Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински индуцирана бременост кај сингл жени

Дискусија во 'Бременост' започната од WildMk, 23 февруари 2021.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Озбилно?
    Па треба да бараме да се смени законот.

На Pacient srna и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  2. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    И јас се чудам ама изненаден сум од бројката на мажи од 35до45 кои имаат ваква желба...

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Не е чудно, знаеш...
    Некои едноставно не нашле соодветна партнерка, ама тоа не би требало да е услов за да немаат поколение... барем во денешно време.

На Роберт 7 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    E ova e veke stvarno diskriminiracki i bezobrazno zatoa sto na single zena i ivf moze da i plati drzavata,t.e. da i dade vaucer.

На Роберт 7 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    21.686
    Секој кој сака да има дете, треба да има право на тоа, без оглед на начинот како ќе го добие.
    Во време кога ни е достапно се, ние уште затуцани...
    И додека некој таму раѓа и ги остава децата, друг копнее по дете.

На Sofi.ja, Pacient srna и WildMk им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Васка Леонтиќ е еднороден родител и со гордост го потенцира тоа

Сега ги разбирам сите мајки и имам поголема емпатија за разлика од претходно кога не бев родител, особено за оние што се еднородни родители. Ова во последно време често го именувам и споменувам бидејќи има голема разлика и не е исто кога се вели самохран родител и еднороден родител или еднородни семејства – потенцира Васка.

– Не е страшно, ниту тешко да се биде еднороден родител и мајка на 50 години. Страшно е кога заедницата во која живееме и општеството и институциите не се подготвени за еднородни семејства, ниту се зборува за нив. Оваа тема прва ја започнав во јавноста со отворениот пристап за мојата одлука, а најстрашно е што не ги препознава потребите на многу родители како нас, а не има многу. Изненадени се зошто реагираме на нивната неподготвеност, а кога принудно ќе им ја објасниме ситуацијата, воодушевено реагираат што сме го направиле овој чекор и тогаш следува браво за храброста од страна на женскиот пол. Но не е истата ситуација и со машките соговорници, тие што имаат смелост да продискутираат ме прашуваат зошто и се многу зачудени, просто не им се верува – додава Васка.

На Bejb15, Kaja991, Happyinlove и 2 други им се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Моја сега познаничка, а порано другарка ми имаше зборувано дека ѝ е преку глава од заглавување со недостојни и несериозни мажи. Сакала деца, ја газеле веќе годините (36 имаше) и ќе направела некоја таква процедура. Не морало да заглавува во нефункционални бракови за да стане мајка, и сметаше дека сама повеќе ќе ужива во мајчинство. Бидна што бидна после 3 години ми кажа дека е бремена. Јас дека бев блиска со неа ја прашав како поминала процедурата. Она се изнасмеа, вика бесплатно, од бившиот дечко било бебето, непланирано, но сепак и се стоплило срцето кога видела две цртки. Дури рече дека ѝ олеснило што имале раскинато 2-3 недели пред да дознае. Не се венчаа, човекот сакаше, таа не. И сама си го гледаше малото. После 1 год гледам и второ родила, но не знам што и како, знам само дека е сингл и со две деца, сама си ги гледа.

На Anna82, tina2018 и WildMk им се допаѓа ова.