Дали може,и после колку време може да се пефрлам од вондрендно во редовно? И дали може од една насока да се префрлам во друга(пример од радиолошки во сестра)??? Се запишав оваа година,се надевам ке ме примат
Паднат критериум е во однос на поените, затоа што се знае дека на Општа околу 90 се движи долна граница на примени, а лани беа примани со многу ниски поени. Видоа и професорите каква катастрофална грешка е направена со тоа и многу се жалеа зашто се примени. Затоа сега е поставена граница за конкурирање. А дека има голем број на пријавени, секогаш било така затоа што е еден од најбараните факултети. Колку точно биле пријавени, ќе објават на преелиминарните резултати.
Освен уплатница друго шо треба? Молба нешо се пишува ли?И за да си ги земам документите целосно за да се отпишам шо треба да направам? Се плаќа ли нешо повторно?
Имам избрано прв предмет за физиотерапевти и според тие што избрале физиотерапевти влегувам. Но, дали може ако некој да ми го земе местото што има прв предмет сестри, логопеди или рентген а втор физиотерапевти и таму не го примиле, ама има повеќе поени од мене?
Како знаеш дека влегуваш? За сестра ми прашувам и таа конкурираше, но на општа медицина. Во однос на твоето прашање мислам не може, тие што избрале како втора опција ќе се запишат ако не се пополнети местата на втората опција. Што значи не може да биде примен пред тебе
Не може повеќе од никаде префрлање. Од оваа година нема да примаат студенти од други факултети. На страната на МедФ има соопштение, еве го.