Дали некој знае во врска со лиценцата за работа за медицинска сестра сакам да ја полагам ако може некој да ме упати каде да се распрашам и што да правам?
Дали годинава ке прават трансфер од УГД Медицина на Кирил и Методиј Медицина? Лани за прв пат мислам немаше
Здраво во МК нема Јас си земав од Швајцарија Инаку прашај низ некои снабдени аптеки дали може по порачка ! Доколку имаш можност најблиску Грција низ аптеките има
Извини каде има во МК да се најде и јас многу барав ама неможев да најдам сакам уште еден ? Многу доктори познавам од МК неможат да најдат набавуват од други држави Литман
Здраво луѓенца Матурантка сум и завршив средно медицинско за сестра. Сакам да се запишам на Медицински - Општа, ама проблемот е што имам 85 бода (1ва и 2ра година малце не ми се учеше, а 3та и 4та сум 5.00) а предметите матура што ги полагав ми се сите соодветни за факултетот. Мислење дали ќе ме примат, барем у приватна? И дали би можела да се запишам на друг смер и после тоа да се префрлам на општа?
Мила, најмногу зависи од конкуренцијата. Јас се запишував пред две години и мислам дека беа примени студенти со бодови колку твоите, но лани не беше така, конкуренцијата беше поголема односно студентите кои се запишуваа на медицински факултет беа со многу високи оценки. Ти ја посакувам целата среќа на светот, а во врска со префрлувањето од една на друга насока мислам дека не е возможно и дека и наредната година доколку сакаш да се префрлиш повторно ќе бидиш на листа со студенти кои се запишуваат по прв пат. Провери за оваа информација, не сум сигурна. Префрлувањето од Штип во Скопје е забрането. Среќно!
Срце јас сум од Скопје, во моментов немам некој познат што бара, ама знам дека има многу луѓе што им треба цимер, пробај побарај подетално на форумов или на огласи.мк, 100% ќе најдеш. Поздрав