise vratat dupli kg kokeja zavrsam.oti uste toa mi fali
Poloso si pravis sto jades samo ednas dnevno. Mislis deka slabees, no vsusnost ne e taka. Naprotiv ti go stavas teloto vo faza na pregladnuvanje i koga ke se najades se skladiraat masti i rezultatot e debeleenje. Moras sekoe sabajle obavezno da pojaduvas toa e najbitnoto, go zabrzuvas metabolizmot. Spored mene ovaa dieta voopsto ne e dobra zasto e bazirana na premalku kalorii i dzabe ke se macis koga posle pak ke se vratat kilata....
sakam da pitam dali dokolku ne se pridrzuvam stogo na dietava primer ne jadam se po red ili izostavam nesto od navedenoto i si gi spoam denovite dali bi imalo efekt taka ili pa ???? ja ima nekoj pribano taka dietava da mi kazee POzz
Има ефект и со отстапки...пример јас напати-мн ретко и благо ќе си земев (нормален организам се му се пријадува) и пак имаше ефекти, дури и ги мешав деновите не по ред. Проверено!
Епа девојки, јас денеска се ставив на диетава.. Еднаш почнав да ја држам, издржав 5 дена и натака јок бре.. Неможев.. Ми треба едно мало хелпче... Дали може плескавицата и месото да се замени со нешто друго?? Јас нејадам месо многу, а поготово телешко БЉАК!!!!! И на 5-от ден имам варено телешко или пилешко месо.. Со што може таму да заменам.. Која ја држев минатиот пат диетава кога имав месо за јадење на јадев ништо..
Јас планирам да ја почнам овие денови. Се мислам дали од утре или после Божиќ ке видам. Многу се јадеше изминативе денови и мора малку на диета.
Imam edno prashanje do vas: Imam 17godini, i sum 160cm visoka, ne sum mnogu debela, megjutoa imam stomache. Pa se prashuvam dali ovaa dieta bi mi pomognala? ili bi mi nashtetila? zatoa shto posle dietata mozhe da se pojavi i tn. jojo efekt. Fala odnapred
Zdravo ke vi se priklucam vo razgovorite imam 18 godini no tezinata mi pretstavuva problem uste od mali noze iako probav so site mozni dieti minatata godina bev na dieta za 3 meseci oslabev 16 kila posle 6 meseci ne samo sto gi vrativ istite tuklu i gi duplirav. Ve molam za pomos
Здраво на сите, и јас како и многу од вас ја имам држено диетава, многу одамна и многу паати, кога со успешни резултати кога без, се сеќавам првиот пат кога ја држев мојата диета беше со 125 грама варено мелено месо (одвратно е) одев на факултет, шетав, лудував имав енергија и да бидам искрена ослабев за 21 ден некои 12-13кг ама како што ме придал господ не останав должна и си ги вратив (сеа појќе помалку то е во зависност од фазите на мојот јо-јо живот) Нејсе, да не должам, последно ја држев пред некои 7 години ако не и повеќе и имам заборавено. Она што сакав да прашам е дали морам да правам паузи измеѓу деновите на диета? Значи да не е 5+2 туку одма да продолжам со следниот циклус 5+5+5??? Знае некој? Има некој такво искуство? Значи фала ви многу и од утре почнувам посакајте ми среќа (односно посакајте ми Бог да ме дари со трпение)
И јас ја имам држено претходно, а неделава почнав повторно да ја држам..3 ден сум. Како што имам читано, пожелно е да се прави пауза, за да се одмори малце, диетата е доста строга. Ама јас вака ќе правам: - За време на двата дена пауза, нема да јадам ништо друго, освен зеленчук и овошје.. Можам да си дозволам и кришка, две црн леб колку да пробам да не бидам многу гладна.
Денеска сум трет ден. И неколку дена по ред нели имам телешко месо за јадење. Кога го имам ова, јас ништо не јадам, преминувам на тоа што следи. Што да јадам освен месо?
еј девојки... решена сум од понеделник ја почнувам, но сакав да прашам дали наместо двопек смеам да јадам интегрален,црн леб или бисквитце нешто..? ако знае некој, казете ми... позз...
Немој да го скокнуваш месото, нели прочита не смеат да се прескокнуваат намирници. А зошто не го јадиш месото, не ти се допаѓа или воопшто не јадиш месо? Јас моето за цела недела го сварив од напред, со 2 коцки супа, на ситни парчиња исецкано, ама убаво го динстав некој добри 4 саати и после малце го потпеков и дојде превкусно. Го чував во фрижидер и е уште поубаво ладно. Имаш и варијанта место обично варено телешко месо да земиш мелено телешко месо и така да го приготвуваш, варено со вегета. Немој ни под разно да прескокнуваш. На пример ете јас не јадам кравјо сирење (ми смета на стомакот) ама стегнав заби и то парчето го изедов. Пи вода дури го јадиш месото за да ти е полесно.
Инаку да се пофалам го завршив првиот циклус денес сум на слободен ден и сум ослабена 3кг Диетата ич не ми беше тешка освен првиот ден, и морам да кажам дека прекрасно се чувствувам,дури петиот ден ми беше премногу за јадење прејадена бев. Етинствено ме фаќаше стрв за јаболка и денес планирам да си каснам неколку јаболка и да ручам нешто лесно. Од среда вториот циклус па ќе видиме
Ja pocnav dietata denes, pa me interesira ako moze nekoj da mi kaze, osven kafe, voda, caj, sto piete drugo, na primer priroden sok dali smee? cedevita? multivitaminska tableta, mineralna, gazirana voda? posto da ne oslabne organizamot? Ili samo ona sto e navedeno i NISTO drugo!?
Jas pak se pridruziv na vita diet spa klubot i da bidam iskrena premnogu sum zadovolna veke 10 dena otkako sum na dieta imam oslabeno 7 kilogrami. Jadam se i nemam ograniceni kolicini nitu pak vreme.
Фората е што не јадам телешко. Многу ретко сакам да јадам месо, и освен пилешко не јадам друго. Од самиот мирис имам нагони за повраќање а не пак да го ставам тоа во уста Нема шанси.... Ни вода ни ништо не ми помага.... Истиот проблем го имам и со варената риба.. Ќе пробам 2,3 пати, немам ни пола од тоа изедено, а веќе неможам да го поднесам ни вкусот ни миризбата што ја има Минатиот пат, кога имав телешко, си изедов една краставичка само... Инаку, какви крекери јадеш? Јас земав едни SLANI KREKERI на свислион, мали се, незнам дали такви треба... Едит: Веќе втора недела сум на диетава. Еве вторава тура ми оди многу потешко. Не се чувстувам омалаксано, ама имам ужасна потреба од храна.. Неможам дури ни да учам, умот ми бега за јадење Си земав кесиче суви кајсии, и кога ќе почувствувам глад, си јадам по една, иначе ќе забегам и ќе се го отворам фрижидерот по доооолго време. Да прекинам да ги земам сувите кајсии или..?