Здраво колешки! Барам аталс по хистологија, ако некоја знае каде би можела да го купам нека ме посочи каде да барам или пак некоја ако продава може да ми пише да се договориме. Ви благодарам
Еве ти за беспари Само, добра опција покрај атлас ти е на вежби на видното поле од микроскопот да си фокусираш одредени клетки и делови од ткивото и да ги сликаш со мобилен, јас бар така правев, и тие слики многу ми беа од помош кога учев за практичното полагање, па атласиве воопшто не ги ни отворив
Фала ти многу <3 ги разгледав многу се убави, и јасно напишано.. незнам си имам малку проблем со хистологијава и на секој начин се обидувам да научам и да ја сфатам. Фала ти од срце
имнунологија од проф Даринка да не има некој шшто му предавала да каже што и како ги дава колоквиумите?
Минатите години примаа, но за тековнава (2017/18 г.) МедФ при УКИМ објави дека повеќе нема да прима студенти првично запишани при УГД или било кој друг универзитет. Дали ќе остане така, дека нема да примаат студенти и од наредна година натаму, најверојатно ќе издадат од септември ново соопштение.
Колешки, дали некоја од вас го имала земено Анатомија на стапало како изборен? Како оди оценувањето, преку семинарска или?
на медицински факултет за физиотерапевти има само виша или има и докторски студии ? ако сака некој да ми објасни.
Зденка по биофизика, дали на испит бара формули ? и дали некој има нејзини комбинации што најчесто се паѓаат?
Здраво, оваа година сум матурантка па во план сум да продолжам на медицински факултет општа медицина, но речиси со сите со кои разговарав за Скопје ми кажуваат само негативни работи, колку е претешко, колку не може да се стаса да се научи, па дека професорите биле преарогантни и и да имаш научено туркале, вистински терор. Дали навистина е токму така и доколку е толку тешко како се справувате со сето тоа?
А зошто дозволуваш други да се мешаат во твојот избор? Тие ќе студираат или ти? Еве размисли малку од друг аспект: како е можно толку многу студенти да се запишуваат и да завршуваат секоја година ако е навистина факултетов невозможна мисија? Доколку имаш доволно поени и ова е тоа што го сакаш - слободно запиши се. Дека е тешко, секако е, не за џабе е еден од најтешките факултети, но ако желбата ти е баш оваа професија треба да си свесна за предизвиците кои истата ги носи. А тоа дека скроз сите професори се не знам какви и дека сите туркаат никој не може да ти потврди, зошто има професори од секаков калибар и зависи од тоа колку ќе си спремна, кај кој професор ќе се паднеш и како ќе биде истиот дента расположен. Сечие факултетско искуство е индивидуално, не дозволувај рандом оговарачки муабети да те поколебаат уште незапишана.
Годинава сум матурантка па би сакала мислења за студирање медицина во Скопје или Бугарија, ако има некој на форумов што студира во Бугарија би сакала да ми пише во лп.
Ако располагаш со доволно парични средства (или стипендија ако имаш) јас би ти препорачала во Бугарија да студираш медицина. Сега јазик што ти треба, ама бугарскиот не е тешко да се совлада, плус има и студии на англиски. Многу подобри услови има, и порелаксирано е (не дека не се учи воопшто, ама кокретно еве во Варна факултетот, дали 5 предмети во семестар имаат, а во Скопје дури до 8. Во таа смисла порелаксирано, и мислам директно на испити одат, немаат колоквиуми како тука). Нека каже и некој поинформиран, но јас имам пријатели што во Бугарија студираат медицина и не се пожалиле.
Здраво јас сакам да се распрашам за логопедија, дали е тешко, колку време траат предавањата, студии за прв семестар неможам да најдам, дали може вонредно и како де изведува тоа