Тоа се знае како се влегува, без конкурс накнадно што секогаш го имало. Јас зборам за легално префрлување преку конкурс како што си беше. Тоа е прекинато од 2017 што и редно беше.
Dali nekoj bil kaj Milka Klinceva na popraven kolokvium i dali znae kakvi popravni kolokviumi dava? za predmetot fiziologija 1
Барам книги за општа медицина 4та и 5та година а може и од некоја друга година доколку некој продава.
Дали знаете изборниот предмет психосоматски болести од катедрата на психијатрија дали се полага или како научниот труд со пријава е само?
Продавам скрипти од сите предмети од прва година за радиолошки техничар. Цената е 1500 денари за сите скрипти плус имам одговори од некои колоквиуми. Ви благодарам Телефонски број- 076 225 669
Zdravo. Imam zavrseno sredna medicinska vo Slovenija. Bi sakala da se zapisam na stomatoloskiot fakultet vo Skopje. Me interesira dali znae nekoj kolku poeni se potrebni za dentalna medicina? Trazev no nikade ne najdov, za razlika od tuka, no so moite ocenki nikako nema da bidam primena vo Ljubljana na stomatologija. Ocenkite ne mi se bas najdobri . Ne znam kako odat upisite vo Makedonija voopsto za bilo koj fakultet . Ke ve zamolam nekoj ko moze da odvoi vreme i malku mi napise kako odi se toa. Koga se upisite, kade bi trebalo da se prijavam koj e prviot rok za zapisuvanje? Mislam deka e se poinaku od Slovenija, tuka rokot za prijavuvanje na fax e sega vo mart a vo juni te izvestuvaat dali si primet i togas odis samo licno da se zapises. Ve molam pomagajte!!!! Fala od napred.
Ако си приватна квота - 400e годишно Ако си државна квота - 200е годишно Мислам на сите државни факултети е вака. Ако тоа прашуваш.. А при самиот упис, си плаќаш уплатници, си кажуваат од факултетот колку пари за што (пример: за обезбедување, за спортски активности и тн) и предаваш со другите документи кои што се потребни за упис (дипломи, свидетелства и тн).
Па тоа се стандардните парични надоместоци. И сега зависи стипендијата со колкав износ е, па може да покрие дел или пак цел надоместок за упис на семестар / година (зависи и каква е стипендијата). Ама искрено, не знам баш како оди тоа со стипендиите, нека одговори некој што повеќе се разбира.
Стипендијата е онаа од МОН, нема врска факултетот, и за истата можеш да аплицираш од втора година натаму бидејќи е на основа на просек.
Некој нешто повеќе да ми каже за радиолошки технолог. Какви се предметите, професорите, има ли усно испрашување или повеќето се писмени испити,И со колкав просец примаат во државна квота од прилика. Фала ви.
Колеги/шки што студирате во скопје,како сте задоволни со вежбите по педијатрија,гинекологија и хирургија?