Знам некои се префрлаа, но прашај си на студентски, за сигурно. Чим од Штипскиот и Тетовскиот факултет се трансферираа студенти, не би требало да е проблем од една во друга група. Знам дека од Штипскиот повеќе не може, но од Тетовскиот до лани можело, за оваа година не знам, се шпекулираше дека ќе се укинува.
Види го прикачениот фајл 484061 Види го прикачениот фајл 484062 Види го прикачениот фајл 484061 Види го прикачениот фајл 484062 Види го прикачениот фајл 484061 Види го прикачениот фајл 484062
Колешки како оди полагањето на колоквиумите генетика? Прв колоквиум е во втора колок.втор во трета колок а трет кога?
Vo ispitna sesija. Se bira prv ili vtor rok i togash se polaga testot kao tret kolokvium, pa ako se soberat poenite, naknadno se ide na usno @malalola mozhesh, so toa shto morash da si najdesh zamena nekoj shto ke odi vo a5
Хисто најдобро ти е да одиш да се наместиш кај некој полесен и учи ги макроскопски препаратите да ги препознаваш полесно ќе ти е.Хемија најди си прашања за колоквиум и комбинации за усен и немаш гајле
Дали биохемија може од комбинации и од прашања да се учи ,мислам дали се паѓаат тие на испит? За тригодишни прашувам
Хисто за практичното да се наместам кај асистент полесно шо пушта? Оти на испитот хисто 1 практичен тие не одбираа кај кого ќе полагаме
хистологија2 ако ви е за дигестивен колоквиумот, лесно е. само материјалот е долг и се чини како да нема крај, но прелесен е колоквиумот. анатомија2 колоквиумите на леш се и единствено ги кажуваш оние работи што се гледаат (освен кај срце што треба се да се знае). Лесни се колоквиумите, буквално осовните работи ги бараат, ама испитот е потежок. Усното ако ви е на цел материјал тоа си бара учење барем 1 месец, за убаво да се совлада материјалот. обично еден месец пред испитната од деканат си објавуваат распоред, па има време за со сигурност да се каже, но не верувам дека подолго од средина на јули би траела. Лани почна од крај на мај, а се полагаше до средина на јули (но на крајот се полагаа некои предмети каде во договор со професорот се одбира термин, не се зададени тие од деканат, па со цел повеќе време за учење да има студентот, професорите даваат подалечни термини).
Дали хемија и хумана генетика може да се помине на колоквиум од прашања и дали од прашањата од копирница или има други?
Хемија,мора да седнеш и убаво да научиш,прашања не се паѓаат многу често.Хумана генетика можеш овој колоквиум,повторно нагласувам за положување прашања не се доволни.
Decki,dali nekoj ima poznavanje od genetika? Ili dokolku poznava profesor privaten po istiot predmet da mi predlozite? Ili kazete mi kako ste ucele vie? Mene mi e apstrakcija a sakam da naucam ne da nabubam termini samo
Присуствувај на предавања, проф. Петличковски е извонреден и навистина добро го објаснува материјалот. Дома читај од книга и презентации. На вежби оди подготвена, со претходно прочитана вежба, и прашувај што не ти е јасно. Тоа е материјалот, истото е и од книга и од практикум, плус минус некои работи. Ако уште не ти се разјасни, оди на консултации кај проф. Петличковски или со колегите споделете знаење; меѓу себе ако не си помогнете, не чекајте некој од надвор да ви покаже.