Не паничи никој не ги гледа толку детално, кога ги даде ако не ти рекоја ништо ок е. Девојки некоја поискусна да ми каже.. како се оди од државна во приватна квота?
Денес ги предадов, поточно веќе е вчера, но многу ми е страв сиот труд од 4 години да ми пропаднее,, премногу се плашам
Бооооже девојчиња бегајте од факултетов додека можете Цела младост ми отиде... Другарките мои еве ги дипломираа, и се вработија јас уште студирам... Па и после мора специјализација... Бидете подготвени на многу подеми и падови, и на многу лечење комплекси од професорите.
Здраво сакам да ве прашам нешто, пишав меил на професориве но никој не ми врати. Имав смртен случај и не отидов на два испита кои се одвиваа во исти ден и сега немам оцена во е индекс, им пишав на професориве но никој не ми врати а би сакала да ги полагам во септемвриска сесија .. незнам дали можам да ги пријавам по втор пат без внесено оцена, дали некој имал ваква ситуација? Ве молам за помош ..
Сара мислам дека треба да имаш оценка,па да можиш наново да пријавиш. Додека трае пријавувањето на испити оди најди ги професорите да ти стават што поскоро петка,или ептен ако сакат да ти излезат во пресрет сона таа пријава да полагаш.
И јас тоа се чудам ... На конкусрот пишува дека прелиминарни резултати ќе има на 4ти септември а таму кога ги поддавав гокументите ми рекоа дека во понеделник ке има прелиминарни..
За некои факултети се излезени денес, ако ги нема на сајтот на факултетот проверете директно на iKnow. Ако ги нема и таму, тогаш утре ќе излезат.
Da ne pogresiv sto se prijaviv na medicina?site mi vikaat po 6 godini medicinski ne si nisto a so stomatologija barem imas zanaet posle 5,6 godini i da ne prodolzis na specijalizacija si imas profesija sto bi se reklo,sto mislite za toa? I da ve prasam dali znaete kolku se prijavile na medicina vo prviot rok?nisto nema vo vesnicite ,voopsto ne go spomnale medicinskiot ovaa godina ,samo finki etf ekonomski kako popularni ...
Пааа.. првиот ден кога бев јас буквлано се тепавме кој да влезе внатре ... огромни гужви беа, јас бев некаде 300 по ред во 11 часот а зад мене имаше сигурно уште 200 а може и повеќе..
a ti dadoda brojce ?mislam koga se prijavuvase?kako moze da si bila 300?koga po broj e neli ? jas sum 150 i nekoj i podnesov vtoriot den? a ti dadoa brojce ?mislam koga se prijavuvase?kako moze da si bila 300?koga po broj e neli ? jas sum 150 i nekoj i podnesov vtoriot den?
veruvam deka e taka ne veruvam deka iskreno kako ti sto kaxuvas nema logika ama xe vidime jas pa si se tesam deka moxebi tie mnogu sto bile ne se site opsta medicina tuku r.tehnicari itn lele nema da spijam do utre sabajle a obicno dali xnaes vo kolku h gi objavuvaat?jas mislam kaj 9 a ixvini da te prasam i tebe toj brojot pred prijavniot broj sto e pred toa / ti e so edinica na primer kako 100 i nesto ili si 200 i nekoj broj ?
ali ne se moxda site xa opsta medicina ...garant jas pa se nadevav da ima uste nekoe slobodno mesto da ne e ispolneta kvotata
Razbudena sum od 5 i mislam samo na rezultatite poluspiev 08:38 e uste nema rezultati 4 dena ne mozat da objavat samo preliminarna so poeni od sredno a elektronski gi prakavme prijavite,pa togas sto ima elektronsko vo ova ? Trebase vo bugarija da si odam a ne so ovie "zvecarki" da se zanimavam