Ван тема пошо више ти го одговориле прашањето конкретно погоре, не знам колку ти е паметно физио 1 да го остаиш комплет...
Mislam deka treba da odish na tret kolokvium imash vreme a i matrijalot e lesen vo ispitna nema teoretski shansi da polozish 4 testovi a racunaj KVS e eden od najteshkite sistemi, za usnoto (prakticno) nema da imas problem gledaj da stasash do tamu
Imashe na instituti zalepeno 2 oglasi deka izdavaat cerep jas imav iznajmeno od istite decki malko e skapo ama so nekoj kolega iznajmi go stv mn kje ti pomogne.. so lesno ucenje i srekjno vo treta kolokviumska
Ne sega ne moze tuku davaat pred sesija i ako gi polozish togash odish vo ispitna na CNS a ako gi padnesh togash odish vo juni isto ima pred sesija za kolokviumite
Ако не положам некој предмет во јануарска сесија а тој предмет ми е условен за втора кога можам пак да го полагам ако и во јуни неможам? Што би се случило тогаш? За анатомија прашувам
Полагаш во август и анатомија 1 и 2. Ако положиш топ, ако не, запишуваш втора секако со тоа што нема слушаш одредени предмети што ги влечат анатомиите, а тие ти влечат предмети од трета и така ланчано се заглавуваш
Здраво, едно прашање до постарите колеги. На што повеќе да се обрне внимание за трет колоквиум анатомија (глава) и хистологија? Ви благодарам однапред, поздрав.☺
Коските на череп ги бараат во детаљи. Коските на лице исто ги испрашуваат, ама не ситничарат многу. Зависи и кај кого полагаш.
Прашање до постарите колеги..како да ги научам коските на главата,многу ми е тешко,обично полесно ги совладував региите на нога и рака а за коски ми е потешко..ве молам за совет
Служи се со череп, атлас.. Визуелната претстава е клучен елемент во учењето анатомија. Асоцијации некои направи си. Нема лесен начин да се научи, ќе мора и на памет некои работи.