Постари колешки, се предомислив за полагање на еден предмет (Морфологија и физиологија на клетка) а веќе однесов пријава, па дали ќе биде проблем дека ќе го полагам во јунска испитна? Дали треба да одам до катедрата и да ја земам пријавата или само да не се појавам на испит?
Da prasam,dali dokolku padneme zavrsini ispiti anatomija i histologija 1 ne gi slusame anatomija i histologija ?Nekoj mi kaza deka mozat 2 da se polagaat na kolokviumi a zavrsen ke se polagalo posle od koga ke go polozis 1?moze nekoj da mi objasni?
Ако сакаш можеш да си ја земеш пријавата па да ја однесеш јуни (за да не плаќаш јуни нов лист и нова таксена марка), а ако сакаш можеш и да ја оставиш таму и едноставено да не одиш на испит Две страни поназад на темава си го поставила истото прашање и сум ти одговорила. Немаш видено? Еве да се самоцитирам:
Vo rok od 3-4 dena vadat rezultati. Primer ako se polaga petok, skoro sekogash ponedelnik imalo rezultati, bar nie koa polagavme taka beshe.
Sakam da ve prasham dali kaj vas na medicinski fakultet na primer predmetite sto nema da gi polozite vo prv semester, vo zapisuvanjeto na vtor semester plakate 1200 den od predmet ili plakate na kraj na godina t.e. kraj na vtor semester?
Секој предмет важи или 3 или 6 сесии, така да нема директна врска со прв/втор семестар. Ако не го положиш во рок од тие 3, т.е. 6 сесии тогаш мора да го презапишеш, а при презапишувањето не се плаќа по 1200 секој предмет (не знам од каде ти е таа цифра), туку се плаќа во зависност од тоа колку кредити носи предметот и дали си државна или приватна квота. Ако си државна плаќаш по 200, а ако си приватна квота плаќаш по 400 денари од кредит. Пример: ако предметот носи 5 кредити а си државна квота при презапишувањето ќе платиш 1000, а ако си приватна ќе платиш 2000 денари. Се надевам ме сфати.
Дали знаете дали општа и органска хемија се вика книгата по медицинска хемија таа во деканат ми вика изгледа е таа ама не знаесе
Вие што сте на општа медицина во Скопје, дали знаете како е на испит по вовед кај проф. Елена Ќосевска? Како прашува, дали пушта? Благодарам однапред
Е пушта де, зошто да не пушта Сака да имаш учено од книга, досадна е малку, ама ако имаш учено убава оценка ќе си добиеш.
Jas polagav kaj nego i voved i promocija, pismeno polagavme chisto filozofski pogledi haha i nshto ne menjase posho ni gi prepisha istite oceni od voved
Pa ne znam koj i dali polagal usno kaj nego, prashanjata kaj mene bea gluposti, a na samiot ispit ne beshe prisuten ni dvata pati. Ne mozham za usno da ti kazham nishto.
Јас паднав во приватна квота сега семестаров, дали знаете партиципацијата ако поднесам молба, може да се плаќа на 2 еднакви рати, на пример една сега при упис другата мај?