Медицинска диета

Discussion in 'Диети' started by Lilit, Jun 5, 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Не ги вратив,ама не јадам нормално (ок,ми се случи да јадам и пица и во мекдоналдс,ама само еднаш во цел месец),не јадам благо,не јадам леб,не пијам газирано и вежбам...не ги вратив,дури и послаба сум од тогаш.Ама ок и терапијата ми ја сменија за жлездата,па и од тоа ми е.Јас имам здравствен проблем што се дебелеам,не од јадење,па не знам,ми рече докторката ќе мораш да се научиш на гладување ако сакаш витка фигура и тоа е сега...
    Инаку,да градите ми се намалија,ама добија и поубава форма,што ме теши.
    Абе секој си е различен...не се води по туѓи искуства за било што.
    Ама диетчево се трпи.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

ауууу имаш проблеми со жлездата( тироидната мислам беше)?? :worried: :( и вујна ми има ист проблем и стварно се здебели, ама она си јаде нормално, и пак се дебелее....ама диетата не е тешка онака се трпи, јас на еден српски форум ја начекав, ама таму па за појадок имаше кифла, се друго исто (со канче кисело млеко) и таа кажа дека си ја јадела кифлата, а сестра и само со овошје, не јадела она кифла а исто ослабеле :^) сеа нз ама ја не јадам кифла..... сеа нема да се мерам 1 недела па да видам резултат :D

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Абе можеш да јадеш кифла,ама гледај да не биде лисната зошто таа има путер или маргарин.Обична млечна,без полнење.
    И јас скроз не се придржував,па ослабев 4 кг за 5 дена.И пиј вода,многу вода,можеш и еден лимон да си исцедиш и да си капнуваш по неколку капки во водата.

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

јас и така пијам мнг вода :lol: ајде ке видиме фалааа :*

5. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Сакам да ја почнам диетава .. деновиве ќе се снабдам со потребните намирници ама не јадам телешко месо :D
    Може ли некоја замена за тоа ? :^)

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

мислам дека можеш пилешко, или риба ;) :lol:

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

јас си се откажав. Од диетава. Си правам сеа некоја моја диета, те јадам за појадок мусли , за ручек нешто манџичка и за вечера ништо. Возам точак по два ипол саата дневно и пијам 4л вода. :) Се осеќам ослабено, ама ке видиме колку :D страв ми е уште да се измерам.

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

хахаахах зашо се откажа бееее? :envy: :rofl:

9. Gargamel

Gargamel Истакнат член

лелеее да си ја фатам јас :rofl: :rofl: до 15ти можно е нешто да симнам...??? :^) :D :D

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

хахаха абе немам јас трпение вака по список да јадам, а и сакам резултати одма. :D Ке си терам вака полека полека и ке ги симнам ваљда. Ај ти пишувај како оди медицинскава па може ке се мотивирам :lol:

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

аааааааааа не се мерам уште 7 дена па ке ти кажам од коа ке се измерам.... вчера се мерев ми вика 1.5 кг ама тоа е вода ;( сеа уште 7 дена па ке ти кажам :lol:

12. irenna

irenna Популарен член

Мене ме и поубаво кога сум на диета и имам стриктно мени.
    Јас јадам навечер и ако не сум на диета се некои тестенини или благо гнетам навечер, поубаво ми е кога точно знам што треба да јадам и ретко правам мали отстапки.
    Еве сега со диетава немам проблем, планирам да ја држам 5 дена. Викендите ми се критични затоа што не сум дома , па од понеделник пак ќе ја продолжам .

13. rainlover

rainlover Истакнат член

Ирена колку дена си на диета... има резултати?

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

денес 4ти ден- за ручек напвив мала промена, со тоа што наместо јајце и портокал јадев варен ориз (едно тацниче за кафе) и 4 големи лажици кисело млеко :D

15. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Оваа диета е скоро иста со таа од Жан Митрев која исто така се држи 5 дена, само што овде 6 и 7 ден ти се слободни (значи можеш да јадеш што сакаш) и после тоа пак ја почнуваш одново. :D

16. irenna

irenna Популарен член

Во понеделникот ја почнав, значи денес ми е четврти ден. Не се мерев до сега, планирам утре да се мерам.
    Плус вежбам фитнес три пати неделно а кога сум дома по пола саат вежбам со тегчиња.
    Ќе видиме резултати, планирам во три серии по 5 дена да ја држам.

17. smartass

smartass Истакнат член

Мене еве трет ден ми е и приметувам разлика. Супер диета,ич не ми се јаде :D :) :) :) :)

18. irenna

irenna Популарен член

Мене ми е денес 5ти ден и нема некоја разлика, само едно килце. Јас не знам зошто вака, а не правам некои отстапки, ако се рачуна тоа што пијам цедевита еднаш дневно ?
    Може не ми одговара диетава, ај ќе пробам уште 5дена да ја држам па ќе видиме, може треба време за да се видат резултати.

19. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Јас денес ја почнувам само место крекери двопек јадам интегрален .. на пример 4 крекери јас јадам 2 двопека :lol:

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

јас ја прекинав вчера.... :lol: :lol: :lol: ајде пак ке се обидам од денес.... :D