Вака, во средно имав под 90 поени и немаше шанси да влезам на општа медицина па се запишав на пмф, не ми тргна лошо, си положувам, но сватив дека длабоко жалам што не се запишав на општа медицина зошто тоа од секогаш го сакав. Е сега сакав да ве прашам дали имам некоја мала шанса да се префрлам на медицински покрај тоа што во имав такви поени во средно, врз основа на просеков на овој факултет. На пр ако имам вкупен просек над 9ка, дали би ме примиле...
Мислам дека не можеш трансфер да направиш, од пмф на медицински. Можеш догодина да си аплицираш, пробај си ја среќата. Годинава примија и луѓе со под 90поени, претходната година само над 90 имаше.. различно е секоја година, зависи од конкуренцијата. Може си требала годинава на тетовскиот да се запишеш, па да се префрлиш во Скопје. Бар така правеа тие што не ги примија од прва во Ск.
А кои теми се за прв колоквиум биофизика? Кои за втор? А кои за испит? И пошто сум 2 ра година во прв рок ке го полагам само првиот колоквиум,а во втор рок втор кол и усното или како?
Zoran Handziski -Fiziologija Stip , moze da mi kazete sto prasuva najcesto, i dali gi koristi skriptite od Medicinski fakultet -Skopje, ili ima negov izgotven materijal?
@Cinnamon Bun I za Ugd i zaTetovo vazhi zabranata za prefrlanje. Inache ne moesh da napraish transfer od drugi fakulteti kako sho ti kazhaa, edina opcija ti e dogodina da aplicirash za da se zapishesh. I toa pod 90 poeni e shirok poim. Jas otkako sum zapishana, samo edna generacija se desi da gi primat so slabi poeni i toa beshe katastrofalna odluka, profesorite se bunea dosta, taka da pak ja kachija granicata i pod 89 poeni ne ni imaat shansi, a mislam deka imashe i zabrana za apliciranje pod 88 ako ushte vazhi
prvite 5 temi se za prv kolokvium,ostanatite se za vtor kolokvium. vo ispitna sesija se polaga vsusnost vtoriot kolokvium ili cel materijal dokolku prviot kolokvium ne e polozen. mislam deka samo eden rok za polaganje se izbira, i usno nema tuku vo testot ima esejski prasanja vo zamena za usno
Како се пројдува на вовед во медицина и дали се паѓаат прашања од тие од копирница комбинациите или да учам од скрипта?
Здраво,4та година сум а од следна година сакам да се запишам на медицинскиот факултет во Скопје.Колку поени се потребни кои предмети за матура исл.Ќе може некој да ми објасни подетално?Видов на интернет мед.сестра е 6 семестри 3 години.и општа медицина 12 семестри 6 години.Колку е точно..некој да ми објасни подетално бидејќи не сум многу запознаена.
Колку поени се потребни за упис ќе полагам државна матура дали и тоа е плус за запишување на факс,и ако можете подетално околу факсот да ми објасните
Па и јас сум 4та ама државна матура треба да имаш соодветни предмети, си има листа за тоа. Над 90 поени треба за општа, а за тие со 3г може и помалку
Дали да учам биофизика само од прашања или? ништо не сфакам од книга,треба цел да го полагам предмет па дали се пагаат истите прашања од копирница