Значи гледај само латински термини да употребуваш,знам дете што го бутна зашто кажа корен а не radix.Друго не се плаши региите да ти се тип топ спремни и да ги знаеш елементите на коските
Не се секирај, јас полагав кај Зафирова, одлично поминав а пред мене скоро сите ги бутна. Немој само да одиш со став дека не знаеш, постави и се позитивно и дека си спремна, барем на таков лик изгледа. Во никој случај немој да и кажеш 'не знам', го мрази тоа. Со среќа!!
Утре полагам ембриологија како дел од хистологија 1.Искуства на колеги,како сте поминале претходниве години
Јас супер го поминав тој дел, многу ми беше лесно и за учење и колоквиумот, и прилично кратко време го учев. Ама отидена е проф. Костовска во пензија, па најверојатно измени има. Пример лани, ембрио во трета колоквиумска недела се полагаше, заедно со уште 3 предмети и прилично тензично беше.
Сите се жалат дека премногу детали барал. Мене ми се нема погодено до сега, ама вежби ми има држено и навистина многу добро објаснува, ама и бара многу.
Женски медицинарки од трета или четврта,каже ми како иде полагањето физио 1.Јас ги паднав првиот и вториот колоквиум и не планирам да излезам на трет,него да ги спремам за во испитна сесија сите три.Е сега ако може да ми објаснете дали ке ги полагам трите полоквиуми заедно наеднаш со писмениот испит или трите колоквиуми со практичниот испит.Ве молам за одговор за да знам што како да учам.И мислење во однос на оценувањето