Да се надоврзам за висцерална болка, за полесно да се разбере. Пример, таква е при срцев инфаркт: боли лев горен екстремитет, лева половина на торакс и врат итн... Кога болката на внатрешен орган се презентира "надвор" и најчесто на место кое не соодвестува со местоположбата на органот. Се надевам појасно е, иако кратко и јасно објасни и претходната феминка.
Dali nekoj polagal histologija 2 zavrsen cela kniga? Kakvi prasanja se pagaat i dali da navleguvam so ucenje vo detali ili ne
Може некој да ми каже нешо повеќе за пуфери немам појма хемија,а сите кажаа дека на прв колоквиум обавезно ги давале
Ne e tamu zadolzhena ona. Profesorite gi delat testovite megju sebe i samo vadi spisoci ona so rezultati. Inaku isto ne e preporachlivo mestenje preku nea. Toa tamu na funkcionira
Барам 2 цимерки, колешки од Медицински факултет за стан во Центар кај Соборна. Станот е трособен, целосно опремен, со централно парно греење. Кирија 6000 ден. За дополнителни информации, контактирајте ме во лп.
Некој од постарите колеги медицина случајно да не има што држи часови приватни за хистологија или анатомија или познавате некој професор таков?
Здраво,сакам да ве прашам како може да се стапи во контакт со Деканатот на медицински на УКИМ. Телефоните се постојано исклучени или зафатени и на меил не одговараат.Не сум од Скопје а потребни ни се информации за како да се добие Потврда за положен специјалистички испит,покрај веќе издаденото Уверение(2013год.).Доколку пак некој имал вакво искуство Ве молам за одговор. Итно ни е потребна.
Probaj pishi meil na Boro od studentski prashanja, on vrakja na meil i najodgovorem e. Ako ne, lichno vo dekanat ili nekoj namesto tebe
Здраво, дали може некој да ми даде сигурна и проверена информација во кои држави дипломата од факултетот во Скопје е призната и има можност за работа или специјализација позз
Тестот е прилично лесен, доволни се 5-10 дена за да се пее материјалот, а дури и за помалку денови се совладува (од голема помош се предавањата и вежбите). Слободно прашај, кој знае, ќе ти одговори
Каква е содржината на тестот,како е составен и дали има шанса да се наместиш кај секретарката за да полагаш кај покоректен професор,?