Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицинска диета

Дискусија во 'Диети' започната од Lilit, 5 јуни 2010.

1. natasapop26

natasapop26 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Eve me, denes mi e 5-ti den od dietava i se merev, samo 2 kg. Moze sum nestrpliva, ama neli e toa malku, jas ocekuvav barem 3kg. Nekoj so iskustvo od prva nedela?

2. dusi4ka1993

dusi4ka1993 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Еpa vaka znaci jadam poveke varena hrana i toa bez zaprska i koristam morska sol i samo maslinovo maslo. Se jade po 1.5 ovosje dnevno. Ne se osekam gladno a sepak slabeam.

3. Missinam

Missinam Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Мене ме интересира дали можам да пијам овошни сокови бидејќи се навикнав секојден да си правам сок со соковникот во кој комбинирам најразлично овошје и зеленчук? Можеби има на претходните страни, но не забележав. Благодарам!

4. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Starting tomorrow , goal 10 pounds less , wish me luck ! :)

На Platysma и emili.m им се допаѓа ова.
  5. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    good luck!!! :) за оваа диета стварно треба среќа, јас лани пробав ама неможев да ја издржам :worried: :)

На 485 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pepperutka30

pepperutka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    jas go zavrsiv vtoriot ciklus i od utre startuvam so tretiot. Minatata nedela i pokraj toa sto bev bolna uspeav da ja izdrzam dietata ama za zal koga se merev vidov deka sum oslabela samo pola kg :( no resiv da ne se otkazuvam i od utre go startuvam tretiot ciklus. Inaku procitav nekoi prasanja okolu sokovite i kolku sto znam ne smee da se pie nisto osven voda i kafe i caj bez seker (ne smee ni natren da se koristi) Jas pijam samo voda obicna bidejki i bez toa ne pijam sokovi. kon krajot na vtoriot ciklus veke pocnav da sonuvam hrana ama eve ovie dva slobodni dena edvaj jadam, samo ovosje nisto drugo ne mi se jadi.
    Ke vidam kako ke pominam so tretiot ciklus i sakam potoa uste edna nedela da prodolzam, ama ke vidime.
    Nekoj imase pisano deka jadi nekakvi soleni krekeri, jas jadam najobicen dvopek a ne krekeri i ne koristam dopolnitelno sol.
    pozz
    drzete mi sreka za od utre

7. dusi4ka1993

dusi4ka1993 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Na mene mi rekoa deka dnevno mora da se konzumira od 2 do 2.5 litra voda, od koi sto 1 voda i 1.5 svezo isceden sok razreden so malku voda

8. natasapop26

natasapop26 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Jas go zavrsuvam utre tretiot ciklus i samo 4 kg sum oslabena :( Ne znam so e rabotava, bev principielna celo vreme, ne otstapiv od nisto, i mnogu se razocarav od ovaa dieta. luge pisuvaat , ne znam, po 10 kg, jas edvaj 4, i ako si podapnam ponatamu ke si gi stavam, a 3 nedeli se macam... Se razocarav decki...

9. Lil-bitch

Lil-bitch Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    22
    Мајка ми ја држеше оваа диета и имаше многу убави ефекти... ја држеше подолго, не само 15 дена и ослабе околу 17 килограми :) само лошата работа е тоа шо за 2/3 години си ги врати сите килограми... дупло :|

10. vikica65

vikica65 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Истото искуство и јас го имам со оваа диета. Ослабев многу килограми за 15 дена (со умерено јадење за време на викендите). Ослабев пред 2 години, за мојата матура ..ја држев диетава и од 70кг стигнав до 60кг, потоа симнав уште 4 кила со сопствен режим воедно и потсвест.. и килограмите си ги вратив, бидејќи јас потоа воопшто не внимавав на исхрана т.е повторно се вратив на стариот начин на исхрана. Вчера повторно ја почнав и ќе ја држам 15 дена (со Господ напред хехе). Сите што сакате брзо да ослабете, ви ја препорачувам диетава, но повторно ќе напоменам, откако ќе ослабете внимавајте на исхраната.. научете нешто од мојата грешка.. ви посакувам среќа! :)

11. vikica65

vikica65 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Резултати??? :)

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска денов покрај тоа што ми беше екстремно чуден, третиот ден од диетава го направив турлитава.
    Ништо по редослед не изедов. :tmi:
    Вечерата ја прескокнав, само 4 крекери изедов. А што е најчудно и немам желба за јадење. Мислам имам да, кога ќе видам нешто, ама вака јок.
    Планирам 2 тури да ја држам, при што :!: 2-та дена одмор ќе јадам само овошје и зеленчук, пошто се губам, си земам премногу слобода и јадам се што видам. Како трудна да сум.

Иначе и месото нема да го јадам од диетава.

Плус по 30 мин вежбам на орбитрекот еве веќе трети ден, па во недела ќе се мерам и ќе ви пишам резултати, што како. :)

Посакајте ми само трпение.

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Еве сум јас повторно тука.
    Сакам да ви кажам дека издржав две тури од диетава, вежбав секој ден на орбитрек по пола саат, и резултатите се повеќе од очигледни. После првата тура кога се измерив имав 4 помалце кила, сега треба повторно да се измерам, деновиве ќе биде и тоа.
    Покрај другото се навикнав да јадам по малце. Немам никакви проблеми сега засега, (пу пу да не се урочам :lol: )

14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Не знам за вас, ама радо би цел живот да имам вишок килограми отколку ова да го држам. Апсурдно ми е, не знам. Многу ограничување, строгост. Самото тоа едно парче двопек, еден портокал, една краставица ме убива. Ме ежи помислата дека на секое станување би требала да го мерам парчето сиренце за да е 125грама.
    Алал да ви е ако ја издржувате. :D

15. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Сakам од утре да почнам да ја држам диетава ама сепак не сум сигурна ајде кажете совет дали да почнам со диетава?

16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Од денеска почнав со диетава и само што појадував појадокот беше неколку цреши и едно парче двопек.

17. Aleksandra1977

Aleksandra1977 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    112
    Почнувам од утре со медицинскава диета, драго ми е што постои форумов за совети и подршка. Кој е уште на диетава, споделете искуства...

18. bozepetra

bozepetra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Јас! :D Мене ми е втор ден, и покрај тоа што ја држам идам да трчам на кеј, сега за сега ми е супер, на крајот од неделата ќе се измерам и ќе ви пишам резултати :) Има некој друг што ја држи, има резултати, потешкотии и сл? -)

19. Blond007

Blond007 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Мене ми е 4 ден,се придржувам на диетата ама некако не гледам некои позабележителни резултати.Сеуште се немам измерено ама од 2 кг не верувам дека имам повеке намалено...не знам што е работата...

20. Innicka

Innicka Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ..uf i ja planiram da pocnam so dietava..pocnav postepeno da namaluvam od jadenjeto i da ne veceram.. se nadevam ke ja izdrzam, bas bi sakala da gi skinam ovie 10 kg visok..:( ima nekoj sto e momentalno na dietava..?