hahah abre amaan Jas pa kako bajce sum spiela Abe kakva bugarija... jas imav apliciranoo za nikadeee se kaam sto aplicirav
Девојки, многу сте ми испаничени. И не е крај на светот ако не ве примат... Ако вака се нервирате, тек сега ако ве примаат ќе стигнат нервозите.
Si gi znam bodovite po brojceto vidov kolku imam i broev kolku se so poeni nad mene medicina i vidov deka ne sum primena toa e toa ako se desi nekoe cudo da ja prosirat kvotata ali ne veruvam vo toa. se desilo nekogas da ja prosirat so kofinansiranje ili ne ? toa e so plakanje 400 evra godisno znaic ne si na budzet besplatno ali ne vleguvam ni vo tie.
ne razbiras toa sto pisuva kofinansiranje znaci deka toj iako ima 100 boda znaci dokolku ne go rangirale vo budzet za bez pari deka licno prifaka taa osoba da bite so kofinansiranje !
Дечки, последниот примен оваа година со колку е примен у државна квота? следна година иде мој ред за упис, чисто за статистика да праам прашувам Со среќа на сите примени
Девојче секоја година е различна приказна, многу зависи и матурата, првин види колку поени од матура ќе имаш, вака јас се залетав, сигурна во себе ама одговорите не ми биле точни како што мислев... рано е
Знам дека зависи ама 5.00 сум и сепак сигурна у себе, знам и кај сакам да одам така да. Само прашав чисто онака
vidov na stranata kolku imaat poeni poveke od mene taka da tie se 280 a jas ispagjam 289 za 9 ili 10 poeni pomalku.
Dali mislite deka ima sansa da napravat prosiruvanje na kvotata ili nema sansi ? mislam na kvotata so kofinansiranje ?
Нема шанси, колку што пишува во конкурсот толку примаат. И не пресметувајте сами со тоа што ќе броите колку имаат повеќе поени од вас. Дел од нив можеби ќе влезат во квотите со еден родител, националности, безбедносни сили и сл.
Секогаш има шанси,можеби некој од х-причини ќе се префрли и одкаже(сегде се случува тоа),така да следете и не се одкажувајте.Колку бодови имаше,?