На iKnow системот не ми стигна никаква порака, им пишав т.е отворив тикет и ми рекоа дека ништо не треба да ми стигне. А инаку примена сум во државна квота.
Дека имаше од одредени факултети такви пораки, инаку честитки, и јас сум примена во државна.Се гледаме наскоро
izvinite sto pisuvam na latinca, od mob sum.. Sakav da se koregiram za moeto prethodno mislenje na temava, bidejki stvarno se menuva se kako proagja vremeto :/ Vakaa, izborni za 3ta i 4ta odbrav hemija i biologijaa. Za matura odluciv makedonski, angliski, biologija i pedijatrija i proektna od strucen med. Predmet. E seaa za ispitite veruvam polesno ke mi e, zs skoro site mi se poznati i uceni, zs toa e, topla voda na fax ne izmisluvaat, samo go prodlabocuvaat materijalot i e poobemen. No najgolem problem pretstavuva priemot, dali ke uspeam da se zapisam. Prva god ja zavrsiv so 4,80 a Vtora so 4,60(so se eksternite ocenki). Praksata super mi pomina, bi vi doobjasnila vo LP. Bi sakala da ve zamolam od poiskusnite medicinarki, koja bi imala zelba da me prosvetli povekje za faksov, ke ve zamolam vo LP da mi se obrati. Mnogu ke sum Vi blagodarnaa, zatoa sto veruvajtee ova e se sto sakammm i sonuvamm <3
TrueReligion направи ти уплата на тие 1000ден. ? Јас не знам на која жиро сметка треба да се уплатат, ако знаеш пиши ми. Честитки и на тебе
ај и јас да се пофалам сум во државна, инаку сметката е на медицински истата она на која ја уплаќаш партиципацијата
http://www.medf.ukim.edu.mk/upload/dok/ ... 597584.pdf Еве овде ви пишува кои документи.. а овие што треба да се наплати по 1000 денари и 750 што да се напише на уплатницата на ЦЕЛ НА ДОЗНАКА?
Не сум направила, утре треба да средам тоа, но мсм исто каko Paks дека иста е сметката како онаа за партиципацијата
За 750 јас напишав ИКСА а за 1000 студентски информатор, наставна програма, електронска картичка за евиденција, одржување ама на скратено. Ајде и јас да се пофалам дека сум во државна квота па се гледаме наскоро
На страна на факултет пишува дека треба да се уплатат 100 евра, а не e споменета денарска противредност ... Колку ќе уплатите бидејќи некаде е 6150, а некаде 6200
Кога ке уплаќате во банка ке ви ја кажат точната сума , таму прашајте , јас се потполнив само утре ке видам за парите ... да допишам...
Дали на медицински факултет има институт -микробиологија- ? Бидејќи во Белград има и на ПМФ Биологија и на Медицински факултет ?
Учам средно фармација, а сакав на факултет да се запишам на општа медицина во Скопје. Кои интерни предмети треба да ги земам на матура? Некои стручни, биологија, хемија, или? Бидејќи мене стручните ми се фармацевтска хемија, фармакогнозија, фармацевтска технологија и сл. па не бев сигурна дали ке ми служат за на медицински факултет... И ако има некаде да се прочита нешто повеќе за уписот на факултетов, за тоа како се вреднуваат поените, што ми треба, што треба да земам на матура ве молам пратете линк. Барав на http://www.medf.ukim.edu.mk но не се снаоѓам баш најдобро
^ http://www.medf.ukim.edu.mk/upload_vest ... 321671.pdf Тука ги имаш предметите кои се соодветни за факултетот.Најдобро одбери си некој од листава затоа што ако имаш несоодветен предмет ти кратат на поени,а верувај за упис секој поен е важен