1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицинска диета

Дискусија во 'Диети' започната од Lilit, 5 јуни 2010.

1. letnicka

letnicka Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    пишува дека треба да се варат зеленчуците во коцка супа... И доматот и краставицата или ??

2. LadyKWoman

LadyKWoman Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Дали доматите и краставиците ги јадете посолени и со зејтин? или пак...?

3. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Јас ја држам веќе петти ден,таа на Жан Митрев,ама луѓе нема никакви резултати ;( Јас знам дека треба повеќе време и трпение,ама сепак пет дена поминаа,би требало едно кило бар да бидам ослабена,а јас ништо :sweat: Се правам во правила и прописи,не јадам тоа што не треба,пазам на количините,не ставам шеќер во чајот или кафето и пак ништо. Дури си мерев обем и сегде имам 2 цм повеќе. Стварно не ми е јасно зошто неможам да симнам ни грам. Пијам многу вода и физички сум активна,ама цела сум во прашалници... од денес ќе ја почнам оваа,можеби поефикасна ќе е.

4. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Вака значи, прочитав се околу диетава, ги прочитав вашите искуства и ниту една (еден) нема ослабено како што пишува на почетокот 15 кг(или 10) за 15 дена или?
    Еве јас ја почнав од денес диетава, па се надевам дека ке ослабам барем 7-8.Дали некој воопшто има ослабено повеке од 5-6 кг додека ја држел оваа диета???
    поздрав

5. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Втор ден и 1кг-(течност се разбира)
    не е тешка, не чувствувам глад, има премалку калории (околу 600) ама организмот се залажува од количината, па со ќути :)

6. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Петти ден и 3, 5 кг минус.Воопшто не е тешка, а резултатите се очигледни

7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Се враќаат килограмите од диетава ?

8. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    од секоја диета се враќаат ако после почнеш да јадеш неконтролирано, а ако си воведеш режим ќе си ги одржуваш, па и ке слабееш

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Иако е старо ова што го напишала JuLleE, го цитирав бидејќи држи место.

п.с. не играјте си со здравјето, кој нормален човек ќе ги задоволи дневните потреби со едно варено јајце и портокал? Па згора на се, тука ги имало сите витамини, ништо не ти требало дополнително....

10. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Резултатите од крвта ми се подобри од вообичаено.Вие сами оценете

11. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ако може некој од поискусните во диетава да ми каже дали наместо плескавица може да јадам парче месо? Бидејќи не јадам мелено месо.

12. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    јас јадев варено пилешко зачинето со коцка за супа...
    само не знам со доматите... се варат или..??
    јас обично си ги правам помалку зачинета салата... па така ги јадам..

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Ја држев ун 8 дена ама ја утнав е сега се мислам дали пак да ја почнам од понеделник или оваа да ја почнам

Сакав да прашам што се тоа крекери??? како изгледа пакувањето?? дајте некоја слика??
    и вечерата мора ли да биде толку обилна ?? јас неможам навечер толку да јадам

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Исчитај ги мислењата претходно. Има одговор на се.

Јас денес ја почнувам. Ун,каква ун. Не дека немаше резултати, ќе лажам ако речам така,ама вежбањето и те како ми имаше придонес и масажите. Се гледа, да не се правам мајмун,ама досадна е и долга за да има конечни резултати,ми треба нешто брзо. Вчера овошен требаше да ми биде,ама...јбг условите беа посебни и далечни од мојот дом и ... маааалку си допуштив да кснам нешто,па се убив од лелекање,ме испокараа.

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    И, јас од утре офиш’ли ќе се приклучам на оваа. :!:
    Оно , секогаш кога држам диета се некоја модофикација на оваа диета правев, со тоа што не го сакам тоа - мора за доручек тоа, за ручек она, за вечера ова...

Утре од сега ќе го испланирам доручекот :D (најмал проблем ми е доручекот, пошто не се будам со глад...освен, ако претходниот ден речиси ништо не сум јадела цел ден цц)
    Значи, рендам од кората на лимунот (ослободуало шеќери од крв, фино,мене тоа треба), цедам лимунчето, ставам 250 мл вода во тоа, циметче и да си зоврие... и корупката од лимунчето внатре. После срк срк. Ми регулира варење... и со тоа проблем си имам голем.
    Она со ѓумбирот.. не прочитав, после постов ќе прочитам, не знам како било кој го пие тој прашокот :D Јас сум секогаш за свежо :) не знам каде прочитав демек ѓумбирот,свежиот нај делувал на регија - стомачни „мускули“ т.е салце. Ме мрзи сега да ја барам статијата...како и да е, мене ми делува заедно со лимунчето на варење на храна, а тоа ми е повеќе од потребно.

Портокалот и кафето (!)без крекери, оти крекерите ми го дујат стомакот - непотребно, ќе си ги конзумирам на работа кога ќе стасам.
    Ај да видиме дали ќе ми е ок ова,пошто веќе некое време не можам нити да вежбам нити некои диети да држам. Едно што стапалото си го уништив, па уште истото болно стапало една елегантна госпожа ми го цапна со топукот нејзин..со сета тежина, друго што нешто здравјево ме заебава со се нешто проблеми си имам. Главно... проблем - задржување водица, кревање на шеќер дури и од сама помисла или муабет за благо :D и слични глупости...вртоглавици ако не каснам нешто... абе, лудница нешто ми е станат организамов. Стареам. Тоа ти се тие симптоми за кои сите зборат, а ти се молиш тебе да те прескочат :D Али, нема, нема животињо една :sweat: :D
    Ќе си умрам од некоја диета,ако не се самоотепам ради тоа што веќе не слабеам :D ко некад.

16. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Јас го почнувам вториот циклус од денес.Викендов мале претерав со јадење, ама денес сите што ме видоа ми рекоа дека сум ослабена.јееееееее
    Кој почиња од денес со медицинскава нека се пријави,
    Иначе крајниот резултат со еден циклус од 5 дена беше 3 кг-
    Среќно!!!

17. ANA303

ANA303 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    :D :D :D и јас исто така како тебе се осеќам секогаш кога ја држам ун , и као по некое правило , вториот овошен ден го прекршувам, па плачам и ги замарам сите околу мене :rofl:

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Немав апетит за вечера. Изедов рака квики. Вака правев и првиот пат...само што беа крекери.
    Трет ден и одма подруго е. 2 кг помалку.

На ANA303 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Диетава ми дојде ехтра. 4 дена терав... доручек, јаболко или портокал и кафе, ручек јајце верено, морков свеж грицкав,краставица, марула... по 1 јајце главно до 2 мах.Крекери - јок.
    Место филџан јас 250 мл си пиев јогурт,некад и повеќе со ким во него..оти тоа дур го грицкам џвакам си правам ачири бачири бу на мозокот..демек јадам мн. Месишта такви ствари немам каснато овие 5 дена... мислам и денес исто..петокот(вчера) гравче посно сркав инаку:D без некои претерувања...
    Навечер со морков се лажев,оти до касно седам ептем и ми врти желудникот.
    Во четвртокот си направив супа по моему од 1 свежа печурка шампињон, 1 морков брокула и лук... едино што ги пропржив на тро зејтин...чисто за карито и вегетата и лукот да пуштат малку мирис и вкус врз тоа морковот особено... и после си ставив водичка колку за 1 тањир и срк срк со јогурт пола филѓан...најбитно у ова мене бар ми е што,зеленчукот не го варам стандард ко супа,него крцка... ачири бачири мозоку.
    Сега кога сета подуеност ми ја нема , дури сега приметувам дека уствари мих аеробикон не ми бил за џабе уствари.. а мислев дека ова половинава тој цел дел никад веќе нема да се стабилизира. шмрк,шмрк.
    Ќе си продолжам вака. Фино ми. Убава сум.цц Ако ми заздрави некој убав сончев ден - наскоро,стапалово ќе продолжам и со вежбине што ги меркам во темана мојот фитнес ден...оти , тоа сликите што ги редат ме тераат да размислувам дека ипак , може и поубаво,може може и те како. Сакам такво .

20. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Извинете на оф-топиков, што се афти? :lol: