УППИ го пополнуваш сам/а и го даваш на студентски, ама тој дури другиот ден си го земаш зошто треба да го потпише продеканот за настава, а не вработените од шалтер, и затоа ти го задржуваат.
Dali znae nekoj studentski prasanja dali rabotat ovaa nedela zosto treba da zemam uverenie i potvrda za redoven student
Студентски прашања од кога до кога се на одмор? Ми треба да прашам во врска со уписите за документите нешто.
Ќе бидеш примена со сигурност и тоа речиси сигурно е дека ќе бидеш државна квота. Со тие поени ќе бидеш примена и на општа медицина ама приватна квота заради големата конкуренција на тој смер.
Zdravo jas sakam da se zapisam na med fakultet. Imam okolku 85 poeni znam deka nemam sansa za vo skopje pa sakam da prasam dali bi imala sansi za vo stip i da probam za drzavna kvota ili so kofinansiranje. Isto sakam da prasam dali mozam da se prefrlam posle prviot semestar od stip vo ukim dokolku bi me primile i kako ide taa postapka. Blagodaram odnapred.
Во Штип секако ќе бидеш примена, знам дека и со многу ниски бодови знаат да примаат таму така што не сум сигурна за да тврдам точно, но ете, ако не во државна, тогаш во секој случај ќе си примена во приватна квота. Што се однесува до другото, веќе неколку години во Скопје не примаат префрлања од Штип и Тетово.
Имаше пред некоја година на сајтот на МедФ известување дека повеќе нема да се примаат студенти од другите универзитети, мислам дека стануваше збор за од сите, а не само за од Штип, ама не обрнав до толку внимание, се извинувам ако сум грешка
Тие што имаат премногу јаки врски, секако ке се пребацат без разлика од кај се, а забраната важи и за Штип и за Тетово
A ako probam za mediciniska sestra na ukim so 85 poeni bi bila li primena I dali mozes da se preflris od med sestri na opsta medicina. Fala vi.
Би била примена, на тригодишни примаат со послаби поени, а инаку од таков смер не може на општа да се префрлиш..
Од било кои смерови на тригодишните, не можеш да се префрлаш на шестгодишни студии т. Е општа. За сестра, имаш големи шанси со тие поени
Здраво дали некој има информација како се квадрира година? Дали зависи од условните предмети или од ектс кредитите? Фала однапред.