Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Зависи кај кој асистент ќе се погодиш :D

2. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Здраво колешки!
    Барам аталс по хистологија, ако некоја знае каде би можела да го купам нека ме посочи каде да барам или пак некоја ако продава може да ми пише да се договориме. Ви благодарам

3. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Еве ти за беспари :D
    Само, добра опција покрај атлас ти е на вежби на видното поле од микроскопот да си фокусираш одредени клетки и делови од ткивото и да ги сликаш со мобилен, јас бар така правев, и тие слики многу ми беа од помош кога учев за практичното полагање, па атласиве воопшто не ги ни отворив :)

Прикачени фајлови:

На Dream-Girl, jagotka123 и Saki15 им се допаѓа ова.
  4. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Фала ти многу <3 ги разгледав многу се убави, и јасно напишано.. незнам си имам малку проблем со хистологијава и на секој начин се обидувам да научам и да ја сфатам. Фала ти од срце

5. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    имнунологија од проф Даринка да не има некој шшто му предавала да каже што и како ги дава колоквиумите?

6. g.o.c.a

g.o.c.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    Ако прва година се запишам во штип општа медицина дали ќе можам да се префрлам во скопје?

7. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Минатите години примаа, но за тековнава (2017/18 г.) МедФ при УКИМ објави дека повеќе нема да прима студенти првично запишани при УГД или било кој друг универзитет. Дали ќе остане така, дека нема да примаат студенти и од наредна година натаму, најверојатно ќе издадат од септември ново соопштение.

8. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    415
    Колешки, дали некоја од вас го имала земено Анатомија на стапало како изборен? Како оди оценувањето, преку семинарска или?

9. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Што прашува Анатомија 3 - Светлана Јовевска најчесто на испит?

10. sk.mk.mdj

sk.mk.mdj Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    81
    на медицински факултет за физиотерапевти има само виша или има и докторски студии ? ако сака некој да ми објасни.

11. SaraTrajkova

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Зденка по биофизика, дали на испит бара формули ? и дали некој има нејзини комбинации што најчесто се паѓаат?

12. evvgg_K

evvgg_K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    33
    Здраво, оваа година сум матурантка па во план сум да продолжам на медицински факултет општа медицина, но речиси со сите со кои разговарав за Скопје ми кажуваат само негативни работи, колку е претешко, колку не може да се стаса да се научи, па дека професорите биле преарогантни и и да имаш научено туркале, вистински терор. Дали навистина е токму така и доколку е толку тешко како се справувате со сето тоа?

13. MagsDestiny

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    А зошто дозволуваш други да се мешаат во твојот избор? Тие ќе студираат или ти? Еве размисли малку од друг аспект: како е можно толку многу студенти да се запишуваат и да завршуваат секоја година ако е навистина факултетов невозможна мисија?
    Доколку имаш доволно поени и ова е тоа што го сакаш - слободно запиши се. Дека е тешко, секако е, не за џабе е еден од најтешките факултети, но ако желбата ти е баш оваа професија треба да си свесна за предизвиците кои истата ги носи. А тоа дека скроз сите професори се не знам какви и дека сите туркаат никој не може да ти потврди, зошто има професори од секаков калибар и зависи од тоа колку ќе си спремна, кај кој професор ќе се паднеш и како ќе биде истиот дента расположен.
    Сечие факултетско искуство е индивидуално, не дозволувај рандом оговарачки муабети да те поколебаат уште незапишана.

На kikkki и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  14. Strong.44

Strong.44 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    148
    Има и во Битола.

15. mermaid123

mermaid123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    18
    Годинава сум матурантка па би сакала мислења за студирање медицина во Скопје или Бугарија, ако има некој на форумов што студира во Бугарија би сакала да ми пише во лп.

16. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Да не знаете што се прави по изборниот Физиологија на спорт?

17. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Има ли некој што студира во Штип сакам да прашам нешто?

18. mazikeen

mazikeen Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.423
    Ако располагаш со доволно парични средства (или стипендија ако имаш) јас би ти препорачала во Бугарија да студираш медицина. Сега јазик што ти треба, ама бугарскиот не е тешко да се совлада, плус има и студии на англиски. Многу подобри услови има, и порелаксирано е (не дека не се учи воопшто, ама кокретно еве во Варна факултетот, дали 5 предмети во семестар имаат, а во Скопје дури до 8. Во таа смисла порелаксирано, и мислам директно на испити одат, немаат колоквиуми како тука). Нека каже и некој поинформиран, но јас имам пријатели што во Бугарија студираат медицина и не се пожалиле.

19. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Некој доброволец да ми го каже клучот за Нега на болен на е-учење? :$

20. Sarah 1313

Sarah 1313 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво јас сакам да се распрашам за логопедија, дали е тешко, колку време траат предавањата, студии за прв семестар неможам да најдам, дали може вонредно и како де изведува тоа